16.1 C
Σάμος
27/02/2024
Σαμιακά

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου για το Π.Ι

Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου καταδικάζει την προσπάθεια αποδυνάμωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Μαραθοκάμπου και απαιτεί την άμεση επαναφορά της γιατρού στην θέση της, έτσι ώστε ο Μαραθόκαμπος να γίνει ξανά Κέντρο Εφημεριών και να εξασφαλιστεί η καθημερινή λειτουργία του.

Η Λαϊκή Επιτροπή παλεύει εδώ και χρόνια για τη στελέχωση του ιατρείου με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Ως μέλη της ΟΓΕ, του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος, στηρίζουμε το δίκαιο αυτό αγώνα, καθώς και τον αγώνα όλων των κατοίκων του χωριού που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην υγεία και πρόνοια.

Η απομάκρυνση της γιατρού από το χωριό δεν έρχεται σε μια τυχαία περίοδο, αλλά τη στιγμή που η Κυβέρνηση στρώνει μεθοδικά το έδαφος για το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων, της συλλογικής δράσης των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία, υπηρετώντας πιστά Ευρωπαϊκή Ένωση και μονοπώλια.

Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες εξέλιξης της καπιταλιστικής κρίσης τα προβλήματα υγείας τόσο των γυναικών όσο και συνολικά των λαϊκών οικογενειών έχουν επιδεινωθεί. Τόσο πανελλαδικά όσο και στο νησί μας μειώνονται και υποβαθμίζονται όλο και περισσότερο οι δημόσιες υπηρεσίες και οι παροχές πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας, τα κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία των χωριών μας υποβαθμίζονται σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει.

Ο συλλογικός μας αγώνας ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας είναι η μόνη απάντηση στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας, που μας καταδικάζουν σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

    Η Ομάδα Γυναικών Μαραθοκάμπου (μέλος ΟΓΕ) στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την γιατρό του χωριού μας κ.Αμυγδάλου, που είναι μέλος της Ομάδας μας και απαιτεί:

  • Να παραμείνει η μόνιμη ιατρός στο Π.Ι. ώστε αυτό να λειτουργεί ως κέντρο εφημεριών όπως μέχρι σήμερα.
  • Να στελεχωθεί πλήρως το Π.Ι. με δεύτερο γιατρό, μαία και νοσηλεύτρια ώστε να λειτουργεί όλο το 24ωρο.
  • Πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
  • Άμεση στελέχωση του Κ.Υ Καρλοβασίων και του Νοσοκομείου Σάμου με μόνιμους γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Αυτόνομο πλήρως στελεχωμένο ΕΚΑΒ που να καλύπτει τις ανάγκες του νησιού.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών.

 Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

 

Related posts

Σεισμός στην Τουρκία – Αισθητός και στη Σάμο

admin

Γιώργος Αυτιάς: “Η Σάμος πρέπει να είναι στο προσκήνιο της Ευρώπης”

admin

Εθελοντική Δράση του ΣΕΟ Τ.Τ. Βαθέος Σάμου στο προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων ζώων

admin

Σάμος : Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι νεαροί που κατασκεύαζαν όπλα με τρισδιάστατο εκτυπωτή

admin

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αγρότες στη Σάμο στις 28.2

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου απο την Ικαρία: Η οικογένεια είναι το κύτταρο της οικοδομής της κοινωνίας μας

admin

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Ελλείψεις προσωπικού και δυσλειτουργία στο Γ.Ν. Σάμου

admin

Επιμελητήριο Σάμου – Σεμινάρια για την έκδοση άδειας ναυαγοσώστη

admin

Υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ ΕΟΣ Σάμου και ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ

admin