Connect with us

Δήμος

Η Αγνή Καλογερή με τον Ν.Κατρακάζο

Published

on

Στην επίσημη ανακοίνωση της Αγνής Καλογερή και του Νίκου Μάρκου στον συνδυασμό ”Όλοι μαζί για την Σάμο” προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Κατρακάζος .

Ο κ. Κατρακάζος με δήλωση του αναφέρει : Καλωσορίζουμε την Αγνή  Καλογερή και την απόφασή της  να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας.  Καλωσορίζουμε μια συμπολίτη με σημαντική πορεία στα κοινά του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας δυναμώνει. Μια δυνατή ομάδα που αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο  κομμάτι της κοινωνίας μας, αποτελεί εγγύηση για τα δύσκολα που έρχονται

Η κ. Αγνή Καλογερή δήλωσε

Φίλες και Φίλοι

Ζούμε σ’ έναν όμορφο τόπο  που καθημερινά μαραζώνει και μαζί του μαραζώνουν τα όνειρα, οι ελπίδες και ολόκληρη η ζωή μας. Νιώθουμε όλοι πια ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες λύσης, που διαμορφώθηκαν σε κλειστά γραφεία ερήμην των πολιτών, αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και μαζί με τη δική μας αδράνεια και ανοχή όξυναν τα προβλήματα και γιγάντωσαν τον φόβο, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Μπροστά σε αυτή την  πραγματικότητα όλοι όσοι εκτεθήκαμε στην πολιτική κριτική και στην ψήφο σας δεν μπορούμε και δεν πρέπει  να μείνουμε απαθείς. Προσωπικά αισθάνομαι ότι η χειρότερη στάση σήμερα είναι αυτή της σιωπής και της αποστράτευσης.

Γι’ αυτό αποφάσισα, αποδεχόμενη την πρόσκληση αλλά και την ευθύνη, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να συνεργαστώ με την παράταξη ‘‘Ολοι μαζί για την Σάμο’’  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κατρακάζο, με βάση την κοινή μας δέσμευση για δράση. Δράση πάνω στα σοβαρά προβλήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας όπως η υπανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, το μεταναστευτικό, η φθίνουσα πορεία της ντόπιας αγοράς, η οργάνωση της πολιτικής προστασίας κ.α. Δράση μακριά από στείρες κομματικές ντιρεκτίβες και εύκολους αποκλεισμούς και χαρακτηρισμούς.Επειδή πάντα πίστευα ότι οι λύσεις που απαιτούνται δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ενός ‘’σοφού’’ αλλά προϊόν σύνθεσης των πολλών διαφορετικών ανθρώπων  που ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινό όραμα, σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και χαμόγελο σε μας, στα παιδιά μας αλλά και στον τόπο που αγαπάμε.

Πρέπει να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε.

Επίσης σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κατρακάζος ανακοίνωσε την συνεργασία με τον κ. Νίκο Μάρκου τονίζοντας τα εξής .

Καλωσορίζουμε το Νίκο  Μάρκου και την απόφασή του να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας. Καλωσορίζουμε έναν συμπολίτη μας με μακρά αυτοδιοίκητή πορεία, ένα ενεργό πολίτη με μετρήσιμη προσφορά που η εμπειρία του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στα δύσκολα που έρχονται.

Για την εξέλιξη αυτή ο κ. Νίκος Μάρκου δήλωσε .

Αγαπητέ Νίκο,

Αξιολογώ θετικά την πρότασή σου για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως θετικά κρίνω το πέρασμά σου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου. Εκτιμώ την προσπάθειά σου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, προϋπόθεση βεβαίως μιας ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης αύριο.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι οι καιροί του χθες και του σήμερα ήταν και είναι δύσκολοι τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής και μνημονιακής κρίσης, που για τα νησιά χειροτερεύουν περισσότερο από την ισοπέδωση της νησιωτικότητας.

Ζούμε στη Σάμο τη μεταναστευτική κρίση- λαίλαπα, προϊόν μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, γύρω από την οποία στήθηκε ένας συκοφαντικός και διχαστικός λόγος εναντίον όσων διαμαρτύρονται, εναντίον της κοινωνίας μας.

Οι διοικητικοί ακροβατισμοί, οι λεγόμενες « μεταρρυθμίσεις» ( ένα νησί όσο και μεγάλο, ένας δήμος) μαζί με τις θεσμικές αδυναμίες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δημιούργησαν μια σαφώς αναποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Τώρα με την ίδια προχειρότητα και για ψηφοθηρικούς λόγους «σπάνε» τον Δήμο σε Ανατολική και Δυτική Σάμο. Μας στερούν ακόμα και τα ιστορικά ονόματα των πόλεων μας. Είναι εύλογο ότι για να ορθοποδήσουν διοικητικά οι δύο δήμοι στο νησί μας θα χαθεί κάμποσος χρόνος. Όμως καλύτερα 2 δήμοι παρά ένας.

Οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν σημαδευτεί από κόπωση, οι ελπίδες μαράθηκαν, όπως ξέφτισαν και τα ψέματα. Οι νέοι μας, το ζωντανό αυτό κεφάλαιο, παίρνει την άγουσα προς άλλες χώρες… και μεις φτωχαίνουμε. Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε ακόμα οι νησιώτες τον καθημερινό ανηλεή ψυχολογικό πόλεμο από την απρόβλεπτη γειτονική χώρα.

Είναι λοιπόν αγαπητέ Νίκο, πράγματι δύσκολοι οι καιροί και οι ευθύνες όσων ασχολούνται με τα κοινά πολύ πιο μεγάλες. Απαιτείται ανόρθωση στο νησί μας. Χρειαζόμαστε νέο όραμα, εμψυχωτικό για την κοινωνία μας. Δύναμη είμαστε μόνο εμείς οι ίδιοι, για εμάς όλους.

Είναι πολυτέλεια σήμερα οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ενότητά μας μόνο προασπίζει το αύριο.

Comments

comments

Δήμος

Κάλεσμα Νίκου Ζάχαρη για μαζική προσέλευση στις κάλπες

Published

on

By

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Ζάχαρης με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»  σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών καθώς και τις εμφανίσεις τους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

  • Η επικοινωνία διά ζώσης με τους συνδημότητες μας σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου, επιβεβαίωσε τη θετική  ανταπόκριση και αποδοχή του κόσμου στο συνδυασμό μας, ήταν πραγματικά γόνιμη και ωφέλιμη, ακούσαμε τα προβλήματά τους, συζητήσαμε το προγραμματικό μας πλαίσιο και η επικοινωνία αυτή  μας ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο.
  • Να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τους ιδιοκτήτες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας έδωσαν βήμα να επικοινωνήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, επιτελώντας μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία.
  • Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για το Δήμο και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τις κοινότητες. Είναι μια τομή στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν κατανέμει μόνο ισότιμα τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν οι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά και θα εισάγουν στο δημοτικό συμβούλιο καθαρές απόψεις, μια νέα κουλτούρα διαλόγου, συνεννοήσεων και προγραμματικών συγκλίσεων για την επίλυση των υπαρκτών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και το νησί μας.
  • Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή 26 Μαΐου,  να αναδείξουν δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να υπερψηφίσουν γυναίκες και άνδρες, με δημοκρατική συνείδηση, ανεκτική συμπεριφορά και αξιοπρεπή στάση ζωής, ανθρώπους με  διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς  στα κοινά, σε όποιον συνδυασμό και αν επιλέξουν.

ΥΓ.  Στο εκλογικό μας περίπτερο, στην παραλιακή της πρωτεύουσας, οι συμπολίτες μας θα βρίσκουν εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Η Ιωάννα Καραγιάννη με τον συνδυασμό Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας»

Published

on

By

Στο ψηφοδέλτιο του Δημοτικού συνδυασμού Δυτικής Σάμου «Δύναμη Δημιουργίας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Καλατζή, η Ιωάννα Καραγιάννη

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Είμαι κόρη του Κώστα και της Καλλιόπης Καραγιάννη το γένος Σεβαστάκη

Γεννήθηκα στο Καρλόβασι Σάμου το έτος 1987.

Μεγάλωσα στο Καρλόβασι της Σάμου όπου εργάζομαι στην δικιά μας  οικογενειακή εμπορική επιχείρηση της οποία είμαι και διαχειρίστρια.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Καρλοβάσου.

Συνέχισα τις σπουδές μου σε σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Mediterranean College Teesside University.

Έχω εκλεγεί δύο φορές στο Επιμελητήριο Σάμου στο τμήμα Εμπορίου.

Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκα Δημοτική Σύμβουλος Σάμου έως και σήμερα.

Έχω εκλεγεί  πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Σάμου ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Συμμετέχω  στο διοικητικό Συμβούλιο ΚΕΡΚΗΣ ομάδα βόλεϊ.

Συμμετέχω στις προσεχείς εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να αγωνιστώ  με αισιοδοξία ειλικρίνεια και διαφάνεια για το  νέο Δήμο Δυτικής Σάμου.

  • την σωστή δομή του νέου Δήμου Δυτικής Σάμου.
  • την ποιοτική λειτουργία που θα διασφαλίζει  την  βιωσιμότητα του και  την  δυνατότητα παροχής υπηρεσιών στους δημότες.
  • ουσιαστικές και πρακτικές παρεμβάσεις για  λύση των  προβλημάτων της καθημερινότητας.
  • για να εκπροσωπηθεί η νέα γενιά με όραμα και νέες ιδέες.
  • Την ανάδειξη πολιτιστικών,  θρησκευτικών μνημείων και παραδόσεων του τόπο με στόχο την ανάπτυξη του.

Στον αγώνα μου και στην προσπάθεια μου για ένα νέο Δήμο Δυτικής Σάμου πρωτοπόρο στην ανάπτυξη σας καλώ μαζί μου.

Με την ψήφο σας δυναμώστε την προσπάθεια μου.

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» στον Μαραθόκαμπο

Published

on

By

Στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου,στον Μαραθόκαμπο,  θα βρεθεί σήμερα στις 19.30 ο συνδυασμός «Δύναμη Δημιουργίας» .

“Στην ομιλία θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση νίκης του συνδυασμού μας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη δέσμευσή μας για άμεση και συνεχή επικοινωνία με τους συμπολίτες μας σας καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, σκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς», αναφέρει στην πρόσκλησή της η «Δύναμη Δημιουργίας».

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017