Connect with us

Δήμος

Η «Πορείας Ευθύνης» για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ

Published

on

Τις θέσεις της «Πορείας Ευθύνης» για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης, κ.Αντώνης Σίμος, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι ενδιαφέρονται για το πώς θα εφαρμόσουν στην κοινωνία τη δική τους ιδεολογία και δημοκρατία.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι από θέση ισχύος να διχάσουν την κοινωνία. Στην προσπάθειά τους, αυτή τη φορά την πληρώνουν αθώα παιδιά, παιδιά και από τις δύο πλευρές, δηλαδή και τα Ελληνόπουλα και τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά των μεταναστών – προσφύγων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Όμως είναι εντελώς λάθος και επιεικώς επικίνδυνος ο τρόπος και η προσπάθεια να ενταχθούν με το ζόρι αυτά τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά στην ελληνική κοινωνία, και μάλιστα στην κοινωνία ενός ακριτικού νησιού.  Δικαιολογημένα αντιδρούν οι γονείς σ’ αυτή την de facto κατάσταση που προσπαθούν να τους επιβάλουν ορισμένοι εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά τους πρότυπα περί μίας κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και μίας ανυπόστατης ενσωμάτωσης μεταναστών με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και τρόπο ζωής.

Είναι εντελώς αδιανόητο, απάνθρωπο και εντελώς αντιπαιδαγωγικό να χρησιμοποιούνται παιδιά, για να πετύχουν κάτι, που η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν το δέχεται. Στην περίπτωση αυτή για ποια δημοκρατία μιλάμε και ποιες αξίες τελικά υποστηρίζουμε.

Μέσα στην πόλη της Σάμου λειτουργούν ήδη αίθουσες διδασκαλίας, αφού οι  διάφορες ΜΚΟ έχουν μισθώσει κατάλληλους χώρους για το λόγο αυτό. Άλλωστε τόσο το άρθρο 14 της υπ’ αριθ. 2013/33 οδηγίας της ΕΕ που εκδόθηκε στις 26-3-2013, όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 139654/ΓΔ4/2017, που δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 2985Β/30-8-2017, αναφέρουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να διεξάγεται και εντός των κέντρων φιλοξενίας. Γιατί λοιπόν δεν θέλουν οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης να ακολουθήσουν μία μέση λύση και να βρουν ένα χώρο όπου θα απασχοληθούν αυτά τα παιδιά;

Παρότι λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λύση φαίνεται ότι είναι πολύ απλή, οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να την εφαρμόσουν. Επιθυμούν να δημιουργούν εντάσεις και φασαρίες. Δηλαδή με λίγα λόγια, και κατά τη δική μου άποψή μου, στην ουσία δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, ούτε για την διατάραξη της ψυχικής τους υγεία, αλλά για το πώς θα εφαρμόσουν στην κοινωνία μας τη δική τους ιδεολογία και δημοκρατία.

 

Comments

comments

Δήμος

Ενημέρωση για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σάμου

Published

on

By

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Σάμου κ. Σεβαστάκη,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου ,του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου και των μελών του συνδυασμού «Σάμος όμορφη πόλη».

Όλοι οι εκπρόσωποι ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό πλάνο του δήμου, ενώ κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Κοινός στόχος όλων είναι η ανάδειξη της πρωτεύουσας του νησιού τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Πηγή Εμπορικός Σύλλογος Σάμου

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Προεκλογικές δαπάνες και έσοδα του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

Published

on

By

Μετά τη λήξη των εκλογικών διαδικασιών για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου και της επαναληπτικής της 2ης Ιουνίου στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ»υπηρετώντας τη πλήρη διαφάνεια, ενημερώνει τους συμπολίτες μας για τα έσοδα και τις συνολικές  δαπάνες, με τα οποία διεξήγαγε την προεκλογική της εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της προεκλογικής της εκστρατείας είναι 3000 €  και αφορά το σύνολο εξόδων του συνδυασμού (παράβολα, διαφημιστικό υλικό, ψηφοδέλτια) καθότι κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δεν προέβη σε ξεχωριστή προβολή και σε ξεχωριστές δαπάνες.

Ελπίζουμε ότι και οι άλλοι συνδυασμοί στα πλαίσια της διαφάνειας θα καταθέσουν τα συνολικά τους έξοδα και έσοδα.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων εντός της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας

Published

on

By

Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και την θετική αξιολόγηση της πρότασης του Δήμου Σάμου από το Υπουργείο Εσωτερικών, εντάχθηκε το  έργο  με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δ. Κ. Χώρας» στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 819.000,00 ευρώ.

Το έργο αφορά την ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων εντός της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας συνολικής επιφάνειας 5.750 μέτρων και στοχεύει στην συνολική βελτίωση του οδικού δικτύου της εν λόγω κοινότητας.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017