25.5 C
Σάμος
07/07/2022
Σαμιακά

Στο περίμενε..η δημιουργία του νέου KYT στη Σάμο

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής βρίσκεται ακόμη στην φάση διερεύνησης του χώρου, εξέτασης τίτλων ιδιοκτησίας και κάποιων άλλων παραμέτρων που πρέπει να εξεταστούν. 
Γράφει η Σταματία Ράπτη. 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, το νέο hotspot αναμένεται να έχει κατασκευαστεί έως τον Απρίλιο, δεδομένου ότι οι συνθήκες στο υφιστάμενο, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πρωτεύουσας, στο Βαθύ, όπου παραμένουν πάνω από 3.500 άνθρωποι σε εγκαταστάσεις που χωρούν μόλις 600 άτομα, είναι τραγικές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός επίσκεψης στο σφαγείο πριν από περίπου μια εβδομάδα αντιπροσωπείας από την Ευρώπη, η οποία περιηγήθηκε στο χώρο, τον φωτογράφισε και φάνηκε να είναι ικανοποιημένη από την περιοχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες προτάθηκε στην ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία μετανάστευσης στο hotspot στο Βαθύ να στεγαστούν οι υπηρεσίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες , κάτι όμως που απορρίφθηκε απο την πρώτη στιγμή.

Η κατάσταση φαίνεται να περιπλέκεται, καθώς είτε ο κ. Βίτσας δεν γνωρίζει τι λέει, είτε ορισμένοι απο τη Σάμο δεν επιθυμούν την απομάκρυνση του.

Και αυτό το αναφέρουμε, καθώς σε επικοινωνία με τον γνωστό επιχειρηματία κ. Μανώλη Κνίτη, μας δήλωσε ότι, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι δυο που έχουν τις εκτάσεις στην περιοχή «Ζερβού», δεν έχουν ακόμη την παραμικρή ενημέρωση.

Ο κ. Κνίτης κατέστησε σαφές ότι , δεν πρόκειται να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο αν δεν λάβουν πρώτα εγγράφως την διαβεβαίωση για το οριστικό κλείσιμο του υπάρχοντος ΚΥΤ στο Βαθύ. 

 Το Υπουργείο βρίσκεται μέχρι και σήμερα στην φάση διερεύνησης του χώρου, εξέτασης τίτλων ιδιοκτησίας και κάποιων άλλων παραμέτρων που πρέπει να εξεταστούν. 

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στην έκταση που φαίνεται να προκρίνεται χρειάζεται η δημιουργία δικτύων και υποδομών, εργασίες οι οποίες απαιτούν αρκετό χρόνο.

Related posts

Κατατέθηκε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατά της δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων (πλησίον ΧΥΤΑ)

admin

«Η αρχή της μέσης γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» – Βιβλιοπαρουσίαση

admin

Αριστεύσαντες μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σάμου

admin

ΕΟΣ Σάμου: 2η εθελοντική δράση αιμοδοσίας και δειγματοληψίας μυελού των οστών

admin

Μαζική δηλητηρίαση 10 σκύλων με φόλες

admin

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Αναπληρωτής Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαιου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος

admin

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχή της μέσης γραμμής στο δίκαιο της θάλασσας» 

admin

«Alcatrash» Παρασκευή 8 Ιουλίου στη Πορφυριάδα Σχολή

admin

Εορτάζει η Αγία Κυριακή στους Κουμαραδαίους

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα