18.5 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Brevet Σάμου 2020 – “Η κούπα του Πυθαγόρα”

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 η «Κούπα του Πυθαγόρα» 

Μετά από τις πολύ πετυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, το brevet 200 χιλιομέτρων της Σάμου είναι και πάλι εδώ για να προσφέρει ψυχαγωγία στους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων.

Το Brevet διασχίζει το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού. Μία διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδυάζει θάλασσα, βουνό, πράσινο και κυρίως περνάει από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς.

Όσοι τυχεροί πήραν μέρος στα προηγούμενα brevets γνωρίζουν ότι είναι μοναδική εμπειρία να εξερευνήσεις ποδηλατώντας το φυσικό τοπίο της Σάμου.

Η φετινή διαδρομή δεν έχει καμία τροποποίηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. H εκκίνηση θα λάβει χώρα από την πρωτεύουσα του νησιού (Βαθύ) ακριβώς όπως και πέρυσι.

Θα δώσουμε ραντεβού στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου λίγο πριν τις 6:30 π.μ. Φέτος θα τηρηθούν αποστάσεις κατά την εκκίνηση αλλά και κατά την διάρκεια του Brevet λόγω του Κορωνοϊου.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μην συνωστίζονται κατά την διάρκεια αναμονής τους στην πλατεία ώστε να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες αποστασιοποίησης. Απαγορεύονται τα γκρουπ ποδηλατών που θα ξεπερνούν τα 4 άτομα.

Ακόμα και αν ένα γκρουπ αποτελείται από 4 ποδηλάτες, θα πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ τους ίση με 1,5 μέτρο.

O τεχνικός έλεγχος και η παραλαβή των καρτών και του roadbook θα γίνουν από τις 06:30 το πρωί μέχρι τις 07:00 και οι ποδηλάτες θα προσέρχονται για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ και τηρώντας το λιγότερο 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους. Δεν θα δοθεί μαζική εκκίνηση φέτος. Με το που παραλάβει ο συμμετέχων το πακέτο συμμετοχής θα μπορεί να ξεκινήσει.

Για τους καθυστερημένους το κοντρόλ θα μείνει ανοιχτό ως τις 07:30π.μ. θα ξεκινήσουμε κινούμενοι Νοτιοανατολικά προς τον παραλιακό οικισμό του Ποσειδωνίου. Σε αυτά τα πρώτα 15χλμ, θα απολαύσουμε μία καταπράσινη και σχετικά ήσυχη διαδρομή.

Εκεί θα συναντήσουμε και το πρώτο κοντρόλ. Μετά το σφράγισμα των καρτών, επιστρέφουμε και κινούμενοι Δυτικά πάμε προς το χωριό Μυτιληνιοί.

Εκεί θα συναντήσουμε και το δεύτερο κοντρόλ. Το τρίτο κοντρόλ είναι στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Σάμου, τους Δρακαίους.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων. Προς το τέλος της πορείας μας προς τους Δρακαίους, κοιτώντας αριστερά βλέπουμε την Ικαρία και τους Φούρνους.

Τα δύο αυτά νησιά, μαζί με την Σάμο αποτελούν τον Νομό Σάμου. Για να φτάσουμε όμως μέχρι εκεί θα πρέπει να καλύψουμε μία απόσταση 70χλμ περίπου, συναντώντας μερικά από τα ομορφότερα χωριά όπως είναι το Πυθαγόρειο, το Ηραίο, ο Παγώνδας, οι Σπαθαραίοι , ο Πύργος και η Καλλιθέα. Και σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, όπως σχεδόν σε όλο το μπρεβέ, κυριαρχεί το μπλε και το πράσινο! Κάνοντας αναστροφή επιστρέφουμε από τον ίδιο δρόμο προς τον Όρμο Μαραθοκάμπου και μετά κινούμαστε Βόρεια ανηφορίζοντας για τον Μαραθόκαμπο, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά του νησιού.

Συνεχίζουμε ανηφορικά για τον Πλάτανο (μέσω Αγίων Θεοδώρων), ένα χωριό σε υψόμετρο 600 μέτρων με πανέμορφη πλατεία και εκπληκτική θέα. Αξίζει μία στάση εκεί για ξεκούραση, φωτογραφίες και ανασύνταξη δυνάμεων. Μετά την ολιγόλεπτη στάση, φτάνει επιτέλους η ώρα για μία υπέροχη παρατεταμένη κατηφόρα μέχρι το Καρλόβασι

Η κατηφορική διαδρομή είναι εξαιρετικού φυσικού κάλους, αλλά δυστυχώς σε όχι τόσο καλό οδόστρωμα, οπότε καλό θα είναι να δείξουμε προσοχή προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά ατυχήματα. Στο Καρλόβασι, τον δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό της Σάμου, θα συναντήσουμε το τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό μας.

Απομένουν 30 παραλιακά χιλιόμετρα μέχρι τον τερματισμό. Σε όλη την διαδρομή των 30 χιλιομέτρων, στο αριστερό μας χέρι θα έχουμε την θάλασσα. Θα διασχίσουμε τον παραλιακό οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου και περνώντας έξω από το Κοκκάρι θα κινηθούμε για τον τερματισμό στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ της Σάμου.

Καλό θα είναι οι συμμετέχοντες να έχουν υπόψη τους ότι το brevet είναι σχετικά δύσκολο και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και μειωμένες άσκοπες καθυστερήσεις ειδικά μέχρι το τρίτο κοντρόλ (Δρακαίους).

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 5 ευρώ.

Η πληρωμή θα γίνει στην εκκίνηση κατά την παραλαβή της κάρτας και του roadbook.

Related posts

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό του 2020

admin

Ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Σάμου

admin

Γ.Ν. Σάμου: Διαμαρτύρονται οι γιατροί και οι εργαζόμενοι – Απεργία στον τομέα Υγείας

admin

Τιμητική αναγνώριση για τον Καθηγητή Μ.Βαρβουνη απο τον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

admin