8.3 C
Σάμος
05/02/2023
Σαμιακά

Πολάκης για το θέμα του παιδιάτρου: Δεν μπορώ να “γεννήσω” γιατρό

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου είναι εκρηκτική, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, αναδεικνύοντας -μέσω Επίκαιρης Ερώτησης που συζητήθηκε στη Βουλή- τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι το νοσοκομείο δεν έχει μόνιμους παιδίατρους, με αποτέλεσμα να απειλούνται με διακοπή η Παιδιατρική και η Μαιευτική Κλινική. Σοβαρές ελλείψεις γιατρών παρατηρούνται και σε άλλα τμήματα, ενώ αντίστοιχη υποστελέχωση υπάρχει και  στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κατάσταση στο νοσοκομείο οξύνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι δεν υπάρχει Κέντρο Υγείας μέσα στο hot-spot του νησιού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε πως στο διαγωνισμό για παιδίατρο αποσύρθηκε η υποψηφιότητα που είχε υποβληθεί, θεωρώντας πως η κυβέρνηση έχει ξεμπερδέψει με το καθήκον της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγεία, κ. Παύλος Πολάκης, από την πλευρά του, είπε πως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα: «Το 2015 οι υπηρετούντες ειδικευμένοι γιατροί ήταν 36, το 2018 είναι 45. Έχει ολοκληρωθεί η κρίση για αναισθησιολόγο και ακτινοδιαγνώστη και βρισκόμαστε στη διαδικασία διορισμού», είπε ο κ. Πολάκης.

Όσον αφορά το θέμα του παιδιάτρου ο κ. Πολάκης  ανέφερε: “Έχουμε προκηρύξει πολλές φορές θέση, μπορούμε να βρούμε άμεσα επικουρικά, αλλά δεν μπορώ να “γεννήσω” γιατρό. Υπάρχουν περίπου 11 ιδιώτες και απευθυνθήκαμε σε αυτούς για να κάνουν σύμβαση με μπλοκάκι, αλλά δεν θέλουν. Με τον παιδίατρο Καρλοβάσου υπήρξε μπέρδεμα, δεν θέλει πια να βοηθά στο νοσοκομείο Σάμου Η θέση θα ξαναπροκηρυχθεί”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε, επίσης, πως το νοσοκομείο Σάμου έχει διαθέσιμο 10.928.000 ευρώ και πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα περίπου 6 εκ. ευρώ, που είναι προ του 2015. Από το 2017 δεν γεννά νέα χρέη. Μετά έχουν εξοφληθεί σχεδόν όλα», είπε.

«Η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση, όπως ήταν πριν 4 χρόνια. Το Προσφυγικό παίζει μερίδιο ευθύνης στη λύση του προβλήματος. Το ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθεί και μεγαλώσαμε το πρόγραμμα του «Φίλος» Ξέρουμε πως ο κόσμος κουράζεται και ότι περνάει από το χέρι μας το κάνουμε. Το Νοσοκομείο Σάμου πήρε τόσες θέσεις για προκήρυξη, όσες όλα τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης.

Related posts

Ντύθηκε στα λευκά ο Καρβούνης

admin

Εξαιρετική η κοινή συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

1.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση για ανάγκες του ιδρύματος εξασφάλισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Σάμου

admin

Στην Ικαρία η άσκηση ετοιμότητας «Υγρό Πυρ 2023» από την Π.Υ.

admin

Ο Deivid Junior Costa στον Κέρκη

admin

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

admin

Τσεσμελής Ευάγγελος: Η κουλτούρα μας είναι ασύμβατη με τέτοιου είδους επιλογές

admin

Το Επιμελητήριο Σάμου σχετικά με τη πυρκαγιά σε supermarket στο Μαραθόκαμπο

admin

Μηνυτήρια αναφορά από το Δήμο Δυτικής Σάμου για Κολυμβητήριο και Βιολογικό Μαραθοκάμπου

admin