Connect with us

Δήμος

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας»

Published

on

Εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού του Α. Καλατζή «Δύναμη Δημιουργίας» πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της δημοτικές ενότητας Καρλοβάσου .

Φώτο Νίκος Δραπανιώτης

Την εκδήλωση προλόγισε η δημοτική σύμβουλος  Σάμου κ. Ιωάννα Καραγιάννη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην Βουλευτής Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός.

Ο κ. Καλατζής , αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της «Δύναμης Δημιουργίας» για το Δήμο Δυτικής Σάμου :

Άμεση επιδίωξη για το νέο δήμο Δυτικής Σάμου θα είναι , η διαμόρφωση ενός και σύγχρονου οργανισμού εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας που θα εγγυάται την προώθηση των ζητημάτων και την αύξηση της αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Πρόβλεψη και θεσμοθέτηση των θέσεων εργασίας προσωπικού κατά Δημοτική Ενότητα και σύμφωνα πάντα με τις ειδικές συνθήκες όπου απαιτείται. Μείωση των λειτουργικών δαπανών, αυστηρός έλεγχος των εκτελούμενων έργων προμηθειών και εργασιών με ορθολογική  κατανομή των πόρων προς την κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα.

Άμεση ένταξη έγκριση και εκτέλεση των μεγάλων βασικών έργων που εκκρεμούν όπως το φράγμα Καρβούνη, ο περιφερειακός δρόμος Καρλοβάσου, η προστασία παραλιακής ζώνης Καρλοβάσου, η αξιοποίηση ιαματικών πηγών στο ποτάμι, η δημιουργία καταφυγίων σκαφών, αντικατάσταση των παλαιών δικτύων ύδρευσης ,η εφαρμογή του σχεδίου πόλης του Καρλοβάσου,  η επέκταση και αναβάθμιση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού Καρλοβάσου , γεωλογικές μελέτες για την εξασφάλιση ποιοτικής και υγιεινής ύδρευσης των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων, προβολή και αξιοποίηση του τουριστικού καταφυγίου Μαραθοκάμπου , παρατηρητήριο Μαραθοκάμπου ,η ολοκλήρωση και λειτουργία του καταδυτικού πάρκου Μαραθοκάμπου, η ανάδειξη της σπηλιάς του Πυθαγόρα, η οικία του Λυκούργου Λογοθέτη, o Ναός της Μεταμόρφωσης στο Ποτάμι , η ανάδειξη του ενετικού Κάστρου Καρλοβάσου και η ανάπτυξη του φυσικού τοπίου της σπηλιάς του Πυθαγόρα κ.α

 

Πριν την παρουσίαση των υποψηφίων, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι αφήνει πίσω του ένα σημαντικό έργο για ολόκληρο το νησί μας . Αναφερθείς στα έργα και την απορροφητικότητα της περιφέρειας Β. Αιγαίου δήλωσε :

“Αν η Περιφέρεια είναι 9η στην απορροφητικότητα αυτό το οφείλει στο Δήμο Σάμου, ο οποίος φρόντισε να εκπονήσει μελέτες και να τις τρέξει. Όσον αφορά το Καρλόβασι είπε ότι υλοποιείται ένα μεγάλο όνειρο της περιοχής που αφορά τις ιαματικές πηγές Ποταμίου, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί και έχει περάσει η μελέτη και μπορεί άμεσα να ξεκινήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση τους”.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν επέτρεψε ως δήμαρχος να δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος μεταναστών στο Καρλόβασι και συγκεκριμένα στο κτίριο pop corn , το οποίο ζητήθηκε από το γραφείο του βουλευτή Σάμου και του ασκήθηκαν σοβαρές πιέσεις, στις οποίες δεν υπέκυψε.

Τέλος ο κ Καλατζής αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Σάμου για την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους , οι οποίοι και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρισταμένους στην αίθουσα.

Σταματία Ράπτη 

Comments

comments

Δήμος

Επικυρώθηκε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Published

on

By

 

Σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου υπέγραψε και επικύρωσε τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πολυχώρος Ανακύκλωσης στη κοινότητα Χώρας

Published

on

By

 

Στη δημιουργία του πρώτου πολυχώρου Ανακύκλωσης προχωρά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Δ.Ε. Πυθαγορείου στη Κοινότητα Χώρας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, θα μπορούν να ανακυκλώνουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μικρές ηλεκτρονικές και μεγάλες οικιακές συσκευές, ηλεκτρικούς λαμπτήρες, μελανοδοχεία, μπαταρίες, μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και σίδηρο.

Η διαχείριση των απορριμάτων αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, είναι αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε πολίτη που σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του.

Η οργανωμένη ανακύκλωση μπαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών μας οι οποίοι την επιδιώκουν, την στηρίζουν και εμείς σκοπεύουμε να την αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο.

Ώρες λειτουργίας του χώρου από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-14:00 και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273091594.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατόπιν αιτήσεως δίνεται η δυνατότητα δωρεάν διάθεσης οικιακού κομποστοποιητή.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Τριάντα tablets για τους μαθητές δώρισε ο Νικόλας Ιγγλέσης

Published

on

By

Τριάντα tablets τελευταίας τεχνολογίας, μάρκας Levono, μαζί με τις θήκες προστασίας τους, δώρισε στον δήμο Δυτικής Σάμου, προκειμένου να προωθήσουν σε σχολικές μονάδες, ο κ. Νικόλας Ιγγλέσης.
Ο δήμος Δυτικής Σάμου επισημαίνει πως τα tablets θα παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων και θα διατεθούν προς χρήση στους μαθητές των σχολικών βαθμίδων γυμνασίου και λυκείου του δήμου.
«Η δωρεά έχει σκοπό να στηρίξει τους μαθητές στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, κινήσεις όπως αυτή είναι συγκινητικές και αποτελούν παράδειγμα για όλους μας», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017