Connect with us

Δήμος

Νίκος Κατρακάζος: Ενωμένοι χωρίς ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές, όλοι μαζί για τη Σάμο

Published

on

Τις αρχές του συνδυασμού επισημαίνει με δελτίο Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου με το συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Σάμο», κ. Νίκος Κατρακάζος.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

όλα αυτά τα χρόνια είμαι ΠΑΡΩΝ, με όλη τη σημασία της λέξης, στον αγώνα για τον τόπο μας, με έργο μετρήσιμο, συγκεκριμένο και ουσιαστικό. Έναν αγώνα στον σκληρό στίβο της πραγματικότητας και όχι στην ουτοπία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εικονικής πραγματικότητας.  Αυτή η παρουσία αλλά και η αδιαμφισβήτητη εμπειρία μου είναι που κατά τη γνώμη μου, μου  δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσω τη συνέχιση της παρουσίας μου στα κοινά πάντα στη βάση της εθελοντικής προσφοράς που δεν αφήνει περιθώρια για μονιμότητα και «καριέρα».

Όπως έχω ανακοινώσει εδώ και καιρό, μαζί με μια ομάδα συνοδοιπόρων αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη για τον τόπο μας  στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε και δεχόμαστε έναν σκληρό πόλεμο,  έναν πόλεμο που ξεπερνάει τα όρια της ηθικής και του ευ αγωνίζεσθαι, με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Να ξέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν και ούτε θα μας παρασύρουν σε μια σύγκρουση που μόνο επιβλαβής θα είναι για τον τόπο.

Δυστυχώς,  και αυτό ίσως  είναι το πιο σημαντικό  στα πολύ δύσκολα που έρχονται, ο «Κλεισθένης» κατάφερε την στόχευση του. Αντί να ενώσει, να διαιρέσει. Αντί να συνθέσει, να διαλύσει. Η τοπική μας κοινωνία βαδίζει σε μια δύσκολη πραγματικότητα διαιρεμένη γεωγραφικά, ιδεολογικά, με κυριαρχία των συντεχνιών και των μικροσυμφερόντων, με κυριαρχία των προσωπικών φιλοδοξιών αλλά και αντιπαλοτήτων. Δυστυχώς, εάν δεν δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, για ακόμα μια φορά θα είμαστε ουραγοί στην ανάπτυξη και στις εξελίξεις.

Εμείς, Εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε και έχουμε κύριο στόχο την ενότητα, τη σύνθεση απόψεων μέσα από μια πλατιάς συμμετοχής ανοιχτή ομάδα. Μια ομάδα που ο ένας, συμπληρώνει τον άλλο. Μια ομάδα που ακόμα και οι ιδεολογικές διαφορές λειτουργούν συνεκτικά χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, την προσφορά και τον αγώνα να τον οδηγήσουμε στη θέση που πραγματικά του αξίζει. Με αυτές τις αρχές ξεκινήσαμε και με αυτές θα πορευτούμε.

Εσείς οι πολίτες είστε αυτοί που θα αποφασίσετε ποιους θεωρείτε ικανότερους να οδηγήσουν τον τόπο τα επόμενα χρόνια, ποιοί θα είναι αυτοί που θα υψώσουν το ανάστημα και θα σηκώσουν το βάρος της εμπιστοσύνης των πολιτών με ειλικρίνεια και συνέπεια να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Εμείς δεν θα σας προβάλουμε ούτε κομματικές περγαμηνές και οφίτσια, δεν θα σας εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση επαγγελματικών ομάδων και συντεχνιών, δεν θα σας υποσχεθούμε λύσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουμε την ψήφο σας, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία σας που έχει διαμορφωθεί κάτω από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που μας έχουν επιβάλλει, ούτε θα σας προβάλουμε την πρόθεσή μας να διαιρέσουμε τον τόπο γεωγραφικά αλλά και ουσιαστικά.

Ζητάμε από σας να κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία μας, την εμπειρία αλλά και τη βαθιά γνώση των προβλημάτων που κατέχουμε και να μας εμπιστευτείτε να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι και δυνατοί, χωρίς ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές, όλοι μαζί για τη Σάμο.

Comments

comments

Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

By

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πολυχώρος Ανακύκλωσης στη κοινότητα Χώρας

Published

on

By

 

Στη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε. Πυθαγορείου στη Κοινότητα Χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μικρές ηλεκτρονικές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελανοδοχεία, μπαταρίες, μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και σίδηρο.

Η διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.

Η οργανωμένη ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών μας οι οποίοι την επιδιώκουν, την στηρίζουν και εμείς σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.

Ώρες λειτουργίας του χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-14:00 και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273091594.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήσεως δίνεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης οικιακού κομποστοποιητή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Τριάντα tablets για τους μαθητές δώρισε ο Νικόλας Ιγγλέσης

Published

on

By

Τριάντα tablets τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Levono, μαζί με τις θήκες προστασίας τους, δώρισε στον δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να προωθήσουν σε σχολικές μονάδες, ο κ. Νικόλας Ιγγλέσης.
Ο δήμος Δυτικής Σάμου επισημαίνει πως τα tablets θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων και θα διατεθούν προς χρήση στους μαθητές των σχολικών βαθμίδων γυμνασίου και λυκείου του δήμου.
«Η δωρεά έχει σκοπό να στηρίξει τους μαθητές στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή