20.5 C
Σάμος
03/12/2023
Σαμιακά

H Fraport απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, η οποία χθες το πρωί (23/5) απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, την επαφή με τους συναδέλφους εργαζόμενους και το μοίρασμα της Απεργιακής ανακοίνωσης του ΕΚΣ για τις 30 Μάη, που είναι μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε «η επιχείρηση θέλει να … συμμαζέψει τα πράγματα και γι αυτό απαγορεύεται η είσοδος στο ΕΚΣ» !!! Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών επέτρεψαν να δοθεί η ανακοίνωση «ελεγχόμενα» στα κισέ των εταιρειών στην αίθουσα των αναχωρήσεων.

Η εταιρεία, προφανώς, θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Θέλει να τους στείλει μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να έχουν επαφή με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. Τελικά να αποδεχθούν την αντεργατική λαίλαπα που έχει επιβληθεί : τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση, την ανυπαρξία ΣΣΕ, τη φοροληστεία κλπ

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία είναι αντίθετη με το δικαίωμα και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ο νόμος αυτός επιτρέπει την είσοδο των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου του Νομού στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων, όπως γίνονταν και μέχρι τώρα χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Υποχρεώνει, επίσης, τους εργοδότες να έχουν πίνακες ανακοινώσεων με αναρτημένες τις ανακοινώσεις μας, γιατί αυτές αποτελούν επίσημη αλληλογραφία του ΕΚ και των σωματείων με τους εργαζόμενους για ενημέρωσή τους.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει αφήσει ασύδοτη την εργοδοσία ενώ με τους νόμους της και με τον περιορισμό των απεργιών, ρίχνει νερό στο μύλο τους. Εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην φοβηθούν. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων και τα σωματεία που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Γι αυτό οι εργοδότες δεν θέλουν την επαφή των εργαζομένων με το Ε.Κ.Σ.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ

Στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη

10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ για την Σάμο και

12.00 ΄ το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο για την Ικαρία

Related posts

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασε η θεατρική παράσταση «Εικόνες και μνήμες του ’40»

admin

Με επιτυχία η εκδήλωση του συλλόγου “ΕυΠο” με θέμα “Οικογένεια και Καρκίνος”

admin

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου: Αισιόδοξα τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά

admin

Επιμελητήριο Σάμου: «Στολίζω την ωραιότερη Χριστουγεννιάτικη Βιτρίνα της πόλης μου…»,

admin

Το νέο ΔΣ του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

admin

Τα δρομολόγια του “Νήσος Κάλυμνος” για Σάμο

admin

Αναβολή της σημερινής συγκέντρωσης για την υγεία στη Σάμο

admin

Επανέναρξη λειτουργίας εμβολιαστικού κέντρου στο Κ.Υ. Καρλοβάσου κατά της Covid-19

admin

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στη Θεσσαλονίκη για τον Εορτασμό της 111ης επετείου από της Ενσωματώσεως της Σάμου μετά της Μητρός Ελλάδος από τον Σύλλογο Σαμίων Θεσσαλονίκης “Πυθαγόρας”

admin