Connect with us

Δήμος

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας»

Published

on

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας» πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της δημοτικές ενότητας Καρλοβάσου .

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος  Σάμου κ. Ιωάννα Καραγιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός.

Ο κ. Καλατζής , αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Δύναμης Δημιουργίας» για το Δήμο Δυτικής Σάμου :

Άμεση επιδίωξη για το νέο δήμο Δυτικής Σάμου θα είναι , η διαμόρφωση ενός και σύγχρονου οργανισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας που θα εγγυάται την προώθηση των ζητημάτων και την αύξηση της αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρόβλεψη και θεσμοθέτηση των θέσεων εργασίας προσωπικού κατά Δημοτική Ενότητα και σύμφωνα πάντα με τις ειδικές συνθήκες όπου απαιτείται. Μείωση των λειτουργικών δαπανών, αυστηρός έλεγχος των εκτελούμενων έργων προμηθειών και εργασιών με ορθολογική  κατανομή των πόρων προς την κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.

Άμεση ένταξη έγκριση και εκτέλεση των μεγάλων βασικών έργων που εκκρεμούν όπως το φράγμα Καρβούνη, ο περιφερειακός δρόμος Καρλοβάσου, η προστασία παραλιακής ζώνης Καρλοβάσου, η αξιοποίηση ιαματικών πηγών στο ποτάμι, η δημιουργία καταφυγίων σκαφών, αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης ,η εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Καρλοβάσου,  η επέκταση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Καρλοβάσου , γεωλογικές μελέτες για την εξασφάλιση ποιοτικής και υγιεινής ύδρευσης των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μαραθοκάμπου , παρατηρητήριο Μαραθοκάμπου ,η ολοκλήρωση και λειτουργία του καταδυτικού πάρκου Μαραθοκάμπου, η ανάδειξη της σπηλιάς του Πυθαγόρα, η οικία του Λυκούργου Λογοθέτη, o Ναός της Μεταμόρφωσης στο Ποτάμι , η ανάδειξη του ενετικού Κάστρου Καρλοβάσου και η ανάπτυξη του φυσικού τοπίου της σπηλιάς του Πυθαγόρα κ.α

 

Πριν την παρουσίαση των υποψηφίων, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο για ολόκληρο το νησί μας . Αναφερθείς στα έργα και την απορροφητικότητα της περιφέρειας Β. Αιγαίου δήλωσε :

“Αν η Περιφέρεια είναι 9η στην απορροφητικότητα αυτό το οφείλει στο Δήμο Σάμου, ο οποίος φρόντισε να εκπονήσει μελέτες και να τις τρέξει. Όσον αφορά το Καρλόβασι είπε ότι υλοποιείται ένα μεγάλο όνειρο της περιοχής που αφορά τις ιαματικές πηγές Ποταμίου, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί και έχει περάσει η μελέτη και μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση τους”.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν επέτρεψε ως δήμαρχος να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος μεταναστών στο Καρλόβασι και συγκεκριμένα στο κτίριο pop corn , το οποίο ζητήθηκε από το γραφείο του βουλευτή Σάμου και του ασκήθηκαν σοβαρές πιέσεις, στις οποίες δεν υπέκυψε.

Τέλος ο κ Καλατζής αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σάμου για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρισταμένους στην αίθουσα.

Σταματία Ράπτη 

Comments

comments

Δήμος

Ο Νίκος Ζάχαρης στους Μυτιληνιούς

Published

on

By

Επίσκεψη και συζήτηση στους Μυτιληνιούς

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ», ακολουθώντας το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

Την Παρασκευή 17 Μαΐου το απόγευμα περιόδευσαν στον εμπορικό δρόμο των Μυτιληνιών και συνομίλησαν με τους κατοίκους και καταστηματάρχες, διακινώντας προεκλογικό υλικό. Στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερόγλου και τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου κ. Πολυκράτη Κωνσταντινίδη και συζητήσαμε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.

Στην συζήτηση ακούσαμε τα προβλήματα των Μυτιληνιών από τον πρόεδρο της κοινότητας και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου μας ανέπτυξε την πολύπλευρη δραστηριότητα που έχει ο σύλλογος στα πολιτιστικά δρώμενα (και όχι μόνο), για πολλά χρόνια και χωρίς καμιά επιχορήγηση

Αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά την μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Βασική φιλοσοφία του νόμου είναι να αποδεσμευτούν τα κοινοτικά ψηφοδέλτια από τα κεντρικά ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων. Οι νέες αρμοδιότητες και οι οικονομικοί πόροι που θα διατίθενται για να προγραμματίζει και εκτελεί έργα η κοινότητα, θα δώσει κύρος στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις και κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις σε χωριά και προέδρους, που δήθεν πρόσκεινται σε αυτούς.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ανατροπή ολοκληρώνει την προεκλογική δράση της

Published

on

By

 Είναι συγκινητική η θέρμη με την οποία ο σαμιακός λαός μας υποδέχτηκε στις περιοδείες της περασμένης εβδομάδας. Δεν παύει να μας εκπλήσσει η αμεσότητα και η αγάπη του κόσμου, πάνω από όλα όμως η αγωνία των πολιτών να αποσπάσουν μια σκέψη, μια δέσμευση και κυρίως μια ολοκληρωμένη πρόταση για τα φλέγοντα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου.

Η “Ανατροπή”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έχει το τρίπτυχο που χρειάζεται ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για να ανατρέψει τη μέχρι τώρα φθίνουσα πορεία του: γνωρίζει, θέλει και μπορεί!!! Γνωρίζουμε τα προβλήματα αλλά και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη λύση τους! Θέλουμε να αφοσιωθούμε ευλαβικά στο κοινό καλό! Μπορούμε, με την κατάρτιση των στελεχών μας, να εγγυηθούμε την επιτυχημένη διοίκηση του Δήμου!

Διανύουμε ήδη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Σας καλούμε, για άλλη μια φορά, να μας αναζητήσετε! Να μιλήσετε μαζί μας και να πληροφορηθείτε από πρώτο χέρι τις δεσμεύσεις μας και τη βαθιά γνώση των θεμάτων και των τρόπων επίλυσής τους!

Η τελευταία λέξη ανήκει σ’ εσάς!!! Ζητούμε να μας κρίνετε, με βάση τις θέσεις, το πρόγραμμά μας, τα στελέχη και την κατάρτισή μας! Με την ψήφο σας να μας δώσετε τη θέση που εσείς κρίνετε ότι μας αρμόζει, με ύψιστο στόχο το κοινό καλό!

Το πρόγραμμα των τελευταίων προεκλογικών περιοδειών και δράσεων μας έχει ως εξής:

  • Σάββατο 18 Μαΐου στα café και στους χώρους εστίασης και στις γειτονιές τους Βαθιού (10:30) και στους Σπαθαραίους (18:30)
  • Κυριακή 19 Μαΐου στο Πυθαγόρειο (10:30) και στο Άνω Βαθύ (18:00)
  • Δευτέρα 20 Μαΐου στον Παγώνδα (18:30)
  • Τρίτη 21 Μαΐου στον εμπορικό δρόμο και τα καταστήματα της πόλης της Σάμου (18:30)
  • Τετάρτη 22 Μαΐου κεντρική ομιλία για την Ανατροπή και τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου στο “Samos Hotel (20:00)
  • Πέμπτη 23 Μαΐου στους Βουρλιώτες (18:30)
  • Παρασκευή 24 Μαΐου στους Μυτιληνιούς (18:00)

 

Ανατροπή …

Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Προεκλογικές επισκέψεις σε χωριά

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»,  ακολουθώντας το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

Τη Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα επισκέφτηκαν τα δύο ποιο ορεινά χωριά του Δήμου μας, το Πάνδροσο και  τα Μεσόγεια, όπου ένα από τα βασικά αιτήματα ήταν να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στο σωστό χρόνο, το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των  αγροτικών δρόμων για να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους για την καλλιέργεια των αμπελιών. Ενθαρρυντικό ήταν ότι στην πλατεία της Πανδρόσου βρέθηκαν τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά, νηπιακής ηλικίας.

Σε συνέχεια επισκέφτηκαν τους Μαυρατζαίους, όπου συνομίλησαν αρχικά με τον πρόεδρο της κοινότητας  Δημ. Κυριαζή και μετά με κατοίκους του χωριού.   Στην συζήτηση αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά την μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από  γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις. Κατατέθηκε η αγωνία των νέων να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μαυρατζαίων (αγγειοπλαστική και κεραμική  τέχνη, το Μοναστήρι του Σταυρού) και η αναγκαιότητα για σύνδεση των χωριών με δημόσια συγκοινωνία (είτε ΚΤΕΛ είτε δημοτική συγκοινωνία).

Το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου επισκέφτηκαν το πιο τουριστικό χωριό της βόρειας πλευράς της Σάμου, το Κοκκάρι, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες και κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό.

Διανύουμε τα μέσα του Μαΐου και έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την δημοτική αρχή στην αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα, που δεν ταιριάζουν στο Κοκκάρι, που είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Σάμου.

Είναι δέσμευση του συνδυασμού μας στα πιο τουριστικά μέρη (Πυθαγόρειο, Κοκκάρι, Ηραίον και πρωτεύουσα) να ξεκινήσουμε, ως νέα δημοτική αρχή, να τοποθετούμε καλαίσθητους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα επισκεφτούμε τους Μυτιληνιούς, όπου στο Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ. θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο της κοινότητας, τον εμπορικό και πολιτιστικό σύλλογο καθώς και κατοίκους για να συζητήσουμε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017