Connect with us

Σαμιακά

Αρχιτεκτονικά αριστουργήματα αφημένα στη φθορά του χρόνου

Published

on

Παλιά αρχοντικά, που κουβαλούν μικρές ή μεγάλες ιστορίες… Μάρτυρες του παρελθόντος. Ένα παρελθόν που τείνει να χαθεί για πάντα, αρχοντικά που σε άλλες εποχές γνώρισαν στιγμές έντονης ζωής και δόξας και σήμερα παραμένουν εγκαταλειμμένα και θυμίζουν στους επισκέπτες και περαστικούς τα περασμένα μεγαλεία.

Σε όλη την παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, οικήματα αφημένα στον χρόνο, με ετοιμόρροπα παραθυρόφυλλα και κατεστραμμένες σκεπές, «κοσμούν» τον κεντρικό δρόμο μαρτυρώντας την αδυναμία της πολιτείας, αλλά και των ιδιοκτήτων για παρεμβάσεις. ΚΡΙΣΗ.

Υπάρχουν ανεπανάληπτα κελύφη αρχοντικών και νεοκλασικών αφημένα στην τύχη τους, που δεν τα σέβεται ο χρόνος αν δεν αναλάβει να τα στηρίξει κάποιος οικονομικά.

Το samos24 αποτύπωσε φωτογραφικά κάποια απ’ αυτά.

Στην περιοχή Ταμπάκικα ξεχωρίζουν οι δίδυμες αποθήκες καπνού .

Τα δυο αρχοντικά που στεγάζονταν η Ταξιαρχία

Στη πλατεία Πυθαγόρα. Εκεί κανείς συνάντα το κτίριο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας και ακριβώς στα δεξιά δεσπόζει ίσως το πιο όμορφο τριώροφο κτίριο. 

Τέλος ..Η Καθολική εκκλησία Σάμου. Τι να πει κανείς ..αφημένη, παρατημένη. Η παναγία στο κέντρο του κτιρίου, να περιμένει ένα “θαύμα” .

Κτίρια που θέλουν ΖΩΗ ! Υπάρχει λύση !Η χρηματοδότηση για την αναπαλαίωση τους θα μπορούσε να προέλθει απο προγράμματα ΕΣΠΑ.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Μήνυση υπέβαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου σε γιατρό

Published

on

By

Στην δικαιοσύνη καταφεύγει ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος κατά ιατρού του ιδρύματος, διότι δημοσιοποίησε τα ονόματα των γιατρών στην υπόθεση των πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, υποστήριξε στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σταματίας Ράπτη, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός με ανάρτησή του στο facebook δημοσιοποίησε τα ονόματα των συναδέλφων του, ενώ υπήρχαν και για τον ίδιον απαξιωτικά ,υβριστικά σχόλια όπως “Ο διοικητής τους έδωσε στην ασφάλεια ως αντάλλαγμα για να παραμείνει στη θέση του ως διοικητής με τη νέα κυβέρνηση”.

Ο κ. Θεόφιλος, φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι η τιμή και αξιοπρέπεια του καθενός είναι πάνω απο όλα .

Ακούστε τι δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Θεόφιλος, στο Ράδιο Αρμονία 103,2.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθεροι ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια του ΚΥΤ

Published

on

By

Δυο ακόμη συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα των πλαστών Πιστοποιητικών αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο την απολογία τους.

Πιο συγκεκριμένα απο την Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ένας εκ´ των ιατρών ,ενώ χθές μετά την απολογία της, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου απο τη χώρα, την καταβολή του ποσού 2000 ευρώ καθώς και την υποχρεωτική παρουσία της στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα αφέθηκε ελεύθερη και νοσηλεύτρια του Κ.Υ.Τ.

Την εκπροσώπησή τους έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Αθανασίας Καλτάκη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθερος ο γιατρός του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση 1 φορά ανά μήνα στο Α.Τ. και εγγύηση ποσού 5.000 ευρώ, αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γιατρός (γενικός χιειρουργός) του ΚΥΤ Σάμου, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά έναντι αμοιβής σε μετανάστες και πρόσφυγες με σκοπό την ταχύτερη διοχέτευσή τους στην ενδοχώρα.

Την υπεράσπιση και εκπροσώπηση του γιατρού έχει αναλάβει το Δικηγορικό Γραφείο του Δημητρίου Βούρου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017