Connect with us

Πολιτιστικά

Διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα

Published

on

Η Φωτογραφική Ομάδα Φωτόνησος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Schwarz διοργανώνει διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο με τον φωτογράφο Δημήτρη Τσουμπλέκα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (5-9 μ. μ.) και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου (5-9 μ. μ.) και απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη φωτογραφία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Τσουμπλέκα:

Ο Δημήτρης Τσουμπλέκας (Αθήνα, 1967) είναι φωτογράφος. Παράλληλα με τις ατομικές εκθέσεις του έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές όπως : Photography in Crisis: Depression Era, 2011-2019, Slough, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ, Anatomy of Political Melancoly, Schwarz Foundation, Σάμος 2018, The Decline of Heroes, Antikenmuseum Basel, Ελβετία,2017, Νο Country For Young Men, BOZAR, Βρυξέλες 2014, Η πρώτη εικόνα, CRAC, Languedoc-Rousillon, Γαλλία, 2009, Dynamics of Urban Culture, IX Bienal de la Habana, Κούβα, 2006, Mediterraneans, Macro al Matattoio, Ρώμη, 2004, Self Aboutness, Sala de exposiciones Canal de Isabel II, Μαδρίτη, 2004, Time Capsule, Art in General, Νέα Υόρκη, 2002, The Faded Ideal, Martin-Gropius Bau, Βερολίνο, 2002, Metro, Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, Αθήνα, 1999 κ.α.

΄ Έργα του βρίσκονται στην συλλογή του ΕΜΣΤ, του ΔΕΣΤΕ, του Δ. Δασκαλόπουλου, κ.α.. Είναι μέλος της κολεκτίβας Depression Era και έχει συνεπιμεληθεί τις εκθέσεις “Depression Era” στο Μουσείο Μπενάκη το 2014 και τη συμμετοχή της στην 5η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης το 2015 και στο Culturescapes festival στη Bασιλεία το 2017. Δίδαξε φωτογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. και εργάζεται ως σύμβουλος έκδοσης στα ταξιδιωτικά και εταιρικά περιοδικά του ομίλου της Καθημερινής.

Η τελευταία ενότητα φωτογραφιών του κυκλοφορεί σε βιβλίο με τον τίτλο “Texas – το πρόβλημα με την δική μας κατάσταση τώρα”. Η τελευταία του επιμελητική δουλειά ήταν το Amour – μια ανάγνωση στο φωτογραφικό αρχείο του Νίκου Κεσσανλή, στο Σπίτι της Κύπρου το 2018.

Comments

comments

Πολιτιστικά

Γιορτή κρασιού στο Πάνδροσο Σάμου

Published

on

By

Γιορτή κρασιού διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πανδρόσου, την Κυριακή 18 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ, στην πλατεία πλησίον του Ναού, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξωτερική επισκευή και συντήρηση του Ιερού Ναού. Με Ελληνική νησιώτικη μουσική από την ορχήστρα του Βαγγέλη Γιαγιά.

Φώτο pandrossos.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Οι ομορφιές της Σάμου στο Ισραήλ

Published

on

By

Στο Ισραήλ προβλήθηκε χθες η ταξιδιωτική εκπομπή για τη Σάμο, που στόχο έχει την τουριστική προβολή του νησιού μας.

Δείτε παρακάτω την εκπομπή.

Σαμιακόν Βήμα

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτιστικά

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια

Published

on

By

Κορυφώνονται το επόμενο τριήμερο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Ηραία Πυθαγόρεια, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο νησί μας.

Οι δράσεις του έχουν ως αντικείμενο την επιστήμη, την φιλοσοφία, τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της γιορτής των Ηραίων, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της αρχαίας Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια αποτελεί τη μεγάλη γιορτή των εθελοντών, καθώς περισσότερα από 400 άτομα συμμετέχουν εθελοντικά στην διεξαγωγή του.

Τη Δευτέρα, 19 Αυγούστου, στις 19.30, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση της αρχαίας γιορτής των Ηραίων στις όχθες του Ίμβρασσου ποταμού. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι Τίνα Αλεξοπούλου στην απαγγελία και Ζαφειρώ Χατζηφωτίου στο τραγούδι. Στις 21.00 θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία του Ηραίου.

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής αγώνας δρόμου γυναικών από τον αρχαίο ναό της Ήρας στο Πυθαγόρειο, ενώ στις 9 θα ξεκινήσει η μεγάλη πομπή των Ηραίων από το δημοτικό σχολείο Πυθαγορείου, με μουσικά και χορευτικά δρώμενα στον κεντρικό δρόμο και στο λιμάνι Πυθαγορείου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017