24.4 C
Σάμος
07/07/2022
Δήμος

Α. Σίμος: Τέλος στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών

Το πρόγραμμα για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πορεία Ευθύνης» υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Αντώνης Σίμος.

Ο ίδιος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι θα δώσει τέλος στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Αναλυτικά .

α. Διαχείριση μεταναστευτικού εκτός κατοικημένων περιοχών

Εάν πραγματικά θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στην υποβάθμιση και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, θα πρέπει οπωσδήποτε το υπάρχον κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών (Hot Spot) να σταματήσει να λειτουργεί μέσα στην πόλη της Σάμου. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός μικρού και κλειστού χώρου καταγραφής μακριά από κατοικημένες περιοχές, κεντρικούς οδικούς άξονες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλους ευαίσθητους χώρους. Ευχής έργο θα ήταν η διαχείριση του μεταναστευτικού να γινόταν μακριά από τον εθνικά ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, κάτι που πάντα επισημαίναμε. Σήμερα παρότι η μεταφορά του Hot Spot εκτός του νησιού φαντάζει αρκετά δύσκολη ενέργεια, για μας θα αποτελεί μία συνεχή επιδίωξη και προσπάθεια.

β. Κλειστή δομή – τέλος στην ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των μεταναστών

Η έξοδος των μεταναστών από τον χώρο καταγραφής πρέπει να είναι αυστηρά ελεγχόμενη για τη διασφάλιση της προστασίας των κατοίκων από παραβατικές συμπεριφορές, αλλά και λοιπές ενέργειες που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Για μας αποτελεί δέσμευση η ασφάλεια και η προστασία των συνδημοτών μας.

γ. Υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης εντός του χώρου καταγραφής

Εντός του χώρου καταγραφής των μεταναστών, θα επιδιώξουμε να δημιουργηθεί μία πλήρως εξοπλισμένη μονάδα υγείας, για ιατρικές εξετάσεις και βραχεία νοσηλεία, προκειμένου να πετύχουμε την αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Επίσης, προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξη της εύρυθμης και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω της εμπλοκής τους στο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανηλίκων τέκνων, θα επιδιώξουμε εντός του υπόψη χώρου να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσχολικής απασχόλησης – εκπαίδευσης παιδιών, για τον ελάχιστο χρόνο που θα απαιτηθεί να παραμείνουν στο νησί μας.

δ. Έλεγχος – Φύλαξη συνόρων

Αν και είναι η υπ’ αριθμόν «πρώτη» ενέργεια που πρέπει να γίνει, διότι αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, την αναφέρουμε στο τέλος, επειδή αποφασίζεται και υλοποιείται αποκλειστικά και μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο. Υπεύθυνη μεταναστευτική πολιτική χωρίς έλεγχο και φύλαξη συνόρων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, γι’ αυτό ευελπιστούμε και αναμένουμε την άμεση υλοποίηση αυτής της ενέργειας στο πλαίσιο της εθνικής πολιτικής.

Related posts

Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Κοκκάρι

admin

Συλληπτήριο μήνυμα των εργαζομένων των Δήμων Σάμου για την απώλεια του Σταμάτη Φιλιππή

admin

Κοκκάρι: Έκλεισε προσωρινά η παιδική χαρά

admin

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ψάχνει οικόπεδο για δημιουργήσει λαϊκή αγορά

admin

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα