26.9 C
Σάμος
08/08/2025
Σαμιακά

Παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη για την αποχή από τα μαθήματα

Περιγραφή εικόνας

Συνεχίζουν να απέχουν από τα μαθήματα τους, σήμερα για δεύτερη εβδομάδα, με απόφαση των γονέων τους, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου άνω Βαθέος της Σάμου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, σήμερα Δευτέρα, από το σύνολο των 150 μαθητών του σχολείου απείχαν οι 106. Η απόφαση για συνέχιση της αποχής λήφθηκε με 70 γονείς να ψηφίζουν υπέρ της αποχής και 16 κατά.

Αίτημα της κινητοποίησης, η μη λειτουργία Δομής Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Προσφύγων, μέσα στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Ανάλογο αίτημα κατέθεσαν με κοινό τους ψήφισμα 12 σύλλογοι σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού. Ζητούν, επίσης, να δημιουργηθεί για αυτά τα παιδιά δομή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης μέσα στο ΚΥΤ της Σάμου ή τα συγκεκριμένα παιδιά να μην επιστρέφουν στο ΚΥΤ, αλλά να μένουν σε σπίτια εκτός ΚΥΤ.

Σημειώνεται ότι για σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στο Βαθύ, προκειμένου να αποφασισθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με κορύφωση την Τετάρτη 20 Μαρτίου, με αποχή του συνόλου ων μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Την περασμένη Παρασκευή, μετά την παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, η Εισαγγελία Σάμου κάλεσε εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τους ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις μη τήρησης της υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών. Επίσης, μηνύσεις κατά των διοικητικών συμβουλίων Συλλόγων Γονέων που συμμετέχουν στην αποχή των παιδιών από τα μαθήματα κατατέθηκαν από αντιρατσιστικούς φορείς, ενώ σήμερα στο θέμα παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Related posts

Απαγορευτικό: Τι αλλάζει στα δρομολόγια του Blue Star Myconos

admin

Ψιλή Άμμος: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του 71χρονος

admin

Σάμος: Η ΕΛΜΕ απαιτεί διαλεύκανση και στήριξη των μαθητών για την υπόθεση του διευθυντή – «Το σχολείο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας»

admin

ΧΥΤΑ Σάμου: 11.407 ευρώ πρόστιμο για φωτιά σε απορρίμματα

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου αποκτά φυσίατρο

admin

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σάμου: Κινητοποιήσεις για τα σοβαρά προβλήματα

admin

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

admin

Ανοικτή Επιστολή του ΕΟΣ Σάμου προς την Πολιτεία: Άμεση παρέμβαση για τις καταστροφές των αμπελώνων από αγριογούρουνα

admin

Σύλληψη 61χρονου Ισλανδού στη μαρίνα Πυθαγορείου για ενδοοικογενειακή βία

admin