Connect with us

Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» για τον Προϋπολογισμό του 2019

Published

on

Στο θέμα της προϋπολογισμού του 2019 αναφέρεται δελτίο τύπου της «Δράσης Ενότητας Προοπτικής».

Η παράταξη αναφέρει:

Η παράταξη μας καταψήφισε τον προϋπολογισμού του 2019.  Όπως είχαμε καταψηφίσει τεχνικό πρόγραμμα και ισολογισμό, απολογισμό.

Ο Δήμος πρέπει να στηρίζεται σε δικά του τακτικά έσοδα κι όχι στις επιχορηγήσεις από το κράτος. Οι αριθμοί επαληθεύουν πόσο λάθος ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών ενώ σκοπός πρέπει να είναι η βελτίωση του μηχανισμού είσπραξης.

Το 78% του προϋπολογισμού στηρίζεται σε μισθοδοσία αιρετών και προσωπικού, χρέη  και σε αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα, με αρνητικό πρόσημο τη κακή ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα σε βάρος των συνδημοτών μας.

Η δημοτική αρχή οφείλει να δίνει το καλό παράδειγμα, ότι συμμερίζεται δηλαδή τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάνε οι πολίτες. Θα περιμέναμε στο πνεύμα της δίκαιης κατανομής περικοπών και αντίστοιχες  μειώσεις σε περιττά έξοδα και δαπάνες.  Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν πληρώνει τις προηγούμενες οφειλές,  αλλά δημιουργεί καινούργιες κάνοντας άσκοπα έξοδα.

Σταθερές  παραμένουν όμως οι  δαπάνες του Δήμου,  σε ταξίδια,  μετακινήσεις καθώς και σε αυτές του  επικοινωνιακού τύπου με σκοπό την γνωστή πολιτική του δήμου για  ‘άρτον και θεάματα’ και συνήθως για  λίγους και οικείους των  και με μηδενική ωφελιμότητα  για τους συμπολίτες μας.

Η δημοτική αρχή περιέργως αλλού εργάζεται πυρετωδώς.. κι αλλού βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση και αδράνεια.

Διανύει το 5ο χρόνο θητείας της και το μόνο που κάνει καλά ακόμη..  είναι να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή για ότι συμβαίνει!

Η κατάσταση τους παραμένει απογοητευτική.

–  Αδράνεια και σιωπή σε αναλύσεις που αποδεικνύουν  κακής  ποιότητας πόσιμου νερού..
– Σχολεία σε κατάληψη ή κλειστά για λόγους που χρήζουν παρεμβάσεων από τις τεχνικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι ΕΠΑΛ   και ΓΕΛ Καρλοβάσου είναι κλειστά δυο εβδομάδες.
– Προσπάθεια για άλλη μια φορά εκχώρησης της διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα.   Μετά από διαμαρτυρίες μας στο δημοτικό συμβούλιο η ψήφιση του θέματος ανεστάλη για την ώρα.

  • Παρουσιάζουν έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών ως δικά τους..
  • Προγραμματίζουν φιέστες και εγκαίνια σε έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι λειτουργικά όπως  κολυμβητήριο Καρλοβάσου κλπ
  • Αφήνουν τα κλειστά γυμναστήρια  να μπάζουν συνεχώς νερά ενώ πρόσφατα με  θριαμβευτικές δηλώσεις του δήμου υποτίθεται ότι επισκευάσθηκαν.  Η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των αθλητών και  γινόμαστε ρεζίλι σε αθλητές ομάδων από άλλα μέρη.

Μόνιμη αντίδραση η λάσπη και τα ψεύδη  από τα  γνωστά παπαγαλάκια, δήθεν  ότι δεν έχουν λεφτά γιατί πληρώνουν οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οφειλές τις οποίες ανέφεραν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο και οι οποίες το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αφορούν την προηγούμενη δημοτική αρχή…

Comments

comments

Δήμος

Στη Σάμο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey”

Published

on

By

Ο Δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού, στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, υποδέχονται από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, την αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.
Το πρόγραμμα των δημοσιογράφων κατά την παραμονή στο νησί περιλαμβάνει την επίσκεψη στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι στο Ηραίο, στο Καρλόβασι, στην Πόλη της Σάμου, στο Ευπαλίνειο Όρυγμα και στο Ναό της Ήρας καθώς και πολλές επισκέψεις σε χωριά και παραλίες. Σκοπός της επίσκεψης του συνεργείου είναι η περιήγηση στο νησί, η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, η ενημέρωση από τους αρμοδίους για τις τουριστικές προοπτικές καθώς και η επαφή με τους τοπικούς παραγωγούς.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ θα συλλέξει πληροφορίες για την δημιουργία ενός οδοιπορικού που θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές του νησιού, θα αναδεικνύει την ποικιλία των τουριστικών επιλογών και θα αναδεικνύει την περιβαλλοντική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Να αναφέρουμε πως το ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί στη Σάμο αφορά στην ωριαία προβολή του νησιού και θα προβληθεί στην Αυστραλία και σε παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα. Σκοπός του είναι να καταγράψει την παράδοση, την ιστορία, την γαστρονομία και τον τρόπο ζωής στη Σάμο για να εμπνεύσει τους τηλεθεατές – εντός και εκτός Ελλάδας – να την ανακαλύψουν και την επισκεφτούν!

Για την υλοποίηση της δράσης αυτής ο δήμος Σάμου ευχαριστεί θερμά την Aegean Airlines που παρέχει δωρεάν τα εισιτήρια της αποστολής, την Ένωση Ξενοδόχων Σάμου και το Ξενοδοχείο Aegeon στο Καρλόβασι που προσφέρει την διαμονή και την επιχείρηση «SAMOS AUTO CENTER / Γιάννης Μανώλαρος» που διαθέτει το αυτοκίνητο για την περιήγηση του συνεργείου στο νησί.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Παρουσίαση δράσεων Πολιτικής Προστασίας δήμου Σάμου

Published

on

By

Τις δράσεις του για το 2018 θα παρουσιάσει το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σάμου τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ, στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου.

Να σημειωθεί πως στην εκδήλωση θα διανεμηθούν υλικά πυρόσβεσης στις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μαυρατζώτης προς Σίμο: Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής!

Published

on

By

Ακόμη μία υποψηφιότητα για τον Δήμο Σάμου γνωστοποιήθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του συνδυασμού “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών”, και δημοτικό σύμβουλο, Αντώνη Σίμο. O ίδιος εξήγησε στο Ράδιο Αρμονία ότι ο κύκλος της ΑΚΙΣ κλείνει στο τέλος αυτής της δημοτικής περιόδου υποστηριζοντας ότι θα υπάρξει άλλη ονομασία στο νέο σχήμα.

Αργότερα το απόγευμα με ανάρτηση του στο Facebook, ο δημοτικός Σύμβουλος Σάμου, Ελισσαίος Μαυρατζώτης, με αφορμή σημείο της διακήρυξης της υποψηφιότητας του κ. Σίμου, το χαρακτήρισε ως “κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Πανό Καμμένο”.

Δείτε τι έγραψε ο δημοτικός Σύμβουλος.

“Η κωλοτούμπα της χρονιάς που ξεπέρασε ακόμα και τον Καμμένο από τον Αντώνη Σίμο. Στη διακήρυξη της υποψηφιότητας του σήμερα έγραψε:
‘’4ον Να συνεχίσουμε το έργο της εξωστρέφειας, που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η νυν δημοτική αρχή, για να αναδείξουμε το προικισμένο νησί μας ως τον τέλειο τουριστικό προορισμό μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και άλλων συναφών δράσεων. ‘’
Άντε και το 2024 ευρωβουλευτής !!!!!”.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017