22.8 C
Σάμος
26/09/2023
Σαμιακά

Φακοί TOKAI, 3 διαφορετικές λύσεις για κάθε ανάγκη

1. TOKAI TBC (Blue Cut Coat)

Κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή ή σε ψηφιακές οθόνες; Τα μάτια σας είναι Κουρασμένα; Έχετε κατά διαστήματα θολή όραση;

Μια νέα επαναστατική επίστρωση στους φακούς των γυαλιών σας, βάζει τέλος σε όλα αυτά τα προβλήματα και σας προστατεύει οριστικά από την μπλε ακτινοβολία.

Η θολότητα και κούραση των ματιών που οφείλεται στον υπολογιστή, την τηλεόραση, τις οθόνες κινητών και όποιας άλλης οθόνης τύπου LED θα σταματήσουν οριστικά.

Τα φίλτρα TOKAI BLUE COAT Προστατεύουν (κόβουν) το κομμάτι του μπλε φωτός που εμπεριέχει Υπεριώδεις Ακτίνες (UV A) με προστασία φίλτρου ‘’UV 400’’.

Πώς όμως το μπλε φως από τις ψηφιακές οθόνες μας δημιουργεί κόπωση αλλά και προβλήματα στα μάτια;

Το ‘’μπλε φως’’ έχει υψηλή ενέργεια.

Το ‘’μπλε φως’’ είναι φως στην περιοχή του ορατού φάσματος του φωτός το οποίο έχει υψηλή συχνότητα. Είναι φως με μήκος κύματος μεταξύ 380nm έως σχεδόν 500nm (ιώδες έως μπλε φως). Επειδή το μπλε φως έχει πολύ μικρό μήκος κύματος, όπως οι υπεριώδεις ακτίνες, μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μάτια.

Τι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει το μπλε φως που το καθιστούν επικίνδυνο;

Το ‘’μπλε φως’’ διαθέτει χαρακτηριστικά υψηλής διασποράς, δηλαδή κυματίζει. Για αυτό το λόγο, έχει υψηλότερη πιθανότητα να προσκρούσει σε σωματίδια (σκόνη και υγρασία) που υπάρχουν στον αέρα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν τα ‘’κύματα μπλε φωτός’’ να δημιουργούν εκτυφλωτική λάμψη και φαινομενικό τρεμούλιασμα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ασαφές το περίγραμμα των εικόνων.

Το ‘’μπλε φως’’ μπορεί να είναι υπεύθυνο για τη θόλωση της όρασης.

Το εστιακό μήκος διαφέρει ανάλογα με το χρώμα των φωτεινών κυμάτων. Όταν εστιάζεται το κόκκινο χρώμα στον αμφιβληστροειδή, το μπλε χρώμα εστιάζεται μπροστά από τον αμφιβληστροειδή. Γι’ αυτό το λόγο, η εικόνα μπορεί να φαίνεται θολή.

Με την εξάλειψη αυτών των κυμάτων μπλε χρώματος, η εστιακή απόσταση θα είναι μικρότερη και, ως αποτέλεσμα, να βλέπετε χωρίς θόλωση αλλά και ξεκούραστα.

Που υπάρχει το μπλε φως;

Το μπλε φως υπάρχει πλέον παντού στη ζωή μας. Από τις τηλεοράσεις υψηλής φωτεινότητας, τις λάμπες LED στο σπίτι μας ή και τα κινητά μας τηλέφωνα, tablet ή οθόνες υπολογιστών.

Πολλές από τις παραπάνω συσκευές χρησιμοποιούν το μπλε φως για να γίνονται φωτεινότερες.

Για παράδειγμα τα φωτιστικά τύπου LED εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες μπλε φωτός ενώ για παράδειγμα οι λαμπτήρες φθορισμού εκπέμπουν πολύ φωτισμό σε άλλα μήκη κύματος.

Επίσης οι παλιές τηλεοράσεις εξέπεμπαν πολύ φωτισμό σε μήκη κύματος μακρυά από το μπλε, ενώ οι οθόνες τύπου LED έχουν πολύ υψηλό ποσοστό μπλε φωτός

Η προστασία των ματιών από την κούραση της μπλε ακτινοβολίας έχει το όνομα TOKAI.

2. ΤΟΚΑΙ OSC Η πιο ανθεκτική επίστρωση στη θερμοκρασία. Βέλτιστη οπτική απόδοση σε όλες τις συνθήκες.

Η δομή των επιστρώσεων στο δείκτη διάθλασης 1,60 μπορεί να είναι ευαίσθητη σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος ή εργασίας.

Πόσες φορές έχετε έρθει αντιμέτωποι με σπάσιμο ή ξεφλούδισμα των οραγανικών φακών σας;

Η υψηλή θερμοκρασία ή οι ακραίες συνθήκες μπορεί να φθείρουν τα γυαλιά σας πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε γυαλιά που αγοράσατε πολύ πρόσφατα.

Τι φακούς πρέπει να επιλέξω αν χρησιμοποιώ τα γυαλιά μου σε σκληρές συνθήκες;

Πρέπει να επιλέξετε φακούς που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να ταιριάζουν στην καθημερινότητά σας.

Η ΤΟΚΑΙ έχει τη λύση με φακούς που παραμένουν ανθεκτικοί σε όλες τις συνθήκες και αντέχουν δύσκολες συνθήκες όπως: τη θερμότητα, τη τριβή, τη βρωμιά, την επαφή με οξέα και τον ιδρώτα αλλά και αντοχή στις παραμορφώσεις.

Αντέχουν ακόμα και σε έκθεση θερμότητας 120 βαθμών για 10 λεπτά, σε μεταλλικό σκελετό, παραμορφώσεις έως 8 χιλιοστά.

Τέλος οι φακοί OSC ανακλούν το φως στο δέρμα σας με τρόπο που θα βοηθήσει και θα φωτίσει όμορφα το πρόσωπό σας.

3. TOKAI Lutina για προστασία του ματιού από την UV ακτινοβολία

Υπάρχουν πολλές ασθένειες και βλάβες που μπορεί να προκληθούν στα μάτια σας, διότι αποτελεί ένα πολύπλοκο όργανο, το οποίο όμως είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή σας.

Για παράδειγμα η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η πιο κοινή αιτία που προκαλεί απώλεια της όρασης για τους ανθρώπους άνω των 50 ετών.

Η ωχρά κηλίδα είναι μια μικρή περιοχή του αμφιβληστρειδούς που βοηθάει να βλέπουμε καθαρά.

Τι είναι η Λουτεΐνη;

Μια ουσία που ονομάζεται Λουτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο στην προστασία των ματιών και της ωχράς κηλίδας . Πρόκειται για μια πρωτεΐνη απαραίτητη για τα μάτια που απορροφάται μέσω της τροφής, και συγκεκριμένα από τα πράσινα και κίτρινα λαχανικά και δεν μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο σώμα.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η καταστροφή της Λουτεΐνης από την ακτινοβολία UV, μπορεί να γίνει η αιτία εκδήλωσης της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Για αυτό το λόγο η TOKAI ανέπτυξε μια καινοτόμο τεχνολογία που προστατεύει τα μάτια σας και τη βασική λουτεΐνη εμποδίζοντας την εκδήλωση ασθενειών του ματιού.

Οι φακοί τεχνολογίας LUTINA απορροφούν δύο φορές περισσότερη μπλε -μωβ ακτινοβολία (μήκους κύματος 400-420) από τους κοινούς φακούς UV, δηλαδή περίπου το 94%.

Όλοι οι Ιαπώνικοί Φακοί TOKAI συνοδεύονται από εγγύηση γνησιότητας.

Κάθε φορά που αγοράζετε Γυαλιά Οράσεως καλό είναι πάντα να συμβουλευόσαστε τον ειδικό Οπτικό-Οπτομέτρη, για να σας συστήσει τους σωστούς φακούς για την περίπτωσή σας.

Στα Οπτικά Ελευθερίου είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την ιδανική επιλογή φακών!

Related posts

26 Σεπτεμβρίου 2000 – Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα» 

admin

Ασταμάτητες οι ροές των παράνομων μεταναστών στη Σάμο – Έφτασαν 191 άτομα σε δυο μέρες

admin

Αλίμονο μας αν περιμένουμε τους Πέρσες

admin

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί Σάμου: Κινητοποίηση στη ΔΙΠΕ – Πέμπτη 28/9

admin

Ευχαριστήρια επιστολή του Αντιπυράρχου Χρήστου Σπυρίδη

admin

Σάμος: Στο 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τον Σεπτέμβριο

admin

Το ΕΚΣ για την απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο

admin

“Φάρος”: “Τελικά, οι άνθρωποι, αλλάζουμε; – Ένας διάλογος για την αβεβαιότητα, την ασφάλεια και την ελπίδα”

admin

Το 3ο τουρνουά μπάσκετ “Νικόλας Μαθιός”

admin