Connect with us

Σαμιακά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 6ος κύκλος σεμιναρίων BLS|AED

Published

on

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε o 6oς κύκλος βασικής υποστήριξης της ζωής και χρήσης απινιδωτών (BLS) με συνδιοργανωτές τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου,τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Σάμου και την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών,στο Πυθαγόρειο.

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βασική Υποστήριξη της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή” απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όσο και σε ανθρώπους (ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή ιδιότητας) οι οποίοι θέλουν να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Στόχος του είναι η εκμάθηση τεχνικών και δεξιοτήτων με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και περιλαμβάνει εκπαίδευση στα παρακάτω αντικείμενα:

• Βασική Υποστήριξη της Ζωής
• Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση
• Ασφαλής προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει
• Εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης
• Χρήση βοηθημάτων αερισμού
• Πλάγια θέση ασφαλείας
• Αντιμετώπιση πνιγμονής – Εξαγωγή ξένου σώματος
• Αντιμετώπιση πνιγμού

Το πρόγραμμα διαρκεί 5 ώρες ενώ η εκπαίδευση γίνεται (στο μεγαλύτερο μέρος του) σε μικρές ομάδες εκπαιδευομένων (5 – 6 άτομα). Περιλαμβάνει διαλέξεις με χρήση διαφανειών (powerpoint &videos), επιδείξεις από τούς εκπαιδευτές καθώς και πολλή πρακτική εξάσκηση η οποία γίνεται με την προσομοίωση πραγματικών περιστατικών επάνω σε ειδικά προπλάσματα και με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών απινιδωτών.

Στο τέλος του προγράμματος υπάρχει ατομική διαδικασία αξιολόγησης και οι επιτυχόντες λαμβάνουν τη πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) η οποία διαρκεί για 3 χρόνια. Είναι η ανώτερη πιστοποίηση που υπάρχει στον τομέα αυτό και αναγνωρίζεται τόσο στον Ευρωπαϊκό χώρο όσο και παγκοσμίως ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα αναγνωρισμένο επαγγελματικό προσόν το οποίο εμπλουτίζει το βιογραφικό κάθε υποψήφιου.

Ο φορέας πιστοποίησης του προγράμματος: είναι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council)που αποτελεί τον εγκυρότερο επιστημονικό φορέα στον τομέα της αναζωογόνησης. Είναι ο φορέας ο οποίος εκδίδει τις κατευθυντήριες οδηγίες της βασικής και της εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ :BLS / AED SAMOS – Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών 

 

 

Comments

comments

Σαμιακά

Μήνυση υπέβαλε η διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου σε γιατρό

Published

on

By

Στην δικαιοσύνη καταφεύγει ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλος κατά ιατρού του ιδρύματος, διότι δημοσιοποίησε τα ονόματα των γιατρών στην υπόθεση των πλαστών βεβαιώσεων σε αλλοδαπούς.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, υποστήριξε στη ραδιοφωνική εκπομπή της Σταματίας Ράπτη, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός με ανάρτησή του στο facebook δημοσιοποίησε τα ονόματα των συναδέλφων του, ενώ υπήρχαν και για τον ίδιον απαξιωτικά ,υβριστικά σχόλια όπως “Ο διοικητής τους έδωσε στην ασφάλεια ως αντάλλαγμα για να παραμείνει στη θέση του ως διοικητής με τη νέα κυβέρνηση”.

Ο κ. Θεόφιλος, φανερά εκνευρισμένος δήλωσε ότι η τιμή και αξιοπρέπεια του καθενός είναι πάνω απο όλα .

Ακούστε τι δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Θεόφιλος, στο Ράδιο Αρμονία 103,2.

 

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθεροι ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια του ΚΥΤ

Published

on

By

Δυο ακόμη συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα των πλαστών Πιστοποιητικών αφέθηκαν ελεύθεροι μετά απο την απολογία τους.

Πιο συγκεκριμένα απο την Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ένας εκ´ των ιατρών ,ενώ χθές μετά την απολογία της, υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης της εξόδου απο τη χώρα, την καταβολή του ποσού 2000 ευρώ καθώς και την υποχρεωτική παρουσία της στο αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα αφέθηκε ελεύθερη και νοσηλεύτρια του Κ.Υ.Τ.

Την εκπροσώπησή τους έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο Ιωάννη και Αθανασίας Καλτάκη.

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ελεύθερος ο γιατρός του ΚΥΤ Σάμου

Published

on

By

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση 1 φορά ανά μήνα στο Α.Τ. και εγγύηση ποσού 5.000 ευρώ, αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο γιατρός (γενικός χιειρουργός) του ΚΥΤ Σάμου, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά έναντι αμοιβής σε μετανάστες και πρόσφυγες με σκοπό την ταχύτερη διοχέτευσή τους στην ενδοχώρα.

Την υπεράσπιση και εκπροσώπηση του γιατρού έχει αναλάβει το Δικηγορικό Γραφείο του Δημητρίου Βούρου.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017