16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Θετικός ο δήμος Σάμου στην ίδρυση Μουσικού Σχολείου

Απάντηση υπήρξε απο τον δήμο Σάμου στην επιστολή του Βουλευτή Δ.Σεβαστάκη, σχετικά με την εξεύρεση κατάλληλης κτιριακής υποδομής ,με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Μουσικού Σχολείου στο νησί. Ο δήμος Σάμου αναφέρει:

Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι η αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας στους μαθητές της Σάμου αποτελεί πάγια εκφρασμένη θέση και στρατηγικό στόχο της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Στα πλαίσια αυτά, η ίδρυση Μουσικού Σχολείου, κατείχε πρωταρχική θέση στον σχεδιασμό των δράσεων που περιλαμβάνονταν στον φάκελο υποψηφιότητας της Σάμου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η σκοπιμότητα και χρησιμότητα ίδρυσης και λειτουργίας ενός Μουσικού Σχολείου στη Σάμο είναι και αναγκαία και αυταπόδεικτή και προφανώς θα συμβάλλει τα μέγιστα και στην προσπάθεια του Δήμου Σάμου για την επανασύσταση της δημοτικής φιλαρμονικής, μιας διαδικασίας που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι στο με Α.Π.Φ.2.1./6992/30-10-2017 Έγγραφο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Σάμου, (το οποίο υπογράφεται από τον Διευθυντή της ΔΙΔΕ), προς τον Δήμο Σάμου, με θέμα «Πρόταση Ίδρυσης Μουσικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2018-2019», μεταξύ άλλων ρητά αναφέρεται ότι : «Θα πρέπει να αναφερθεί τέλος  ότι υπάρχει κατάλληλη κτιριακή υποδομή, επαρκές διδακτικό προσωπικό, εργαστηριακός εξοπλισμός και το ενδιαφέρον των μαθητών, περίπου στα 130, δεδομένου ότι η Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού σχολείου δύναται να λειτουργήσει μετά από επιλογή  30-35 μαθητών».

Ο Δήμος Σάμου ανταποκρινόμενος στο ανωτέρω έγγραφο της ΔΙΔΕ, εξέδωσε:

  1. Την με Α.Π. 152/28-11-2017, Βεβαίωση Ανάληψης Δαπάνης Λειτουργικών Εξόδων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σάμου.
  2. Την με Α.Π. 27910/28-11-2017, Βεβαίωση της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σάμου, περί κάλυψης των σχετικών λειτουργικών δαπανών.
  3. Την με αριθμό 317/28/11/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, με την οποία ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά, μεταξύ άλλων, για την Ίδρυση Μουσικού Σχολείου, σύμφωνα με την πρόταση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τα ανωτέρω εκτεθέντα είναι προφανές, όπως άλλωστε διαβεβαιώνει και η καθ΄ ύλην αρμόδια ΔΙΔΕ, ότι ο Δήμος Σάμου διαθέτει την κτιριακή υποδομή για την λειτουργία του Μουσικού Σχολείου.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι ο Δήμος Σάμου εξετάζει την δυνατότητα παραχώρησης χώρου από το Δημόσιο προκειμένου να αναγερθεί σε αυτόν ένα σύγχρονο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη Σάμο, προκειμένου να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό τόσο στην πρόνοια για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όσο και στην ειδική αγωγή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Είμαστε βέβαιοι, ότι σε αυτή μας την προσπάθεια θα τύχουμε της καθολικής σας υποστήριξης και συνδρομής.

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin