Connect with us

Δήμος

Ο δήμος Σάμου για δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας

Published

on

Σχετικά με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που, ακρίτως, αναδημοσιεύθηκε αυτούσιο και χωρίς διασταύρωση, ο Δήμος Σάμου έχει να δηλώσει τα εξής:

  1. Η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για επαναπροώθηση προσφύγων στη χώρα όπου δηλώθηκαν πρώτα, εν προκειμένω την Ελλάδα, δεν έχει καν προσδιοριστεί επακριβώς και υπογραφεί ακόμη. Συνεπώς είναι μάλλον αδύνατον να περιλαμβάνει και “1.000 πρόσφυγες” που ήδη έφτασαν στη χώρα μας και δη στη Σάμο. Κανείς πρόσφυγας ή μετανάστης από τη Γερμανία δεν έχει φτάσει στη Σάμο, ούτε υπάρχει, σε κανένα επίπεδο, στη δημοτική αρχή ενημέρωση ή πληροφόρηση ότι κάτι τέτοιο πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

 

  1. Ο Δήμος Σάμου έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τη δημιουργία δεύτερου ΚΥΤ στο νησί, παρά την έγγραφη και προφορική διαβεβαίωση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα ότι εάν και εφόσον φτιαχτεί θα αντικαταστήσει το υπάρχον και δε θα αποτελέσει παράλληλη δομή με την υπάρχουσα. Ο Δήμος Σάμου μαζί με τους άλλους 4 Δήμους υποστηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

 

  1. Υπάρχει επίσημη, ρητή και κατηγορηματική δήλωση του κ. Βίτσα, αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, ότι εάν και εφόσον υλοποιηθεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία, η επιστροφή προσφύγων και μεταναστών από εκεί δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση τα νησιά πρώτης υποδοχής, αλλά δομές της ενδοχώρας.

Προς το παρόν δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτή την επίσημη δέσμευση, που είναι, άλλωστε και απολύτως λογική και επιβεβλημένη. Παρά ταύτα παραμένουμε σε εγρήγορση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν από πλευράς μας ώστε να μην ανακύψει τέτοιο αδιανόητο, επιπρόσθετο πρόβλημα στο νησί μας που είναι ήδη επιβαρυμένο πέρα από κάθε όριο από τις συνέπειες του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.

 

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές, ούτε για δημοσιεύματα με στόχο τον εντυπωσιασμό. Οφείλουμε όλοι να το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης, πολύ περισσότερο δε όσοι έχουν πολύ καλύτερη γνώση της κατάστασης. Η ασυλλόγιστη, αναπαραγωγή τέτοιου είδους “ειδήσεων’’, δεν προσφέρει στην ορθή και αντικειμενική ενημέρωση.

 

 

Share this post:

Comments

comments

Δήμος

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Published

on

By

Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, 1η Μαρτίου, στις 18.30, το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών.  Εισηγητής: Κολλάρος Γεώργιος πρόεδρος Δ.Σ.
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων του Δήμου  Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Επικαιροποίηση του σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεση/βραχεία  διαχείρισης των συνεπειών από εκδήλωση σεισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου.  Εισηγητής: Εκτελεστική επιτροπή – Γραφείο πολιτικής προστασίας
  1. Πρόταση Ίδρυσης νέων ειδικοτήτων στο Μαυρογένειο ΕΠΑ. Λ Σάμου – Μεταβολές  σχολικών μονάδων Εσπερινού ΕΠΑΛ Σάμου.  Εισηγητής: Αξιώτης Ιωάννης πρόεδρος επιτροπής παιδείας.
  1. Παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στον ΔΕΔΔΗΕ.  Εισηγητής: Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών
  1. Συγκρότηση γνωμοδοτικών οργάνων σύμφωνα με τις διατάξεις του ν 4412/2016  Δημόσιες Συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών μέχρι τέλους του έτους 2021.  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.
  1. Χαρακτηρισμός επιχείρησης ως εποχιακή  Εισηγητής: Διονυσίου Γεώργιος αντιδήμαρχος.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Δήμος

Έξι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη, ο  Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δυτικής Σάμου, ο κ. Δημήτρης Κυπραίου, έπειτα από πρόταση του και έγκριση αυτής από το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής, παρέδωσε στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Καρλοβασίου κ. Αικατερίνη Σφέτσου, έξι φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη αναγκών στις σχολικές μονάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίου και Γυμνασίου Μαραθοκάμπου, που προέκυψαν για την τηλεκπαίδευση λόγω COVID-19.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω παλαιότερης απονομής χρημάτων για προμήθεια υπολογιστών στα τρία Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Σάμου, για κάλυψη αναγκών έπειτα από απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου .

 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή