19.8 C
Σάμος
29/11/2021
Δήμος

“η Σάμος αλλάΖΕΙ” για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου εξέδωσε η δημοτική παράταξη “η Σάμος αλλάΖΕΙ” .

Συνεδρίασε χθες (Τετάρτη 24.11.2021) το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

 Παρότι  το Προεδρείο  είχε δεσμευτεί  να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την πορεία αποκατάστασης του καταστροφικού σεισμού της Σάμου και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, φαίνεται ότι δεν βρήκε το χρόνο. Χρόνο όμως για αποκλειστική «πανηγυρική συνεδρίαση»  με προσκαλεσμένο τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη βρήκε.

 Καταθέσαμε, ως οφείλουμε, ως δημοτική παράταξη ερωτήσεις και προτάσεις για έλεγχο πεπραγμένων και παραλείψεων της Δημοτικής Αρχής.

Συγκεκριμένα:

1.      Καταθέσαμε πρόταση να προκαλέσει  η δημοτική αρχή σύσκεψη με την περιφερειακή αρχή (αντιπεριφερειάρχη Σάμου και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών) για ουσιαστική ενημέρωση για τα έργα και τις μελέτες που η Περιφέρεια εκτελεί/προγραμματίζει στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Ιδιαίτερη ανησυχία  έχει προκληθεί  με την μεγάλη καθυστέρηση του έργου της «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ – ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ», ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο προϋπολογισμού 18,7 εκατομμυρίων €, που εντάχθηκε το 2018, δημοπρατήθηκε το 2019 και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη με κίνδυνο να κινδυνεύει να απενταχθεί και να «χαθεί».

 

2.      Καταθέσαμε ερώτηση για το Κέντρο Υγείας Σάμου (πρώην ΙΚΑ) και την ανάγκη ολόπλευρης και ουσιαστικής στήριξής του  και στελέχωσης με το απαραίτητο ιατρικό και λοιπό προσωπικό από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για να μπορέσει να  επιτελέσει τον ρόλο του ως παρόχου Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας.

 

3.      Καταθέσαμε ερώτηση στην πρόεδρο και το ΔΣ του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου για την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της σύμβασης μίσθωσης  χώρων από το Γενικό Χημείο του Κράτους και την κωλυσιεργία που (και από ποιους) παρατηρείται.

4.      Καταθέσαμε ερώτηση στη Δημοτική Αρχή για την εξαίρεση του Δήμου μας από τις  1.477 μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ που θα προκηρυχθούν στο προσεχές διάστημα από τον ΑΣΕΠ και με λύπη διαπιστώσαμε ότι παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό που έχει ο Δήμος μας, δεν υπεβλήθη αίτημα γιατί δεν έχει ακόμη συσταθεί Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Καταληκτικά να αναφέρουμε ότι μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε χθες με την εγκύκλιο του Γ.Γ. Μεταναστευτικής πολιτικής προς την Υπηρεσία Ασύλου με τις οδηγίες για υποβολή αιτήματος ασύλου μόνο στα 5 νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Τελικά μετά την μεγάλη αντίδραση  από φορείς των νησιωτών και  πολιτικά κόμματα  η κυβέρνηση εξέδωσε διορθωτική   εγκύκλιο. Αποκάλυψε όμως, αυτά που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί,  με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μετατρέψει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο σε μόνιμες αποθήκες ψύχων και να είναι αυτά που θα επωμιστούν εσαεί το βάρος του προσφυγικού ζητήματος για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόμοια άρθρα

Θα κόψουν τον πεύκο στη πλατεία Δημαρχείου την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου

admin

Νίκος Κατρακάζος: Ανάγκη για λήψη αμέσων μέτρων ενίσχυσης οικονομίας της Σάμου

admin

“Ανατροπή”- Ας δώσουν στην δημοσιότητα τι διαδικασίες έχουν γίνει για την ίδρυση του νέου Γενικού Λυκείου

admin

“Ανατροπή”- Η δημοτική αρχή αρνήθηκε την δημιουργία ενός νέου Γενικού Λυκείου στη Δημοτική Ενότητα Πυθαγορείου

admin

Διενέργεια rapid test στα σχολεία ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου

admin

Σε δημοπράτηση η αναβάθμιση του Σχολικού Συγκροτήματος Κοκκαρίου

admin

Εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

admin

Σύμφωνο συνεργασίας ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ με το Δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Δεν θα παρευρεθεί η Λαϊκή Συσπείρωση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα