31.7 C
Σάμος
08/08/2025
Σαμιακά

Το νέο ΚΥΤ φέρνει αντιδράσεις στους Μυτιληνιούς

Περιγραφή εικόνας

Λαϊκή συνέλευση θα συγκαλέσει τις προσεχείς ημέρες ο πρόεδρος των Μυτιληνιών, κ. Ελευθερόγλου, μετά τη δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, πως το νέο ΚΥΤ θα δημιουργηθεί στα σφαγεία Κνίτη.

Μιλώντας το πρωί στον «Αρμονία 103,2», ο κ. Ελευθερόγλου ανέφερε πως σήμερα στην περιοχή των σφαγείων υπάρχει κίνηση αστυνομικών δυνάμεων και είπε πως αυτοί που πήραν την απόφαση φέρουν και την ευθύνη για οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον. “Γνωρίζουν πως πρόκειται για στρατιωτική περιοχή, κοντά μας έχουμε τον ΧΥΤΑ και τώρα θα έχουμε ακόμα μια υγειονομική βόμβα. Δεν νομίζω πως αυτά θα φέρουν καλά αποτελέσματα και πιστεύω πως δεν θα δοθούν λύσεις με αυτόν τον τρόπο”.

Ο κ. Ελευθερόγλου εξέφρασε την ανησυχία του για τις αντιδράσεις των κατοίκων των Μυτιληνιών και για την πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων. “Γνωρίζω, από συζητήσεις που γίνονται όλο αυτό το διάστημα, πως πολλοί συμπολίτες μου δεν θα το δεχτούν με τίποτα και φοβάμαι μην γίνουν πράγματα που ούτε θέλω να διανοηθώ”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθερόγλου.

 

Listen to “Πρόεδρος Μυτιληνιών για νέο Κ.Υ.Τ” on Spreaker.

Για περιφρόνηση της εκφρασμένης αντίθεσης των φορέων και των κατοίκων της Σάμου κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Κώστας Τζίχας, με αφορμή τη δημιουργία του νέου Κ.Υ.Τ, λέγοντας πως ρίχνουν «νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού”.

Ο κ. Τζίχας αναφέρει:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής ανακοίνωσε την κατασκευή και λειτουργία νέου hot spot 1200 θέσεων στη θέση Σφαγεία, μεταξύ πόλης Σάμου και Μυτιληνιών. Στην ουσία πρόκειται για μια φυλακή και όχι κέντρο φιλοξενίας όπως το παρουσιάζουν, επιχειρώντας να κάμψουν τις αντιστάσεις.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στο νησί, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους πρόσφυγες και στην κοινωνία της Σάμου.
Περιφρονούν ακόμη μια φορά την εκφρασμένη αντίθεση όλων των φορέων και του λαού της Σάμου. Ρίχνουν «νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του φασισμού, του στρώνουν το έδαφος για να δηλητηριάσει το λαό και τη νεολαία.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ αυτόν του οργανωμένου, αποφασιστικού και επίμονου αγώνα μαζί με τους πρόσφυγες, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
Για τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, τη μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεων και τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες που επιλέγουν.
Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά. Όχι στο νέο κολαστήριο”.

Πηγή: Σαμιακόν Βήμα

Related posts

Συνάντηση Ένωσης Αστυνομικών Σάμου με τον βουλευτή Χρ. Στεφανάδη για τις ελλείψεις προσωπικού

admin

Συλλυπητήριο Μήνυμα Ε.Ο.Σ ΣΑΜΟΥ για την τραγική απώλεια 18χρονου

admin

Σε αναμονή οι επιβάτες του «Blue Star Myconos» – Ακυρώθηκε το σημερινό δρομολόγιο

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Κατατακτήριες εξετάσεις

admin

Απαγορευτικό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια του Blue Star Myconos

admin

Ψιλή Άμμος: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 71χρονος

admin

Σάμος: Η ΕΛΜΕ απαιτεί διαλεύκανση και στήριξη των μαθητών για την υπόθεση του διευθυντή – «Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας»

admin

ΧΥΤΑ Σάμου: 11.407 ευρώ πρόστιμο για φωτιά σε απορρίμματα

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά φυσίατρο

admin