21.7 C
Σάμος
18/05/2024
Σαμιακά

Aνοίγει πανιά η Αegean Regatta 2017

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, συνδιοργανωτής της Aegean Regatta 2017 δηλώνει για 17η συνεχή χρονιά παρών στον μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό αγώνα του 2017 με την παρουσία 4 από τα ιστιοπλοϊκά σκάφη του, τo “Ωκυρρόη”, το “Σαμία”, το “Μιλού”, το “Ηλέκτρα” και τα παρακάτω πληρώματά τους, μέλη του Ν.Ο.Σ.

 

ΩΚΥΡΡΟΗ

Ευάγγελος ΤσεσμελήςΚυβερνήτης
Χρήστος ΑντωνόπουλοςΠλήρωμα
Φωτεινή ΒασιλείουΠλήρωμα
Ιωάννης ΜαραθοκαμπίτηςΠλήρωμα
Μανώλης ΜαρκουλήςΠλήρωμα
ΠηνελόπηΠλήρωμα
Κυριάκος ΠαπαγεωργίουΠλήρωμα
Κων/νος ΠρωτόπαπαςΠλήρωμα
Αριστείδης ΣημάκηςΠλήρωμα
Χρήστος ΧατζηχριστοδούλουΠλήρωμα

ΣΑΜΙΑ

Αθανάσιος ΛημνιόςΚυβερνήτης
Κων/νος ΚαταχιώτηςΠλήρωμα
Μάριος ΜάλληςΠλήρωμα
Ασπασία ΤσαλαπατάνηΠλήρωμα

ΜΙΛΟΥ

Μιχάλης ΚάϊλαςΚυβερνήτης
Γεώργιος ΑξιώτηςΠλήρωμα
Λούλα ΚάϊλαΠλήρωμα
Αντώνης ΣίμοςΠλήρωμα
Ελευθέριος ΝεοκοσμίτηςΠλήρωμα

ΗΛΕΚΤΡΑ

Πέτρος ΚαλομοίρηςΚυβερνήτης
Μαρία ΆννηΠλήρωμα
Βασίλης ΒάθηςΠλήρωμα
Ηλέκτρα ΚαλομοίρηΠλήρωμα

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Aegean Regattα 2017” θα διεξαχθεί από 19 – 26 Αυγούστου και θα έχει φέτος αφετηρία την Πάτμο και προορισμούς την Αστυπάλαια, την Νίσυρο και τερματισμό την Ρόδο.
Στην “Aegean Regatta 2017” συμμετέχουν 80 περίπου ιστιοπλοϊκά σκάφη 80 σκάφη και 700 περίπου άτομα που απαρτίζουν τα πληρώματά τους.

Διοργανωτές της “Aegean Regatta 2017” είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και συνδιοργανωτές είναι οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, A.O. Aιγαίου, N.O. Xίου, N.O. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο.Λέρου, Ι.Ο.Χίου και Ι.Ο.Μυτιλήνης.

Την Πέμπτη 17/8/2017, λίγο πριν τον απόπλου των 4 σκαφών του ομίλου για Πάτμο και τα σκάφη βρίσκονταν στην Μαρίνα Πυθαγορείου, ο πατήρ Εμμανουήλ της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τέλεσε τον αγιασμό και μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Σάμου για την διεξαγωγή του αγώνα και την ασφαλή και επιτυχημένη παρουσία σκαφών και πληρωμάτων στην Aegean Regatta 2017.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σάμου, δηλώνει παρών και συμμετέχει αγωνιστικά και οργανωτικά και στην 17η Aegean Regatta αντιπροσωπεύοντας το νησί μας με 4 ιστιοπλοϊκά σκάφη και πληρώματα αξιόλογα και ικανά για μεγάλες διακρίσεις.

 

Η Aegean Regatta, ο διεθνής ιστιοπλοϊκός που διοργανώνει εδώ και 17 χρόνια η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, είναι έτοιμη να ανοίξει πανιά με τη συμμετοχή να είναι και φέτος η μεγαλύτερη από κάθε άλλο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας στην Ελλάδα.

Δύο ημέρες πριν από την εκκίνηση του αγώνα, οι συμμετοχές αγγίζουν τα 80 σκάφη, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιστιοπλόων και αποτελεί θεσμό για τον ναυταθλητισμό στην Ελλάδα.
Τα πρώτα σκάφη έχουν ήδη φτάσει στην Πάτμο, απ’ όπου το πρωϊ της Κυριακής θα ανοίξουν πανιά για Αστυπάλαια, Νίσυρο και Ρόδο!

Για την Aegean Regatta 2017, o Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλλης Θεοδοσιάδης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω την φετινή διοργάνωση της Aegean Regatta 2017, έναν κορυφαίο ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοιχτής θάλασσας, μια διεθνή διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό στα ναυταθλητικά δρώμενα της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκίνησε από το 2001 (ως Υπουργείο Αιγαίου) να διοργανώνει αυτούς τους αγώνες σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά, σε πείσμα των καιρών, να στηρίζει αυτόν τον θεσμό, που έχει αποδείξει άλλωστε όχι μόνο ότι αντέχει στον χρόνο, αλλά και ότι συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των νησιών μας αφού αποτελεί πόλο έλξης για ομάδες αλλά και λάτρεις της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο.

Όλο αυτό το διάστημα των 16 χρόνων διοργάνωσης της Aegean Regatta αποδείχτηκε ότι ο θεσμός αυτός στηρίζεται όχι μόνο από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους του Αιγαίου, αλλά και από τους ιστιοπλόους όλης της Ελλάδας και διεθνώς. Αυτό αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών κάθε χρόνο.

Η Aegean Regatta έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια, από το 2001 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, να τονώσει τα ακριτικά νησιά μας, να φέρει σε επαφή ιστιοπλόους από την μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, αλλά και να δώσει την δυνατότητα σε πολλά ξένα πληρώματα να γνωρίσουν το νησιωτικό πολιτισμό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αegean Regatta εκτός από τους αγώνες περιλαμβάνει κι ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, για τους ιστιοπλόους, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

Είμαι πεπεισμένος ότι για ακόμη μία χρονιά η Aegean Regatta θα επιβεβαιώσει την πολιτισμική αξία του θεσμού, ενός θεσμού διεθνούς εμβέλειας,που αποτελεί πόλο έλξης για την ανάπτυξη τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Θα ήθελα να παροτρύνω όλους τους ιστιοπλόους να πάρουν μέρος στη Regatta, που τόσο αγαπούν, γιατί αυτό το απέδειξαν με τη συμμετοχή τους όλα αυτά τα χρόνια και να τους ευχηθώ όμορφα ταξίδια. Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή Regatta, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα σας προσκομίσει όμορφες εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές.
Eύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες!»

Το πρόγραμμα της Aegean Regatta 2017

ΗμερομηνίαΏραΑγώνας/Εκδήλωση
Παρασκευή 18/08/201710:00Εγγραφές και επιθεωρήσεις
Σάββατο 19/08/201710:00Εγγραφές και επιθεωρήσεις
20:00Συγκέντρωση Κυβερνητών (Πάτμειον Πολιτιστικό Κέντρο)
21:00Τελετή Έναρξης
Κυριακή 20/08/201711:00Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Πάτμος – Αστυπάλαια, 50nm
Δευτέρα 21/08/2017Ελεύθερη Ημέρα
Τριτη 22/08/201711:00Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Αστυπάλαια – Νίσυρος, 40nm
Τετάρτη 23/08/2017Ελεύθερη Ημέρα
Πέμπτη 24/08/201711:00Αγώνας Ανοικτής Θάλασσας, Νίσυρος – Ρόδος, 52nm
Παρασκευή 25/08/2017Ελεύθερη Ημέρα
Σάββατο 26/08/201711:00Παρκακτιες Ιστιοδρομίες
21:00Τελετή Λήξης (Ρόδος)

 

 

Related posts

Θέσεις εργασίας στο Fito Aqua Bleu Resort: Front Office Agent & Καμαριέρα

admin

Πρόγραμμα του 1ου ψεκασμού καταπολέμησης κουνουπιών Π.Ε Σάμου 2024

admin

Τροχαίο ατύχημα με υλικές ζημιές στην Παραλιακή

admin

Εργαστήριο διαβούλευσης για τον σχεδιασμό Masterplan πολιτισμού και πολιτιστικής ταυτότητας (brand) της Σάμου

admin

Κοκκάρι: Η Κοινότητα απαιτεί συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις για τους κοινοχρήστους χώρους

admin

Επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου

admin

Ιερά Πανήγυρις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άνω Αγ. Κωνσταντίνο Σάμου

admin

Επίτιμος δημότης Κομοτηνής ο Καθηγητής Μανόλης Βαρβούνης

admin

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σάμου – Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου

admin