Connect with us

Σαμιακά

Κακοκαιρία- Προβλήματα στους δρόμους της Σάμου

Published

on

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσε η νέα μπόρα νωρίς το πρωί.

Έντονη βροχόπτωση παρατηρείται σχεδόν σε ολόκληρη την Σάμο , προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας της μεγάλης συσσώρευση νερού σε πολλά σημεία των δρόμων. Επίσης σημειώθηκαν κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Καταλισθήσεις βράχων σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή Παγώνδα- Σπαθαραίων.

Ιδιαίτερα προβλήματα έχουν καταγράφει από νωρίς το πρωί, στη περιοχή του Αγίου Γεωργίου (Χώρα και Ηραίον) διότι έχουν συσσωρευτεί μεγάλες ποσότητες νερού στο οδόστρωμα. Πολλά χωράφια στη περιοχή έχουν πλημμυρίσει.

Σχετικά γρήγορα αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στο Κοκκάρι, όπου τα νερά του χειμάρρου εισήλθαν σε υπόγεια. Άμεση η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σάμου, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ν.Κατρακάζος. 

Σε τρία σημεία μετά απο τα Αηδόνια προς Μανωλάτες υπήρξαν μικροπροβλήματα απο καταπτώσεις χωμάτων και βράχων.

Στη περιοχή Αυλάκια έχει πέσει στο δρόμο ένα δέντρο.  

Στον δρόμο της Λέκκας έχουν υποχωρήσει σε ένα σημείο τα πρανή, με αποτέλεσμα να έχουν παρασύρει μαζί τους ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Στο σημείο ήδη παρεμβαίνουν συνεργεία.

Τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή από εχθές.

Comments

comments

Σαμιακά

Συλλυπητήριο μήνυμα ΤΕ ΕΟΠΕ Σάμου

Published

on

By

Η οικογενεια του βόλεϋ της Σάμου θρηνεί τον άδικο και πρόωρο χαμό του Νίκου Μαθιου, γιος του φίλου μας και προπονητή βόλεϋ Μανώλη Μαθιού ,ο Νίκος έφυγε απο κοντά μας ,ταξίδεψε στην γειτονιά των Αγγέλων.
Στο πάτερα στη μητέρα και σε όλη την οικογενεια του Νίκου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη  μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια. Καλή δύναμη και κουράγιο.

ΤΕ ΕΟΠΕ ΣΑΜΟΥ
η πρόεδρος
Λανδρου Μελπομένη

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Ο Αντώνης Ιγγλέσης στήνει δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στη Δυτική Σάμο

Published

on

By

Δίκτυο με αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές θα δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του νέου δήμου Δυτικής Σάμου και του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Έπειτα από παρέμβαση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών BLS / AED της Σάμου, στον εφοπλιστή κ. Αντώνη Ιγγλέση, αποκτήθηκαν δεκατέσσερις νέοι εξωτερικοί απινιδωτές για την παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που υφίστανται καρδιακή ανακοπή στο δρόμο .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πέντε απινιδωτές θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε κεντρικά σημεία του Καρλοβάσου, οκτώ σε διάφορα χωριά του Καρλοβάσου και του Μαραθοκάμπου και ένας απινιδωτής στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα.

Το Samos24, συγχαίρει τον κ. Αντώνη Ιγγλέση για την σωτήρια πρωτοβουλία του. Ας ελπίσουμε η κίνηση αυτή να βρει μιμητές και στην Ανατολική Σάμο.

Φώτο nlp-news.blogspot.com

 

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Το νέο πόστο των ψαράδων στη πόλη της Σάμου

Published

on

By

Λίγο πριν την εγκατάστασή τους στο νέο τους πόστο, βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της πόλης της Σάμου .

Το νέο σημείο που θα πουλούν τα φρέσκα τους ψάρια το επόμενο διάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ξενία Σάμου, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο .

Το μόνο που μένει να γίνει είναι η τοποθέτηση της τέντας στο πάνω μέρος της κατασκευής απο τον ανάδοχο εργολάβο. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Σάμου και διαθέτει για τις ανάγκες των ψαράδων, παροχή νερού και την απαιτούμενη αποχέτευση.

Θυμίζουμε οτι «άστεγοι» και κάτω από άσχημες συνθήκες, έχουν μείνει οι ψαράδες της πόλης της Σάμου, καθώς ο πρόχειρος  χώρος που πουλούσαν τα ψάρια τους μπροστά από το Ξένια Σάμου, δεν μπορούν να τον χρησιμοποιούν, λόγω των εργασιών που γίνονται στο πρώην ξενοδοχείο.

Το σημείο που πουλούσαν τα ψάρια τους οι ψαράδες.

Η νέα κατασκευή

 

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017