Connect with us

Αστυνομικά - Λιμενικά

Με 4 άτομα ήταν η διμοιρία έξω απο το ΚΥΤ Σάμου

Published

on

Ως «πρόβατα επί σφαγή», χαρακτηρίζουν την διμοιρία που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΚΥΤ Σάμου την περασμένη Παρασκευή, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Η Ένωση κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, Ταξίαρχο κ. Αντώνιο Σαραντίδη, για μη ορθή συγκρότηση της διμοιρίας, αφού όπως αναφέρουν αποτελούνταν απο 4 αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

Αναλυτικά.

Γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών μελών μας, καθώς και της από 08/3/2019 αναφοράς του διμοιρίτη της διμοιρίας υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου (και μέλους της Ένωσης μας), οι οποίες αφορούν την μη ορθή συγκρότηση της εν λόγω διμοιρίας. Συγκεκριμένα, την 08/03/2019 συγκροτήθηκε με μόλις τέσσερις (4) αστυνομικούς, χωρίς την ύπαρξη οδηγού και διατέθηκε έξωθεν των γραφείων της πρώτης υποδοχής, ώστε να μην προσεγγίζουν οι αλλοδαποί.

Mε δεδομένο ότι ο όγκος των αλλοδαπών εντός και εκτός του ΚΥΤ Σάμου είναι τεράστιος, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να επιβληθεί η τάξη με μια υποτυπώδης διμοιρία τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι στην προκειμένη περίπτωση αδυνατούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν τα διατασσόμενα.

Για τους ανωτέρω λόγους, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ στο έξης οι συνάδελφοι μας να μην χρησιμοποιούνται ως «πρόβατα επί σφαγή» και η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου, εφόσον συντρέχουν λόγοι συνέχισης της διάθεσής της στο ΚΥΤ Σάμου, να συγκροτείται ως διμοιρία και όχι ως πεζή περιπολία, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι, προκειμένου να προστατεύσουμε την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, να απευθυνθούμε αρμοδίως προς πάσα Αρχή, για αναζήτηση και απόδοση τυχών πειθαρχικών ή ποινικών ευθυνών.

Comments

comments

Αστυνομικά - Λιμενικά

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών μέσω διαδικτύου

Published

on

By

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερα (4) άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, μέσω διαδικτύου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στις συγκεκριμένες υποθέσεις, τέσσερα  άτομα (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), ηλικίας από 21 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι δράστες προέβαιναν στην ανάρτηση μέσω διαδικτύου, αγγελιών πώλησης γεωργικών ελκυστήρων και άλλων μηχανημάτων, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Ακολούθως, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, κατάφεραν να εξαπατήσουν τρείς ημεδαπούς – υποψήφιους αγοραστές, στις περιοχές της Ικαρίας και του Ηρακλείου της Κρήτης και να αποσπάσουν από αυτούς συνολικά το χρηματικό ποσό των -3.750- ευρώ, χρήματα τα οποία κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.

 

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τροχαίο ατύχημα με μία τραυματία στο Καρλόβασι

Published

on

By

Τροχαίο ατύχημα με μία τραυματία σημειώθηκε προχθές σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Καρλόβασι.

Δίκυκλη μοτοσικλέτα, οδηγούμενη από 42χρονο ημεδαπό, στην οποία επέβαινε και μία ανήλικη, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονη .

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε η ανήλικη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Αστυνομικά - Λιμενικά

Τροχαίο ατύχημα στο Καρλόβασι

Published

on

By

Τροχαίο ατύχημα σημειωθηκε την Παρασκευή σε επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Καρλόβασι , όταν δίκυκλη μοτοσικλέτα, οδηγούμενη από 46χρονο Αλβανικής καταγωγής , συγκρούστηκε με Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 64χρονος, με συνέπεια τον τραυματισμό του δικυκλιστή.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρλοβασίου.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017