19.4 C
Σάμος
25/09/2022
Σαμιακά

Φακοί TOKAI, 3 διαφορετικές λύσεις για κάθε ανάγκη

1. TOKAI TBC (Blue Cut Coat)

Κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή σε ψηφιακές οθόνες; Τα μάτια σας είναι Κουρασμένα; Έχετε κατά διαστήματα θολή όραση;

Μια νέα επαναστατική επίστρωση στους φακούς των γυαλιών σας, βάζει τέλος σε όλα αυτά τα προβλήματα και σας προστατεύει οριστικά από την μπλε ακτινοβολία.

Η θολότητα και κούραση των ματιών που οφείλεται στον υπολογιστή, την τηλεόραση, τις οθόνες κινητών και όποιας άλλης οθόνης τύπου LED θα σταματήσουν οριστικά.

Τα φίλτρα TOKAI BLUE COAT Προστατεύουν (κόβουν) το κομμάτι του μπλε φωτός που εμπεριέχει Υπεριώδεις Ακτίνες (UV A) με προστασία φίλτρου ‘’UV 400’’.

Πώς όμως το μπλε φως από τις ψηφιακές οθόνες μας δημιουργεί κόπωση αλλά και προβλήματα στα μάτια;

Το ‘’μπλε φως’’ έχει υψηλή ενέργεια.

Το ‘’μπλε φως’’ είναι φως στην περιοχή του ορατού φάσματος του φωτός το οποίο έχει υψηλή συχνότητα. Είναι φως με μήκος κύματος μεταξύ 380nm έως σχεδόν 500nm (ιώδες έως μπλε φως). Επειδή το μπλε φως έχει πολύ μικρό μήκος κύματος, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μάτια.

Τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει το μπλε φως που το καθιστούν επικίνδυνο;

Το ‘’μπλε φως’’ διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής διασποράς, δηλαδή κυματίζει. Για αυτό το λόγο, έχει υψηλότερη πιθανότητα να προσκρούσει σε σωματίδια (σκόνη και υγρασία) που υπάρχουν στον αέρα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τα ‘’κύματα μπλε φωτός’’ να δημιουργούν εκτυφλωτική λάμψη και φαινομενικό τρεμούλιασμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ασαφές το περίγραμμα των εικόνων.

Το ‘’μπλε φως’’ μπορεί να είναι υπεύθυνο για τη θόλωση της όρασης.

Το εστιακό μήκος διαφέρει ανάλογα με το χρώμα των φωτεινών κυμάτων. Όταν εστιάζεται το κόκκινο χρώμα στον αμφιβληστροειδή, το μπλε χρώμα εστιάζεται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Γι’ αυτό το λόγο, η εικόνα μπορεί να φαίνεται θολή.

Με την εξάλειψη αυτών των κυμάτων μπλε χρώματος, η εστιακή απόσταση θα είναι μικρότερη και, ως αποτέλεσμα, να βλέπετε χωρίς θόλωση αλλά και ξεκούραστα.

Που υπάρχει το μπλε φως;

Το μπλε φως υπάρχει πλέον παντού στη ζωή μας. Από τις τηλεοράσεις υψηλής φωτεινότητας, τις λάμπες LED στο σπίτι μας ή και τα κινητά μας τηλέφωνα, tablet ή οθόνες υπολογιστών.

Πολλές από τις παραπάνω συσκευές χρησιμοποιούν το μπλε φως για να γίνονται φωτεινότερες.

Για παράδειγμα τα φωτιστικά τύπου LED εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μπλε φωτός ενώ για παράδειγμα οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν πολύ φωτισμό σε άλλα μήκη κύματος.

Επίσης οι παλιές τηλεοράσεις εξέπεμπαν πολύ φωτισμό σε μήκη κύματος μακρυά από το μπλε, ενώ οι οθόνες τύπου LED έχουν πολύ υψηλό ποσοστό μπλε φωτός

Η προστασία των ματιών από την κούραση της μπλε ακτινοβολίας έχει το όνομα TOKAI.

2. ΤΟΚΑΙ OSC Η πιο ανθεκτική επίστρωση στη θερμοκρασία. Βέλτιστη οπτική απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Η δομή των επιστρώσεων στο δείκτη διάθλασης 1,60 μπορεί να είναι ευαίσθητη σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος ή εργασίας.

Πόσες φορές έχετε έρθει αντιμέτωποι με σπάσιμο ή ξεφλούδισμα των οραγανικών φακών σας;

Η υψηλή θερμοκρασία ή οι ακραίες συνθήκες μπορεί να φθείρουν τα γυαλιά σας πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε γυαλιά που αγοράσατε πολύ πρόσφατα.

Τι φακούς πρέπει να επιλέξω αν χρησιμοποιώ τα γυαλιά μου σε σκληρές συνθήκες;

Πρέπει να επιλέξετε φακούς που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να ταιριάζουν στην καθημερινότητά σας.

Η ΤΟΚΑΙ έχει τη λύση με φακούς που παραμένουν ανθεκτικοί σε όλες τις συνθήκες και αντέχουν δύσκολες συνθήκες όπως: τη θερμότητα, τη τριβή, τη βρωμιά, την επαφή με οξέα και τον ιδρώτα αλλά και αντοχή στις παραμορφώσεις.

Αντέχουν ακόμα και σε έκθεση θερμότητας 120 βαθμών για 10 λεπτά, σε μεταλλικό σκελετό, παραμορφώσεις έως 8 χιλιοστά.

Τέλος οι φακοί OSC ανακλούν το φως στο δέρμα σας με τρόπο που θα βοηθήσει και θα φωτίσει όμορφα το πρόσωπό σας.

3. TOKAI Lutina για προστασία του ματιού από την UV ακτινοβολία

Υπάρχουν πολλές ασθένειες και βλάβες που μπορεί να προκληθούν στα μάτια σας, διότι αποτελεί ένα πολύπλοκο όργανο, το οποίο όμως είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή σας.

Για παράδειγμα η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η πιο κοινή αιτία που προκαλεί απώλεια της όρασης για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών.

Η ωχρά κηλίδα είναι μια μικρή περιοχή του αμφιβληστρειδούς που βοηθάει να βλέπουμε καθαρά.

Τι είναι η Λουτεΐνη;

Μια ουσία που ονομάζεται Λουτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των ματιών και της ωχράς κηλίδας . Πρόκειται για μια πρωτεΐνη απαραίτητη για τα μάτια που απορροφάται μέσω της τροφής, και συγκεκριμένα από τα πράσινα και κίτρινα λαχανικά και δεν μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο σώμα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καταστροφή της Λουτεΐνης από την ακτινοβολία UV, μπορεί να γίνει η αιτία εκδήλωσης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Για αυτό το λόγο η TOKAI ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνολογία που προστατεύει τα μάτια σας και τη βασική λουτεΐνη εμποδίζοντας την εκδήλωση ασθενειών του ματιού.

Οι φακοί τεχνολογίας LUTINA απορροφούν δύο φορές περισσότερη μπλε -μωβ ακτινοβολία (μήκους κύματος 400-420) από τους κοινούς φακούς UV, δηλαδή περίπου το 94%.

Όλοι οι Ιαπώνικοί Φακοί TOKAI συνοδεύονται από εγγύηση γνησιότητας.

Κάθε φορά που αγοράζετε Γυαλιά Οράσεως καλό είναι πάντα να συμβουλευόσαστε τον ειδικό Οπτικό-Οπτομέτρη, για να σας συστήσει τους σωστούς φακούς για την περίπτωσή σας.

Στα Οπτικά Ελευθερίου είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την ιδανική επιλογή φακών!

Related posts

Λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτη σε πτήση προς Σάμο

admin

Γιάννης Καλτάκης: «Ήρθε η στιγμή να αφήσουμε οριστικά πίσω την Σάμο της μιζέριας και της παρακμής»

admin

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου

admin

Μάνος Βαλής: Εξαιρετική χρονιά για τη Σάμο παρά την μικρή μείωση σε σχέση με το 2019

admin

Εμπόδια στον οδηγό όδευσης τυφλών στη πόλη της Σάμου

admin

Συμβολικές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου σε ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

admin

North Evia- Samos Pass: Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου η 4η φάση

admin

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “Πάμε Σάμο” 

admin

Αραιή συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και κανονικές θερμοκρασίες το Σ/Κ

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα