Connect with us

Δήμος

H Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε την πυροσβεστική

Published

on

Περιοδεία στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απρίλη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Δράκος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σταμάτης Φιλιππής , ο τοπικός σύμβουλος και υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος πόλης Σάμου Κώστας Παπαδόπουλος και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Πυθαγορείου Μέρυλιν Ευσταθίου. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνάντηση και συνομιλία με τους αξιωματικούς και πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Σάμου, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ για υπερψήφιση όλων των συνδυασμών του σε Περιφέρεια, Δήμο και Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή μας περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχει μόνο προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι μια επίκαιρη παρέμβαση των υποψηφίων του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά από τη 1η Μάη και στην ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση του Μάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ΕΡΩΤΗΣΗ για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο δήμος για την προστασία των οικισμών με αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό αγροτοδασικών δρόμων κλπ. Δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Καμιά ουσιαστική κίνηση. Ακόμη και οι πυροσβεστικοί κρουνοί στους οικισμούς παρουσιάζουν προβλήματα και ελλείψεις, με συνέπεια να μην διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε στους Βουρλιώτες, όπου τα πυροσβεστικά οχήματα κατέβαιναν στον Άγιο Κωνσταντίνο για να πάρουν νερό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα στο τομέα της δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους

Μερικά απ’ αυτά είναι:

 1. Θεσμικό πλαίσιο με δασοκτόνους νόμους και αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.
 2. Μη ύπαρξη ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων και περιορισμό της δασοπροστασίας μόνο ως δασοπυρόσβεση.
 3. Ανεπαρκής χρηματοδότηση και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες
 4. Μεγάλες ελλείψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία βασικών πυροσβεστικών μέσων, και απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων.

 

Όσον αφορά το Δήμο, πρέπει έστω και στο παραπέντε να ελέγξει και να αποκαταστήσει όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τα σημεία υδροληψίας, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Να προχωρήσει σε καθαρισμούς περιαστικών αγροτοδασικών δρόμων και στην αποψίλωση της βλάστησης γύρω από τους οικισμούς.

Να λύσει εκκρεμότητες στον εξοπλισμό και την προστασία των εθελοντικών ομάδων και στις επισκευές των οχημάτων τους .

Να επικαιροποιήσει ή να ετοιμάσει σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση απειλής τους από πυρκαγιά.

 

Γενικότερα με σταθερότητα και συνέπεια, με προτάσεις νόμου και ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, διεκδικούμε:

 • Κάλυψη των οργανικών κενών στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών.
 • Τη μονιμοποίηση των 5ετούς θητείας και του εποχιακού προσωπικού πυροσβεστών με σταθερές σχέσεις εργασίας.
 • Καμιά απόσπαση – μετακίνηση πυροσβεστών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όπως η πυρασφάλεια αεροδρομίων, πέραν της αποστολής τους.
 • Εργασία των πυροσβεστών με σύγχρονα μέσα για την ασφάλειά τους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
 • Ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα πυρόσβεσης, αλλά και με πυροσβεστικά αεροσκάφη.
 • Παράλληλα διεκδικούμε τη συγκρότηση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έμφαση στην πρόληψη και την ανάπτυξη του δασικού μας πλούτου προς όφελος του λαού.
 • Την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Σάμος

Comments

comments

Δήμος

Υποψήφια με τον συνδυασμό «Ανα.Σα» η Γεωργία Ελαφρή

Published

on

By

Ονομάζομαι Ελαφρή Γεωργία. Σπούδασα Γαλλική Φιλολογία στο Α.Π.θ. και εργάζομαι σαν εκπαιδευτικός. Γεννήθηκα στις Σέρρες όμως από το 2008 ζω και εργάζομαι στη Σάμο. Είμαι παντρεμένη με τον ψυχίατρο Μιχαηλίδη Ισαάκ και έχω 3 παιδιά. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι στο χώρο του τουρισμού.

Ο σημαντικότερος λόγος που με ώθησε να συμμετέχω σαν υποψήφια στον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» με τον Γιώργο Στάντζο, είναι ότι το νησί μας έχει ανάγκη από έναν άνθρωπο ικανό ο οποίος θέλει να δώσει στη Σάμο την αίγλη που της αξίζει. Ένας άνθρωπος με σπουδές και εμπειρία στη Διοίκηση και Οικονομία είναι ο πλέον κατάλληλος για τη διαχείριση και αξιοποίηση πόρων για τη Σάμο ,έναν τόπο που λάτρεψα και είναι συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ με την οικογένεια μου.

Όραμα μου , μια Σάμος αναβαθμισμένη στον τομέα του τουρισμού του πολιτισμού, του αθλητισμού ,τομείς στους οποίους μπορώ να συμβάλλω με την προσωπική μου εργασία.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Στήριξη στις προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έλαβε τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και σε συνέχεια  είχε συνομιλίες με μέλη του και ενημερώθηκε από τον κ. Τσολακάκη Σταμάτη, τον υπηρεσιακά υπεύθυνο για τις ενέργειες του Δήμου Σάμου.

Κατ’ αρχήν να τους συγχαρούμε όλους, την κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά, γυναίκες και άνδρες ως άτομα, για την εθελοντική και ανιδιοτελή τους προσφορά και να δηλώσουμε την πλήρη συμφωνία μας με τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου (επισυνάπτονται).

Κατά δεύτερο να κάνουμε την κριτική μας  στην ανεπαρκή διαχείριση από την απερχόμενη δημοτική αρχή απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που υπάρχουν στο νησί μας και έχει την αποκλειστική εκ του νόμου αρμοδιότητα ο Δήμο μας.

Μια διαχειριστική ανεπάρκεια, η οποία εκτιμούμε ότι είναι  επιλογή μη θέλησης να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις εκ του νόμου  αρμοδιότητες και ευθύνες που έχει. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η μη αποδοχή της παραχώρησης δωρεάν 11 στρεμμάτων από φιλόζωο ζευγάρι Γερμανών στην περιοχή των Μυτιληνιών, με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση μόνιμου καταφύγιου αδέσποτων ζώων από το Δήμο. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία, ο Δήμος μας να έχει κατασκευάσει  σε αυτά τα 11 στρέμματα, που είναι κατάλληλα, τις απαραίτητες και χρηστικές υποδομές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε στην νέα δημοτική αρχή, που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, την πρόταση των φιλόζωων δωρητών με την πλήρη αποδοχή των όρων τους,  ώστε επιτέλους ο Δήμος Ανατολικής Σάμου να έχει την έκταση όπου θα κατασκευάσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στο οποίο θα κατασκευαστεί μικρό κτηνιατρείο, όπου ο Δήμος θα φροντίζει με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό για ένα πρόγραμμα συνεχών στειρώσεων και κτηνιατρικής περίθαλψης (κτηνιατρικό έλεγχο, περίθαλψη, εμβολιασμό, αποπαρασίτοση, ηλεκτρονική σήμανση) και για την παροχή σχετικών κλουβιών για την μεταφορά των αδέσποτων.

Επιπλέον, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  στους κατοίκους του Δήμου μας,  για  την σχετική νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα καθώς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, προπάντων όσον αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και την αναγκαία στείρωση των θηλυκών καθώς και την κατηγορηματική απαγόρευση εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων.

 

Επισυνάπτονται οι Προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

https://docs.google.com/document/d/1J5VzFsqMF44NoNH41igqKK5EirpGRXDEg1qEjmBUKOk/edit

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Κεντρική ομιλία του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου

Published

on

By

Την Τετάρτη 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ανατολικής  Σάμου κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου. Όπως ανακοινώθηκε η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Samos στις 20:00.

Ο συνδυασμός αναφέρει:

Η πενταετής πορεία μας κορυφώνεται. Πέντε χρόνια περιοδειών, πέντε χρόνια ζυμώσεων, συζητήσεων με πολίτες και θεσμικούς φορείς, σχεδιασμού, πέντε χρόνια για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα που να μεριμνά για κάθε διάσταση της ζωής στη Σάμο.

Ο δρόμος αυτός κορυφώνεται για τη μεγάλη, δεμένη ομάδα, την “Ανατροπή”, στην κεντρική συγκέντρωση του συνδυασμού μας, την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Samos Hotel. Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα μιλήσει στον Σαμιακό λαό, θα θυμίσει τους βασικούς σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας μας και θα συνοψίσει τους κεντρικούς άξονες του προγράμματός μας.

Καλούμε τους δημότες Ανατολικής Σάμου να είναι κοντά μας στη συγκέντρωση αυτή. Να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη της μόνης δημοτικής παράταξης που δεν έπαψε στιγμή να περιδιαβαίνει τα βατά ή δύσβατα μέρη του νησιού, να ερευνά τα προβλήματα του τόπου και να αναζητά λύσεις. Της μόνης παράταξης με έτοιμο, πλήρες, δημοσιευμένο πρόγραμμα δράσεων και σχεδιασμό για ολόκληρη την ερχόμενη πενταετία. Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για να υλοποιήσουμε τις λύσεις αυτές.

Ανατροπή …
Η επιλογή μου … Η ψήφος μου … Η Σάμος μου …

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017