25.9 C
Σάμος
18/08/2022
Πολιτικά

Άμεση κινητοποίηση για τις ζημιές στο λιμάνι του Ευδήλου

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών στο λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του επείγοντος  προς  την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προς το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτικών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, με τον οποίο επικοινώνησε και τηλεφωνικά,  ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν ταχύτερη παρέμβαση σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Ευδήλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοέμβριο του 2017 και μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα  Βορείου Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  έχουν εγκριθεί 860.000,00 Ευρώ, που αφορούν σε  έργα που χρειάζονται να γίνουν για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας.

Ακολουθεί η επιστολή του Βουλευτή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

Αθήνα, 19-1-2018

Προς: -Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

             κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή,

           – Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

             κ. Νεκτάριο Σαντορινιό,

           – Γεν. Γραμματέα  ΛΛΠΝΕ,

              κ. Χρήστο Λαμπρίδη,

 

Θέμα: Εκτεταμένες ζημιές στο λιμένα Ευδήλου, Ικαρίας

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Οφείλω να σας ενημερώσω ότι την Πέμπτη 19/1/18 λόγω ισχυρής κακοκαιρίας κι ανέμων μεγάλης έντασης, σε όλο σχεδόν το Αιγαίο (9 μποφόρ), προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο λιμάνι Ευδήλου Ικαρίας, νομού Σάμου.

Με μια πρώτη ματιά μπορεί να δει κανείς πως το τοιχίο του λιμενοβραχίονα Ευδήλου έχει κυριολεκτικά σπάσει σε πολλά σημεία (σχεδόν όλο το καινούργιο τμήμα του), χωρίς ακόμα να έχουν εκτιμηθεί τεχνικά όλες οι φθορές που υπέστη και κυρίως χωρίς να είναι ξεκάθαρο το εάν είναι ασφαλής ο ελλιμενισμός των πλοίων, μικρών και μεγάλων.

Είναι όμως σαφές πως θα χρειαστούν ουσιαστικός τεχνικός έλεγχος και αξιόπιστες επιδιορθώσεις από έμπειρους τεχνικούς. Κρίνω λοιπόν απαραίτητο να σας υπογραμμίσω την ανάγκη άμεσων ενεργειών από μέρους σας ώστε οι απαραίτητες δράσεις ελέγχου, αποτίμησης, τεχνικής παρέμβασης να πραγματοποιηθούν  το συντομότερο δυνατό, μόλις δηλαδή υπάρξει η έκθεση του εμπειρογνώμονα .

Οι ενέργειές σας είναι υψίστης σημασίας διότι ο Εύδηλος, το βόρειο αυτό λιμάνι της Ικαρίας εξυπηρετεί πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων. Λόγω της φυσικής ιδιομορφίας του νησιού,  οι κάτοικοι αυτοί θα πρέπει να διανύουν 40, 50 αλλά και 60 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, καθώς και στο μοναδικό αεροδρόμιο του νησιού. Ο χρόνος που χρειάζονται για την απόσταση αυτή είναι σχεδόν δύο ώρες, λόγω του εξαιρετικά δύσβατου οδικού δικτύου.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Σεβαστάκης,

Βουλευτής Σάμου

 

Related posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Περισσότερες από 13.800 κάρτες North Evia-Samos Pass, αξίας 2,76 εκατ. ευρώ, διαθέσιμες για τον Σεπτέμβριο – Στις 25 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα

admin

Μανώλης Κουτουλάκης: Χρηματοδοτούμε με 250.000 ευρώ τη μελέτη αναστήλωσης του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλοβασι

admin

Έκκληση Μιχαηλίδη προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για το άταφο κοριτσάκι στον Έβρο

admin

Ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 198ης επετείου της Ναυμαχίας της Μυκάλης, στο Πυθαγόρειο Σάμου

admin

Το  ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ανοίγει τον διάλογο για τις γυναικοκτονίες και την ενδοοικογενειακή βία

admin

Ο Ν. Χαρδαλιάς στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Πυθαγόρειο της Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Καμία ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες

admin

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου στον Κέρκη

admin

X. Στεφανάδης: Το Νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο Δήμος

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα