25.5 C
Σάμος
04/07/2022
Ικαριακά

O Δήμος Ικαρίας προαναγγέλλει συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας

Ο δήμος Ικαρίας, φορείς και πολίτες αναμένεται να προχωρήσουν, εφόσον δεν ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ενέργειας για την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Με παρέμβαση του ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) αναφέρει :

Aξιότιμοι κύριοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι λογαριασμοί ρεύματος έχουν εκτοξευθεί, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να απογειώνει το τελικό ποσό πληρωμής, είτε μιλάμε για τη ΔΕΗ είτε κάποιον άλλον πάροχο ενέργειας και σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε προϊόντα, το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις πληρωμές.

Παράλληλα, εδώ και καιρό οι πάροχοι κατακρατούν για τον εαυτό τους τα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, γεγονός που συνιστά σοβαρό ενδεχόμενο κατάρρευσης των δημοτικών προϋπολογισμών λόγω αυτής της παρακράτησης αλλά κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους της ενέργειας που χρειάζονται οι δήμοι μας (για σχολεία, δημόσια κτίρια, αντλιοστάσια, δημοτικούς φωτισμούς κλπ).

Κατόπιν τούτων, ως διοίκηση του Δήμου Ικαρίας τασσόμαστε στο πλευρό της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και θεωρούμε επιβεβλημένη την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και ευνόητη την επιβολή κυρώσεων σε όσους προμηθευτές μετέρχονται αδιαφανείς πρακτικές και τροποποιούν μονομερώς τις συμβάσεις με τους καταναλωτές. Εξίσου αυτονόητο θεωρούμε να μη γίνονται αποκοπές ρεύματος στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, καθώς ο ηλεκτρισμός είναι βασικό κοινωνικό αγαθό και όχι αντικείμενο κερδοσκοπίας.

Τέλος, σε περίπτωση που δε ληφθούν πρωτοβουλίες απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές των προμηθευτών επιφυλασσόμαστε με συμμετοχή του Δήμου Ικαρίας στη συλλογική κατάθεση αγωγής κατά της ΔΕΗ και όλων των παρόχων ρεύματος,στην οποία θα προχωρήσουν πλήθος φορέων και πολιτών για την όλο και αυξανόμενη τιμή της ρήτρας αναπροσαρμογής κι άλλες αθέμιτες πρακτικές των παρόχων ενέργειας, παραβιάζοντας κατάφωρα την ευρωπαϊκή κι εθνική νομοθεσία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ

Related posts

Πρόσληψη 16 ατόμων στον Δήμο Ικαρίας, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

admin

Το High Speed 4 … και Άγιο Κήρυκο και Φούρνοι απο 06 Ιουλίου

admin

Ασθενής σεισμική δόνηση στους Φούρνους Ικαρίας

admin

Δήμος Ικαρίας : Ξεκίνησαν πιλοτικά οι στειρώσεις αδέσποτων σκύλων

admin

Ικαρία – Ρόδος: 200 μίλια με κανό για την προστασία των θαλασσών

admin

Το Highspeed 4 θα εξυπηρετεί το Καλοκαίρι την Ικαρία

admin

Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα για νευρολογικές παθήσεις

admin

Ενισχύεται με προσωπικό το Νοσοκομείο της Ικαρίας

admin

Κλιμάκιο ιατρών της “Ανοιχτής Αγκαλιάς” στην Ικαρία

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα