10.6 C
Σάμος
21/01/2022
Δήμος

Η «Πορείας Ευθύνης» για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ

Τις θέσεις της «Πορείας Ευθύνης» για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης, κ.Αντώνης Σίμος, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι ενδιαφέρονται για το πώς θα εφαρμόσουν στην κοινωνία τη δική τους ιδεολογία και δημοκρατία.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά προσπαθούν κάποιοι από θέση ισχύος να διχάσουν την κοινωνία. Στην προσπάθειά τους, αυτή τη φορά την πληρώνουν αθώα παιδιά, παιδιά και από τις δύο πλευρές, δηλαδή και τα Ελληνόπουλα και τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά των μεταναστών – προσφύγων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μάθηση. Όμως είναι εντελώς λάθος και επιεικώς επικίνδυνος ο τρόπος και η προσπάθεια να ενταχθούν με το ζόρι αυτά τα διερχόμενα από το νησί μας παιδιά στην ελληνική κοινωνία, και μάλιστα στην κοινωνία ενός ακριτικού νησιού.  Δικαιολογημένα αντιδρούν οι γονείς σ’ αυτή την de facto κατάσταση που προσπαθούν να τους επιβάλουν ορισμένοι εντελώς πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά τους πρότυπα περί μίας κακώς εννοούμενης αλληλεγγύης και μίας ανυπόστατης ενσωμάτωσης μεταναστών με εντελώς διαφορετικό πολιτισμό και τρόπο ζωής.

Είναι εντελώς αδιανόητο, απάνθρωπο και εντελώς αντιπαιδαγωγικό να χρησιμοποιούνται παιδιά, για να πετύχουν κάτι, που η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων δεν το δέχεται. Στην περίπτωση αυτή για ποια δημοκρατία μιλάμε και ποιες αξίες τελικά υποστηρίζουμε.

Μέσα στην πόλη της Σάμου λειτουργούν ήδη αίθουσες διδασκαλίας, αφού οι  διάφορες ΜΚΟ έχουν μισθώσει κατάλληλους χώρους για το λόγο αυτό. Άλλωστε τόσο το άρθρο 14 της υπ’ αριθ. 2013/33 οδηγίας της ΕΕ που εκδόθηκε στις 26-3-2013, όσο και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 139654/ΓΔ4/2017, που δημοσιεύτηκε με το ΦΕΚ 2985Β/30-8-2017, αναφέρουν ότι η εκπαίδευση μπορεί να διεξάγεται και εντός των κέντρων φιλοξενίας. Γιατί λοιπόν δεν θέλουν οι υπεύθυνοι της Κυβέρνησης να ακολουθήσουν μία μέση λύση και να βρουν ένα χώρο όπου θα απασχοληθούν αυτά τα παιδιά;

Παρότι λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λύση φαίνεται ότι είναι πολύ απλή, οι υπεύθυνοι δεν επιθυμούν να την εφαρμόσουν. Επιθυμούν να δημιουργούν εντάσεις και φασαρίες. Δηλαδή με λίγα λόγια, και κατά τη δική μου άποψή μου, στην ουσία δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τα παιδιά και την εκπαίδευσή τους, ούτε για την διατάραξη της ψυχικής τους υγεία, αλλά για το πώς θα εφαρμόσουν στην κοινωνία μας τη δική τους ιδεολογία και δημοκρατία.

 

Παρόμοια άρθρα

Tο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Επαναλειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης για την ψηφιακή πλατφόρμα του arogi.gov.gr

admin

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σεισμόπληκτα ετοιμόρροπα σπίτια στους οικισμούς

admin

Eπιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού για την Καθολική Εκκλησία Σάμου

admin

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά

admin

Τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο για εκλογή Προεδρείου-Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

admin

Κλειστός ο δρόμος απο Ρεματάκι Πυθαγορείου προς την Μαρίνα λόγω κατολίσθησης

admin

Ξανά προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Πυθαγορείου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα