Connect with us

Δήμος

Προϋπολογισμός… χωρίς προγραμματισμό

Published

on

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2019, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Σάμου για το έτος 2019. Υπέρ αυτού ψήφισαν 14 μέλη του δημοτικού συμβουλίου (το οποίο αριθμεί 33 στο σύνολο), 13 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που ήταν παρόντες από τους 20 εκλεγμένους της δημοτικής αρχής, όπως και ο κ. Σίμος από την αντιπολίτευση. Κατά αυτού ψήφισαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι, προερχόμενοι όλοι από την αντιπολίτευση.

Δυστυχώς, ο προϋπολογισμός αυτός αντικατοπτρίζει την ανυπαρξία προγραμματισμού που υπάρχει εδώ και 4 χρόνια, αλλά και την ανυπαρξία οράματος, προοπτικής και νέων προτάσεων για ριζική αλλαγή του τόπου μας.

Δεν είναι τυχαίο που το σώμα καλέστηκε 21 Ιανουαρίου, ενώ ήδη διανύουμε το 2019, να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί μέχρι 15 Νοεμβρίου 2018, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Αν και η δημοτική αρχή έχει διανύσει πάνω από 4 χρόνια θητείας, η ασυνέπεια και η αδιαφορία, που έχει επιδείξει, έχουν ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της κατάστασης που βιώνει και που παρουσιάζει το νησί μας όλο αυτό το διάστημα.

Υπάρχουν τόσες προτεραιότητες και τόσες προτάσεις, τις οποίες η δημοτική αρχή δεν έχει μπει στη διαδικασία να αναλύσει και να εφαρμόσει, και ουδέποτε τέθηκαν ως θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμά της και κατ’ επέκταση στον προϋπολογισμό του δήμου.

Τέτοια θέματα είναι:

  1. Τι μέλλει γενέσθαι με τον υπάρχων ΧΥΤΑ, που δεν έχει άλλη ζωή, πώς θα λειτουργήσει η ανακύκλωση χωρίς ΚΔΑΥ (Κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών), αν θα δημιουργηθεί ένας ΧΥΤΥ.
  2. Αν θα δημιουργηθούν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί και σε άλλες περιοχές του νησιού.
  3. Αν θα δημιουργηθούν νέες ΜΕΛ (Μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) και σε άλλες περιοχές του νησιού, και πώς τελικά θα λειτουργήσουν οι υπάρχουσες.
  4. Τι πρέπει να γίνει για την συνολική ανάπτυξη της Σάμου και τι πρέπει να γίνει για να μην ερημώσουν οι μικρές κοινότητες.
  5. Πώς θα στηριχτεί η οικογένεια, πώς οι νέοι άνθρωποι, πώς θα μείνουν οι νέοι στο νησί και δεν θα έχουν όνειρα και τάσεις φυγής.
  6. Αν θα δημιουργηθούν τουριστικές υποδομές – από τις πιο απλές, λ.χ. μια δημόσια τουαλέτα και δημόσια αποδυτήρια στις παραθαλάσσιες περιοχές, μέχρι και το πώς θα αξιοποιηθεί η δημοτική ακίνητη περιουσία.
  7. Αν θα λυθούν κάποτε τα προβλήματα της ανεπάρκειας πόσιμου νερού, αλλά και της ποιότητάς του, σε ένα νησί που δεν θα έπρεπε να έχει τέτοια προβλήματα.
  8. Τέλος, αν θα ληφθούν ποτέ υπόψη οι προτάσεις των κοινοτήτων και των διάφορων φορέων, που τόσα χρόνια κανένας δεν τους ακούει.

 

Για την “Ανατροπή” αυτά τα θέματα είναι πολύ σημαντικά, είναι αυριανές της προτεραιότητες· για όλους αυτούς τους λόγους καταψήφισε τον προϋπολογισμό και την συγκεκριμένη πολιτική της δημοτικής αρχής.

 

Comments

comments

Δήμος

Στη Σάμο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey”

Published

on

By

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, υποδέχονται από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, την αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων κατά την παραμονή στο νησί περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι στο Ηραίο, στο Καρλόβασι, στην Πόλη της Σάμου, στο Ευπαλίνειο Όρυγμα και στο Ναό της Ήρας καθώς και πολλές επισκέψεις σε χωριά και παραλίες. Σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου είναι η περιήγηση στο νησί, η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, η ενημέρωση από τους αρμοδίους για τις τουριστικές προοπτικές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα συλλέξει πληροφορίες για την δημιουργία ενός οδοιπορικού που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του νησιού, θα αναδεικνύει την ποικιλία των τουριστικών επιλογών και θα αναδεικνύει την περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Να αναφέρουμε πως το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί στη Σάμο αφορά στην ωριαία προβολή του νησιού και θα προβληθεί στην Αυστραλία και σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Σκοπός του είναι να καταγράψει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στη Σάμο για να εμπνεύσει τους τηλεθεατές – εντός και εκτός Ελλάδας – να την ανακαλύψουν και την επισκεφτούν!

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο δήμος Σάμου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και το Ξενοδοχείο Aegeon στο Καρλόβασι που προσφέρει την διαμονή και την επιχείρηση «SAMOS AUTO CENTER / Γιάννης Μανώλαρος» που διαθέτει το αυτοκίνητο για την περιήγηση του συνεργείου στο νησί.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Παρουσίαση δράσεων Πολιτικής Προστασίας δήμου Σάμου

Published

on

By

Τις δράσεις του για το 2018 θα παρουσιάσει το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ, στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα διανεμηθούν υλικά πυρόσβεσης στις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μαυρατζώτης προς Σίμο: Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής!

Published

on

By

Ακόμη μία υποψηφιότητα για τον Δήμο Σάμου γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών”, και δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Σίμο. O ίδιος εξήγησε στο Ράδιο Αρμονία ότι ο κύκλος της ΑΚΙΣ κλείνει στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου υποστηριζοντας ότι θα υπάρξει άλλη ονομασία στο νέο σχήμα.

Αργότερα το απόγευμα με ανάρτηση του στο Facebook, ο δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, με αφορμή σημείο της διακήρυξης της υποψηφιότητας του κ. Σίμου, το χαρακτήρισε ως “κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Πανό Καμμένο”.

Δείτε τι έγραψε ο δημοτικός Σύμβουλος.

“Η κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Καμμένο από τον Αντώνη Σίμο. Στη διακήρυξη της υποψηφιότητας του σήμερα έγραψε:
‘’4ον Να συνεχίσουμε το έργο της εξωστρέφειας, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η νυν δημοτική αρχή, για να αναδείξουμε το προικισμένο νησί μας ως τον τέλειο τουριστικό προορισμό μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων συναφών δράσεων. ‘’
Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής !!!!!”.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017