Connect with us

Σαμιακά

Το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ για το ΚΕΦΙΑΠ

Published

on

Επιστολή στον υπουργό Υγείας και τους τοπικούς φορείς σχετικά με το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου απέστειλε το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ και φίλων «Ν. Μένεγας – Ο Ίκαρος».

Στην επιστολή αναφέρουν:

Κύριε υπουργέ,

θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αντίθεσή μας   στο λεγόμενο «Εθνικό σχέδιο αποκατάστασης», διότι  δεν υπάρχει ούτε λέξη για τη στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ Σάμου, ενός ΚΕΦΙΑΠ μονίμως υποστελεχομένου, που θέλει, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Το γεγονός αυτό φαίνεται μεταξύ άλλων από το γεγονός ότι καλύπτει λιγοστά παιδιά με βάση τις πραγματικές ανάγκες του νησιού.

Κι όλα αυτά, σε ένα ακριτικό νησί όπως η Σάμος, μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα και άρα από υπηρεσίες που χρειαζόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε, παρά μόνο να γευτούμε, όσοι από εμάς έχουμε την δυνατότητα να μεταβούμε στην πρωτεύουσα.
Η υποστελέχωση και η διαρκής απαξίωση του ΚΕΦΙΑΠ, που οδηγεί αναπόφευκτα σε ιδιωτικές υπηρεσίες για όσους και για όσο έχουν τη δυνατότητα, αποτελεί κατάφωρη αδικία.

Σε ένα νησί που οι κάτοικοι δοκιμάζονται καθημερινά από ελλείψεις σε υποδομές, δομές υγείας και μετακίνηση, καταλαβαίνετε τα επιπρόσθετα προβλήματα που ανακύπτουν για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειες τους. Για αυτούς τους ανθρώπους θα έπρεπε το ΚΕΦΙΑΠ Σάμου να αποτελεί πρότυπο, προσφέροντας ανακούφιση, φροντίδα και ολιστική αντιμετώπιση για κάθε μορφής αναπηρία ανεξαιρέτως.

Σήμερα, που η απουσία εργοθεραπευτή, ψυχολόγου και ειδικού παιδαγωγού,  από το ΚΕΦΙΑΠ, αποκλείει ολόκληρες ομάδες ανθρώπων από την αποκατάσταση, η πλήρης στελέχωσή του με βάση και την εκτίμηση των αναγκών στο νησί κρίνεται επιτακτική, καθώς αποτελεί δικαίωμα των ΑμεΑ της Σάμου και ως τέτοιο παραβιάζεται εδώ και χρόνια.

Ενδεικτικό παράδειγμα των όσων λέμε είναι η απόσπαση της παιδιάτρου από το ΚΕΦΙΑΠ στο Νοσοκομείο Σάμου η οποία ως μοναδική ιατρός στην παιδιατρική κλινική, εργάζεται κάτω από εξαντλητικές συνθήκες, υπερβάλλοντας εαυτό, προκειμένου να ανταπεξέλθει. Εκεί οδηγεί η έλλειψη μόνιμου προσωπικού: να μπαίνουμε στο δίλημμα ποιος οργανισμός θα καλύπτει όπως όπως ανάγκες σε βάρος άλλων οργανισμών και ασθενών φτάνοντας στα άκρα τους εργαζόμενους”.

Σας μεταφέρουμε το αίτημα του Συλλόγου μας και αναμένουμε τις ενέργειές σας, για:

  • Άμεση και πλήρη αποκατάσταση του ΚΕΦΙΑΠ με βάση και τις ανάγκες των ΑμεΑ στο νησί της Σάμου. Να λυθεί άμεσα το φλέγον πρόβλημα στις προαναφερθείσες ειδικότητες και με όσες ακόμα είναι αναγκαίες”.

Comments

comments

Σαμιακά

Συλλυπητήριο μήνυμα ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου

Published

on

By

Η οικογενεια του βόλεϋ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιου, γιος του φίλου μας και προπονητή βόλεϋ Μανώλη Μαθιού ,ο Νίκος έφυγε απο κοντά μας ,ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.
Στο πάτερα στη μητέρα και σε όλη την οικογενεια του Νίκου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη  μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλή δύναμη και κουράγιο.

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
η πρόεδρος
Λανδρου Μελπομένη

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Αντώνης Ιγγλέσης στήνει δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Δυτικής Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών BLS / AED της Σάμου, στον εφοπλιστή κ. Αντώνη Ιγγλέση, αποκτήθηκαν δεκατέσσερις νέοι εξωτερικοί απινιδωτές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στο δρόμο .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέντε απινιδωτές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία του Καρλοβάσου, οκτώ σε διάφορα χωριά του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου και ένας απινιδωτής στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.

Το Samos24, συγχαίρει τον κ. Αντώνη Ιγγλέση για την σωτήρια πρωτοβουλία του. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στην Ανατολική Σάμο.

Φώτο nlp-news.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το νέο πόστο των ψαράδων στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Λίγο πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους πόστο, βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της πόλης της Σάμου .

Το νέο σημείο που θα πουλούν τα φρέσκα τους ψάρια το επόμενο διάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ξενία Σάμου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο .

Το μόνο που μένει να γίνει είναι η τοποθέτηση της τέντας στο πάνω μέρος της κατασκευής απο τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και διαθέτει για τις ανάγκες των ψαράδων, παροχή νερού και την απαιτούμενη αποχέτευση.

Θυμίζουμε οτι «άστεγοι» και κάτω από άσχημες συνθήκες, έχουν μείνει οι ψαράδες της πόλης της Σάμου, καθώς ο πρόχειρος  χώρος που πουλούσαν τα ψάρια τους μπροστά από το Ξένια Σάμου, δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην ξενοδοχείο.

Το σημείο που πουλούσαν τα ψάρια τους οι ψαράδες.

Η νέα κατασκευή

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017