Connect with us

Σαμιακά

Κινητοποίηση του Ε.Κ Σάμου: Δεν ανεχόμαστε τα νησιά μας να είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης

Published

on

Όλοι στη Συγκέντρωση, 

Δευτέρα 29 Μάρτη 6:30 μ.μ., 

στην Πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ  

Για να κλείσουν τα hotspot και να μη γίνουν τα νησιά μας στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ε.Ε.

Το διαρκές «πήγαινε – έλα» στη Σάμο και στα άλλα νησιά του Υπουργού Μετανάστευσης Ν.Μηταράκη με διάφορους ευρωπαίους που συνοδεύει, επιδεικνύοντας και επιθεωρώντας τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, φανερώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξε  η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προχωράει αμείλικτη την πολιτική εγκλωβισμού της Ε.Ε.

Κανείς να μην ξεγελαστεί από την κοροϊδία ότι όταν κλείσει το ΚΥΤ του Βαθιού και ανοίξει το νέο κέντρο-φυλακή στου Ζερβού θα λυθεί το πρόβλημα. Η δημιουργία του νέου, ανεξάρτητα από τη χωρητικότητα του, βασίζεται απόλυτα στη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, του Δουβλίνου και σε όλες τις αντιδραστικές διατάξεις και συμφωνίες της Ε.Ε., τις συνέπειες των οποίων βιώνουν με τον πιο άθλιο τρόπο πρόσφυγες και μετανάστες και φυσικά οι κάτοικοι του νησιού.

Συνέχειά τους αποτελεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. που όχι μόνο δεν είναι το «τέλος του εγκλωβισμού» και δεν εκφράζει την «αλληλεγγύη της Ε.Ε.» όπως θέλουν να το παρουσιάσουν, αλλά αντίθετα γκριζάρει τα νησιά μας,  μονιμοποιεί τον εγκλωβισμό και σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητεί την αντιδραστική πολιτική για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ο τσακωμός και τα παζάρια μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε.  για τον «επιμερισμό των βαρών» αφορά μόνο τα αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων. Είναι εις βάρος των ξεριζωμένων και του ντόπιου πληθυσμού.

Η λεγόμενη αποσυμφόρηση που διαλαλούν είναι εύθραυστη και δεν είναι παρά μια απάτη όσο συνεχίζονται οι αιτίες της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους, όσο λεηλατούνται οι φυσικοί πόροι κρατών και φτωχοποιούνται οι λαοί τους. Μεγάλη ευθύνη έχει η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση που επιλέγουν τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς, φέρνουν το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, ζητούν ενίσχυση από τη Frontex, σηματοδοτώντας παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και μάλιστα στα σύνορά μας. Και όλα αυτά επειδή θέλουν να αναβαθμιστεί γεωπολιτικά και οικονομικά η θέση της χώρας στην περιοχή για τις ανάγκες του ντόπιου κεφαλαίου.

Το Εργατικό Κέντρο κάνει κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό του νησιού να παλέψει κόντρα στην επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε., σε αντίθεση με όσους τα έχουν «διπλώσει» αποδεχόμενοι τον εγκλωβισμό, με θέσεις που χτυπούν τη ρίζα του προβλήματος και δίνουν άμεση ανακούφιση στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας και στους κατοίκους του νησιού.

Ενόψει και της νέας επίσκεψης Μηταράκη τη Δευτέρα 29/3 και σε συντονισμό με τα άλλα νησιά του Αιγαίου καλούμε τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, το λαό του νησιού μας να δυναμώσουν τον αγώνα, να συμμετέχουν στην συγκέντρωσης στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν ανεχόμαστε τα νησιά μας να είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Απαιτούμε και Διεκδικούμε:

 • Κανένα κέντρο φυλακή κυβέρνησης και ΕΕ στο νησί.
 • Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ
 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα προς τις χώρες τελικού προορισμού τους όπου και θα υποβάλουν αίτηση ασύλου.
 • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα.
 • Να αποσυρθεί το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.
 • Ε.Ε. και ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου εντός της Τουρκίας και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
 • Για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπείς και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
 • Για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, γρήγορες και σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου, εξασφάλιση διαμονής από το κράτος σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με την απαραίτητη εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής.
 • Στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους
 • Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες και τις ευπαθείς ομάδες.
 • Μαζικά και συχνά τεστ και εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής και μέσων προστασίας. Λειτουργία πλήρως στελεχωμένου ιατρείου στο ΚΥΤ.
 • Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για φθορές και ζημιές που έχουν υποστεί.

Comments

comments

Σαμιακά

Αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους

Published

on

By

Μετά από αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και με την συνδρομή και παρέμβαση των κ.κ. Στεφανάδη Χριστόδουλου Βουλευτού Σάμου, Τριαντόπουλου Χρήστου κεντρικού συντονιστή, Θαλλασινού Θαλλασινού τοπικού συντονιστή αποκατάστασης ζημιών από το σεισμό που έπληξε το νησί μας, έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση η αύξηση κατά 10% της οικονομικής στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με Ένωση Ξενοδόχων Σάμου

Published

on

By

Με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Μεταφορών, κ. Νίκο Νύκτα, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Ξενοδόχων Σάμου, κ. Χατζηδημητρίου Γεώργιος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνδέσμων Τουριστικών Πρακτόρων Σάμου.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άψογο κλίμα, συζητώντας πολλά θέματα για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών ενεργειών τουριστικής προβολής της Σάμου και τη δημιουργία δράσεων, έτσι ώστε η Σάμος να βελτιώσει το τουριστικό της προϊόν και να καταφέρει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Ο κ. Νύκτας άκουσε πολύ προσεκτικά τις προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή άφιξη επισκεπτών στο νησί και επισήμανε ότι η προσοχή της Περιφέρειας είναι εστιασμένη στη Σάμο, χαρακτηρίζοντας το νησί μας κορωνίδα του τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ξενοδόχων εστίασε την προσοχή του αντιπεριφερειάρχη στο πολύ σημαντικό θέμα προσέλκυσης επισκεπτών από το Ισραήλ και έλαβε τη διαβεβαίωσή του ότι η Περιφέρεια θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο το άνοιγμα της Ισραηλινής αγοράς στο νησί μας.

«Η Ένωση Ξενοδόχων στο πλαίσιο επανεκκίνησης της τουριστικής περιόδου συνεχίζει να εργάζεται με αισιοδοξία και συνεχείς επαφές που ευελπιστούμε πως θα τονώσουν την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού», αναφέρει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

50 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν απο Σάμο για Πειραιά

Published

on

By

Αναχώρησαν την Δευτέρα 19 Απριλίου απο την Σάμο, 50 αιτούντες άσυλο με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Στη Σάμο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, διαμένουν 2.803 πρόσφυγες- μετανάστες.

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-193 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ο Σταυρός και πάλι στην κορυφή του ιστού της Ελληνικής Σημαίας στη πλατεία Πυθαγόρα

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Skyserv: Οι νέες κενές θέσεις εργασίας στον αερολιμένα της Σάμου

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά3 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή