26.7 C
Σάμος
15/06/2024
Δήμος

Oι κυριότερες δραστηριότητες της ΑΚΙΣ κατά τη διάρκεια του 2017  

Oι κυριότερες δραστηριότητες της ΑΚΙΣ κατά τη διάρκεια του 2017

20-2-2017

Καταθέσαμε τέσσερις προτάσεις για την αξιοποίηση του Ξενία προκειμένου να πείσουμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην ανακαίνισή του και τη διαμόρφωσή του σε πολιτιστικό κέντρο, έναντι χρηματοδότησης 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρώτη και κύρια πρότασή μας ήταν η κατεδάφισή του Ξενία για την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

8-3-2017

Ξεκινήσαμε τις επισκέψεις στα χωριά και τις πόλεις της Σάμου προκειμένου να βρεθούμε κοντά στα προβλήματα των δημοτών και να αφουγκραστούμε τις απόψεις τους. Μέχρι τέλους του έτους καταγράψαμε και καταθέσαμε στη Δημοτική Αρχή τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των τριάντα κοινοτήτων, από τις συνολικά τριάντα πέντε κοινότητες που έχει ο Δήμος.

Καταθέσαμε έγγραφο αίτημα στον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Σάμο, επιδίδοντάς μας σχετική κατάσταση με τα πλήρη στοιχεία αυτών. Απάντηση δεν λάβαμε μέχρι σήμερα.

28-3-2017

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας πάνω στο σχέδιο «Καλλικράτης», με αφορμή την επιχειρούμενη μεταρρύθμιση που επιζητεί να περάσει η κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

24-4-2017

Υποβάλαμε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και ζητήσαμε την εφαρμογή του νόμου, σχετικά με την απαράδεκτη άρνηση του Δημάρχου Σάμου να απαντήσει σε ερωτήματα που είχε καταθέσει η ΑΚΙΣ, για την ύδρευση και τη διαχείριση απορριμμάτων. Απαντήσεις στα 14 συνολικά ερωτήματά μας δεν λάβαμε μέχρι σήμερα.

28-7-2017

Καταθέσαμε ερώτηση για την υπόσχεση που έδωσε ο Δήμαρχος Σάμου σχετικά με την επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου του Παλαιού Καρλοβάσου, που έχει μείνει ανεκπλήρωτη ένα και πλέον έτος.

Καταθέσαμε πρόταση για την άμεση επισκευή των επικίνδυνων ζημιών που έχει υποστεί ο δρόμος της Στήνειας, που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο του Αη- Γιαννάκη.

Καταθέσαμε πρόταση για την επισκευή και τον καθαρισμό του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού που διέρχεται από τη θέση Ποταμάκι Άνω Βαθέος. Υποβάλαμε ερώτηση για την πορεία της σχεδίασης του αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή.

16-8-2017

Καταθέσαμε ερώτηση για τη στέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ενόψει των εργασιών ευρείας κλίμακας που θα γίνουν σε αυτό και τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Προηγουμένως είχαμε φροντίσει να ενημερωθούμε γραπτώς για τα τεχνοοικονομικά στοιχεία του έργου.

5-10-2017

Πήραμε μέρος στην ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό ζήτημα, που έγινε στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του κ. Δημάρχου. Καταθέσαμε για μία ακόμη φορά την πάγια θέση μας για το κλείσιμο του κέντρου μεταναστών, με εργαλείο τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος.

22-10-2017

Συμμετείχαμε στο πανσαμιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό στην πλατεία Πυθαγόρα, που οργάνωσε η κίνηση «ΣΑΜΟΣ SOS». Δώσαμε στους συγκεντρωμένους συμπολίτες μας την ευκαιρία να διαβιβάσουν στην Κυβέρνηση τελεσίγραφο, με τη μορφή ψηφίσματος, για το κλείσιμο του κέντρου μεταναστών εντός 6 μηνών, πιέζοντας προς τούτο την Κυβέρνηση με την παραίτηση όλων των Σαμίων αιρετών.

30-10-2017

Καταθέσαμε στο ΔΣ τέσσερις ερωτήσεις που αφορούσαν: Στη χρήση του κτιρίου του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν από τη Δημοτική Αρχή οι γειτονικές κοινότητες Δρακαίων και Καλλιθέας. Στην υδροδότηση της περιοχής Αγίας Αικατερίνης Καρλοβάσου. Στον ηλεκτροφωτισμό της περιοχής Καναπτσαίικα Καρλοβάσου.

13-12-2017

Στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού έτους 2018 του Δήμου ζητήσαμε το αυτονόητο, δηλαδή τον περιορισμό των εξόδων με αυστηρό έλεγχο των δαπανών και τη διακοπή κάθε σπατάλης. Από την άλλη ζητήσαμε αύξηση των εσόδων με οργάνωση υπηρεσιών, όπως γραφείο αυτεπιστασίας έργων και οργάνωση δημοτικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια την παραχώρηση αυτών σε ιδιώτες έναντι μισθώματος.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Related posts

Αναστολή λειτουργίας Σχολείων στην Ανατολική και Δυτική Σάμο λόγω καύσωνα

admin

Κλιματιζόμενες αίθουσες στη διάθεση των πολιτών ενόψει καύσωνα στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin

Οι υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου έτοιμες για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής

admin

Συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης στη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τριαντόπουλο

admin

Ορισμός νέου μέλους στην Επιτροπή Μεταναστευτικού, Προσφυγικού και Κρίσεων της ΚΕΔΕ

admin

Η ΑΝΑ.Σ.Α για το έργο βελτίωσης αγροτικών οδών

admin

Πάρης Παπαγεωργίου: Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πρώτα απ`όλα

admin

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Παρασκευάς Παπαγεωργίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελ.Δ.Α.Π.

admin