Connect with us

Σαμιακά

Το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ για το ΚΕΦΙΑΠ

Published

on

Επιστολή στον υπουργό Υγείας και τους τοπικούς φορείς σχετικά με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου απέστειλε το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ και φίλων «Ν. Μένεγας – Ο Ίκαρος».

Στην επιστολή αναφέρουν:

Κύριε υπουργέ,

θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας   στο λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο αποκατάστασης», διότι  δεν υπάρχει ούτε λέξη για τη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, ενός ΚΕΦΙΑΠ μονίμως υποστελεχομένου, που θέλει, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Το γεγονός αυτό φαίνεται μεταξύ άλλων από το γεγονός ότι καλύπτει λιγοστά παιδιά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νησιού.

Κι όλα αυτά, σε ένα ακριτικό νησί όπως η Σάμος, μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και άρα από υπηρεσίες που χρειαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε, παρά μόνο να γευτούμε, όσοι από εμάς έχουμε την δυνατότητα να μεταβούμε στην πρωτεύουσα.
Η υποστελέχωση και η διαρκής απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ, που οδηγεί αναπόφευκτα σε ιδιωτικές υπηρεσίες για όσους και για όσο έχουν τη δυνατότητα, αποτελεί κατάφωρη αδικία.

Σε ένα νησί που οι κάτοικοι δοκιμάζονται καθημερινά από ελλείψεις σε υποδομές, δομές υγείας και μετακίνηση, καταλαβαίνετε τα επιπρόσθετα προβλήματα που ανακύπτουν για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Για αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου να αποτελεί πρότυπο, προσφέροντας ανακούφιση, φροντίδα και ολιστική αντιμετώπιση για κάθε μορφής αναπηρία ανεξαιρέτως.

Σήμερα, που η απουσία εργοθεραπευτή, ψυχολόγου και ειδικού παιδαγωγού,  από το ΚΕΦΙΑΠ, αποκλείει ολόκληρες ομάδες ανθρώπων από την αποκατάσταση, η πλήρης στελέχωσή του με βάση και την εκτίμηση των αναγκών στο νησί κρίνεται επιτακτική, καθώς αποτελεί δικαίωμα των ΑμεΑ της Σάμου και ως τέτοιο παραβιάζεται εδώ και χρόνια.

Ενδεικτικό παράδειγμα των όσων λέμε είναι η απόσπαση της παιδιάτρου από το ΚΕΦΙΑΠ στο Νοσοκομείο Σάμου η οποία ως μοναδική ιατρός στην παιδιατρική κλινική, εργάζεται κάτω από εξαντλητικές συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθει. Εκεί οδηγεί η έλλειψη μόνιμου προσωπικού: να μπαίνουμε στο δίλημμα ποιος οργανισμός θα καλύπτει όπως όπως ανάγκες σε βάρος άλλων οργανισμών και ασθενών φτάνοντας στα άκρα τους εργαζόμενους”.

Σας μεταφέρουμε το αίτημα του Συλλόγου μας και αναμένουμε τις ενέργειές σας, για:

  • Άμεση και πλήρη αποκατάσταση του ΚΕΦΙΑΠ με βάση και τις ανάγκες των ΑμεΑ στο νησί της Σάμου. Να λυθεί άμεσα το φλέγον πρόβλημα στις προαναφερθείσες ειδικότητες και με όσες ακόμα είναι αναγκαίες”.

Comments

comments

Σαμιακά

Απέκτησε τουαλέτες και νερό το νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Έστω και αργά τοποθετήθηκε κοντέινερ που περιέχει δύο τουαλέτες ,στο προαύλιο χώρο του παραρτήματος του νηπιαγωγείου που λειτουργεί στο ΚΥΤ Σάμου.

Η τοποθέτηση του ειδικού κοντέινερ έγινε αυτή την εβδομάδα, ενώ ήδη σε αυτό έχει συνδεθεί και παροχή νερού.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου, δεν υπήρχε τουαλέτα ούτε νερό για τις ανάγκες των παιδιών και για το θέμα αυτό υπήρξε Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στο παράρτημα του νηπιαγωγείου.

Οι τουαλέτες που τοποθετήθηκαν στο νηπιαγωγείο του ΚΥΤ Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Προετοιμασίες για τη «Λευκή Νύχτα»

Published

on

By

Η 6η ετήσια “Λευκή Νύχτα” της πόλης τη Σάμου, διοργανώνεται το Σάββατο 3 Αυγούστου από τον Σύλλογο Εστίασης και Ψυχαγωγίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και τον δήμο Σάμου.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, προσκαλούνται όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του τόπου να δηλώσουν την συμμετοχή τους και να προτείνουν διάφορα δρώμενα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Τις προτάσεις τους οι Σύλλογοι μπορούν να τις αποστέλλουν γραπτώς στο ακόλουθο email: dimvath@otenet.gr

Επίσης, καλούνται  οι παράγωγοι τοπικών προϊόντων να δηλώσουν την συμμετοχή τους για να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Από νωρίς το βράδυ και μέχρι το πρωί, τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά, με τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες να μπορούν να συνδυάσουν με τον καλύτερο τρόπο τις αγορές τους με τον περίπατό τους στους ζωντανούς, φωτισμένους και από τις βιτρίνες, δρόμους της Σάμου.

Μουσική, χορός, παιχνίδια και πολλές ακόμη πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πλαισιώσουν και θα εμπλουτίσουν αυτή την ξεχωριστή βραδιά που θα περιλαμβάνει και σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές από πλευράς των καταστημάτων.

Οι “Λευκές Νύχτες” γεννήθηκαν ως ιδέα στην Αγία Πετρούπολη, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες ο ήλιος δύει  πολύ αργά, και με το αχνό λυκαυγές να κυριαρχεί.

Σύντομα επεκτάθηκαν ως θεσμός σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη –εδώ και μερικά χρόνια και σε πολλές ελληνικές, μεταξύ τους και αυτή της Σάμου.

Οι “Λευκές Νύχτες” δίνουν τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να δουν και να βιώσουν τις αστικές περιοχές με τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, φωτισμένες και σε εγρήγορση, κύτταρα όχι μόνο ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αλλά και εμπορικής δραστηριότητας σε βραδινές ώρες.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Αρχιπέλαγος: Πόλεμο έχει κηρύξει ο άνθρωπος στη φύση

Published

on

By

Νεκρή Μεσογειακή Φώκια εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη 17 Απριλίου σε παραλία του Καρλοβάσου.

Για πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση κάνει λόγο το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο άνθρωπος ενάντια στη φύση, εντοπίστηκε ένα ακόμα θύμα – ένα από τα πλέον απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά στον κόσμο.

Έπειτα από τους βοριάδες των προηγούμενων ημερών, μία Μεσογειακή Φώκια κατέληξε νεκρή στις ΒΔ ακτές της Σάμου.

Ήταν μία μεγάλη αρσενική φώκια περίπου 300 κιλά. Η πρώτη νεκροψία έδειξε ότι η φώκια μέχρι τη στιγμή που θανατώθηκε ήταν καλά στην υγεία της, είχε μόλις τραφεί και ήταν στη διαδικασία της χώνεψης.

Υπάρχουν ενδείξεις ανθρωπογενούς αλληλεπίδρασης αλλά δεν έχουν ακόμα αποδειχθεί.

Για να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου απαιτούνται λίγες ημέρες έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και ανάλυση των δειγμάτων που έχουν συλλεχθεί.

Είναι προφανές ότι η φώκια αυτή δεν θανατώθηκε ως αποτέλεσμα κάποια στρατιωτικής άσκησης, αλλά όπως προαναφέραμε από τον πόλεμο που έχουμε κηρύξει όλοι μας ενάντια στη φύση, είτε με τις πράξεις μας είτε με την απραξία μας.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017