Connect with us

Δήμος

H Λαϊκή Συσπείρωση επισκέφτηκε την πυροσβεστική

Published

on

Περιοδεία στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησαν την Παρασκευή 19 Απρίλη, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Δράκος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σταμάτης Φιλιππής , ο τοπικός σύμβουλος και υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος πόλης Σάμου Κώστας Παπαδόπουλος και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος Πυθαγορείου Μέρυλιν Ευσταθίου. Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν συνάντηση και συνομιλία με τους αξιωματικούς και πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σταθμού Σάμου, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ για υπερψήφιση όλων των συνδυασμών του σε Περιφέρεια, Δήμο και Ευρωκοινοβούλιο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η σημερινή μας περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχει μόνο προεκλογικό χαρακτήρα. Είναι μια επίκαιρη παρέμβαση των υποψηφίων του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης μπροστά στην επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά από τη 1η Μάη και στην ανάγκη να παρθούν όλα τα μέτρα για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Είχαμε καταθέσει στη συνεδρίαση του Μάρτη στο δημοτικό συμβούλιο ΕΡΩΤΗΣΗ για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει ο δήμος για την προστασία των οικισμών με αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό αγροτοδασικών δρόμων κλπ. Δυστυχώς απάντηση δεν πήραμε και η κατάσταση παραμένει η ίδια. Καμιά ουσιαστική κίνηση. Ακόμη και οι πυροσβεστικοί κρουνοί στους οικισμούς παρουσιάζουν προβλήματα και ελλείψεις, με συνέπεια να μην διευκολύνουν το έργο της Πυροσβεστικής, όπως πρόσφατα αποδείχθηκε στους Βουρλιώτες, όπου τα πυροσβεστικά οχήματα κατέβαιναν στον Άγιο Κωνσταντίνο για να πάρουν νερό. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα στο τομέα της δασοπροστασίας και πυρασφάλειας, μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους

Μερικά απ’ αυτά είναι:

 1. Θεσμικό πλαίσιο με δασοκτόνους νόμους και αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων.
 2. Μη ύπαρξη ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, με συνέπεια την μη ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία δασικών οικοσυστημάτων και περιορισμό της δασοπροστασίας μόνο ως δασοπυρόσβεση.
 3. Ανεπαρκής χρηματοδότηση και σοβαρές ελλείψεις προσωπικού από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες
 4. Μεγάλες ελλείψεις στη Πυροσβεστική Υπηρεσία βασικών πυροσβεστικών μέσων, και απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων.

 

Όσον αφορά το Δήμο, πρέπει έστω και στο παραπέντε να ελέγξει και να αποκαταστήσει όλους τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τα σημεία υδροληψίας, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση.

Να προχωρήσει σε καθαρισμούς περιαστικών αγροτοδασικών δρόμων και στην αποψίλωση της βλάστησης γύρω από τους οικισμούς.

Να λύσει εκκρεμότητες στον εξοπλισμό και την προστασία των εθελοντικών ομάδων και στις επισκευές των οχημάτων τους .

Να επικαιροποιήσει ή να ετοιμάσει σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση απειλής τους από πυρκαγιά.

 

Γενικότερα με σταθερότητα και συνέπεια, με προτάσεις νόμου και ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή, διεκδικούμε:

 • Κάλυψη των οργανικών κενών στις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών.
 • Τη μονιμοποίηση των 5ετούς θητείας και του εποχιακού προσωπικού πυροσβεστών με σταθερές σχέσεις εργασίας.
 • Καμιά απόσπαση – μετακίνηση πυροσβεστών για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων όπως η πυρασφάλεια αεροδρομίων, πέραν της αποστολής τους.
 • Εργασία των πυροσβεστών με σύγχρονα μέσα για την ασφάλειά τους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
 • Ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα πυρόσβεσης, αλλά και με πυροσβεστικά αεροσκάφη.
 • Παράλληλα διεκδικούμε τη συγκρότηση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης με έμφαση στην πρόληψη και την ανάπτυξη του δασικού μας πλούτου προς όφελος του λαού.
 • Την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι συνεχίζουν να υφίστανται και από τη σημερινή κυβέρνηση».

Σάμος

Comments

comments

Δήμος

Οι αποφάσεις του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Αντ.Σαμου

Published

on

By

 

Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για τη λήψη απόφασης για κοινό σχέδιο δράσης κα μορφές κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση των κυβερνητικών σχεδίων και αποφάσεων, όσο αναφορά το ζήτημα του μεταναστευτικού προσφυγικού από τους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

1.Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.

Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.

 1. Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
 2. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

 3. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα.

 4. Κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 12.30

 5. Τον ορισμό Οργανωτικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου, για το συντονισμό της κινητοποίησης αποτελούμενη από τους: Καρράς Ευάγγελος, Βαλκαμλής Βασίλειος, Καρβελάς Ευάγγελος, Χατζηχριστοδούλου Χρίστος, Τζίχας Κωνσταντίνος και Αξιώτης Ιωάννης.

 6. Την κινητοποίηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην περιοχή Ζερβού σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

 7. Εντέλλονται τα όργανα Διοίκησης του Δήμου, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι να αποκλείσουν το σημείο στην περιοχή Ζερβού με οχήματα του Δήμου.

 8. Καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν δυναμικά το σημείο της κινητοποίησης.

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Οι δήμοι της Σάμου αποφασίζουν αν θα αποκλείσουν το ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Published

on

By

 

Πανσαμιακή κινητοποίηση ετοιμάζουν στη Σάμο, με την απόφαση να αναμένεται ότι θα ληφθεί σε έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε κοινή ανακοίνωση, οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, ομόφωνα αναφέρουν :

Με κοινή πρωτοβουλία των δύο Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου πραγματοποιήθηκε απόψε 23/02/2020 κοινή σύσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αν. Σάμου, Αντιδημάρχων και των δύο Δήμων και του προέδρου του Δ.Σ Α. Σάμου. Μετά από διαλογική συζήτηση ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ότι:
1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.
Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Αν. Σάμου.
2. Βασικός στόχος και αίτημα μας, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού μας από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους, στην Ηπειρωτική Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.
3. Αποδέχονται ΜΟΝΟ μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και ΚΛΕΙΣΙΜΟ του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου . Να δοθούν από το Υπουργείο ΑΜΕΣΑ γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στα ΕΚΤΑΚΤΑ Δημοτικά Συμβούλια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/02/2020 την ίδια ώρα:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ από κοινού της υπό κατασκευή εγκατάστασης στη θέση Ζερβού με ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ.

Την από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο ΣτΕ κατά της με αριθμό 1311/2020 Υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Νίκος Ζάχαρης: “Έχουν αποφασίσει να μας θυσιάσουν, να θυσιάσουν τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ”

Published

on

By

 

Διαγωνισμοί Fast track από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη καταγγέλει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, «Η Σάμος αλλάΖΕΙ», κ. Νίκος Ζάχαρης.

Με ανάρτηση του ο κ. Ζάχαρης αναφέρει:

Σήμερα Παρασκευή 21/2/2020 αποφασίζει για 3 έργα
• «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της Χίου», προϋπολογισμού 1.098.032,83 €
• «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της Λέσβου, προϋπολογισμού 899.434,53 €
• «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου, στην τοποθεσία Ζερβού στο νησί της Σάμου», προϋπολογισμού 997.576,84 €
Καλεί μόνο 3 φίλιες κατασκευαστικές εταιρείες (1. ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, 3. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ)

Και τη Δευτέρα 24/2/2020 θα τους αναθέσει – μοιράσει με κλειστή διαδικασία τα 3 έργα.
Θαυμάστε τους!!

Κάποιοι περιμένουν για διάλογο…
Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν αποφασίσει να μας θυσιάσουν, να θυσιάσουν τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή