17.9 C
Σάμος
01/03/2024
Σαμιακά

Ιερείς εθελοντές πυροσβέστες της Σάμου στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Εθελοντής πυροσβέστης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Κι όταν γίνεις, δύσκολα ξεγίνεσαι!

Εθελοντές Πυροσβέστες Σάμου. Οι αφανείς ήρωες. Ήρωες, που ρίχνονται με αυταπάρνηση στις φλόγες για να σώσουν ανθρώπους, ζώα, περιουσίες, το ίδιο το περιβάλλον.

Δεν λογαριάζουν ούτε κόπο ούτε χρόνο, υπερβάλλουν εαυτούς, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή τους.

Σήμερα, οι 400 εθελοντές πυροσβέστες της Σάμου αποτελούν πρότυπο για το εθελοντικό κίνημα πυρόσβεσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Το samos24, βρέθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων πόλεως Σάμου και Βαθέος όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής των κλιμακίων κ κ. Σταμάτη Σεϊρλή και Αλέξανδρο Γιοκαρίνη, παρουσία μάχιμων εθελοντών, τονίζοντας μας την υψηλή ετοιμότητα των κλιμακίων τους να παρέμβουν όπου κληθούν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισαν άψογη την συνεργασία τους με την διοίκηση της πυροσβεστική υπηρεσίας Σάμου, καθώς επίσης με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Συγκινητική στιγμή για εμάς, η παρουσία των 2 εθελοντών πυροσβεστών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, που έχουν θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τον π. Δημήτριο Ρηγάκη και τον π. Ευτύχιο Λάνδρου, που εκτός από ένα πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους, προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, συμμετέχοντας  σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες και εθελοντές Πυροσβέστες.

Στη Σάμο υπάρχουν και ακόμη δυο ιερείς εθελοντές Πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη όποτε χρειαστεί με την πύρινη λαίλαπα. Ο π. Δημήτριος Γιοκαρίνης από το εθελοντικό κλιμάκιο της Λέκας και ο π. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης εθελοντής του Πυθαγορείου.

Πύραρχος Κ.Φράγκος

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Φράγκος οποίος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους εθελοντές μας, δήλωσε σχετικά: “Θα θέλαμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε τους ιερείς εθελοντές Πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου οι οποίοι κάθε φορά παρόλο τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων συμμετέχοντας σε όλες τις κατασβέσεις πυρκαγιών μαζί με τους υπόλοιπους φίλους εθελοντές Πυροσβέστες”.

Εν κατακλείδι, ο εθελοντισμός στο ΠΣ είναι τρόπος ζωής, να βοηθάς να προσφέρεις, να αγωνίζεσαι για κάποιο σκοπό. Ο δρόμος του εθελοντή δεν είναι φτιαγμένος με ροδοπέταλα, απαιτεί αγώνα, να συνεχίζει εκεί που οι άλλοι θα λένε «φεύγω».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές μας! .

 

Related posts

Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Από τις 42 κενές θέσεις του Νοσοκομείο μας προκηρύχθηκε μόνο μία

admin

“Φροντίζοντας τα ψυχικά μας αποθέματα”: Κύκλος εβδομαδιαίων συναντήσεων για ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου

admin

ΚΕΔ Σάμου: Σύλληψη ατόμου για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων

admin

Μεγάλη η συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στην Σάμο

admin

«Έφυγε» ο Πέτρος Μ. Γρύλλος (1946-2024)

admin

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεως Σάμου.

admin

Nέα συνεργασία του ΕΟΣ Σάμου και των Goody’s

admin

ΔΕΔΔΗΕ : Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

admin

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σάμου

admin