Connect with us

Δήμος

Νίκος Κατρακάζος: Ενωμένοι χωρίς ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές, όλοι μαζί για τη Σάμο

Published

on

Τις αρχές του συνδυασμού επισημαίνει με δελτίο Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου με το συνδυασμό «Όλοι μαζί για τη Σάμο», κ. Νίκος Κατρακάζος.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

όλα αυτά τα χρόνια είμαι ΠΑΡΩΝ, με όλη τη σημασία της λέξης, στον αγώνα για τον τόπο μας, με έργο μετρήσιμο, συγκεκριμένο και ουσιαστικό. Έναν αγώνα στον σκληρό στίβο της πραγματικότητας και όχι στην ουτοπία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της εικονικής πραγματικότητας.  Αυτή η παρουσία αλλά και η αδιαμφισβήτητη εμπειρία μου είναι που κατά τη γνώμη μου, μου  δίνουν το δικαίωμα να διεκδικήσω τη συνέχιση της παρουσίας μου στα κοινά πάντα στη βάση της εθελοντικής προσφοράς που δεν αφήνει περιθώρια για μονιμότητα και «καριέρα».

Όπως έχω ανακοινώσει εδώ και καιρό, μαζί με μια ομάδα συνοδοιπόρων αποφασίσαμε να δώσουμε τη μάχη για τον τόπο μας  στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή δεχτήκαμε και δεχόμαστε έναν σκληρό πόλεμο,  έναν πόλεμο που ξεπερνάει τα όρια της ηθικής και του ευ αγωνίζεσθαι, με χτυπήματα κάτω από τη μέση. Να ξέρουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μας πτοήσουν και ούτε θα μας παρασύρουν σε μια σύγκρουση που μόνο επιβλαβής θα είναι για τον τόπο.

Δυστυχώς,  και αυτό ίσως  είναι το πιο σημαντικό  στα πολύ δύσκολα που έρχονται, ο «Κλεισθένης» κατάφερε την στόχευση του. Αντί να ενώσει, να διαιρέσει. Αντί να συνθέσει, να διαλύσει. Η τοπική μας κοινωνία βαδίζει σε μια δύσκολη πραγματικότητα διαιρεμένη γεωγραφικά, ιδεολογικά, με κυριαρχία των συντεχνιών και των μικροσυμφερόντων, με κυριαρχία των προσωπικών φιλοδοξιών αλλά και αντιπαλοτήτων. Δυστυχώς, εάν δεν δώσουμε όλοι μαζί ένα τέλος σε αυτή τη διαμορφωθείσα κατάσταση, για ακόμα μια φορά θα είμαστε ουραγοί στην ανάπτυξη και στις εξελίξεις.

Εμείς, Εγώ από την πρώτη στιγμή είχαμε και έχουμε κύριο στόχο την ενότητα, τη σύνθεση απόψεων μέσα από μια πλατιάς συμμετοχής ανοιχτή ομάδα. Μια ομάδα που ο ένας, συμπληρώνει τον άλλο. Μια ομάδα που ακόμα και οι ιδεολογικές διαφορές λειτουργούν συνεκτικά χάρη στην ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο, την προσφορά και τον αγώνα να τον οδηγήσουμε στη θέση που πραγματικά του αξίζει. Με αυτές τις αρχές ξεκινήσαμε και με αυτές θα πορευτούμε.

Εσείς οι πολίτες είστε αυτοί που θα αποφασίσετε ποιους θεωρείτε ικανότερους να οδηγήσουν τον τόπο τα επόμενα χρόνια, ποιοί θα είναι αυτοί που θα υψώσουν το ανάστημα και θα σηκώσουν το βάρος της εμπιστοσύνης των πολιτών με ειλικρίνεια και συνέπεια να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Εμείς δεν θα σας προβάλουμε ούτε κομματικές περγαμηνές και οφίτσια, δεν θα σας εξασφαλίσουμε την εξυπηρέτηση επαγγελματικών ομάδων και συντεχνιών, δεν θα σας υποσχεθούμε λύσεις που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν μόνο και μόνο για να υφαρπάξουμε την ψήφο σας, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία σας που έχει διαμορφωθεί κάτω από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που μας έχουν επιβάλλει, ούτε θα σας προβάλουμε την πρόθεσή μας να διαιρέσουμε τον τόπο γεωγραφικά αλλά και ουσιαστικά.

Ζητάμε από σας να κρίνετε τη μέχρι σήμερα πορεία μας, την εμπειρία αλλά και τη βαθιά γνώση των προβλημάτων που κατέχουμε και να μας εμπιστευτείτε να δώσουμε τη μάχη ενωμένοι και δυνατοί, χωρίς ταμπέλες και διαχωριστικές γραμμές, όλοι μαζί για τη Σάμο.

Comments

comments

Δήμος

“Ανατροπή”- Προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων

Published

on

By

Προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Χώρα, Παγώνδας, Πυθαγόρειο, Μυτιληνιοί, Βαθύ, Σάμος)

 Η “Ανατροπή” έκλεισε πρόσφατα την δεύτερη φάση του ετήσιου κύκλου των επισκέψεών της, διάρκειας 2 εβδομάδων (13.03 – 23.03). Προορισμός της ήταν 8 μεγάλες κοινότητες και σκοπός η ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το πρόγραμμά της που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Σάμος αποτελείται διοικητικά από 35 κοινότητες και σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι 11 από αυτές έχουν περισσότερους από 501 κατοίκους, ενώ οι 8 ανήκουν στον δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι περισσότερες από αυτές καταφέρνουν να μην συρρικνώνονται και μετατρέπονται σε κομβικές και αναπτυσσόμενες περιοχές. Σε όλες αυτές τις κοινότητες λειτουργεί νηπιαγωγείο και δημοτικό και σε πολλές παιδικός σταθμός. Παράλληλα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η “Ανατροπή, με υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, είναι αποφασισμένη με επιστημονικές μελέτες και σε συνεργασία με όλους τους φορείς να αναβαθμίσει τις κοινότητες αυτές, βελτιώνοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εικόνα του νησιού συνολικά.

Οι προτάσεις ανάπτυξης των μεγάλων κοινοτήτων της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οποίες θα εμπλουτιστούν με την ψήφιση και τις θέσεις όλου του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, είναι οι εξής:

 1. Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης όπου χρειάζεται, και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων.
 2. Κυκλοφορική μελέτη και μετατροπή ορισμένων δρόμων σε πεζόδρομους ή μονόδρομους και τοποθέτηση εξ’ αρχής σήμανσης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
 3. Δημιουργία πεζοδρομίων.
 4. Αισθητική αναβάθμιση των πλατειών και όλων των δημοτικών χώρων και κτιρίων, με δημιουργία κατάλληλων χώρων ανάπαυσης και πρασίνου.
 5. Δημιουργία και λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε κάθε κοινότητα και στους μεγάλους οικισμούς αυτών.
 6. Αξιοποίηση της υπάρχουσας δημοτικής ακίνητης περιουσίας προς όφελος των κατοίκων και των συλλόγων και δημιουργία χώρου δραστηριοτήτων για νέους 15 ετών και άνω (π.χ. χώροι με όργανα γυμναστικής, εκμάθηση δραστηριοτήτων).
 7. Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και λειτουργία-εκσυγχρονισμός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 8. Δημιουργία δημόσιων χώρων υγιεινής σε όλες αυτές τις κοινότητες και αποδυτηρίων στις παραθαλάσσιες κοινότητες ή οικισμούς αυτών.
 9. Σωστή λειτουργία όλων των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και δημιουργία νέων στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Παγώνδας, Μυτιληνιοί) ή μεταφορά των λυμάτων στις ήδη υπάρχουσες μονάδες και επέκταση αποχετευτικού δικτύου όπου χρειάζεται.
 10. Επίλυση βιοτικών προβλημάτων σχετικά με τις καθημερινές ανάγκες (επάρκεια – ποιότητα νερού ύδρευσης, αποκομιδή σκουπιδιών –καθαριότητα)
 11. Σωστή τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, με αισθητική κάλυψη και επιτόπια καθαριότητα αυτών, όπως και τοποθέτηση κάλαθων απορριμμάτων σε επισκέψιμους χώρους.
 12. Λειτουργία δημοτικού γραφείου της κοινότητας, έστω και ορισμένες ημέρες την εβδομάδα, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, θα συναλλάσσεται με αυτούς και θα συνεργάζεται με τα ΚΕΠ, εκτελώντας σχετικές εργασίες, όπως και δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τα σχετικά αιτήματα και την διευκόλυνση των πολιτών.
 13. Δημιουργία ΚΑΠΗ και σε άλλες μεγάλες και κομβικές κοινότητες.
 14. Δημιουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Παγώνδας).

“Ανατροπή”… Οι δεσμεύσεις μας, δεσμεύσεις υλοποιήσιμες με προοπτική… σημαντικά έργα για το νησί μας, που θα του δώσουν αξία…

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μήνυμα Κώστα Τζίχα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Published

on

By

Μήνυμα , για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστας Τζίχας:

“Το μήνυμα της επανάστασης του 1821που τιμάμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα διδακτικό. Τότε η ανερχόμενη αστική τάξη μαζί με τη φτωχή και καταπιεσμένη από Τούρκους και Έλληνες κοτζαμπάσηδες, αγροτιά, ηγήθηκαν της επανάστασης κατά της εθνικής και κοινωνικής υποδούλωσης και καταπίεσης.

Ανατρέποντας τα δεδομένα και τους αρνητικούς συσχετισμούς της εποχής, καθώς και τις προτροπές του «σφάξε με Αγά μ’ ν’ αγιάσω».

Σήμερα απέναντι στους ντόπιους κήρυκες της υποταγής και της μοιρολατρίας, τους κήρυκες του εθνικισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, απέναντι στη ντόπια και παγκόσμια μειοψηφία που καταπιέζει, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει χώρες και λαούς για τα άνομα κέρδη της, πρέπει να υψωθεί η ατσάλινη θέληση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, της νεολαίας, για την ανατροπή τους.

Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για το ευτυχισμένο μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτή είναι η ιστορική επιταγή της εποχής μας.

Η ιστορία δείχνει ότι όλα γίνονται, αν οι λαοί εμπιστευτούν και δοκιμάσουν τη δύναμή τους.

Συγχαρητήρια και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες”.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Χαιρετισμός Μιχάλη Αγγελόπουλου για την 25η Μαρτίου

Published

on

By

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, σε μήνυμά του αναφέρει:

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης οδηγεί την πορεία του Έθνους, δύο χρόνια πριν συμπληρωθούν δύο αιώνες από την ελληνική Επανάσταση, με το Οικουμενικό μήνυμα.

Εορτάζουμε στη Σάμο μας με λαμπρότητα και ακλόνητη πίστη το μεγάλο αυτό γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του Ανεξάρτητου Κράτους που απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της Ελλάδας μας. Από το νησί μας το μήνυμα είναι Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισονομία. Προστατεύουμε τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά μας σύνορα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017