27.2 C
Σάμος
02/07/2022
Δήμος

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας»

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας» πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της δημοτικές ενότητας Καρλοβάσου .

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος  Σάμου κ. Ιωάννα Καραγιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός.

Ο κ. Καλατζής , αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Δύναμης Δημιουργίας» για το Δήμο Δυτικής Σάμου :

Άμεση επιδίωξη για το νέο δήμο Δυτικής Σάμου θα είναι , η διαμόρφωση ενός και σύγχρονου οργανισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας που θα εγγυάται την προώθηση των ζητημάτων και την αύξηση της αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρόβλεψη και θεσμοθέτηση των θέσεων εργασίας προσωπικού κατά Δημοτική Ενότητα και σύμφωνα πάντα με τις ειδικές συνθήκες όπου απαιτείται. Μείωση των λειτουργικών δαπανών, αυστηρός έλεγχος των εκτελούμενων έργων προμηθειών και εργασιών με ορθολογική  κατανομή των πόρων προς την κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.

Άμεση ένταξη έγκριση και εκτέλεση των μεγάλων βασικών έργων που εκκρεμούν όπως το φράγμα Καρβούνη, ο περιφερειακός δρόμος Καρλοβάσου, η προστασία παραλιακής ζώνης Καρλοβάσου, η αξιοποίηση ιαματικών πηγών στο ποτάμι, η δημιουργία καταφυγίων σκαφών, αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης ,η εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Καρλοβάσου,  η επέκταση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Καρλοβάσου , γεωλογικές μελέτες για την εξασφάλιση ποιοτικής και υγιεινής ύδρευσης των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μαραθοκάμπου , παρατηρητήριο Μαραθοκάμπου ,η ολοκλήρωση και λειτουργία του καταδυτικού πάρκου Μαραθοκάμπου, η ανάδειξη της σπηλιάς του Πυθαγόρα, η οικία του Λυκούργου Λογοθέτη, o Ναός της Μεταμόρφωσης στο Ποτάμι , η ανάδειξη του ενετικού Κάστρου Καρλοβάσου και η ανάπτυξη του φυσικού τοπίου της σπηλιάς του Πυθαγόρα κ.α

 

Πριν την παρουσίαση των υποψηφίων, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο για ολόκληρο το νησί μας . Αναφερθείς στα έργα και την απορροφητικότητα της περιφέρειας Β. Αιγαίου δήλωσε :

“Αν η Περιφέρεια είναι 9η στην απορροφητικότητα αυτό το οφείλει στο Δήμο Σάμου, ο οποίος φρόντισε να εκπονήσει μελέτες και να τις τρέξει. Όσον αφορά το Καρλόβασι είπε ότι υλοποιείται ένα μεγάλο όνειρο της περιοχής που αφορά τις ιαματικές πηγές Ποταμίου, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί και έχει περάσει η μελέτη και μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση τους”.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν επέτρεψε ως δήμαρχος να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος μεταναστών στο Καρλόβασι και συγκεκριμένα στο κτίριο pop corn , το οποίο ζητήθηκε από το γραφείο του βουλευτή Σάμου και του ασκήθηκαν σοβαρές πιέσεις, στις οποίες δεν υπέκυψε.

Τέλος ο κ Καλατζής αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σάμου για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρισταμένους στην αίθουσα.

Σταματία Ράπτη 

Related posts

Κοινότητα Σαμίων: Στήριξη των επιχειρηματιών της Σάμου

admin

Δύο διοικητικά πρόστιμα επιβλήθηκαν για παραβάσεις των κανόνων καθαριότητας

admin

“Πόσα χρήματα διεκδίκησε και πήρε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου;”

admin

Σε λειτουργία το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου

admin

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Σάμο ο Δήμαρχος του Σεφερίχισαρ

admin

«Samia 2022» στην πόλη της Σάμου στις 17-19 Ιουλίου

admin

Γιορτές Κρασιού 2022

admin

Επίσκεψη του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκου στο δήμο Δυτικής Σάμου

admin

Δόθηκε προς χρήση η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα