Connect with us

Δήμος

Η Αγνή Καλογερή με τον Ν.Κατρακάζο

Published

on

Στην επίσημη ανακοίνωση της Αγνής Καλογερή και του Νίκου Μάρκου στον συνδυασμό ”Όλοι μαζί για την Σάμο” προχώρησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Νίκος Κατρακάζος .

Ο κ. Κατρακάζος με δήλωση του αναφέρει : Καλωσορίζουμε την Αγνή  Καλογερή και την απόφασή της  να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας.  Καλωσορίζουμε μια συμπολίτη με σημαντική πορεία στα κοινά του τόπου μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας δυναμώνει. Μια δυνατή ομάδα που αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερο  κομμάτι της κοινωνίας μας, αποτελεί εγγύηση για τα δύσκολα που έρχονται

Η κ. Αγνή Καλογερή δήλωσε

Φίλες και Φίλοι

Ζούμε σ’ έναν όμορφο τόπο  που καθημερινά μαραζώνει και μαζί του μαραζώνουν τα όνειρα, οι ελπίδες και ολόκληρη η ζωή μας. Νιώθουμε όλοι πια ότι οι μέχρι τώρα προσπάθειες λύσης, που διαμορφώθηκαν σε κλειστά γραφεία ερήμην των πολιτών, αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές και μαζί με τη δική μας αδράνεια και ανοχή όξυναν τα προβλήματα και γιγάντωσαν τον φόβο, τη φτώχεια και την ανασφάλεια. Μπροστά σε αυτή την  πραγματικότητα όλοι όσοι εκτεθήκαμε στην πολιτική κριτική και στην ψήφο σας δεν μπορούμε και δεν πρέπει  να μείνουμε απαθείς. Προσωπικά αισθάνομαι ότι η χειρότερη στάση σήμερα είναι αυτή της σιωπής και της αποστράτευσης.

Γι’ αυτό αποφάσισα, αποδεχόμενη την πρόσκληση αλλά και την ευθύνη, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να συνεργαστώ με την παράταξη ‘‘Ολοι μαζί για την Σάμο’’  με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Κατρακάζο, με βάση την κοινή μας δέσμευση για δράση. Δράση πάνω στα σοβαρά προβλήματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας όπως η υπανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, το μεταναστευτικό, η φθίνουσα πορεία της ντόπιας αγοράς, η οργάνωση της πολιτικής προστασίας κ.α. Δράση μακριά από στείρες κομματικές ντιρεκτίβες και εύκολους αποκλεισμούς και χαρακτηρισμούς.Επειδή πάντα πίστευα ότι οι λύσεις που απαιτούνται δεν μπορεί να είναι υπόθεση του ενός ‘’σοφού’’ αλλά προϊόν σύνθεσης των πολλών διαφορετικών ανθρώπων  που ενώνουν τις δυνάμεις τους στο κοινό όραμα, σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί για να ανατρέψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα. Να δώσουμε ξανά ελπίδα και χαμόγελο σε μας, στα παιδιά μας αλλά και στον τόπο που αγαπάμε.

Πρέπει να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε.

Επίσης σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κατρακάζος ανακοίνωσε την συνεργασία με τον κ. Νίκο Μάρκου τονίζοντας τα εξής .

Καλωσορίζουμε το Νίκο  Μάρκου και την απόφασή του να αποδεχτεί τη πρόταση συνεργασίας και συμπόρευσης με τη προσπάθεια μας για το μέλλον του τόπου μας. Καλωσορίζουμε έναν συμπολίτη μας με μακρά αυτοδιοίκητή πορεία, ένα ενεργό πολίτη με μετρήσιμη προσφορά που η εμπειρία του θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στα δύσκολα που έρχονται.

Για την εξέλιξη αυτή ο κ. Νίκος Μάρκου δήλωσε .

Αγαπητέ Νίκο,

Αξιολογώ θετικά την πρότασή σου για συνεργασία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως θετικά κρίνω το πέρασμά σου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου. Εκτιμώ την προσπάθειά σου για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού, προϋπόθεση βεβαίως μιας ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης αύριο.

Γνωρίζουμε καλά όλοι ότι οι καιροί του χθες και του σήμερα ήταν και είναι δύσκολοι τόσο για την πατρίδα μας όσο και για το νησί μας. Αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της οικονομικής και μνημονιακής κρίσης, που για τα νησιά χειροτερεύουν περισσότερο από την ισοπέδωση της νησιωτικότητας.

Ζούμε στη Σάμο τη μεταναστευτική κρίση- λαίλαπα, προϊόν μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής, γύρω από την οποία στήθηκε ένας συκοφαντικός και διχαστικός λόγος εναντίον όσων διαμαρτύρονται, εναντίον της κοινωνίας μας.

Οι διοικητικοί ακροβατισμοί, οι λεγόμενες « μεταρρυθμίσεις» ( ένα νησί όσο και μεγάλο, ένας δήμος) μαζί με τις θεσμικές αδυναμίες στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση δημιούργησαν μια σαφώς αναποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Τώρα με την ίδια προχειρότητα και για ψηφοθηρικούς λόγους «σπάνε» τον Δήμο σε Ανατολική και Δυτική Σάμο. Μας στερούν ακόμα και τα ιστορικά ονόματα των πόλεων μας. Είναι εύλογο ότι για να ορθοποδήσουν διοικητικά οι δύο δήμοι στο νησί μας θα χαθεί κάμποσος χρόνος. Όμως καλύτερα 2 δήμοι παρά ένας.

Οι τοπικές μας κοινωνίες έχουν σημαδευτεί από κόπωση, οι ελπίδες μαράθηκαν, όπως ξέφτισαν και τα ψέματα. Οι νέοι μας, το ζωντανό αυτό κεφάλαιο, παίρνει την άγουσα προς άλλες χώρες… και μεις φτωχαίνουμε. Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, έχουμε ακόμα οι νησιώτες τον καθημερινό ανηλεή ψυχολογικό πόλεμο από την απρόβλεπτη γειτονική χώρα.

Είναι λοιπόν αγαπητέ Νίκο, πράγματι δύσκολοι οι καιροί και οι ευθύνες όσων ασχολούνται με τα κοινά πολύ πιο μεγάλες. Απαιτείται ανόρθωση στο νησί μας. Χρειαζόμαστε νέο όραμα, εμψυχωτικό για την κοινωνία μας. Δύναμη είμαστε μόνο εμείς οι ίδιοι, για εμάς όλους.

Είναι πολυτέλεια σήμερα οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις. Η ενότητά μας μόνο προασπίζει το αύριο.

Comments

comments

Δήμος

“Ανατροπή”- Προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων

Published

on

By

Προτάσεις για την ποιότητα ζωής των μεγάλων κοινοτήτων (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Χώρα, Παγώνδας, Πυθαγόρειο, Μυτιληνιοί, Βαθύ, Σάμος)

 Η “Ανατροπή” έκλεισε πρόσφατα την δεύτερη φάση του ετήσιου κύκλου των επισκέψεών της, διάρκειας 2 εβδομάδων (13.03 – 23.03). Προορισμός της ήταν 8 μεγάλες κοινότητες και σκοπός η ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το πρόγραμμά της που αποσκοπεί στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η Σάμος αποτελείται διοικητικά από 35 κοινότητες και σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι 11 από αυτές έχουν περισσότερους από 501 κατοίκους, ενώ οι 8 ανήκουν στον δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι περισσότερες από αυτές καταφέρνουν να μην συρρικνώνονται και μετατρέπονται σε κομβικές και αναπτυσσόμενες περιοχές. Σε όλες αυτές τις κοινότητες λειτουργεί νηπιαγωγείο και δημοτικό και σε πολλές παιδικός σταθμός. Παράλληλα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Η “Ανατροπή, με υποψήφιο δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, είναι αποφασισμένη με επιστημονικές μελέτες και σε συνεργασία με όλους τους φορείς να αναβαθμίσει τις κοινότητες αυτές, βελτιώνοντας όχι μόνο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την εικόνα του νησιού συνολικά.

Οι προτάσεις ανάπτυξης των μεγάλων κοινοτήτων της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι οποίες θα εμπλουτιστούν με την ψήφιση και τις θέσεις όλου του δημοτικού συμβουλίου, σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, είναι οι εξής:

 1. Δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης όπου χρειάζεται, και αισθητική αναβάθμιση των υπαρχόντων.
 2. Κυκλοφορική μελέτη και μετατροπή ορισμένων δρόμων σε πεζόδρομους ή μονόδρομους και τοποθέτηση εξ’ αρχής σήμανσης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
 3. Δημιουργία πεζοδρομίων.
 4. Αισθητική αναβάθμιση των πλατειών και όλων των δημοτικών χώρων και κτιρίων, με δημιουργία κατάλληλων χώρων ανάπαυσης και πρασίνου.
 5. Δημιουργία και λειτουργία πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε κάθε κοινότητα και στους μεγάλους οικισμούς αυτών.
 6. Αξιοποίηση της υπάρχουσας δημοτικής ακίνητης περιουσίας προς όφελος των κατοίκων και των συλλόγων και δημιουργία χώρου δραστηριοτήτων για νέους 15 ετών και άνω (π.χ. χώροι με όργανα γυμναστικής, εκμάθηση δραστηριοτήτων).
 7. Αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και λειτουργία-εκσυγχρονισμός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.
 8. Δημιουργία δημόσιων χώρων υγιεινής σε όλες αυτές τις κοινότητες και αποδυτηρίων στις παραθαλάσσιες κοινότητες ή οικισμούς αυτών.
 9. Σωστή λειτουργία όλων των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων και δημιουργία νέων στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Παγώνδας, Μυτιληνιοί) ή μεταφορά των λυμάτων στις ήδη υπάρχουσες μονάδες και επέκταση αποχετευτικού δικτύου όπου χρειάζεται.
 10. Επίλυση βιοτικών προβλημάτων σχετικά με τις καθημερινές ανάγκες (επάρκεια – ποιότητα νερού ύδρευσης, αποκομιδή σκουπιδιών –καθαριότητα)
 11. Σωστή τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, με αισθητική κάλυψη και επιτόπια καθαριότητα αυτών, όπως και τοποθέτηση κάλαθων απορριμμάτων σε επισκέψιμους χώρους.
 12. Λειτουργία δημοτικού γραφείου της κοινότητας, έστω και ορισμένες ημέρες την εβδομάδα, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες, θα συναλλάσσεται με αυτούς και θα συνεργάζεται με τα ΚΕΠ, εκτελώντας σχετικές εργασίες, όπως και δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας για τα σχετικά αιτήματα και την διευκόλυνση των πολιτών.
 13. Δημιουργία ΚΑΠΗ και σε άλλες μεγάλες και κομβικές κοινότητες.
 14. Δημιουργία νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στις κοινότητες που δεν υπάρχουν (Παλαιόκαστρο, Κοκκάρι, Παγώνδας).

“Ανατροπή”… Οι δεσμεύσεις μας, δεσμεύσεις υλοποιήσιμες με προοπτική… σημαντικά έργα για το νησί μας, που θα του δώσουν αξία…

 

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Μήνυμα Κώστα Τζίχα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Published

on

By

Μήνυμα , για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Κώστας Τζίχας:

“Το μήνυμα της επανάστασης του 1821που τιμάμε σήμερα, είναι ιδιαίτερα διδακτικό. Τότε η ανερχόμενη αστική τάξη μαζί με τη φτωχή και καταπιεσμένη από Τούρκους και Έλληνες κοτζαμπάσηδες, αγροτιά, ηγήθηκαν της επανάστασης κατά της εθνικής και κοινωνικής υποδούλωσης και καταπίεσης.

Ανατρέποντας τα δεδομένα και τους αρνητικούς συσχετισμούς της εποχής, καθώς και τις προτροπές του «σφάξε με Αγά μ’ ν’ αγιάσω».

Σήμερα απέναντι στους ντόπιους κήρυκες της υποταγής και της μοιρολατρίας, τους κήρυκες του εθνικισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, απέναντι στη ντόπια και παγκόσμια μειοψηφία που καταπιέζει, εκμεταλλεύεται και καταστρέφει χώρες και λαούς για τα άνομα κέρδη της, πρέπει να υψωθεί η ατσάλινη θέληση της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, της νεολαίας, για την ανατροπή τους.

Για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για το ευτυχισμένο μέλλον της ανθρωπότητας. Αυτή είναι η ιστορική επιταγή της εποχής μας.

Η ιστορία δείχνει ότι όλα γίνονται, αν οι λαοί εμπιστευτούν και δοκιμάσουν τη δύναμή τους.

Συγχαρητήρια και Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες”.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Χαιρετισμός Μιχάλη Αγγελόπουλου για την 25η Μαρτίου

Published

on

By

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, σε μήνυμά του αναφέρει:

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης οδηγεί την πορεία του Έθνους, δύο χρόνια πριν συμπληρωθούν δύο αιώνες από την ελληνική Επανάσταση, με το Οικουμενικό μήνυμα.

Εορτάζουμε στη Σάμο μας με λαμπρότητα και ακλόνητη πίστη το μεγάλο αυτό γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία του Ανεξάρτητου Κράτους που απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της Ελλάδας μας. Από το νησί μας το μήνυμα είναι Ελευθερία, Δημοκρατία, Ισονομία. Προστατεύουμε τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά μας σύνορα.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017