Connect with us

Περιφερειακά

Ομιλία Χριστόφα στην Σάμο με πρόγραμμα και… προκλήσεις

Published

on

Ανάπτυξη, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, συγκοινωνίες και ζητήματα,διαβούλευσης και διοίκησης είναι αυτά που θα δώσει έμφαση ο Παναγιώτης Χριστόφας, ωστε η Περιέφερα Βορείου Αιγαίου να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Ο κ. Χριστοφας τόνισε ότι όλα έχουν μία κοινή βάση, εκείνης της εξωστρέφειας και της συνεργασίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Samos” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ,η κεντρική εκδήλωση για τη Σάμο, της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο»

Τον κ. Χριστόφα προλόγισε ο πρώην βουλευτής Σάμου και καθηγητής του Πανεπιστημίου Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Σοφούλης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Χριστόφας έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από ένα εξαιρετικά εκδηλωτικό κοινό το οποίο καταχειροκρότησε το σύνολο της ομιλίας του. Ο Παναγιώτης Χριστόφας ανέπτυξε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του για Βόρειο Αιγαίο.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Χριστόφας ανεφέρε: “Η τελευταία δεκαετία της κρίσης έθεσε τη χώρα μας και ειδικότερα την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε τεράστια δοκιμασία πλήττοντας  την οικονομία των νησιών μας.

Επιπρόσθετα η εξέλιξη του μεταναστευτικού δημιούργησε ρήγμα στην κοινωνία και επηρέασε αρνητικά την εικόνα μας.  Ως θεσμός η περιφέρεια είναι υπεύθυνη και την χάραξη της αναπτυξιακής πορείας και διαθέτει εργαλεία προκειμένου να την πραγματοποιήσει.

Η παρούσα Περιφερειακή διοίκηση δεν τα χρησιμοποίησε επαρκώς.

Στόχος μας είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η εδραίωση της περιφέρειας μας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Στρέφουμε το βλέμμα μας ,την αειφόρο ανάπτυξη στη δίκαιη ισόρροπη ανάπτυξη , λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού με στόχο το βέλτιστο σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας και του ελάχιστου σε επίπεδο περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.

Επίσης ειδική αναφορά έγινε για το μεταναστευτικό. “Η περιφέρεια μπορεί να είναι ένας από τους εταίρους για τη διευθέτηση του τεράστιου αυτού ζητήματος. Πάγια υποστηρίζουμε πως θα εργαστούμε και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό εργαλείο πίεσης προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας . Τα νησιά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να σηκώνουν το βάρος που θα έπρεπε να διαμοιραστεί σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ουσιαστικός ρόλος της περιφέρειας είναι ο αναπτυξιακός. Στόχος μας είναι τα νησιά μας του Βορείου Αιγαίου να γίνουν ξανά τόπος ελκυστικός και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες” .

Κλείνοντας την ομιλία του  ο κ. χριστόφας είπε: Ζητάμε  τη συμμετοχή σας στην επόμενη μέρα, μαζί θα πετύχουμε την αλλαγή σελίδας στα νησιά μας, μαζί θα φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο που αγαπάμε, που επιλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας . Και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, σας καλούμε να το προσπαθήσουμε, σας καλούμε να Τολμήσουμε για το Βόρειο Αιγαίο.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Comments

comments

Περιφερειακά

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

Published

on

By

 

Έκκληση για απόσυρση των ΜΑΤ και διακοπή των εργασιών για τις νέες δομές έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προς την Κυβέρνηση «θα θρηνήσουμε θύματα» φέρεται να είπε κατακρίνοντας τους χειρισμούς της Κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ απέναντι στον λαό των νησιών.

Πριν απο λίγο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κόσμο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook «Απο χθές το βράδυ καλέσαμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ, να αναστείλει την πρόοδο των εργασιών για τις νέες δομές και εν συνεχεία να συζητήσουμε απο μηδενική βάση το ολο πρόβλημα με τους μετανάστες στις τρείς νήσους μας, ώστε να επέλθει καταλλαγή και να επανέλθουν οι κάτοικοι στις εργασίες τους μετά την βία που υπέστησαν.

Σήμερα το μεσημέρι επαναλάβαμε την πρόταση μας στην Κυβέρνηση και εν συνεχεία προβήκαμε σε ανάλογες δηλώσεις στα μέσα ενημερώσεως. Πραγματικώς ευελπιστούμε!» έγραψε.
Απο την πλευρά της Κυβέρνησης μέχρι στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στάσης καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται και με σκληρότητα επιτίθενται στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα κυβερνητικά στελέχη όπως φαίνεται δεν τολμάν να πάνε κόντρα στον χειρισμό του Πρωθυπουργού. Παρά την παραίτηση των ΝΟΔΕ Σάμου και Χίου κανένας κυβερνητικός βουλευτής ή πολιτευτής δεν έχει διαχωρίσει την θέση του ακόμα ή δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα με δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά θυμωμένος με την στάση που κρατά ο Περιφερειάρχης να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών ενώ και οι Δήμαρχοι δέχονται κριτική για την στάση τους.

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Συνεχίζουν Περιφέρεια-Δήμοι τον αγώνα. Δυναμική Συμμετοχή των φορέων της Σάμου ζητά ο Πανουράκης

Published

on

By

 

Μετά τα χθεσινά και σημερινά επεισόδια φαίνεται πως η Περιφέρεια και οι Δήμοι κλιμακώνουν την αντίδρασή τους απέναντι στην Κυβέρνηση. Πριν απο λίγο το γραφείο του Περιφερειάρχη έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καταδικάζουν τη βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών.Καταγγέλουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των οδών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν σε γενική απεργία αύριο Τετάρτη 26/02/2020.

Δημιουργείται συντονιστικό όργανο από τους παρισταμένους των Περιφερειακών Παρατάξεων και τους Δημάρχους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου καλεί σήμερα στις 18:00 τους φορείς του νησιού στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για λήψη αποφάσεων προκειμένου και η Σάμος να συμμετέχει δυναμικά όπως και τα υπόλοιπα νησιά στις κινητοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Εξαιτίας της σημερινής αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κατάπτυστα γεγονότα που συμβαίνουν στην Λέσβο και την Χίο δεν είναι εφικτό να ειδοποιήσουμε με άλλο τρόπο τους φορείς του νησιού της Σάμου να συμμετέχουν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 18:00 με θέμα συζήτησης την λήψη αποφάσεων για συμμετοχή και οργάνωση δράσεων αντίστασης στα ετσιθελικά και αυταρχικά σχέδια της Κυβέρνησης.

Παρακαλώ όπως τα τοπικά μέσα αναπαράγουν την παραπάνω ανάρτηση. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη τούτες τις δύσκολες για τα νησιά μας ώρες.»

Βασίλειος Πανουράκης
Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Κλείνει την Περιφέρεια ο Μουτζούρης: «Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά! Ντροπή!»

Published

on

By

 

Με εντολή Περιφερειάρχη κλείνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μετά τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν σε Λέσβο και Χίο. Ο Περιφέρειαρχης στις 11 συγκαλεί σύσκεψη των επικεφαλής των Παρατάξεων και των Δημάρχων με θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ο κ Μουτζούρης δήλωσε για τα σημερινά γεγονότα.

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!»

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Σαμιακά5 ώρες ago

Ο Μητσοτάκης καλεί στην Αθήνα τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους

Περιφερειακά7 ώρες ago

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

Πολιτικά12 ώρες ago

Παραιτήθηκε η ΝΟΔΕ και οι ΔΗΜ.ΤΟ Σάμου

Πολιτικά12 ώρες ago

Μηταράκης: “Τα 4 fake news που ξεσηκώνουν τους νησιώτες”         

Σαμιακά14 ώρες ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Πυθαγόρα

Δήμος18 ώρες ago

Οι αποφάσεις του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Αντ.Σαμου

Περιφερειακά1 ημέρα ago

Συνεχίζουν Περιφέρεια-Δήμοι τον αγώνα. Δυναμική Συμμετοχή των φορέων της Σάμου ζητά ο Πανουράκης

Πολιτικά2 ημέρες ago

Το απόγευμα οι μαζικές παραιτήσεις από την ΝΟΔΕ Σάμου

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Κλείνει την Περιφέρεια ο Μουτζούρης: «Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά! Ντροπή!»

Σαμιακά2 ημέρες ago

Απέκλεισαν την είσοδο του ΚΥΤ στη θέση Ζερβού

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Κλείνει την Περιφέρεια ο Μουτζούρης: «Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά! Ντροπή!»

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Στέλλα Γρύλλου : Μια αρχιτέκτων στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρατζώτης

Περιφερειακά7 ώρες ago

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

Περιφερειακά3 εβδομάδες ago

Απορρίπτει η Κυβέρνηση το αίτημα του Περιφερειάρχη για κήρυξη των νησιών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σαμιακά4 εβδομάδες ago

ΕΛΜΕ: “Εκτός εκπαίδευσης τα προσφυγόπουλα στη Σάμο”

Περιφερειακά2 ημέρες ago

Προειδοποίηση Μουτζούρη για τον Κορονοϊό – «Κλείστε τα σύνορα με Τουρκία»

Πολιτικά2 ημέρες ago

Το απόγευμα οι μαζικές παραιτήσεις από την ΝΟΔΕ Σάμου

Πολιτιστικά3 εβδομάδες ago

Καρλόβασι – OPEN CITY 2020

Σαμιακά1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Λιμενάρχη Σάμου

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017