27.8 C
Σάμος
04/07/2022
Περιφερειακά

Ομιλία Χριστόφα στην Σάμο με πρόγραμμα και… προκλήσεις

Ανάπτυξη, τουρισμός, πρωτογενής τομέας, συγκοινωνίες και ζητήματα,διαβούλευσης και διοίκησης είναι αυτά που θα δώσει έμφαση ο Παναγιώτης Χριστόφας, ωστε η Περιέφερα Βορείου Αιγαίου να ξαναμπεί σε αναπτυξιακή τροχιά. Ο κ. Χριστοφας τόνισε ότι όλα έχουν μία κοινή βάση, εκείνης της εξωστρέφειας και της συνεργασίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου “Samos” πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ,η κεντρική εκδήλωση για τη Σάμο, της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο»

Τον κ. Χριστόφα προλόγισε ο πρώην βουλευτής Σάμου και καθηγητής του Πανεπιστημίου Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Σοφούλης. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Παναγιώτης Χριστόφας έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από ένα εξαιρετικά εκδηλωτικό κοινό το οποίο καταχειροκρότησε το σύνολο της ομιλίας του. Ο Παναγιώτης Χριστόφας ανέπτυξε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά του για Βόρειο Αιγαίο.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Χριστόφας ανεφέρε: “Η τελευταία δεκαετία της κρίσης έθεσε τη χώρα μας και ειδικότερα την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε τεράστια δοκιμασία πλήττοντας  την οικονομία των νησιών μας.

Επιπρόσθετα η εξέλιξη του μεταναστευτικού δημιούργησε ρήγμα στην κοινωνία και επηρέασε αρνητικά την εικόνα μας.  Ως θεσμός η περιφέρεια είναι υπεύθυνη και την χάραξη της αναπτυξιακής πορείας και διαθέτει εργαλεία προκειμένου να την πραγματοποιήσει.

Η παρούσα Περιφερειακή διοίκηση δεν τα χρησιμοποίησε επαρκώς.

Στόχος μας είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η εδραίωση της περιφέρειας μας ως παράδειγμα προς μίμηση.

Στρέφουμε το βλέμμα μας ,την αειφόρο ανάπτυξη στη δίκαιη ισόρροπη ανάπτυξη , λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού με στόχο το βέλτιστο σε επίπεδο κοινωνίας και οικονομίας και του ελάχιστου σε επίπεδο περιβαλλοντικών επιπτώσεων”.

Επίσης ειδική αναφορά έγινε για το μεταναστευτικό. “Η περιφέρεια μπορεί να είναι ένας από τους εταίρους για τη διευθέτηση του τεράστιου αυτού ζητήματος. Πάγια υποστηρίζουμε πως θα εργαστούμε και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό εργαλείο πίεσης προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας . Τα νησιά μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να σηκώνουν το βάρος που θα έπρεπε να διαμοιραστεί σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ουσιαστικός ρόλος της περιφέρειας είναι ο αναπτυξιακός. Στόχος μας είναι τα νησιά μας του Βορείου Αιγαίου να γίνουν ξανά τόπος ελκυστικός και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες” .

Κλείνοντας την ομιλία του  ο κ. χριστόφας είπε: Ζητάμε  τη συμμετοχή σας στην επόμενη μέρα, μαζί θα πετύχουμε την αλλαγή σελίδας στα νησιά μας, μαζί θα φέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο που αγαπάμε, που επιλέξαμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας . Και αν αυτό φαντάζει δύσκολο, σας καλούμε να το προσπαθήσουμε, σας καλούμε να Τολμήσουμε για το Βόρειο Αιγαίο.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Related posts

Το μήνυμα του Πανάγου Κουφέλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για συμβάσεις έργων στη Σάμο

admin

Μουτζούρης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου – Παραλία και Beach Volley θα αναδείξουν την πρωτεύουσα

admin

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου υποδέχθηκε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή

admin

Επίσκεψη του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Λεωνίδα Αθηνάδη στην Ικαρία

admin

Τι λέει το ΓΠΑ για την μελλοντική πιστοποίηση της Μπούκνας και του κρεμμυδιού Κουμεϊκων ως προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ

admin

Ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στις εκδηλώσεις “Big City Festival”

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη στη Deutsche Welle

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα