Connect with us

Σαμιακά

Ιερείς εθελοντές πυροσβέστες της Σάμου στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Published

on

Εθελοντής πυροσβέστης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Κι όταν γίνεις, δύσκολα ξεγίνεσαι!

Εθελοντές Πυροσβέστες Σάμου. Οι αφανείς ήρωες. Ήρωες, που ρίχνονται με αυταπάρνηση στις φλόγες για να σώσουν ανθρώπους, ζώα, περιουσίες, το ίδιο το περιβάλλον.

Δεν λογαριάζουν ούτε κόπο ούτε χρόνο, υπερβάλλουν εαυτούς, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή τους.

Σήμερα, οι 400 εθελοντές πυροσβέστες της Σάμου αποτελούν πρότυπο για το εθελοντικό κίνημα πυρόσβεσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Το samos24, βρέθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις των Εθελοντικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων πόλεως Σάμου και Βαθέος όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής των κλιμακίων κ κ. Σταμάτη Σεϊρλή και Αλέξανδρο Γιοκαρίνη, παρουσία μάχιμων εθελοντών, τονίζοντας μας την υψηλή ετοιμότητα των κλιμακίων τους να παρέμβουν όπου κληθούν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισαν άψογη την συνεργασία τους με την διοίκηση της πυροσβεστική υπηρεσίας Σάμου, καθώς επίσης με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και της αντιπεριφέρειας.

Συγκινητική στιγμή για εμάς, η παρουσία των 2 εθελοντών πυροσβεστών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, που έχουν θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για τον π. Δημήτριο Ρηγάκη και τον π. Ευτύχιο Λάνδρου, που εκτός από ένα πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους, προσφέρουν εθελοντικά, σημαντικό κοινωνικό έργο, συμμετέχοντας  σε όλα τα συμβάντα, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μαζί με τους επαγγελματίες και εθελοντές Πυροσβέστες.

Στη Σάμο υπάρχουν και ακόμη δυο ιερείς εθελοντές Πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη όποτε χρειαστεί με την πύρινη λαίλαπα. Ο π. Δημήτριος Γιοκαρίνης από το εθελοντικό κλιμάκιο της Λέκας και ο π. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκης εθελοντής του Πυθαγορείου.

Πύραρχος Κ.Φράγκος

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Πύραρχος Κωνσταντίνος Φράγκος οποίος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στους εθελοντές μας, δήλωσε σχετικά: “Θα θέλαμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας να ευχαριστήσουμε τους ιερείς εθελοντές Πυροσβέστες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σάμου οι οποίοι κάθε φορά παρόλο τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων συμμετέχοντας σε όλες τις κατασβέσεις πυρκαγιών μαζί με τους υπόλοιπους φίλους εθελοντές Πυροσβέστες”.

Εν κατακλείδι, ο εθελοντισμός στο ΠΣ είναι τρόπος ζωής, να βοηθάς να προσφέρεις, να αγωνίζεσαι για κάποιο σκοπό. Ο δρόμος του εθελοντή δεν είναι φτιαγμένος με ροδοπέταλα, απαιτεί αγώνα, να συνεχίζει εκεί που οι άλλοι θα λένε «φεύγω».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές μας! .

 

Comments

comments

Σαμιακά

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Published

on

By

Την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, τιμά η Εκκλησία την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Με την παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών, πανηγύρισε σήμερα το εκκλησάκι των αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που βρίσκεται στο αίθριο του Ιστορικού Αρχείου Σάμου (των Γενικών Αρχείων του Κράτους νομού Σάμου) στο κτίριο των πρώην Φυλακών Σάμου.

Αξίζει να συγχαρούμε θερμά για την υποδειγματική επιμέλεια, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους, Εμμανουήλ Γιαγουρτάς  που τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και τους καλλίφωνους ιεροψάλτες της Μητροπόλεως μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  μοιράστηκε στο κόσμο ζέστη πατροπαράδοτη γιορτή και αρτοπλασίες.

Η Αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη μαρτύρησαν στα χρόνια του αυτοκράτορα Αδριανού (117 – 138 μ.Χ.). Οι τρεις θυγατέρες της Αγίας Σοφίας, πήραν τα ονόματα τους από το χωρίο της Καινής Διαθήκης: «νυνί δέ μένει πίστις, ελπίς, αγάπη, τά τρία ταύτα, μείζων δέ τούτων η αγάπη.» ( Α’ Κορινθίους. 13:13).

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Ξεκίνησε το ετήσιο πρόγραμμα καθαρισμού των φρεατίων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων (είτε επιφανειακών, είτε από βροχόπτωση) στους κεντρικούς αγωγούς.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των περιοχών απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι τα Προσφυγικά, ενώ τα συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν τον καθαρισμό των φρεατίων στην παραλιακή λεωφόρο.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει απομάκρυνση φερτών, σαθρών υλικών και λοιπών αποθέσεων που μειώνουν την παροχετευτικότητα των αγωγών.

Στόχος των υπηρεσιών του δήμου είναι να έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, στο σύνολο των φρεατίων της Πόλης πριν τις πρώτες βροχές, με σειρά την επικινδυνότητα και τις ανάγκες που προκύπτουν.

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Published

on

By

Επίσκεψη στην Ικαρία πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί συναντήθηκε με τους υπαλλήλους του Επαρχείου και με τον Αντιδήμαρχο Ικαρίας κ. Καλαμάρα όπου επιβεβαίωσαν την δημιουργική συνεργασία τους .

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μουτζούρης ανακοίνωσε πως τις αρμοδιότητες του Επαρχείου της Ικαρίας θα τις αναλάβει ο ίδιος προσωπικά,  θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει την Ικαρία και τους Φούρνους , τονίζοντας παράλληλα τη σημασία των δυο αυτών νησιών για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, ότι ο ίδιος δεν πάσχει από ευθυνοφοβία.

Τον κ. Μουτζούρη συνόδευαν ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Βασίλης Πανουράκης, η υποδιευθύντρια της ΔΟΥ Σάμου κ. Μαρία Καλτάκη και ο πρώην Βουλευτής του Ν. Σάμου κ. Θαλασσινός Θαλασσινός .

Ο κ. Μουτζούρης θα επιστρέψει αύριο στη Σάμο.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά50 λεπτά ago

Πανηγύρισε το εκκλησάκι των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης

Σαμιακά2 ώρες ago

Καθαρισμός φρεατίων υδροσυλλογής στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας – Πρόγραμμα εκδηλώσεων εκδηλώσεων 17/9

Πολιτιστικά16 ώρες ago

Η Τέχνη Συμμαχεί με την Επιστήμη για την Προστασία των Θαλασσών μας !

Πολιτικά17 ώρες ago

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ιωάννας Καραγιάννη προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

Δήμος22 ώρες ago

Επιστολή Γ.Στάντζου για τις συνέπειες της λειτουργίας του Κ.Υ.Τ Σάμου

Περιφερειακά23 ώρες ago

Τις αρμοδιότητες του Επαρχείου Ικαρίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Δήμος1 ημέρα ago

Συγκέντρωση του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Σάμο»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Διαμαρτυρία απο τα ασυνόδευτα παιδιά στο ΚΥΤ Σάμου

Σαμιακά1 ημέρα ago

Δράσεις του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ)

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017