Connect with us

Σαμιακά

Τα μυστικά της κατάθλιψης και πως μπορούν να βοηθήσουν οι ψυχολόγοι της Αγίας Παρασκευής

Published

on

Η κατάθλιψη είναι σήμερα η πρώτη αιτία πρόωρου θανάτου στον κόσμο. Τα ποσοστά των ανθρώπων που η ζωή τους έχει κυριευθεί από την απέραντη θλίψη ανεβαίνουν θεαματικά και σταθερά τα τελευταία 50 χρόνια, προετοιμάζοντας με μαθηματική ακρίβεια ένα «γενναίο, νέο κόσμο», που θα ζει μέσα στη μελαγχολία: Στη διάρκεια της ζωής του, ο ένας στους δέκα ανθρώπους θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατάθλιψη. Στο περίφημο δοκίμιο του «Πένθος και Μελαγχολία», ο Ζίγκμουντ Φρόιντ υποστήριξε ότι η κατάθλιψη είναι ένα είδος ασυνείδητου πένθους. Όλη η ζωτική ενέργεια του ανθρώπου που υποφέρει αποστραγγίζεται, χωρίς όμως ο ίδιος να ξέρει ποιο είναι το νόημα του μαρτυρίου του.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ;
Είναι σημαντικό να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στην κατάθλιψη όπως συνήθως τη χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ομιλία και στην κατάθλιψη ως κλινικό σύνδρομο που απαιτεί θεραπεία. Είναι επίσης σημαντική η διάκριση ανάμεσα στη διάθεση και το συναίσθημα, αν και συνήθως δίνουμε το ίδιο περίπου νόημα στις λέξεις αυτές. Το συναίσθημα είναι συνήθως παροδικό και μικρής διάρκειας -ανταποκρίνεται στις σκέψεις, τις δραστηριότητες και τις κοινωνικές περιστάσεις που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή. Η διάθεση, αντίθετα, αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «προέκταση» του συναισθήματος στο χρόνο και μπορεί να διαρκέσει ακόμη και πολλούς μήνες. Όταν στην καθομιλουμένη λέμε «σήμερα νιώθω κατάθλιψη», αναφερόμαστε σε μια κακή διάθεση, που μπορεί να κυμαίνεται από την απλή απογοήτευση, επειδή χάσαμε, π.χ., το πορτοφόλι μας, μέχρι την άφατη λύπη που μας προκάλεσε ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. Η αίσθηση της απώλειας φαίνεται πως αποτελεί το κοινό υπόβαθρο κάθε αισθήματος λύπης ή δυστυχίας. Δεν πέρασε ποτέ άνθρωπος από τη Γη που να μην ένιωσε τα συναισθήματα αυτά, τα οποία είναι απολύτως φυσιολογικά, αποτελούν μέρος της ζωής μας και παρέρχονται όταν συμβεί κάτι ευχάριστο ή όταν περάσει εύλογο χρονικό διάστημα. Η κατάθλιψη όμως μεταβάλλεται σε ασθένεια, σε κλινικό σύνδρομο, όταν αυτή και μόνο χρωματίζει ολόκληρη τη ζωή μας. «Λέω στους ανθρώπους ότι είναι σαν να έχεις πεθάνει. Μερικές φορές νιώθεις κλεισμένος ζωντανός σε φέρετρο. Ουρλιάζεις μέσα στο κεφάλι σου, αλλά κανείς δεν σε ακούει». « Η κατάθλιψη είναι ένα ύπουλο κενό που έρπει μέσα στο κεφάλι σου. Είναι μία εξοντωτική παγωνιά… Η κατάθλιψη σου κλέβει τον εαυτό σου ». Είναι δύο μόνο από τις μαρτυρίες που αφθονούν στους ψυχολόγους στην Αγία Παρασκευή και περιγράφουν την ψυχική άβυσσο στην οποία χάνονται οι άνθρωποί που υποφέρουν από κατάθλιψη.

ΔΥΙΘΥΜΙΑ: Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Μία άλλη, πιο ήπια, μορφή κατάθλιψης είναι η δυσθυμία. Είναι μία μορφή χρόνιας κατάθλιψης, της οποίας τα συμπτώματα έχουν μικρότερη ένταση από εκείνα της μείζονος, αλλά υπονομεύουν αργά και σταθερά τη ζωή του πάσχοντος. Ο ασθενής με δυσθυμία αντεπεξέρχεται στις καθημερινές του δραστηριότητες, όμως ποτέ δεν νιώθει καλά. Επειδή η δυσθυμία διαρκεί χρόνια, μερικές φορές είναι δύσκολο να γίνει διάκριση από την ίδια την προσωπικότητα του πάσχοντος. Περίπου το 25% των ασθενών που εκδηλώνουν μείζονα κατάθλιψη έπασχαν προηγουμένως από χρόνια, ήπια κατάθλιψη.

7 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Τα συμπτώματα της δυσθυμίας -όπως έχουν ορισθεί από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία- είναι τα εξής:
1. Καταθλιπτική διάθεση τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.
2. Μειωμένη όρεξη ή αντίθετα υπερφαγία.
3. Αϋπνία ή υπερβολικός ύπνος.
4. Μειωμένη ζωτικότητα, κούραση.
5. Χαμηλή αυτοεκτίμηση.
6. Μειωμένη συγκέντρωση ή δυσκολία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.
7. Αισθήματα απόγνωσης.

Ένας άνθρωπος πάσχει από δυσθυμία όταν η διάθεσή του είναι καταθλιπτική τις περισσότερες ημέρες για ένα διάστημα τουλάχιστον δύο ετών. Τις ημέρες αυτές πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον δύο από τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν. Υπάρχουν και άλλες μορφές κατάθλιψης, όπως η άτυπη (που δεν εμφανίζει τα κλασικά συμπτώματα ή έχει περισσότερα σωματικά παρά ψυχικά συμπτώματα) η κατάθλιψη της λοχείας, που εκδηλώνεται μετά τον τοκετό. Ακόμη, μερικές φορές η κατάθλιψη εμφανίζεται στο πλαίσιο της διπολικής διαταραχής: ο ασθενής παρουσιάζει διαστήματα κατάθλιψης που εναλλάσσονται με διαστήματα μανίας. (Η μανία εκδηλώνεται σαν μορφή παθολογικής ευφορίας, κατά την οποία ο ασθενής τρέφει αισθήματα υπερβολικής αυτοεκτίμησης ή μεγαλομανίας.)

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα των ερευνών γύρω από την κατάθλιψη είναι η θεαματική διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα: Όλες οι μελέτες δείχνουν ότι η κατάθλιψη (και στην ήπια και στη βαριά μορφή της) είναι δύο έως τρεις φορές πιο συχνή στις γυναίκες. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εκτιμά ότι το 20% του γυναικείου πληθυσμού στον αναπτυγμένο κόσμο υποφέρει από κατάθλιψη. Επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι το 12% των Αμερικανίδων θα πάθουν κατάθλιψη κάποια στιγμή της ζωής τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 6%. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενιαία, πειστική εξήγηση για το χάσμα αυτό. Έχουν προταθεί διάφορες αιτίες, όπως η παρουσία κάποιου γονιδίου. Όμως, παρά τις πολυάριθμες έρευνες, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί το γονίδιο της κατάθλιψης. Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας έχουν θεωρηθεί επίσης υπεύθυνες για την εκδήλωση της κατάθλιψης, που πράγματι συνδέεται με το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και τη λοχεία, δεν είναι όμως σαφείς οι μηχανισμοί με τους οποίους επιδρούν. Είναι εξάλλου πολύ δύσκολο να διαχωρίσει κανείς τη γέννηση ενός παιδιού ως βιολογικό γεγονός από τη γέννηση ως γεγονός που επιδρά συνολικά στη ζωή της γυναίκας. Επιπλέον, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι μητέρες, αν και ως γυναίκες είναι ευάλωτες στην κατάθλιψη, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν, πιθανώς εξαιτίας των πανίσχυρων δεσμών με το παιδί τους, που λειτουργούν σαν συναισθηματική ασπίδα και τις προφυλάσσουν από άλλες ψυχικές απώλειες. Έχει επίσης υποστηριχθεί ότι οι γυναίκες ζητούν πιο συχνά τη βοήθεια των ψυχολόγων για όλα τα προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν. Όμως η υπόθεση αυτή δεν στηρίζεται από τις έρευνες, οι οποίες αποκαλύπτουν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και ανάμεσα στις γυναίκες που ποτέ δεν απευθύνθηκαν σε ψυχολόγους.

Περισσότερο πειστικές φαίνονται οι απόψεις εκείνες που υποστηρίζουν ότι ψυχολογικοί και κοινωνικοί λόγοι καθιστούν τις γυναίκες πιο ευάλωτες στην κατάθλιψη. Οι γυναίκες έχουν την τάση να βιώνουν πιο βαθιά τις συναισθηματικές απώλειες και να προσδιορίζουν τον εαυτό τους με βάση τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, πολύ πιο συχνά από τους άνδρες, πέφτουν θύματα σωματικής κακοποίησης και βιασμών, ενώ η κοινωνική τους θέση συχνά δικαιολογεί τα αισθήματα χαμηλής εκτίμησης που τρέφουν για τον εαυτό τους. Είναι αρκετοί οι ψυχολόγοι που πιστεύουν ότι τα ποσοστά κατάθλιψης στην πραγματικότητα είναι υψηλότερα και ανάμεσα στους άνδρες, η εκδήλωσή τους όμως είναι διαφορετική. Οι άνδρες ανατρέφονται με την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτουν το συναισθηματικό πόνο, επομένως, αντί για τα κλασικά συμπτώματα της κατάθλιψης, καταφεύγουν στην επιθετική, αντικοινωνική συμπεριφορά, τον αλκοολισμό (που είναι δύο με τρεις φορές πιο συχνός στο «ισχυρό φύλο»), τα ναρκωτικά κλπ.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Μην «πολεμάτε» την κατάθλιψη. Αποδεχτείτε την και ζητήστε βοήθεια από τους ειδικούς, ένας ψυχολόγος στην Αγία Παρασκευή θα σας βοηθήσει πολύ. Αναβάλλετε όλες τις σημαντικές αποφάσεις -για τη δουλειά σας, την οικογένειά σας έως ότου αισθανθείτε καλύτερα. Τα πρωινά σας θα είναι τα χειρότερα μέσα στην ημέρα. Να θυμάστε ότι όσο περνάει η μέρα συνήθως θα νιώθετε καλύτερα. Μη μένετε μόνοι στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ίσως να νιώθετε πιο απαισιόδοξοι όταν δεν υπάρχει κανείς δίπλα σας. Προσπαθήστε να βλέπετε μόνο ευχάριστα προγράμματα στην τηλεόραση. Όσο κι αν φαίνεται δύσκολο, βγείτε μία βόλτα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Η ελαφριά άσκηση οποιασδήποτε μορφής μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με κάποια εργασία που θα κάνετε με τα χέρια σας. Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι σας κατανοούν μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνουν να νιώσετε πιο άσχημα. Ακυρώστε κάθε κοινωνική επαφή που δεν είναι σημαντική. Οι σκέψεις για αυτοκτονία είναι συνηθισμένες. Ίσως νιώσετε καλύτερα αν μιλήσετε σε κάποιον αγαπημένο σας γι αυτές. Επειδή η όρεξή σας είναι μειωμένη, ίσως χάνετε βάρος. Τρώτε μικρές ποσότητες φαγητού όσο πιο συχνά μπορείτε. Όταν θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα, τα «φωτεινά» αυτά διαστήματα δεν θα διαρκούν πολύ. Είναι φυσιολογικό, με την πάροδο των ημερών, τα διαστήματα αυτά να παρατείνονται.

 

Share this post:

Comments

comments

Σαμιακά

Νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Published

on

By

Από την Δευτέρα 1η Μαρτίου ανοίγει τις πόρτες του το νέο Τμήμα για χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Στόχος είναι η ενίσχυση της νόμιμης μετανάστευσης και η προσέλκυση νέων επενδύσεων με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία, μέσα από την καλύτερη και πιο άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών τρίτων χωρών που θέλουν να καταθέσουν αίτημα επενδυτικής άδειας ( golden visa).  

Oι πολίτες τρίτης χώρας με τα μέλη της οικογένειά τους, καθώς και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χορήγησης άδειας διαμονής:

Α) για επενδυτική δραστηριότητα, βάσει των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.4251/2014, όπως ισχύει, ή  

Β) μόνιμου επενδυτή, βάσει των διατάξεων του άρθρου 20Β του ν. 4251/2014, όπως ισχύει  

θα εξυπηρετούνται από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών Πολιτών Τρίτων Χωρών που βρίσκεται στο κτίριο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου επί της Λεωφ. Θηβών 196-198, Άγιος Ιωάννης ΡέντηςΝίκαια. 

 • Το τηλέφωνο επικοινωνίας για ημερομηνία και ώρα προσέλευσης στην Υπηρεσία είναι : (+30) 213-162-9039 

 • Για πληροφορίες, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι (+30) 213-162-9031 

Ερωτήματα και διευκρινήσεις σχετικά με  

 • αιτήματα που έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Αδειών Διαμονής Επενδυτών του Υπουργείου αποστέλλονται στο e-mail:  [email protected]  

 • γενικές πληροφορίες, προς εξυπηρέτηση των πολιτών στο e-mail[email protected] 

Επισημαίνεται ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν ορίσει ραντεβού για την υποβολή αιτημάτων πλην των ανωτέρω κατηγοριών (επενδυτή άρθρου 16 και μόνιμου επενδυτή άρθρου 20Β, του ν.4251/2014) παρακαλούνται όπως καλέσουν στο τηλέφωνο 210-4141664 προκείμενου να τα τροποποιήσουν. 

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

ΕΚ Σάμου: Κανένα κέντρο φυλακή της ΕΕ στο νησί και τη χώρα

Published

on

By

Συνεχίζουμε τον αγώνα για κανένα κέντρο φυλακή στο νησί και τη χώρα και

άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες που επιθυμούν

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σαμιώτισσες και Σαμιώτες,

Μπορεί η τελευταία χρονιά να έχει φέρει σημαντική επιδείνωση στη ζωή και τα δικαιώματά μας λόγω τη νέας οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της πανδημίας καθώς η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, ικανοποιεί με απίστευτη σβελτάδα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Μπορεί ο καταστροφικός σεισμός και οι πρόσφατες πλημμύρες να έχουν φέρει ένα σοβαρότατο πλήγμα στα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τις υποδομές του νησιού που και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση μας έχει βάλει στον «αυτόματο» και στο «περίμενε» από την πρώτη μέρα, αντί να πάρει άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία, μέτρα για να είναι οι πόλεις και τα χωριά μας ασφαλή και να μπορέσουν γρήγορα με ευθύνη του κράτους να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Όμως, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι 3500 άνθρωποι (ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά) παραμένουν εγκαταλελειμμένοι, εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες και εκτεθειμένοι στο κρύο, τις βροχές, τις αρρώστιες (κάθε είδους πέραν του κορονοϊού) και τις ακαθαρσίες.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η «λαμπρή λύση» που επιφυλάσσει σε πρόσφυγες – μετανάστες και σε εμάς κυβέρνηση και ΕΕ είναι ο εγκλωβισμός τους σε μια φυλακή τεραστίων διαστάσεων στην περιοχή Ζερβού και τα έργα συνεχίζονται ασταμάτητα παρά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού μας.

Το ΕΚ Σάμου και τα σωματεία του όλα αυτά τα χρόνια μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της αλληλεγγύης σε αυτούς τους ανθρώπους όχι μόνο της έμπρακτης αλλά και της στήριξης των αιτημάτων τους που είναι κοινά με αυτά των Σαμιωτών:

Κανένα κέντρο φυλακή της ΕΕ στο νησί και τη χώρα.

Άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών προς τις χώρες τελικού προορισμού τους.

Σε αυτά τα αιτήματα που εκφράζουν και το αίσθημα του Σαμιώτικου λαού μπήκαμε με σταθερότητα μπροστά χωρίς βήμα πίσω, χωρίς κωλοτούμπες και «ναι μεν, αλλά».

Αυτές τις μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από μια ακόμα μεγάλη κινητοποίηση του σαμιώτικου λαού προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω πορεία των έργων, τις επιτάξεις γης που αντί να δίνει προϊόντα για να τρέφονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα μετατραπεί σε μια πελώρια φυλακή ανθρώπων.

Το μπλόκο στου Ζερβού και η πολυήμερη κινητοποίηση του σαμιώτικου λαού ήταν ένα ακόμα βήμα αντίδρασης και αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για μετατροπή των νησιών σε φυλακές, ήταν ακόμη μια μορφή αλληλεγγύης στον αγώνα και των άλλων νησιών που είχαν να αντιμετωπίσουν την απόβαση των ΜΑΤ.

Το ΕΚ Σάμου διατηρεί τις ίδιες θέσεις και παλεύει με όποιο τρόπο μπορεί για αυτές. Όλο αυτό το χρόνο παρά την πανδημία και τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων του νησιού, το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού δεν εξαφανίστηκε επειδή επιβλήθηκαν τα αυστηρότατα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των ανθρώπων αυτών κι επομένως «δεν ενοχλούν». Δεν το αφήσαμε – όπως πολλοί άλλοι που έχουν τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό – θεωρώντας ότι «αφού θα φύγει από την πόλη καλά είμαστε».

Δε μας ξεγελούν οι υποσχέσεις και τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τον περιορισμό των ροών όταν το προσφυγικό – μεταναστευτικό αξιοποιείται στα παζάρια ΕΕ – Τουρκίας, όταν δε σταματούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις στους οποίος συμμετέχει και η ΕΕ και η χώρα μας.

Με αφορμή τον ένα χρόνο από τις κινητοποιήσεις των Σαμιωτών και των άλλων νησιωτών θέτουμε ξανά τις διεκδικήσεις μας, παίρνουμε μια σειρά πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα με συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 1/3/2021 ώρα 14.00 με σύσκεψη σωματείων και φορέων και καλούμε το σαμιώτικο λαό να παλέψει για:

 • Κανένα κέντρο φυλακή κυβέρνησης και ΕΕ στο νησί.

 • Να σταματήσουν τώρα τα έργα στου Ζερβού – να κλείσει το αίσχος του ΚΥΤ στο Βαθύ

 • Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

 • Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και όποια άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα

 • Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής ασύλου εντός της Τουρκίας και στα σύνορα με την Ελλάδα και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

 • Για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπείς και ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ. Εκεί να υποβάλουν τα αιτήματα ασύλου και άμεσα να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους με την ευθύνη του κράτους ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλειά τους.

 • Ειδική μέριμνα για τους ανήλικους πρόσφυγες.

 • Για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, γρήγορες και σύμφωνες με τη συνθήκη της Γενεύης διαδικασίες ασύλου, εξασφάλιση διαμονής από το κράτος σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους, διαμερίσματα και ξενοδοχεία, με την απαραίτητη εξασφάλιση των απαραίτητων όρων υγείας και υγιεινής.

 • Στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους

 • Μαζικά και συχνά τεστ για τον κορονοϊό και εμβολιασμός σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους στις δομές με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών υγιεινής

 • Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για φθορές και ζημιές που έχουν υποστεί.

Στις ψεύτικες υποσχέσεις, στην καταστολή και στα τετελεσμένα της κυβέρνησης ο λαός των νησιών μας απαντά με τους αγώνες του.

Share this post:

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Δημοφιλή