15.9 C
Σάμος
01/03/2024
Δήμος

Αλλαγή σελίδας στη Δυτική Σάμο

Γράφει η Σταματία Ράπτη .

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Δυτικής Σάμου το απόγευμα της Κυριακής , παρουσία εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων, αλλά και δημοτών της περιοχής , σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα με οικοδεσπότη τον νέο Δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη .

Την τελετή της ορκωμοσίας πραγματοποίησε και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσεβιος πλαισιωμένος από ιερείς της μητροπόλεως, στον αὔλειο χώρο της Πορφυριάδας.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού από τον Μητροπολίτη, ακολούθησε ο όρκος του νέου Δημάρχου και έπειτα των Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Μελών των Τοπικών Κοινοτήτων ως εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα να υπακούω εις το Σύνταγμα και τους Νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου.»

Βαθιά δημοκρατικά τα μηνύματα του κ. Λυμπέρη για τη νέα δημοτική περίοδο κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ενώ υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με κάθε παράταξη, αλλά και με τα αρμόδια πρόσωπα σε κάθε επίπεδο διοίκησης προς όφελος της Δυτική πλευράς του νησιού . 

Τον νέο δήμαρχο χαιρέτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας, χαρίζοντας του μια εικόνα της Παναγίας, την οποία παρέλαβε με ιδιαίτερη συγκίνηση, ,δίνοντας υπόσχεση να την τοποθετήσει στο νέο του γραφείο.

Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Δήμου για τη νέα δημοτική θητεία, ο κ. Λυμπέρης γνωστοποίησε τις προσθέσεις του, υποσχόμενος συνεργασία με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της δυτικής πλευράς του νησιού.

«Ένα έργο, που ανέθεσε σε όλους μας η πρόσφατη ετυμηγορία των Δημοτών, με την εντολή να βρισκόμαστε δίπλα στα προβλήματα, τις ανάγκες και τις ελπίδες των Δημοτών» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε.

«Ξεκινά μια νέα θητεία.  Εμείς, από την πλευρά μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε κάθε τι το ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να είμαστε πιστοί στις δεσμεύσεις μας που αναλάβαμε απέναντι στους Δημότες και να έχουμε μια θητεία , δημιουργική, παραγωγική όπου θα τεθούν στέρεα οι βάσεις για να βρει ο δήμος την χαμένη του αίγλη και να μπει οριστικά σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης. 

Από την άλλη με αδιασάλευτη πάντα την κοινωνική συνοχή και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης» τόνισε «πιστεύω ακράδαντα, πως όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συμβάλλουν από την πλευρά τους με αίσθημα ευθύνης σ’ αυτή την προσπάθεια, καθώς όλοι μας μοιραζόμαστε αυτόν τον τόπο, τον αγαπάμε ίδια και θέλουμε όλοι να τον βλέπουμε να προοδεύει. 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Σάμου κ. Βασίλης Κοσμάς , τόνισε ότι θα συνεχίσουν να είναι η φωνή των εργαζομένων ευχόμενοι καλή θητεία στην νέα δημοτική αρχή και ελπίζοντας ότι αυτή θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας .

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» και αντιδήμαρχος κ, Αναστάσιος Καλατζής αναφέρθηκε στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή και στον προγραμματισμό κάποιων άλλων , υποστηρίζοντας ότι για όλους προτεραιότητα είναι το κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Δυτικής Σάμου, θέλοντας να καταδείξει πως η ανάπτυξη του συγκεκριμένου Δήμου πρέπει να βασίζεται σ’ ένα συλλογικό όραμα, που θα έχει ως άξονες «τη συλλογικότητα, τη συνεννόηση, τη συμπόρευση και τη διαφάνεια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την τελετή της ορκωμοσίας παρευρέθηκαν ο Ταξίαρχος Σάμου κ. Δημήτρης Βακιντής, ο Αστυνομικός διευθυντής κ Δημήτρης Μαιστρέλης, ο διευθυντής του αστυνομικού τμήματος Καρλοβάσου κ. Αντρεας Βούβουνας , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος ,ο δήμαρχος Σάμου κ. Χρήστος Σεβαστάκης , ο νέος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος , ο πρώην βουλευτής του νομού μας κ .Δημήτρης Σεβαστάκης,ο αντιδήμαρχος κ, Παρασκευας Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σάμου κ. Κώστας Αμυρσώνης , η Πρόεδρος του ΔΟΠΟΝΑΣ κ. Αννη Ανδρεάδου, οι Περιφερειακοι σύμβουλοι κ. Βασίλης Πανουράκης και κ. Νίκος Τριανταφύλλου ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ κ Γιάννης Μάρκου, ο πρώην δήμαρχος Σάμου κ. Στέλιος Θάνος, ο πρώην νομάρχης Σάμου και περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανόλης Κάρλας ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο επικεφαλής της ΕΟΔ παράρτημα Σάμου κ. Δημήτρης Καλατζής κ.α και φυσικά πλήθος κόσμου ο οποίος κατέκλυσε τον χώρο της Πορφυριάδας και χειροκρότησε την νέα δημοτική αρχή.

 

Related posts

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής

admin

Απάντηση στο έγγραφο της προϊσταμένης της ΔΑΕΦΚ

admin

Πάρης Παπαγεωργίου για Τέμπη: Ο πόνος δεν μπορεί να σβήσει για τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων

admin

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

admin

Έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Β. Αιγαίο: Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ ο Αλέξανδρος Λυμπέρης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου υποστηρίζεις κάθε κινητοποίηση της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας

admin

ΑΝΑ.Σ.Α: Παρακολουθούμε και παρεμβαίνουμε αυτόνομα και δημιουργικά δίχως αποκλεισμούς και εξωθεσμικές δεσμεύσεις

admin

28 Φεβρουαρίου η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin