Connect with us

Πολιτικά

ΚΙΝΑΛ: Οι υποψήφιοι βουλευτές στο νομό της Σάμου

Published

on

Μετά από απόφαση της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του Κινήματος Αλλαγής οι Υποψήφιοι Βουλευτές για τον Νομό της Σάμου είναι οι εξής:

Βούλγαρη Νίκη

Γεννήθηκα το 1985 στην Αθήνα. Μεγάλωσα και ζω στους Φούρνους Κορσεών από όπου και είναι η καταγωγή μου. Στους Φούρνους τέλειωσα το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Λύκειο Φούρνων και συνέχισα τις σπουδές μου στην Αθήνα αποκτώντας πτυχίο στην Πληροφορική και τα Δίκτυα.

Γύρισα το 2010 στον τόπο μου όπου δημιούργησα μια μικρή επιχείρηση στον κλάδο του διαδικτύου μέχρι το 2013. Επίσης έχω εργασθεί σε επιχειρήσεις που αφορούν τον τουρισμό. Από το 2015 ασχολούμαι με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μου, δημιουργώντας μαζί με αρκετά παιδιά της ηλικίας μου τον Πολιτιστικό σύλλογο “Κοράσιαι Νήσοι” όπου από τον Μάιο του 2018 τελώ χρέη Προέδρου του Συλλόγου. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα βήμα παραπάνω.

Με χαρά, υπευθυνότητα και υψηλή αίσθηση του χρέους λαμβάνω συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Με τις γνώσεις, την όρεξη και την εμπειρία που έχω θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και συλλογικά το νομό μας. Συμμετέχω για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επίλυση των προβλημάτων (ανεργία, υγεία, ακτοπλοϊα, παιδεία, αθλητισμός) που αντιμετωπίζουν σήμερα τα περισσότερα νησιά μας.

 

 

Γαϊτανής Γιώργος

Γεννήθηκα το 1988, είμαι 31 ετών, κατάγομαι από τις Κυκλάδες και το νησί της Μήλου, όπου και έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Από το 2006, μετά την εισαγωγή μου για σπουδές στο τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ζω μόνιμα στο Καρλόβασι της Σάμου. Κατά το παρελθόν εργάστηκα επί σειρά ετών σε ξενοδοχειακή επιχείρηση του νησιού, σε καταστήματα εστίασης ,σε οικοδομικές και αγροτικές εργασίες καθώς και στην κατασκευή ιστοσελίδων και το ηλεκτρονικό marketing. Επί του παρόντος εργάζομαι ως εξωτερικός πωλητής σε επιχείρηση στον κλάδο εμπορίας τροφίμων και παράλληλα φοιτώ στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είμαι Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου του Κινήματος Αλλαγής και κατά το παρελθόν υπήρξα Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Σάμου με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (2015), Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σάμου με τον συνδυασμό “Δράση,Ενότητα,Προοπτική” (2014), Γραμματέας της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης Σάμου (2008-2011), Αντιπρόεδρος και Ταμίας του Φοιτητικού Συλλόγου τμήματος Μ.Π.Ε.Σ. και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2011).

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός σε μονάδα της Σάμου, από όπου και απολύθηκα με το βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού Πεζικού. Συμμετέχω ενεργά σε εκπαιδεύσεις της εφεδρείας και είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σάμου. Επίσης, ασχολούμαι ενεργά με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ως αθλητής του Α. Σ. «Κεραυνός Πλατάνου».

Η Σάμος είναι ο τόπος που επέλεξα να ζήσω και να ονειρευτώ το μέλλον μου. Σε αυτό το μέλλον όμως δεν χωρά να υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν τα βασικά στα παιδιά τους, δεν χωρά να αναγκάζονται οι συνομήλικοί μου να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους στα πιο παραγωγικά τους χρόνια, δεν χωρά να είναι τα νησιά μας έρμαιο σε ανεύθυνες και καταστροφικές κεντρικές πολιτικές. Στο δικό μου μέλλον η Σάμος, η Ικαρία και οι Φούρνοι έχουν τη θέση που τους αξίζει ως ισχυρός πυλώνας στον τουρισμό, τον πρωτόγεννή τομέα, το εμπόριο, τη μεταποίηση, την καινοτόμα επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό. Με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους των νησιών μας. Με την νέα γενιά παρόν και με πρωταγωνιστικό ρόλο. Για αυτό το μέλλον θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ άλλοτε, να περάσουμε από την εποχή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας στην εποχή των πράξεων και της εντιμότητας. Πάγια αντίληψή μου είναι πως οι πολιτικοί (και η πολιτική) οφείλουν να υπηρετούν πάνω από όλα τον άνθρωπο. Απέναντι στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής του τόπου οφείλουμε να αντιτάξουμε και να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισονομία, την Αξιοκρατία και τη Διαφάνεια. Με ρεαλισμό και όραμα, με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και της σοσιαλδημοκρατίας, με γνώμονα το συμφέρον των Νησιών μας και των κατοίκων τους και μέσα από τις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής θα δώσω τον αγώνα για την πολυπόθητη ανασύσταση και την ευημερία του τόπου μας.

 

Κούμας Λευτέρης

Είμαι 41 ετών. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Σάμο. Κατάγομαι από τους Σπαθαραίους (από την πλευρά του πατέρα μου, του ιερέα Χριστόδουλου Κούμα) και από τον Παγώνδα (από την πλευρά της μητέρας μου, της Βεατρίκης Κούμα).

Σπούδασα στη Νομική Σχολή Ιταλίας «Universita degli Studi di Bari Aldo Moro – Facolta di Giurisprudenza».

Ασκώ Ελεύθερη – Μαχόμενη Δικηγορία. Διατηρώ δικό μου Δικηγορικό Γραφείο στην Καλλιθέα Αττικής. Τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, πέρα από το κύριο πλαίσιο υποθέσεων του γραφείου μου Αστικής και Ποινικής φύσης, αποφάσισα να σταθώ και στο πλευρό εκείνων των συμπολιτών μας που βιώνουν την αγωνιώδη πραγματικότητα των «κόκκινων» δανείων. Είμαι παντρεμένος με τη δικηγόρο Κωνσταντίνα Μαγκλάση, τη σύντροφο της ζωής μου από τα φοιτητικά χρόνια, η οποία εργάζεται επί σειρά ετών σε Δικηγορική Εταιρεία που εδρεύει στη Αθήνα.

«Πολιτική Συμμετοχή»: Κατά την περίοδο των σπουδών μου συμμετείχα στη δημιουργία Τ.Ο. του Πα.Σο.Κ. στην πόλη του Μπάρι, της οποίας διετέλεσα Γραμματέας, καθώς και Ν.Ε. Πα.Σο.Κ.-Ιταλίας, της οποίας διετέλεσα Υπεύθυνος οικονομικών. Το 2016 εκλέχθηκα Αναπληρωτής Γραμματέας της Τ.Ο. Πα.Σο.Κ.-Καλλιθέας και το 2018 Συντονιστής της Τ.Ο. Κινήματος Αλλαγής-Καλλιθέας, που συγκαταλέγεται μεταξύ των ενεργών και μεγαλύτερων οργανώσεων του Πα.Σο.Κ./Κινήματος Αλλαγής. Στήριξα το πολιτικό εγχείρημα δημιουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχα στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζοντας τη νέα αφετηρία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Τον περασμένο Μάρτιο έλαβα μέρος στο Β΄ Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη των Συλλογικών οργάνων του, για την επικύρωση του Προγράμματός του – «Σχέδιο Ελλάδα» – και για τη λήψη Κεντρικών πολιτικών αποφάσεών του. Αρθρογραφώ συχνά στον Ηλεκτρονικό Τύπο γύρω από τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Είναι σταθερή πεποίθησή μου πως το «ΝΕΟ» δεν είναι κάτι άλλο από το ν’ αντιληφθούμε το τρίπτυχο «Εθνική συνεννόηση (βάσει σχεδίου Εθνικής ιδιοκτησίας) – Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις – Πολιτική σταθερότητα» ως μείζον ζητούμενο. Και συγχρόνως να ενεργούμε έχοντας αταλάντευτα στην καρδιά των νοοτροπιών το «Εμείς» και όχι «Εγώ». Διότι τότε μόνο θ’ αρχίσουμε να υπερβαίνουμε, χωρίς άλλα ψεύδη και ανόητους διχασμούς, τις παθογένειες που στοιχειώνουν διαχρονικά τον Δημόσιο Βίο και αποτελούν τροχοπέδη στην «Οικονομική Μεγέθυνση» του τόπου, στην ενδυνάμωση του πεδίου της «Κοινωνικής Δικαιοσύνης», στην ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας, στη Διεθνή θέση και Ασφάλεια της χώρας και στην αναμόρφωση του «Κομματικού Συστήματος».

Δίνω το «παρών», συνειδητά, σε μια αναμφίβολα σκληρή εποχή για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική μας ζωή. Και θα είμαι παρών, τόσο μέσα από τους κόλπους της Δημοκρατικής Παράταξης, όσο και με το σύνολο των προσωπικών μου δυνάμεων, για την πολυπόθητη πρόοδο της Πατρίδας, του Νομού και της Περιφέρειάς μας.

Επίσης,κατόπιν απόφασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Σάμου ορίζεται ως εκπρόσωπος τύπου ο κ. Μηλίγκος Δημήτρης.

Comments

comments

Πολιτικά

Δ. Σεβαστάκης – Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 νίκησε ηττώμενος, τον Ιούλιο του 2019 έχασε κερδίζοντας

Published

on

By

Ο Δημήτρης Σεβαστάκης γράφει στην Αυγή.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 νίκησε ηττώμενος, τον Ιούλιο του 2019 έχασε κερδίζοντας.

 Μοιάζει με λογοπαίγνιο, εν τούτοις η νίκη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ενείχε την ιδεολογική και φυσιογνωμική ήττα, ενώ στις φετινές εθνικές εκλογές η εκλογική ήττα ενείχε μια κατ’ αρχήν στρατηγική νίκη. Μεγάλο μέρος του κόσμου που συνέρρευσε κατά τα χρόνια της κρίσηςπαρέμεινε, αν και γνώριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επικρατούσε στην αναμέτρηση. Έμεινε επενδύοντας σε ένα νέο ισχυρό πολιτικό κοινωνικό και κομματικό στέγαστρο.

Συνέταξαν οι πολίτες ένα νέο μεγάλο προοδευτικό κόμμα, στη θέση μιας ποιοτικής, πολυκαταγωγικής, μικρής όμως, Αριστεράς. Πολλοί αναλυτές προέβλεπαν τη μαζική διαρροή, το ξεφούσκωμα ενός κόμματος που θεώρησαν παρείσακτο και άξεστο. Και με τους όρους μιας κληρονομικής κανονικότητας, όντως ήταν -και δεν μπορούσε να μην είναι- φαινόμενο πολιτικής διαταραχής.

Τα νέα ισχυρά σχήματα δεν δημιουργούνται από το πολιτικό styling, αλλά από την κοινωνική ανάγκη. Ο αντιφατικός, ενίοτε ατσούμπαλος και κακότροπος ΣΥΡΙΖΑ παρεισέφρησε σε μια πολιτική σκηνή αμηχανίας, αδυναμίας, κενών και ασυμμετριών. Δημιούργησε νέες πολιτικές ισορροπίες, τις οποίες βεβαίως πολλοί δημόσιοι κατήγοροι δεν αναγνωρίζουν, αιχμάλωτοι της πολεμικής τους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αντί της αναλυτικής, κριτικής ψυχραιμίας προς τον πολιτικό τους αντίπαλο.

Οι νέες ισορροπίες, στις οποίες αναφέρομαι, έχουν να κάνουν και με τον ανασχεδιασμό του πεδίου της Κεντροαριστεράς, ανασχεδιασμό που σχετίζεται και με τα ποσοστά των εκατέρωθεν δυνάμεων και με την ταξινόμηση των ιδεολογικών τους χαρακτηριστικών. Αλλά οι νέες ισορροπίες που επέβαλε έχουν να κάνουν και με την αναγκαστική υπερ-συσπείρωση γύρω από τη Νέα Δημοκρατία, στοιχείο που οριοθετεί και περιφράσσει έναν αχανή, συντηρητικοποιούμενο κοινωνικό χώρο, του δίνει κλειστό σχήμα, αποτρέποντας τη δυναμική επέκτασή του.

Αναδιανομή και περίφραξη. Νά η ενέργεια που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό διαμορφώνει τη νέα ισχύ του. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι όχι ακριβώς η ακούσια ή εκούσια συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ όσο η αδυναμία του να καταλάβει τα ποιοτικά στοιχεία αυτής της συνδρομής, να εκλογικεύσει, να μεταχειριστεί πιο ενεργητικά τις παρεμβατικές του δυνατότητες. Πάσχει από τον παραδοσιακό εμπειρισμό των «πραγματωμένων», κυβερνητικά, δυνάμεων. Συχνά ξοδεύει το πολιτικό ενεργητικό του σε ανούσιες αψιμαχίες για θέματα τριτεύουσας σημασίας. Τσαμπουκάδες και ταμπούρια ή, από την άλλη, μια ανεξήγητη «υπομονή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει τους πυκνούς κώδικες αυτής της νέας και ενδιαφέρουσας φάσης. Και η αδυναμία αυτοκατανόησης γίνεται μεγαλύτερη γιατί δεν πρέπει να νοείται ως κόμμα αντιπολίτευσης, αλλά ως κόμμα εν δυνάμει κυβέρνησης. Πρέπει να σχεδιάζει, όχι να σχεδιάζεται αντιδραστικά από τον άλλο (τη Νέα Δημοκρατία κ.λπ.). Πρέπει να ιεραρχεί και όχι να ετεροκαθορίζεται με βάση την κυβερνητική και κοινοβουλευτική πλοκή. Τέλος πάντων δεν είναι τέλειος, ούτε η επιτομή των ελαττωμάτων.

Εκείνο που θεωρώ ως σημαντικότερο είναι ότι η ιδιότυπη νίκη που περιγράφω τον εμποδίζει να αυτοαναλυθεί τολμηρότερα. Σαν να πρέπει να κρατηθεί στην κοιλιά του μια πολιτική αεροφαγία. Η ιστορία δείχνει πως ό,τι δεν λύνεται, πυορροεί αργότερα. Γιατί η νέα φυσιογνωμία συγκροτείται κυρίως από την αφομοίωση των χαρακτηριστικών του κοινωνικού σώματος που ενσωματώνεις.

Οι ιδιοτυπίες συμφερόντων, συμπεριφορών, προσλαμβανουσών, εργασιακών σχέσεων κ.λπ., προσωποποιούνται μεν αλλά κυρίως υπερκαθορίζουν. Με άλλα λόγια, αν τα πρόσωπα δεν «σημαίνουν» τα νέα χαρακτηριστικά, τότε απλώς θα τα εικονογραφούν. Άλλο σήμανση, άλλο εικονογράφηση, καλοί μου σύντροφοι. (Θα συνεχίσω σε επόμενο).

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής η Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

By

Μετά τα 28 στελέχη που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, η Kυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 24 νέους Γενικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν και αυτοί άμεσα τα καθήκοντά τους.

Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής ορίστηκε η Χριστιάνα Καλογήρου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου.

Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης.

Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης.

Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Continue Reading

Πολιτικά

Η ΔΗΜ.ΤΟ Αν.Σάμου συγχαίρει τον Ειδικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη

Published

on

By

Η ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου συγχαίρει τον Μάνο Λογοθέτη για τον ορισμό του στην θέση του Ειδικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η επιλογή του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της Χώρας   στο πρόσωπο του Μάνου αποτελεί τιμή για το νησί μας και ταυτόχρονα μας  δίνει ελπίδες για την λύση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος που ταλανίζει όχι μόνο την Σάμο μας αλλά και ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.

Μάνο καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα!

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017