Connect with us

Σαμιακά

Απαίτησαν την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και των μονάδων Υγείας στη Σάμο

Published

on

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία. Μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», «Τέρμα πια στην κοροϊδία. Θέλουμε στελέχωση σ’ όλα τα ιατρεία», «Μαζικές προσλήψεις σε Πρόνοια – Υγεία. Θέλουμε στελέχωση σε ΕΚΑΒ και ιατρεία»κ.α

Συλλαλητήριο οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο απαιτώντας την άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας το χθες απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Καρλοβάσου.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία προς το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, με κατάληξη το χώρο του Πανεπιστημίου όπου έγιναν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί.

Συγκεκριμένα ομιλία υπήρξε από την  Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρος του ΕΚΣ  και απο τον  Σταμάτη  Φιλιππή , πρόεδρος του Συλλόγους Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ενώ χαιρέτησαν ο Γιώργος Υφαντής, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, ο Τριαντάφυλλος Καββαδάς, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου και ο Στράτος Καπώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου.

Την κινητοποίηση στήριξαν  με αποφάσεις τους το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου, το Παράρτημα Σάμου – Ικαρίας της Ενωσης Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου, το Σωματείο Συνταξιούχων Σάμου και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρλοβάσου, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ στο νησί (Σάμου, Μυτιληνιών, Μαραθοκάμπου και Καρλοβάσου).

Τη στήριξή τους εξέφρασαν ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, το Σωματείο εργαζομένων του δήμου Ικαρίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο».

Στην χθεσινή συγκέντρωση συμμετείχε ο δημαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης συνοδευόμενος απο δημοτικούς και κοινοτικούς σύμβουλους.

Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο νεαρού ενώ έπαιζε μπάσκετ σε υπαίθριο γήπεδο στο Καρλόβασι, βρέθηκε στο προσκήνιο η άκρως σοβαρή και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ. Οι ελλείψεις προσωπικού δεν περιορίζονται μόνο εκεί, αλλά αποτελούν πρόβλημα συνολικά για τις δομές Υγείας και το Νοσοκομείο της Σάμου.

Απόσπασμα απο την ομιλία της Βάσως Βρυνιώτη, πρόεδρος του ΕΚΣ, ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα διαδηλώνουμε, γιατί η κατάσταση έχει γίνει άκρως επικίνδυνη για τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας. Σήμερα χάθηκε ένα νέο παιδί, αθλητής και φοιτητής, χθες ένας πολύτεκνος πατέρας, προχθές άλλοι συνάνθρωποί μας. Γι’ αυτό λέμε ΌΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Σήμερα διαδηλώνουμε, διεκδικώντας το αυτονόητο: Σεβασμό και αξιοπρέπεια στη ζωή του Σαμιώτικου λαού.

  • Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική για την Υγεία.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με πληρώματα ασθενοφόρων και όλες οι μονάδες Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.
  • Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και σε όλες τις μονάδες Υγείας του νησιού μας, είναι εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Η υποστελέχωση είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και των περικοπών που γίνονται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία. Είναι αποτέλεσμα της προώθησης της “επιχειρηματικότητας στην Υγείας”, η οποία αποτελεί κεντρική πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ, που ακολουθούν όλοι αυτοί που μας κοροϊδεύουν, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση που βιώνουμε στο νησί και για τους ανθρώπους που έχουμε χάσει λόγω των ελλείψεων.

Για τους κυβερνώντες, διαχρονικά η Υγεία είναι κόστος από τη μια και ένα κερδοφόρο εμπόρευμα από την άλλη. Δεν τους νοιάζει να υπολειτουργούν οι κλινικές, να μην υπάρχουν γιατροί, να μην υπάρχει προσωπικό για ασθενοφόρα. Θέλουν να κλείσουν οι δημόσιες δομές Υγείας, ή να δίνει κάποιες απολύτως στοιχειώδεις φροντίδες Υγείας το δημόσιο νοσοκομείο. Έννοια τους είναι να πλουτίσουν οι μεγαλοκλινικές και τα μεγάλα διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα, αφού γι’ αυτούς η Υγεία δεν είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι δημόσια και δωρεάν.

Γι’ αυτούς, όποιος δεν έχει λεφτά θα πεθαίνει ή θα υπομένει την ασθένειά του χωρίς καμιά βοήθεια και φροντίδα, αφού το δημόσιο σύστημα Υγείας θα έχει απαξιωθεί εντελώς.

Άλλωστε, το σμπαράλιασμα των δομών Υγείας δεν είναι τέτοιο μόνο εδώ στη Σάμο, αλλά πανελλαδικά. Παντού ο λαός πληρώνει όλο και περισσότερα, αν φυσικά έχει να βάλει το χέρι στη τσέπη. Γι’ αυτό η Υγεία πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας και στο νησί μας και πανελλαδικά.

Σήμερα είμαστε εδώ, γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο ολόκληρο το νησί με χιλιάδες κόσμου, να έχει μόνο ένα ασθενοφόρο στη βάρδια.

Δεν ανεχόμαστε να έχουμε μόνο μία παιδίατρο με κίνδυνο να κλείσει η Παιδιατρική και η Μαιευτική κλινική, ενώ πολλές ειδικότητες να λείπουν ή άλλες να είναι μονήρεις στο νοσοκομείο».

Απόσπασμα απο την  ομιλία του Σταμάτη Φιλιππή ,πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε τα εξής:

«Ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζει τη σημερινή μας συγκέντρωση, όλους τους παρευρισκόμενους και όλους όσους θα ήθελαν να βρίσκονται σήμερα εδώ, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της δημόσιας Υγείας και στο νησί μας είναι τραγική και επικίνδυνη και λέμε και στο νησί μας, γιατί σύμφωνα με στοιχεία, τα κενά στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, την πρωτοβάθμια φροντίδα και το ΕΚΑΒ ξεπερνούν τις 25.000 και όταν το υπουργείο δίνει τέτοια νούμερα, μπορούμε να φανταστούμε ποια είναι τα πραγματικά.

Η πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων στο τομέα της Υγείας είναι επικίνδυνη και εγκληματική, το έχουμε πει, το ξαναλέμε και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά με τον πιο τραγικό τρόπο και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ; Γιατί θεωρούν την υγεία του λαού κόστος, λες και κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή!!! Την υγεία του λαού την έχουν μετατρέψει όλες οι κυβερνήσεις σε πανάκριβο εμπόρευμα, αλλά αυτό το εμπόρευμα είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν.

Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν παραπέρα την Υγεία, κομμάτι-κομμάτι, τμήμα-τμήμα, γι’ αυτό δεν στελεχώνουν της δημόσιες δομές, γι’ αυτό δεν τη χρηματοδοτούν επαρκώς, γι’ αυτό δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό με πληρώματα ασθενοφόρων, γιατρούς, νοσηλευτές, κ.ά. Γι’ αυτό μας έχουν εγκαταλείψει στην τύχη μας.

Ένα ολόκληρο νησί με 35 χιλιάδες περίπου μόνιμους κατοίκους, με άλλα μικρά νησιά που οι ασθενείς εξυπηρετούνται εδώ, με 4-5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με χιλιάδες φοιτητές, αλλά και με χιλιάδες επισκέπτες και τουρίστες κυρίως τη θερινή σεζόν, η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας γίνεται ασφυκτική.

Το ΕΚΑΒ θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό από αυτό που υπηρετεί σήμερα, το ίδιο και τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΚΥ, ώστε να μπορούν να υπάρχουν τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα στην κάθε βάρδια, όλοι ξέρουμε ότι τα πρώτα λεπτά του ατυχήματος και του αιφνίδιου περιστατικού είναι καθοριστικά για τη ζωή του παθόντος. Επίσης, το ΕΚΑΒ φορτίζεται και με χρόνια περιστατικά, όπως ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και πρέπει να μεταφερθούν στο σπίτι τους, ασθενείς που μεταφέρονται στη μονάδα Αιμοκάθαρσης, καθώς και με ασθενείς που στέλνει το Νοσοκομείο σε εξωτερικά διαγωνιστικά κέντρα για εξετάσεις, αφού δεν μπορεί να τα εξυπηρετήσει το ίδιο το νοσοκομείο λόγω έλλειψης ειδικοτήτων και μηχανημάτων.

Απαιτούμε στελέχωση του ΕΚΑΒ και όλων των μονάδων Υγείας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να καλύπτονται πλήρως και ποιοτικά οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας».

Δείτε την πορεία στο κέντρο του Καρλοβάσου

Comments

comments

Σαμιακά

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Published

on

By

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, πανηγύρισε σήμερα το εκκλησάκι των αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που βρίσκεται στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου (των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Σάμου) στο κτίριο των πρώην Φυλακών Σάμου.

Αξίζει να συγχαρούμε θερμά για την υποδειγματική επιμέλεια, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, Εμμανουήλ Γιαγουρτάς  που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τους καλλίφωνους ιεροψάλτες της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  μοιράστηκε στο κόσμο ζέστη πατροπαράδοτη γιορτή και αρτοπλασίες.

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α’ Κορινθίους. 13:13).

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού των φρεατίων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων (είτε επιφανειακών, είτε από βροχόπτωση) στους κεντρικούς αγωγούς.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των περιοχών απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τα Προσφυγικά, ενώ τα συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό των φρεατίων στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει απομάκρυνση φερτών, σαθρών υλικών και λοιπών αποθέσεων που μειώνουν την παροχετευτικότητα των αγωγών.

Στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, στο σύνολο των φρεατίων της Πόλης πριν τις πρώτες βροχές, με σειρά την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Επαρχείου και με τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμάρα όπου επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως τις αρμοδιότητες του Επαρχείου της Ικαρίας θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την Ικαρία και τους Φούρνους , τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των δυο αυτών νησιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος δεν πάσχει από ευθυνοφοβία.

Τον κ. Μουτζούρη συνόδευαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Σάμου κ. Μαρία Καλτάκη και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός .

Ο κ. Μουτζούρης θα επιστρέψει αύριο στη Σάμο.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά49 λεπτά ago

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Σαμιακά2 ώρες ago

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων εκδηλώσεων 17/9

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Η Τέχνη Συμμαχεί με την Επιστήμη για την Προστασία των Θαλασσών μας !

Πολιτικά17 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιωάννας Καραγιάννη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Δήμος22 ώρες ago

Επιστολή Γ.Στάντζου για τις συνέπειες της λειτουργίας του Κ.Υ.Τ Σάμου

Περιφερειακά23 ώρες ago

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Δήμος1 ημέρα ago

Συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Διαμαρτυρία απο τα ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017