Connect with us

Σαμιακά

Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών απο την Σάμο στον Πειραιά

Published

on

Συνολικά 30 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως οικογένειες με παιδιά, θα αναχωρήσουν το πρωί της Τρίτης από την Σάμο για τον Πειραιά με το πλοίο ‘BLUE STAR PAROS’.

Μετά την άφιξή τους στον Πειραιά θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η μετακίνηση γίνεται στα πλαίσια της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τη Σάμο, όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία.

 

Comments

comments

Σαμιακά

Πορεία διαμαρτυρίας στο Βαθύ

Published

on

By

Η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, στα Τουριστικά Γραφεία και τα Επισιτιστικά Επαγγέλματα στη Σάμο, χαιρετίζει τους συναδέλφους που την Παρασκευή 29 Μάη, μαζικά συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και την πορεία διαμαρτυρίας στο Βαθύ με κατεύθυνση τον ΟΑΕΔ όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της ΓΣ με το σύνολο των αιτημάτων τους.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, στα Τουριστικά Γραφεία και τα Επισιτιστικά Επαγγέλματα στη Σάμο, χαιρετίζει τους συναδέλφους που χθες Παρασκευή 29 Μαΐου, μαζικά συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και την πορεία διαμαρτυρίας στο Βαθύ με κατεύθυνση τον ΟΑΕΔ όπου επιδόθηκε το Ψήφισμα της Γ.Σ. με το σύνολο των αιτημάτων μας.

Οι αγωνίες των συναδέλφων, έτσι όπως εκφράστηκαν με ερωτήσεις και τοποθετήσεις, ότι δεν έχουν ενημερωθεί στη συντριπτική πλειοψηφία αν θα ανοίξουν ή όχι οι επιχειρήσεις, αν θα επαναπροσληφθούν και με τι όρους θα εργαστούν (αναστολές, μειώσεις μισθών, διευθέτηση χρόνου εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, εντατικοποίηση δουλειάς, απλήρωτα ρεπό / υπερωρίες κλπ ), με την ανησυχία ότι ακόμη και αυτά που προς το παρόν λέγονται ότι θα δοθούν δεν αρκούν σαν εισόδημα για να ζήσουν το χειμώνα οι ίδιοι και οι οικογένειές μας και να έχουμε ασφαλιστική ικανότητα και εποχικό επίδομα το 2021, σε συνδυασμό με το φόβο για το κατά πόσο όσοι εργαστούν θα έχουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την υγεία τους, ιδιαίτερα οι καμαριέρες, καταδεικνύουν ακόμη μια φορά ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί ο αγώνας ώστε να διασφαλιστεί τώρα αξιοπρεπές εισόδημα για όλους και να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία τη χασούρα, από τη νέα οικονομική κρίση που επιταχύνει ο κορονοϊός.

Η παραδοχή από όλους ότι οι ξενοδόχοι έχουν κερδίσει τόσα για να ζήσουν 100 ζωές αυτοί και τα εγγόνια τους, ενώ οι εργαζόμενοι δεν ξέρουμε αν θα έχουμε αύριο ψωμί στο τραπέζι, δείχνει ότι η δουλειά μας έχει φτιάξει τη βαριά βιομηχανία της χώρας και βγάζει κέρδη που καρπώνονται οι μεγαλοεργοδότες ενώ  οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό πληρώσαμε και χάσαμε ήδη πολλά τόσο στην κρίση όσο και στην ανάπτυξη και ότι αυτό δεν πρέπει να ξαναγίνει!

Η ίδια η πείρα δείχνει τόσο γενικά όσο και ειδικά αυτή την περίοδο πως ότι έχει κερδηθεί, όσο μικρό ή μεγάλο και αν είναι, δεν μας χαρίστηκε. Έχει γίνει κάτω από τις πιέσεις και τους αγώνες των ταξικών σωματείων και των συναδέλφων που βρίσκονται σε έντονη δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο νησί μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαφή και συσπείρωση στο σωματείο μας για την καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση της δράσης μας. Όλοι να γραφτούν και να γίνουν μέλη του, για να μην είναι κανείς μόνος τους και απροστάτευτος απέναντι σε κυβερνήσεις και εργοδότες.

 Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε με περιοδείες σε χώρους δουλειάς, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις σε Βαθύ, Καρλόβασι και σε όλο το νησί ενημερώνοντας για τα μέτρα και διεκδικώντας τα δικαιώματα μας στη δουλειά και τη ζωή. Ταυτόχρονα κάνουμε κάλεσμα συμπόρευσης σε αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και ενώνουμε τη φωνή μας με συναδέλφους από άλλους κλάδους του νησιού.

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Είναι αυτά που μπορούν να μας εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση το επόμενο διάστημα και έχουν τη λογική ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε πάλι εμείς οι εργαζόμενοι τη νέα οικονομική κρίση που έρχεται.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Τελική χωροθέτηση στην περιοχή «Ζερβού» – Άρση επίταξης

Published

on

By

Με Κοινή Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθορίζονται οι τελικές χωροθετήσεις των δομών φιλοξενίας στην περιοχή «Ζερβού» του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην περιοχή «Μεσοβούνι» του Δήμου Κω και στη θέση «Όρμος Λακκί» του Δήμου Λέρου, στις οποίες και αποτυπώνονται οι ακριβείς εκτάσεις τους.

 

Επιπλέον, αίρεται με Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, η επίταξη ακινήτων στη νήσο Σάμο και χορηγείται άδεια χωροθέτησης και κατασκευής της δομής φιλοξενίας του νησιού σε μισθωμένα γεωτεμάχια.

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Παρέδωσαν 17 αντιπυρικές στολές

Published

on

By

Σήμερα Παρασκευή στα γραφεία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυθαγορείου στο Ιστορικό Πυθαγόρειο της Σάμου, αντιπροσωπεία Μελών του Ροταριανού Ομίλου Σάμου, παρέδωσε 17 Αντιπυρικές Στολές για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Εθελοντών Πυροσβεστών.

Μέγας χορηγός της Δωρεάς ο Σάμιος Ροταριανός Αργύρης Μανέτας ο οποίος είναι και Αντιπρόσωπος του Ροταριανού Ομίλου Σάμου δια το Ντουμπάι.

Ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου από της ιδρύσεως του, είναι αρωγός των Σωμάτων Ασφαλείας, ιδιαιτέρως των Ηρώων Εθελοντών Πυροσβεστών και θα συνεχίσει ακάθεκτος να προσφέρει την βοήθεια του όπου και όποτε αυτό χρειαστεί.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι προσφάτως ο Ροταριανός Όμιλος Σάμου, προσέφερε οικονομική ενίσχυση για την αγορά ενός Περιπολικού Σκάφους και υπερσύγχρονων θερμικών και νυκτερινής λήψεως καμερών, για την επιτήρηση των συνόρων του Έβρου, τα οποία ήδη παραδόθηκαν από τον Διοικητή της 2470 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Θεόδωρο Πανάγο, στην Ελληνική Αστινομία.

Ακολουθεί σύντομο ιστορικό σημείωμα του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πυθαγορείου.

Το 1989 μέσα από τον οικολογικό σύλλογο Πυθαγορείου Σάμου που λάμβανε μέρος σε κατασβέσεις πυρκαγιών με πενιχρά τεχνικά μέσα (τσάπες, φτυάρια, κ.λ.π) «ξεπετάχτηκε» ο πυρήνας του σημερινού εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου Πυθαγορείου.

Το 1990 μέσα από την εμπειρία και τις επαφές μας με επαγγελματικές και εθελοντικές υπηρεσίες του εξωτερικού (Γερμανία- Ολλανδία), προβήκαμε στην αγορά του πρώτου εθελοντικού πυροσβεστικού οχήματος του κλιμακίου μας, το οποίο ήταν και το πρώτο στην Ελλάδα. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν συνεχείς εκπαιδεύσεις από επαγγελματίες πυροσβέστες του εξωτερικού και η αντιπροσωπεία μας μετέβη στη Φλωρεντία της Ιταλίας όπου ήρθε σε επαφή με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για επιχειρήσεις αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με μικρά αυτοκίνητα 4×4. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία ταξίδεψε στo Passau της Βαυαρίας, όπου διέμεινε σε πυροσβεστικό σταθμό, λαμβάνοντας μέρος σε πραγματικό συμβάν και εκεί εκπαιδεύτηκε πάνω στην αντιμετώπιση αστικής πυρκαγιάς. Με αυτές τις επισκέψεις το κλιμάκιο αποκόμισε γνώσεις, όχι μόνο αντιμετώπισης επικινδύνων καταστάσεων αλλά οργάνωσης και σωστής λειτουργίας.

Αναγνωρίζοντας το πάθος και τη θέληση μας για προσφορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία στάθηκε δίπλα μας και συνέχισε έναν πολύ μεγάλο κύκλο εκπαιδεύσεων, πάνω σε θέματα δασικής και αστικής πυρκαγιάς, διάσωσης, πρώτων βοηθειών, αντιμετώπιση πλημμυρών κ.λ.π.

Το 1994 ολοκληρώθηκε το πρώτο σχολείο εκπαίδευσης εθελοντών πυροσβεστών, όπου μετά από εξέταση, τα μέλη μας πιστοποιήθηκαν με τις κάρτες του εθελοντή πυροσβέστη. Ιδιαίτερη τιμή για εμάς αποτέλεσε το γεγονός το ότι ο τότε εκπαιδευτής μας, διατέλεσε ως αντιστράτηγος συντονισμού του πυροσβεστικού σώματος, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος. Στο πλάι μας στάθηκε και η πολεμική αεροπορία, βοηθώντας μας να πραγματοποιήσουμε εκπαίδευση με την επίλεκτη αερομεταφερόμενη μονάδα της Κ.ΟΜ.Α.Κ (Κινητή Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) πάνω σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως, σεισμό, κατάρρευση κτηρίων, απεγκλωβισμό τραυματιών κ.λ.π.

Τα μέλη του εθελοντικού μας κλιμακίου, με την αμέριστη όρεξη τους για προσφορά και γνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του Πυθαγορείου αλλά και της ευρύτερη περιοχής καθώς πρόκειται για ένα τουριστικό παραθαλάσσιο μέρος, με ένα πολυσύχναστο λιμάνι και πύλη εισόδου για τη χώρα, προχωρά στη μετατροπή καϊκιού σε πυροσβεστικό πλωτό μέσο, τοποθετώντας αντλίες στο εσωτερικό του, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού μας από την πυροσβεστική υπηρεσία και για την μετέπειτα συνδρομή μας σε περιπτώσεις αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων, πυρκαγιάς σε πλεούμενο κ.λ.π.

Το έτος 2001 οι περαιτέρω ανησυχίες μας όσον αφορά την κοινωνία και το περιβάλλον, μας ώθησαν στην ίδρυση του Σ.Ε.Π.Π (Σύλλογος Εθελοντών Πυροσβεστών Πυθαγορείου). Στον Σ.Ε.Π.Π μετέχουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε γενικότερα θέματα περιβάλλοντος. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να δραστηριοποιηθούμε σε δρώμενα αναδάσωσης – σποράς, ενημέρωσης των πολιτών, πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών σε οικιακούς και εργασιακούς χώρους, εκπαιδεύσεις νέων εθελοντών, συγκέντρωση και αποστολή βοήθειας προς ευπαθείς ομάδες πολιτών σε όλο τον κόσμο και τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού.

Το έτος 2002 γίναμε μέλη της Γ.Γ.Π.Π ( Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας) και παρέχουμε βοήθεια, σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών.

Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας μας το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πυθαγορείου, επιχείρησε σε πάνω από 1.000 δασικές πυρκαγιές, 35 αστικές πυρκαγιές, 22 απαντλήσεις υδάτων, 6 μεταφορές νεφροπαθών, 22 τροχαία ατυχήματα καθώς και μία μετάβαση στο νησί της Χίου, στη μεγάλη πυρκαγιά του 2012 όπου επιχειρούσαμε για τέσσερις ημέρες για τη κατάσβεση της, ανιδιοτελώς, ασταμάτητα και με περίσσιο θάρρος απέναντι σε οποιαδήποτε συνθήκη μας ζητήθηκε.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Η Dodekanisos Seaways πενθεί το θάνατο του μηχανικού της Μιχάλη Παυλή

Σαμιακά4 ημέρες ago

Καλοκαιρινά δρομολόγια Bs Myconos – Bs Patmos – Bs Chios – Bs1

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Μητέρα μηνύει μετανάστη που «χαϊδευόταν» στη θέα του ανήλικου γιου της

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Τεχνητή παραλία στα Ταμπάκικα!

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Το Blue Star Chios δρομολογείται στη γραμμή Πάρος – Νάξος – Εύδηλος- Καρλόβασι

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Νέες, δυναμικές και πετυχημένες επέστρεψαν στον τόπο τους

Αστυνομικά - Λιμενικά4 εβδομάδες ago

Η αστυνομία για τα δύο τροχαία στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Η TUI ακυρώσε όλα τα προγράμματα προς το νησί μας

Περιφερειακά7 ημέρες ago

Μήνυση από Περιφέρεια σε ΜΚΟ που αμφισβήτησε την ελληνικότητα της Μόριας

Αστυνομικά - Λιμενικά2 εβδομάδες ago

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 64χρονος από τη θαλάσσια περιοχή Μπάλου Κουμαίϊκων

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017