21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτιστικά

42 χρόνια «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Παρά τον δύσκολο καιρό, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2018 η εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Παγώνδα Σάμου

 «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», για τα Γενέθλια του Συλλόγου που έκλεισε τα 42 χρόνια, και την κοπή της Πίτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και τον πλούσιο σε δράση απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αγγελική Βαλεοντή- Δεμερτζή.

Ακολούθησε το μονόπρακτο «Ο Αι Βασίλης στο Τμήμα» του Άλκη Τροπαιάτη, πλαισιωμένο με ποιήματα για την αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και ευχές για το 2018 απλές, ειλικρινείς και συγκινητικές από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από 4σάρων μέχρι 17 χρονών.

Το επόμενο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην Μονάκριβη Ειρήνη, με τραγούδια, σχετικά ποιήματα και το μονόπρακτο « Αχ Ειρήνη» του Γιώργου Μ. Μαρίνου.

Στη συνέχεια ευλόγησαν την Βασιλόπιτα οι ιερείς του χωριού Παπανικόλας και Παπαμανώλης και όλοι την γεύτηκαν μαζί με το γλυκό σαμιώτικο κρασάκι ευχόμενοι στο Σύλλογο Χρόνια Πολλά και πλούσια δράση.

Κατόπιν μοιράστηκαν αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Οι Ιερείς Νικόλαος Σπάγος και Μανώλης Αρβανίτης, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστος, ο Πρόεδρος του Παγώνδα κ. Τσάτσος Γιώργος, ο Τοπικός σύμβουλος κ. Μανώλης Ζαρμπάνης, ο πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ευπαλίνος» κ. Σπυρόπουλος Γιώργος και το μέλος του Δ.Σ κ. Καίτη Κωνσταντάρα.

 

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin

Ψηφιακά Μέσα και Πολιτισμός: Από το αρχείο στην Ψηφιακή Αφήγηση

admin

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!» – Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τη Μητρόπολη Σάμου

admin

Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου: 1453 – 1821 Από το Σκοτάδι στο Φώς, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

admin

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin