Connect with us

Δήμος

H Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε την πυροσβεστική

Published

on

Περιοδεία στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απρίλη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Δράκος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σταμάτης Φιλιππής , ο τοπικός σύμβουλος και υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος πόλης Σάμου Κώστας Παπαδόπουλος και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Πυθαγορείου Μέρυλιν Ευσταθίου. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνάντηση και συνομιλία με τους αξιωματικούς και πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Σάμου, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ για υπερψήφιση όλων των συνδυασμών του σε Περιφέρεια, Δήμο και Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή μας περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχει μόνο προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι μια επίκαιρη παρέμβαση των υποψηφίων του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά από τη 1η Μάη και στην ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση του Μάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ΕΡΩΤΗΣΗ για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο δήμος για την προστασία των οικισμών με αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό αγροτοδασικών δρόμων κλπ. Δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Καμιά ουσιαστική κίνηση. Ακόμη και οι πυροσβεστικοί κρουνοί στους οικισμούς παρουσιάζουν προβλήματα και ελλείψεις, με συνέπεια να μην διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε στους Βουρλιώτες, όπου τα πυροσβεστικά οχήματα κατέβαιναν στον Άγιο Κωνσταντίνο για να πάρουν νερό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα στο τομέα της δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους

Μερικά απ’ αυτά είναι:

 1. Θεσμικό πλαίσιο με δασοκτόνους νόμους και αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.
 2. Μη ύπαρξη ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων και περιορισμό της δασοπροστασίας μόνο ως δασοπυρόσβεση.
 3. Ανεπαρκής χρηματοδότηση και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες
 4. Μεγάλες ελλείψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία βασικών πυροσβεστικών μέσων, και απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων.

 

Όσον αφορά το Δήμο, πρέπει έστω και στο παραπέντε να ελέγξει και να αποκαταστήσει όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τα σημεία υδροληψίας, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Να προχωρήσει σε καθαρισμούς περιαστικών αγροτοδασικών δρόμων και στην αποψίλωση της βλάστησης γύρω από τους οικισμούς.

Να λύσει εκκρεμότητες στον εξοπλισμό και την προστασία των εθελοντικών ομάδων και στις επισκευές των οχημάτων τους .

Να επικαιροποιήσει ή να ετοιμάσει σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση απειλής τους από πυρκαγιά.

 

Γενικότερα με σταθερότητα και συνέπεια, με προτάσεις νόμου και ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, διεκδικούμε:

 • Κάλυψη των οργανικών κενών στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών.
 • Τη μονιμοποίηση των 5ετούς θητείας και του εποχιακού προσωπικού πυροσβεστών με σταθερές σχέσεις εργασίας.
 • Καμιά απόσπαση – μετακίνηση πυροσβεστών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όπως η πυρασφάλεια αεροδρομίων, πέραν της αποστολής τους.
 • Εργασία των πυροσβεστών με σύγχρονα μέσα για την ασφάλειά τους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
 • Ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα πυρόσβεσης, αλλά και με πυροσβεστικά αεροσκάφη.
 • Παράλληλα διεκδικούμε τη συγκρότηση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έμφαση στην πρόληψη και την ανάπτυξη του δασικού μας πλούτου προς όφελος του λαού.
 • Την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Σάμος

Comments

comments

Δήμος

Γ. Στάντζος : Υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και των εργαζομένων των δύο νέων δήμων

Published

on

By

Το υπόμνημα που κατέθεσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Σάμου σχετικά με την κατανομή προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σάμου στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ. των νέων δήμων έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος.

Αναλυτικά.

Ώριμη, συνετή και υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και των εργαζομένων των δύο νέων- υπό σύσταση Δήμων του νησιού μας- η απόφαση που έλαβε εχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου για την κατανομή προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σάμου στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων.

Ακολουθεί το ΥΠΟΜΝΗΜΑ με τις θέσεις μας όπως παρουσιάσθηκε στην συνεδρίαση.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΜΟΥ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου συνεδριάζει σήμερα 09 Ιουλίου 2019 για τα παραπάνω σοβαρότατα θέματα στο πέρας του χρονικού ορίου -αν όχι εκπρόθεσμα -των όσων ο νόμος 4600/2019 στο άρθρο . 155 παρ. 3 ορίζει ότι : «Σε περίπτωση που οι αποφάσεις του πρώτου εδαφίου δεν δημοσιευθούν μέσα στην οριζόμενη προθεσμία, η κατάρτιση των Μεταβατικών Ο.Ε.Υ. και η κατανομή του προσωπικού του καταργούμενου δήμου στις συνιστώμενες θέσεις αυτών γίνεται με απόφαση του Συντονιστή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» . Δηλαδή μέχρι της 09 Ιουλίου 2019 θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ οι σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. για την κατάρτιση των Μεταβατικών Ο.Ε.Υ. και την κατανομή του προσωπικού του καταργούμενου Σάμου στις συνιστώμενες θέσεις αυτών .

Η νομοθετική ρύθμιση (ν.4600/2019) που θεσπίστηκε περί επανασχεδιασμού των ορίων των Δήμων και μεταξύ αυτών και του Δήμου Σάμου εκπονήθηκε με προχειρότητα δίχως διάλογο, δίχως απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς λογικά κριτήρια κι επαρκή χρόνο, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα κι όχι αιφνιδιαστικά οι οργανισμοί της αυτοδιοίκησης και οι τοπικές κοινωνίες.

Ο Διαχωρισμός αυτός σίγουρα θα επιφέρει πολλά προβλήματα, σε βάρος της αυτοδιοίκησης, των δημοτών αλλά και των υπαλλήλων που θα κληθούν να επιφορτιστούν το βάρος της νέας αυτής μεταρρύθμισης. Οι ρυθμίσεις του έρχονται σε αντίθεση με το νομοθέτημα του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ όπου στο άρθρο 2Α διαχωρίζονται οι Δήμοι ως εξής:

«Κατηγορίες Δήμων

 1. Οι δήμοι, με βάση τον πληθυσμό τους, τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά τους, τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής δραστηριότητας εντός των ορίων τους, το βαθμό αστικοποίησής τους, την ένταξή τους ή μη σε ευρύτερα πολεοδομικά συγκροτήματα μητροπολιτικού χαρακτήρα και τη θέση τους στη διοικητική διαίρεση της χώρας, διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

β) Μεγάλοι Ηπειρωτικοί Δήμοι & Πρωτεύουσες Νομών. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται όλοι οι ηπειρωτικοί δήμοι, καθώς και οι δήμοι της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων, με βάση τα στοιχεία πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καθώς και οι δήμοι που αποτελούν πρωτεύουσα νομού.

 1. Οι κατηγορίες της προηγούμενης παραγράφου λαμβάνονται υπ’ όψη ιδίως για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων των δήμων, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, για την κατάρτιση των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α’ βαθμού, για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), καθώς και για την κατανομή και αξιοποίηση των πάσης φύσεως προγραμμάτων χρηματοδότησης των δήμων από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.»

Αρκετές υπηρεσίες του λειτουργούντος Δήμου Σάμου, είναι ήδη υποστελεχωμένες, ιδιαίτερα δε σε εξειδικευμένες ειδικότητες. Υπάρχουν περιπτώσεις ειδικοτήτων που δεν φτάνουν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών στον ένα και μοναδικό Δήμο Σάμου, συνεπώς η κατανομή τους σε περισσότερους του ενός Δήμου, οδηγεί εκ των πραγμάτων, σε περισσότερες, αυτόνομες μεν, εντελώς αναποτελεσματικές δε υπηρεσίες, που δεν θα μπορούν να επιτελέσουν ούτε τις βασικές τους λειτουργίες. Προβλέπεται βέβαια, ότι για τις περιπτώσεις που θα απαιτηθεί επιπλέον προσωπικό, αυτό θα προσληφθεί με κατ’ επείγουσες διαδικασίες, πράγμα όμως που όλοι γνωρίζουμε, ότι ακόμα και μ’ αυτόν τον τρόπο θα απαιτήσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, σε λιγότερο από 10 χρόνια, θα είναι η δεύτερη φορά που οι υπάλληλοι των Δήμων που διασπώνται, θα κληθούν με αναγκαστικές τοποθετήσεις και στο πλείστο των περιπτώσεων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, να διαταράξουν την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη και ισορροπία και να επιβαρυνθούν και το όποιο οικονομικό κόστος που αυτές οι υποχρεωτικές μετακινήσεις θα επιφέρουν. Επιπροσθέτως θα επιβαρυνθούν και με επιπλέον ώρες μετακίνησης πέραν του ωραρίου εργασίας για μετάβαση στον τόπο εργασίας, γεγονός που αντίκεινται σε κάθε αρχή ίσης μεταχείρισης.

Οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπαλλήλου, μπορεί να εγείρουν κολλήματα νομικής φύσεως, με υπαλλήλους που θα θεωρούν ότι αδικήθηκαν για πολλούς και διάφορους λόγους, καταλήγοντας αυτές οι υποθέσεις να εκδικάζονται σε δικαστικές αίθουσες.

Αποτέλεσμα αυτού και λόγω των γνωστών χρονοβόρων διαδικασιών εκδίκασης, θα είναι το όλο θέμα να παραμένει σε εκκρεμότητα συμπαρασύροντας την ολοκλήρωση της οργάνωσης των νέων Δήμων.

Προκειμένου να εκλείψουν όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα προτείνουμε:

 Η αίτηση του εκάστοτε υπαλλήλου, που έχει κατατεθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 155, παρ. 2 του ν.4600/2019, να είναι δεσμευτική και να αποτελέσει το μόνο κριτήριο για την κατανομή του υπάρχοντος προσωπικού. Επίσης να ληφθεί ενισχυτικά υπόψη και ο φορέας αρχικής προέλευσης των υπαλλήλων κατά το έτος 2011, όταν δημιουργήθηκε ο ενιαίος Δήμος Σάμου.

 Τα κενά που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν, να καλυφθούν όπως ήδη προβλέπεται από το νόμο, με κατ’ επείγουσες διαδικασίες πρόσληψης, κινητικότητας και μετάταξης, χωρίς την υποχρέωση δημιουργίας ψηφιακού οργανογράμματος και περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, για τα δυο πρώτα χρόνια λειτουργίας των νέων δήμων.

 Οι υπάλληλοι που δεν έχουν ενταχθεί στον Δήμο της προτίμησής τους, να έχουν την ευκαιρία να μετακινηθούν σε αυτόν με αίτησή τους, μετά την έγκριση του νέου Ο.Ε.Υ, χωρίς το αμφιβόλου αξιοπιστίας «κριτήριο» της αναλογίας του 65% δεδομένου ότι οι Δήμοι είναι ήδη υποστελεχωμένοι, και το ανωτέρω κριτήριο δεν θα πληρείται ποτέ, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πρόβλεψη να καθίσταται άνευ ουσίας.

Σε περίπτωση που θα παραμείνει το ποσοστό αυτό, θα παρουσιαστεί το κάτωθι φαινόμενο:

Ο προτιμητέος Δήμος θα προκηρύσσει θέσεις εργασίας για ειδικότητες τις οποίες ενδιαφέρονται να καλύψουν οι υφιστάμενοι υπάλληλοι, στους οποίους όμως, λόγω των ανωτέρω προαπαιτούμενων, δεν θα δίνεται η δυνατότητα να τις καλύψουν με μετάταξη. Κι έτσι θα παρουσιαστεί ο “παραλογισμός”, ο προτιμητέος Δήμος ενός υπαλλήλου να προσλαμβάνει νέο προσωπικό, την ίδια ώρα που «τιμωρητικά», ο υφιστάμενος υπάλληλος, θα είναι εξαναγκασμένος, να μετακινείται πολλά χιλιόμετρα ημερησίως.

 Σε περίπτωση υποχρεωτικής μετακίνησης υπαλλήλου, παρά τη θέλησή του και ως την επιστροφή του στο Δήμο της αρχικής του προτίμησης, προτείνουμε τη θέσπιση μηνιαίου επιδόματος κίνησης.

 Σχετικά με τα κριτήρια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν σε Δήμο εκτός αυτού της προτίμησής τους, να υπάρξει σαφής μοριοδότηση ή ορισμός για όλα τα κριτήρια έτσι ώστε να τηρηθεί η αρχή της ισότητας και να αποφευχθούν φαινόμενα υποκειμενικών κρίσεων.

 Σχετικά με την ποσοστιαία κατανομή του προσωπικού μεταξύ των νέων Δήμων, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο νεοσύστατος Δήμος Ανατολικής Σάμου, με πληθυσμό 20.513 κατοίκων (έναντι 12.464 κατοίκων στο Δήμο Δυτικής Σάμου), όπως επίσης ότι είναι Δήμος Πρωτεύουσας Νομού ο οποίος διαθέτει :

Τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες και τις περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού , λόγω των τουριστικών περιοχών Πυθαγορείου-Κοκκαρίου.

o 2 Πύλες εισόδου (Βαθύ-Πυθαγόρειο)και 3 λιμάνια .

Μαρίνα ελλιμενισμού τουριστικών 235 σκαφών, με σύγχρονη υποδομή και υπηρεσίες.

o Τη μοναδική εγκατάσταση ΟΕΔΑ ΧΥΤΑ που έχει απομείνει στο νησί της Σάμου.

o Το μοναδικό αεροδρόμιο του νησιού

o Αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία.

o Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών -Προσφύγων

o Βιολογικούς καθαρισμούς , 5 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, έναντι 2 στο Δήμο Δυτικής Σάμου

o Τα 2/3 του συνόλου της έκτασης του νησιού που περιλαμβάνει αστικές, ορεινές κ’ ημιορεινές περιοχές.

o Προστατευόμενη περιοχή (Πυθαγόρειο) από την UNESCO ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, με όλες τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται.

o Βιωματικό Μουσείο Ναυπηγικών & Ναυτικών Τεχνών στο Ηραίον.

o Προστατευόμενες περιοχές φυσικού κάλους &NATURA.

 

o Πλήθος σχολικών κτιρίων, παιδικών σταθμών (6 σε σύνολο 8), κατασκηνώσεων

δημοτικών κτιρίων συμπεριλαμβανομένου ενός σύγχρονου Δημοτικού μεγάρου στο Πυθαγόρειο το οποίο σύντομα θα ενταχθεί λειτουργικά στις υπηρεσίες του νέου Δήμου. Κοινωνικές Δομές, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο (τα οποία απαιτούν στελέχωση με επαρκές και καταρτισμένο προσωπικό για την κάλυψη των προμηθειών, τεχνικών παρεμβάσεων, διοικητικών θεμάτων, οικονομικής διαχείρισης κλπ) καθώς και το μοναδικό Δημοτικό Γηροκομείο στη πόλη της Σάμου.

 

o Πολλά και σημαντικά έργα σε εξέλιξη, αναφέρουμε ενδεικτικά:

Ενίσχυση Ύδρευσης Δημοτικών Ενοτήτων Βαθέος (Σάμου-Βαθέος-Παλαιοκάστρου)

ΞΕΝΙΑ Σάμου

Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων

Εκσυγχρονισμό σχολικών κτιρίων & Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου

Αναβάθμιση & Διαμόρφωση Δημοτικού Κήπου Σάμου.

 

Οφείλουμε να καλλιεργήσουμε μια νέα φιλοσοφία στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου – δηλαδή, στους άμεσους συνεργάτες κάθε Δημοτικής Αρχής- ώστε να ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που επιτελούν. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και να ιδρύσουμε νέες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε δομές και λειτουργίες όπου οι υπηρεσίες θα λειτουργούν με εποπτεία αλλά αυτοδύναμα επιτελώντας το έργο τους στην καθημερινότητα και τον σχεδιασμό δίχως τα αρνητικά παρεπόμενα της «διαμεσολάβησης» του πολιτικού προσωπικού. Οι πολίτες και οι ανάγκες τους πρέπει εξυπηρετούνται με αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Οι δύο νέοι Δήμοι που προέκυψαν απ’ την τροπολογία (Δήμος Ανατολικής & Δήμος Δυτικής Σάμου),χρειάζονται πρόσθετους πόρους, χρηματοδότηση, προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, επαρκείς υπηρεσίες και κατ’ επείγουσες προσλήψεις στις κενές οργανικές θέσεις που θα προκύψουν απ’ τους νέους ΟΕΥ, προκειμένου να καταστούν λειτουργικοί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο σεβόμενο την αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης , την εξασφάλιση της λειτουργίας των δύο νέων Δήμων, τα συμφέροντα του οργανισμού που διοικούν και την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων του, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη εφαρμογής των διατάξεων του διαχωρισμού του Δήμου ,να λάβει σχετική απόφαση εντός των νόμιμων προθεσμιών και να μην αποπέμψει το θέμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση .

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έτσι θα μοιραστούν οι υπάλληλοι στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Published

on

By

Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σάμου το θέμα της κατανομής του προσωπικού στους δύο νέους δήμους που δημιουργούνται μετά τη διάσπαση του ενιαίου δήμου Σάμου.

Μέσα από διάλογο , κατάθεση προτάσεων και προβληματισμού τα μέλη του Δ.Σ. κατέληξαν σε απόφαση – πρόταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Βόρειου Αιγαίου.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία ψήφισαν υπέρ 13 σύμβουλοι, και 4 παρών, ήταν η κατανομή των υπαλλήλων στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου να γίνει με βάσει την αίτηση που είχαν υπογράψει οι υπάλληλοι το προηγούμενο διάστημα στην οποία δήλωναν σε ποιο δήμο επιθυμούσαν να εργαστούν από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπήρξε και πρόταση από την Λαϊκή Συσπείρωση την οποία ψήφισαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι και ένας όχι.

Βάσει των αιτήσεων, 99 υπάλληλοι επιθυμούν να εργαστούν στο δήμο Δυτικής Σάμου από τους οποίους οι 70 περίπου είναι εργάτες καθαριότητας, ενώ στην Ανατολική Σάμο, ο αριθμός των υπαλλήλων θα ανέρχεται από την 1η Σεπτεμβρίου στους 211.

Το οργανόγραμμα των δύο νέων δήμων πέρασε ομοφωνα.

Την συνεδρίαση παρακολούθησαν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, κ.κ Γιώργος Στάντζος και Αλέξανδρος Λυμπέρης, δημοτικοί υπάλληλοι όπου και τοποθετήθηκαν επί του θέματος, όπως επίσης και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη νέα δημοτική αρχή.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει την Τρίτη, 9 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ακολουθούν, αναλυτικά, τα θέματα προς συζήτηση και ψήφιση.

1. Ψήφιση μεταβατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ανατολικής Σάμου. Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή- Δ/νση Διοικητικού- προγραμματισμός.

 1. Ψήφιση μεταβατικού Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Δυτικής Σάμου. Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή-Δ/νση Διοικητικού- προγραμματισμός

 2. Κατανομή προσωπικού του καταργούμενου Δήμου Σάμου στους μεταβατικούς Ο.Ε.Υ. των νέων Δήμων.
  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή-Δ/νση Διοικητικού- προγραμματισμός.

 3. Έγκριση τροποποιημένου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ ) Δήμου Σάμου και εποπτευμένων ΝΠΔΔ.
  Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή –Δ/νση Οικονομικού

 4. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού Δήμου Σάμου οικονομικού έτους 2019.
  Εισηγητής: Οικονομική επιτροπή –Δ/νση Οικονομικού

 5. Εκλογή υδρονομέων άρδευσης 2019.
  Εισηγητής: Δ/νση Διοικητικού

 6. Πρόσληψη προσωπικού για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες κάλυψης Πυροπροστασίας.
  Εισηγητής: Δ/νση Διοικητικού.

 7. Σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Σάμου και Δήμου Ορεστιάδας.
  Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.

 8. Παραχώρηση Χώρου – Υπογραφή σύμβασης για τη λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε) / Κέντρου Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α)
  Σάμου.
  Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου.

 9. Έγκριση Διαγράφων και νέων αιτήσεων νηπίων και βρεφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς Δήμου Σάμου.
  Εισηγητής:Δ/νση Παιδικών και Bρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Σάμου.

 10. Διατύπωση γνώμης σχετικά με την Λειτουργία παραρτήματος Νηπιαγωγείου Μαραθοκάμπου.
  Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ

 11. Έγκριση πρότασης συνεργασίας για πρακτική άσκηση φοιτητών στην συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών (AMC).
  Εισηγητής: Δ/νση Κοινωνικής προστασίας παιδείας & Δημόσιας Υγείας.

 12. Έγκριση εκτάκτων χρηματικών Βοηθημάτων για έκτακτες και σοβαρές ανάγκες σε ευπαθείς ομάδες.
  Εισηγητής:Δ/νση Κοινωνικής προστασίας παιδείας & Δημόσιας Υγείας.

 13. Παραχώρηση κατασκηνωτικού χώρου ΠΡΙΝΙΑ στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και σε μαθητές δημοτικών σχολείων από τη Κύπρο.
  Εισηγητής:Δ/νση Κοινωνικής προστασίας παιδείας & Δημόσιας Υγείας.

 14. Έγκριση δαπάνης για τον εορτασμό της 6ηςΑυγούστου.
  Εισηγητής:Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ

 15. Έγκριση δαπάνης για την μεταφορά των συνοδών της αποστολής του Δήμου Σάμου στον Δήμο Γκρειβσβαλντ για την ολοκλήρωση του δεύτερου επιπέδου του Μαθηματικού
  Διαγωνισμού.
  Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ

 16. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 17/2019 απόφασης του ΝΠΔΔ ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ με θέμα Αποδοχή ποσού προερχόμενου από ΕΕΤΑΑ ΑΕ Καταβολή Δ’ Δόσης για τη λειτουργία του Προγράμματος ΒσΣ.
  Εισηγητής: Πατσίδης Κυριάκος πρόεδρος ΝΠΔΔ

 17. Αντικατάσταση μέλους του Δκ/Σ του ΝΠΔΔ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ».
  Εισηγητής: Πατσίδης Κυριάκος πρόεδρος ΝΠΔΔ.

 18. Έγκριση απόφαση του Δκ/Σ του ΝΠΔΔ Δ.Ο.ΤΟΥΡ.Σ με θέμα: 2ηΑναμόρφωση προϋπολογισμού τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προγράμματος Δράσης.
  Εισηγητής: Βασιλείου Μάριος πρόεδρος ΝΠΔΔ.

 19. Αποδοχή των όρων ένταξης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΘΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ»
  Εισηγητής: Βασιλειάς Δημήτρης Γ.Γ Δήμου Σάμου

 20. Χορήγηση παράτασης του έργου Βελτίωση και στατική ενίσχυση σχολικού συγκροτήματος 1ουκαι 2ουΓυμνασίου ΔΕ Βαθέος Δήμου Σάμου.
  Εισηγητής:Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 21. Τροποποίηση ενδεικτικής προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ Δ.Ε ΒΑΘΕΟΣ (ΣΑΜΟΥ- ΒΑΘΕΟΣ ΠΑΛ/ΚΑΣΤΡΟΥ).
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 22. Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου: ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΑΜΟΥ Ν, ΣΑΜΟΥ.
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 23. Έγκριση χορήγησης παράτασης του έργου ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ.
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 24. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ».
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 25. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ.
  Εισηγητής:Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 26. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1ΟΥΚΑΙ 2ΟΥΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ».
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 27. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου : ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΠΗΛΙΑΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑ».
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 28. Έγκριση μελέτης καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οικίας Μένεγα οι οποίες προκληθήκαν από το αποχετευτικό δίκτυο της ΔΚ Καρλοβάσου 2000-2014.
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 29. Παραλαβή εξωτερικών δικτύων διανομής ύδρευσης ΔΕ Καρλοβάσου και ΔΕ Μαραθοκάμπου.
  Εισηγητής:Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 30. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ.
  Εισηγητής:Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 31. Έγκριση 2ουΑΠΕ του έργου : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (Χ.Θ, 3+850, 5 +900, 6+370).
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 32. Έγκριση μελέτης τρόπος εκτέλεσης του έργου: «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ».
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 33. Έγκριση μελέτης – τρόπος εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΛΑΜΑΡΗΣ».
  Εισηγητής:Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 34. Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 11/2019 απόφασης του Δ.Σ εκ παραδρομής ανάθεση υπολόγου διαχειριστή και υπευθύνου διαχείρισης του έργου: ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΗ ΚΟΙΤΩΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.
  Εισηγητής:Δ/νση Οικονομικών υπηρεσιών

 35. Έγκριση Οικονομικού απολογισμού Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Σάμου οικ. έτους 2017.
  Εισηγητής: Βογιατζής Κων/νος πρόεδρος ΝΠΔΔ

 36. Παραχώρηση αιθουσών του Δήμου Σάμου για τις διδακτικές ανάγκες της Σχολής θετικών επιστημών και της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το
  ακαδ. έτος 2019-2020.
  Εισηγητής: Αμυρσώνης Κων/νος πρόεδρος Δ.Σ

 37. Καθορισμός χώρων διενέργειας Εξετάσεων υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων.
  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών.

 38. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Σάμου για την διοργάνωση εκδηλώσεων στη πόλη της Σάμου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017