Connect with us

Δήμος

Oι κυριότερες δραστηριότητες της ΑΚΙΣ κατά τη διάρκεια του 2017  

Published

on

Oι κυριότερες δραστηριότητες της ΑΚΙΣ κατά τη διάρκεια του 2017

20-2-2017

Καταθέσαμε τέσσερις προτάσεις για την αξιοποίηση του Ξενία προκειμένου να πείσουμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην ανακαίνισή του και τη διαμόρφωσή του σε πολιτιστικό κέντρο, έναντι χρηματοδότησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη και κύρια πρότασή μας ήταν η κατεδάφισή του Ξενία για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

8-3-2017

Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις στα χωριά και τις πόλεις της Σάμου προκειμένου να βρεθούμε κοντά στα προβλήματα των δημοτών και να αφουγκραστούμε τις απόψεις τους. Μέχρι τέλους του έτους καταγράψαμε και καταθέσαμε στη Δημοτική Αρχή τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των τριάντα κοινοτήτων, από τις συνολικά τριάντα πέντε κοινότητες που έχει ο Δήμος.

Καταθέσαμε έγγραφο αίτημα στον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο, επιδίδοντάς μας σχετική κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία αυτών. Απάντηση δεν λάβαμε μέχρι σήμερα.

28-3-2017

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας πάνω στο σχέδιο «Καλλικράτης», με αφορμή την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση που επιζητεί να περάσει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

24-4-2017

Υποβάλαμε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ζητήσαμε την εφαρμογή του νόμου, σχετικά με την απαράδεκτη άρνηση του Δημάρχου Σάμου να απαντήσει σε ερωτήματα που είχε καταθέσει η ΑΚΙΣ, για την ύδρευση και τη διαχείριση απορριμμάτων. Απαντήσεις στα 14 συνολικά ερωτήματά μας δεν λάβαμε μέχρι σήμερα.

28-7-2017

Καταθέσαμε ερώτηση για την υπόσχεση που έδωσε ο Δήμαρχος Σάμου σχετικά με την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Καρλοβάσου, που έχει μείνει ανεκπλήρωτη ένα και πλέον έτος.

Καταθέσαμε πρόταση για την άμεση επισκευή των επικίνδυνων ζημιών που έχει υποστεί ο δρόμος της Στήνειας, που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο του Αη- Γιαννάκη.

Καταθέσαμε πρόταση για την επισκευή και τον καθαρισμό του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού που διέρχεται από τη θέση Ποταμάκι Άνω Βαθέος. Υποβάλαμε ερώτηση για την πορεία της σχεδίασης του αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή.

16-8-2017

Καταθέσαμε ερώτηση για τη στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ενόψει των εργασιών ευρείας κλίμακας που θα γίνουν σε αυτό και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Προηγουμένως είχαμε φροντίσει να ενημερωθούμε γραπτώς για τα τεχνοοικονομικά στοιχεία του έργου.

5-10-2017

Πήραμε μέρος στην ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα, που έγινε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κ. Δημάρχου. Καταθέσαμε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση μας για το κλείσιμο του κέντρου μεταναστών, με εργαλείο τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

22-10-2017

Συμμετείχαμε στο πανσαμιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην πλατεία Πυθαγόρα, που οργάνωσε η κίνηση «ΣΑΜΟΣ SOS». Δώσαμε στους συγκεντρωμένους συμπολίτες μας την ευκαιρία να διαβιβάσουν στην Κυβέρνηση τελεσίγραφο, με τη μορφή ψηφίσματος, για το κλείσιμο του κέντρου μεταναστών εντός 6 μηνών, πιέζοντας προς τούτο την Κυβέρνηση με την παραίτηση όλων των Σαμίων αιρετών.

30-10-2017

Καταθέσαμε στο ΔΣ τέσσερις ερωτήσεις που αφορούσαν: Στη χρήση του κτιρίου του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν από τη Δημοτική Αρχή οι γειτονικές κοινότητες Δρακαίων και Καλλιθέας. Στην υδροδότηση της περιοχής Αγίας Αικατερίνης Καρλοβάσου. Στον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής Καναπτσαίικα Καρλοβάσου.

13-12-2017

Στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2018 του Δήμου ζητήσαμε το αυτονόητο, δηλαδή τον περιορισμό των εξόδων με αυστηρό έλεγχο των δαπανών και τη διακοπή κάθε σπατάλης. Από την άλλη ζητήσαμε αύξηση των εσόδων με οργάνωση υπηρεσιών, όπως γραφείο αυτεπιστασίας έργων και οργάνωση δημοτικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια την παραχώρηση αυτών σε ιδιώτες έναντι μισθώματος.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Comments

comments

Δήμος

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Γίνεται γνωστό ότι το γραφείο της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) για τις προσεχείς εβδομάδες θα λειτουργήσει στο δήμο Ανατολικής Σάμου, ως εξής:

Δευτέρα 19-04, Τρίτη 20-04 και Τετάρτη 21-04-2021,

Μ. Δευτέρα 26-04-2021 και Μ. Τρίτη 27-04-2021

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 22733 50451 και το email της υπηρεσίας : daefk@ggde.gr

Υπενθυμίζουμε ότι λειτουργούν στο γραφείο που παραχώρησε ο Δήμος, στο κτήριο της Περιφέρειας, δίπλα από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στον πρώτο όροφο.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Published

on

By

Στα πλαίσια του νέου Προγράμματος έργων, δράσεων και αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης», η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αν. Σάμου έχει υποβάλλει μέχρι στιγμής αιτήσεις χρηματοδότησης με ολοκληρωμένο φάκελο των κάτωθι έργων, με κύριο γνώμονα την ποιότητα ζωής και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας.
• Στην Πρόσκληση 5 με τίτλο «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου», με κύριο στόχο την βελτίωση της οδοποιίας και την εξασφάλιση εύκολης και ασφαλούς προσβασιμότητας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις και γενικότερα στις αγροτικές περιοχές.
• Στην Πρόσκληση 09 με τίτλο «Κτιριακές Μελέτες κρίσιμων υποδομών του Δήμου Ανατολικής Σάμου» αποτελείται από τρία υποέργα, ήτοι:
1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΑΣ»
2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – ΕΙ∆ΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ»
3ο ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ»
Η παρούσα πράξη θα αποτελέσει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διατήρηση, ανάδειξη και επανάχρηση συγκεκριμένων κτιρίων µε ιστορική και αρχιτεκτονική αξία
• Στην Πρόσκληση 12 με τίτλο «Δράσεις Ηλεκτροκίνησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου», η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης και ολοκληρωμένης προσέγγισης της βιώσιμης κινητικότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.
• Στην Πρόσκληση 14 με τίτλο «Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ – ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΑΛΗΣ» Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προβολή της Ναυμαχίας της Μυκάλης μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης της ναυμαχίας, ψηφιακής ξενάγησης επαυξημένης πραγματικότητας καθώς και δημιουργίας πρωτότυπου ψηφιακού μεταφερόμενου μουσείου. Παράλληλα, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να λαμβάνει πληροφορίες για επιπρόσθετα ιστορικά στοιχεία μέσω ψηφιακής ξενάγησης στην προσωπική του συσκευή.
Το Πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι και τη λήξη της προβλεπόμενης υποβολής, ο Δήμος προτίθεται να υποβάλλει και για άλλες δράσεις, προσπαθώντας να αξιοποιήσει το όριο των 22.000.000 ευρώ που δικαιούται.
“Στόχος μας μέσω των υποβληθέντων δράσεων είναι ο Δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, ώστε να οργανωθεί σε μια έξυπνη πόλη, με προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.
Είμαστε σε συνεχή δημιουργική συνεργασία και σχεδιάζουμε δράσεις με γνώμονα κοινωνικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες”, αναφέρει ο δήμος.

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Οι πρώτες κατεδαφίσεις κόκκινων κτισμάτων στα «Κοντέικα»

Published

on

By

Συγκλονιστική φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη από τη κοινότητα «Κοντέικα» του δήμου Δυτικής Σάμου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από σήμερα το πρωί οι πρώτες κατεδαφίσεις κτιρίων στα Κοντέικα του δήμου Δυτικής Σάμου, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα» και κρίθηκαν ακατάλληλα για να κατοικηθούν, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, που χτύπησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 τη Σάμο,

Συνολικά στο χωριό υπάρχουν 46 ιδιοκτησίες που έχουν χαρακτηριστεί άκρως επικίνδυνα κτίσματα . Έχουν εκδοθεί ήδη 25 ΠΑΕΕΚ..

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

COVID-195 ώρες ago

Covid-19: 2.411 νέα κρούσματα – 2 στη Σάμο

Περιφερειακά5 ώρες ago

Στην Σάμο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Νύκτας

Σαμιακά8 ώρες ago

Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Κοντακαίικα

Σαμιακά13 ώρες ago

ΤΕΕ Σάμου: Δεν κληθήκαμε στο Δ.Σ. και δεν ζητήθηκε η τεχνική μας άποψη για τον Βιολογικό της Πόλεως Σάμου

Σαμιακά13 ώρες ago

Η Σάμος αλλάΖΕΙ – «Αμνοί και ερίφια οι δημοτικοί σύμβουλοι;»

Δήμος16 ώρες ago

Το πρόγραμμα λειτουργίας του γραφείου της ΔΑΕΦΚ στο δήμο Ανατολικής Σάμου

Σαμιακά19 ώρες ago

Επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό όλων των υγειονομικών ειδικοτήτων

Δήμος19 ώρες ago

Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” – Για ποια έργα έχουν κατατεθεί αιτήσεις χρηματοδότησης

Σαμιακά1 ημέρα ago

Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού Σάμου: «Γινόμαστε φοιτητές ξανά»

Σαμιακά1 ημέρα ago

Με self test επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο» βγαίνει η Σάμος

COVID-192 εβδομάδες ago

ΕΟΔΥ: Δεκατρία νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Σάμο

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Την Τετάρτη 7 Απριλίου ξεκινούν τα δρομολόγια του καταμαράν DODEKANISOS EXPRESS

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Περιφερειακά2 εβδομάδες ago

Η αγανάκτηση των νησιωτών έφτασε στην Ευρώπη μέσω του Κώστα Μουτζούρη

Σαμιακά2 εβδομάδες ago

Πρόεδρος Κοινότητας Λέκκας για καραντίνα: Πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας

Δήμος2 εβδομάδες ago

Έκτακτο Σ.Τ.Ο για την αντιμετώπιση της επιδημιολογικής έξαρσης του Covid-19 στη Λέκκα

Δήμος3 εβδομάδες ago

Οι «παλικαριές» σε πολίτες μετά την επίσκεψη Γιόχανσον

Αστυνομικά - Λιμενικά3 εβδομάδες ago

Ικαρία: Σύλληψη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Σαμιακά6 ημέρες ago

Dodekanisos Seaways: Διακομιδή ενός βρέφους 8 ημερών και ενός ενήλικα ασθενή από Σύμη στη Ρόδο

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Κοκκάρι: Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου απο ψηλά

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Σάμος: Ύψωσαν τεράστια ελληνική σημαία για την 25η Μαρτίου

Σαμιακά3 εβδομάδες ago

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου- Αφιέρωμα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Ο δωδεκάχρονος Σαμιώτης Χριστόδουλος Σπανός έφτιαξε μια stop motion lego ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Σαμιακά1 μήνα ago

Παραλία Ψιλή Άμμος: Υποχώρησε η θάλασσα λόγω της άμπωτης

Σαμιακά2 μήνες ago

O «Aegean Explorer» στη Μάχη για την προστασία των Θαλασσών μας

Σαμιακά2 μήνες ago

Η νυχτερινή καταιγίδα στο Πυθαγόρειο Σάμου

Δήμος3 μήνες ago

Συνελήφθη για κλοπή κινητού απο Φαρμακείο

Αστυνομικά - Λιμενικά3 μήνες ago

Με το πλοίο Blue Star Mykonos η μεταγωγή στην Αθήνα του 38χρονου πρώην προπονητή | video

Δημοφιλή