Connect with us

Πολιτιστικά

9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου (Samos Young Artists Festival)

Published

on

Το Ίδρυμα Schwarz έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στο 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών Σάμου (Samos Young Artists Festival).

Από τις 7 έως τις 14 Αυγούστου, διεθνώς καταξιωμένοι καθώς και νέοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες από τη Γερμανία, Ελλάδα, Γεωργία, Γαλλία, Τουρκία, Ρωσία, Κίνα και τις Η.Π.Α. θα βρίσκονται στη Σάμο για να παρουσιάσουν οκτώ συναυλίες στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου.
Μαζί με τους καλλιτέχνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί από τη ελαφρότητα του ελληνικού καλοκαιριού, την ιστορία του χώρου και την ομορφιά της μουσικής.
Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Φεστιβάλ, η πιανίστα Masha Ilyashov και ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος, δημιούργησαν για φέτος ένα πρόγραμμα που μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι που γεφυρώνει πολιτιστικές και εθνικές διαφορές.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει ευρωπαίους κλασικούς του 18ου και 19ου αιώνα, μουσική του ιταλικού Μπαρόκ, σύγχρονες δημιουργίες και παραδοσιακούς ήχους της Μεσογείου.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με ένα ρεσιτάλ από τον νικητή ή τη νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού πιάνου Concours Gezá Anda 2018.

– Masha Ilyashov and Alexis Karaiskakis-Nastos, artistic direction 2018

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Duo Sitkovetsky

Alexander Sitkovetsky (βιολί) και Wu Qian (πιάνο)
Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Solo – Duo – Trio

έργα Μπετόβεν και Παπάνα
Σίμος Παπάνας (βιολί),
Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο) και
Αλέξης Καραϊσκάκης – Νάστος (βιολοντσέλο)

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Ρεσιτάλ Πιάνου “A portrait of a Young Artist”

Maxim Lando (πιάνο)

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Trio Arte

Έργα των Beethoven, Bara και Ravel
Veriko Tchumburidze (βιολί),
Dorukhan Doruk (βιολοντσέλο) και
Yunus Tuncali (πιάνο)

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Συναυλία μουσικής δωματίου από τον Schubert στον Bernstein

Έργατων Schubert, Poulenc, Bernstein
Θεόδωρος Ιωσηφίδης (πιάνο),
Φανή Αντωνέλου (σοπράνο),
Veriko Tchumburidze (βιολί),
Φαίδων Μηλιάδης (βιολί),
Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα),
Αλέξης Καραϊσκάκης- Νάστος (βιολοντσέλο) και
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Hortus Conclusus: Μουσική από την Ιταλία, 17ος αιώνας

Latinitas Nostra baroque ensemble υπό τη Διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου
Latinitas Nostra,
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (Διεύθυνσηκαιτσέμπαλο),
Ιάσων Ιωάννου (μπαρόκτσέλο),
Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε),
Φανή Αντωνέλου (σοπράνο) και
Δώρα Μπάκα (mezzo-σοπράνο)

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Songs of the Mediterranean

Σαβίνα Γιαννάτου & Primavera Trio,
Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί) και
Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν),
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο)

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

start at 08:30 pm

Ρεσιτάλ πιάνου με έναν από τους νικητές του διαγωνισμού Swiss Concours Géza Anda 2018

Share this post:

Comments

comments

Πολιτιστικά

Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη”: Διαδικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Published

on

By

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, συνεχίζει τις δράσεις για την κοινότητα του νησιού και τη νέα χρονιά.

Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας!

«Δημ –e– ουργώ» Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

Κάθε Τετάρτη στις 15:30 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να παίζουν με λίγα… έως καθόλου υλικά!

Μέχρι τώρα τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές με τη μέθοδο origami, με πηλό και παρακολούθησαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα.

Διάρκεια: 1 ώρα

Ημέρες διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη | 15.30 με χρήση της πλατφόρμας ZOOM

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 9:30-16:30 ή μέσω email στο alkizei.arsis@gmail.com, δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν

«Το Καπλάνι απαντάει στα γράμματα σας…»

ΕΥ-ΠΟ; ΛΥ-ΠΟ;

Ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, ανάμεσα στο Κέντρο μας και τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού

Τον τελευταίο χρόνο, η ανθρώπινη επαφή, η αγκαλιά, το φιλί θέτουν την υγεία μας σε κίνδυνο και όλοι μας βιώνουμε μία αναγκαστική αποξένωση που μας καθιστά τόσο ασφαλείς όσο και μόνους. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, που γιορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου κάθε έτους, το Καπλάνι σάς προσκαλεί να εκφράσετε τις σκέψεις, τις αγωνίες, τις προσδοκίες σας για τη νέα, πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε. Τι θέλετε να κρατήσετε και τι να αλλάξετε μετά την επιστροφή στη ζωή όπως την ξέραμε; Τι ρόλο παίζει η αγκαλιά στη ζωή σας;

«Αγκαλιάστε» το Καπλάνι και ψιθυρίστε του όσα φωλιάζουν στην καρδιά σας. Χαρούμενη ημέρα αγκαλιάς!

Τα γράμματά σας μπορείτε να τα αφήνετε στο γραμματοκιβώτιο ακριβώς έξω από την είσοδο του «Άλκη Ζέη», επί της οδού Μαλαγαρίου ή να τα ταχυδρομείτε στην παρακάτω διεύθυνση:

Κέντρο ΑΛΚΗ ΖΕΗ, Λεωφόρος Μαλαγαρίου (πριν από το κτίριο Crystal), 83100, Σάμος

«Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!»

Στα πλαίσια των δράσεών μας πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2020 δια-δικτυακή συζήτηση για ενήλικες με το Νίκο Σιδέρη, με αφορμή το μπεστ σέλερ βιβλίο του «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!».

Με έμπνευση από το βιβλίο, ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής μίλησε για την τέχνη της γονεϊκής αγάπης, της ύψιστης σημασίας του να είναι κανείς παρών στη ζωή των παιδιών αλλά και για τους τρόπους διατήρησης της κανονικότητας, υπό τις δύσκολες συνθήκες μιας πανδημίας ή ενός σεισμού.

Πως εξηγούμε στα παιδιά τα φυσικά φαινόμενα μέσα από αφηγήματα ή ιστορίες, μιλώντας τη γλώσσα τους… Χρήσιμες συμβουλές, ιδέες για χειρισμό ειδικών καταστάσεων μέσα από την εμπειρία και το… χιούμορ!

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ομιλία του Νίκου Σιδέρη αλλά και να συζητήσουν στη συνέχεια πάνω σε θέματα που τους απασχολούν είτε από τη θέση του γονιού ή του εκπαιδευτικού.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη” ευχαριστεί το Νίκο Σιδέρη και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για την συνεργασία και συμβολή τους στο έργο μας.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Η ονειρούπολη και το μουσικό σχολείο Δράμας στηρίζει τα παιδιά της Σάμου

Published

on

By

Με τηλεδιάσκεψη και σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης μας παρουσιάστηκε, χθες, από το Δήμο Δράμας, η διασκευή του τραγουδιού «Σαμιώτισσα», που αφιέρωσε το Μουσικό Σχολείο Δράμας προς τη δοκιμασθείσα από τον φονικό σεισμό Σάμο.

Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε η ελπίδα πήρε μορφή από τους μαθητές του μουσικού σχολείου της πόλης της Δράμας, οι οποίοι μέσω τηλεκπαίδευσης, μαζί με τους ακούραστους εκπαιδευτικούς τους, ετοίμασαν, με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, ένα βίντεο αγάπης.

Αυτή η εξαιρετική δουλειά αποδεικνύει πως μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί ακόμα και σε δύσκολες στιγμές…

 

Επίσης μια μεγάλη ποσότητα σε παιδικά παιχνίδια και δώρα θα αποστείλει ο Δήμος Δράμας και η «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ» στα παιδάκια της Σάμου που έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες να ζήσουν το όνειρο και τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στο Δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκοκαι στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας κ.Τόλιου Αναστασία για την πρωτοβουλία τους και την έμπρακτη στήριξή τους στον τόπο μας.

ΑυτήείναιηΔράμα!

Η Πρωτεύουσα της Αγάπης

ΑυτοίείναιοιΔραμινοί!Οι πρωταγωνιστές της Ελπίδας!

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή