Connect with us

Σαμιακά

Με 2 ομάδες το 2ο Γυμνάσιο Σάμου στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Published

on

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το 2ο Γυμνάσιο Σάμου παίρνει το εισιτήριο πρόκρισης και θα συμμετάσχει στον Τελικό στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής #WROHellas 2019!

Ο Τελικός εφέτος θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα.

a2

Η εκπροσώπηση του σχολείου θα γίνει μάλιστα με 2 ομάδες αφού (όπως και πέρσι έτσι και φέτος) και οι δύο ομάδες κατάφεραν να προκριθούν στον Περιφερειακό που προηγήθηκε.

Ευχόμαστε Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καλή συνέχεια & καλούς τερματισμούς στον Τελικό! 🏁

Ομάδα Kouros        
Σωτήριος Διαμαντάκος Β1
Πλούταρχος Επτακοίλης Α1
Εμμανουήλ Κατσούλης Β1

Ομάδα Aristarchos
Ευάγγελος-Μάριος Πανούσος Β2
Γεώργιος Κλουτσινιώτης Β2
Ωρίων-Δημήτριος Αντωνίου Β1

a3

Οι ομάδες μας θα παρουσιάσουν τη ρομποτική τους λύση για το Διαγωνισμό ΠΡΩΤΕΑΣ που αποτελεί μια παράλληλη κατηγορία Γυμνασίου αποκλειστικά για νέες ομάδες αλλά και μια κατηγορία που λειτουργεί σε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Πρόκειται ουσιαστικά για 2 πρωτότυπες LEGO EV3 κατασκευές, οι οποίες κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τους περιορισμούς της φετινής πρόκλησης και σκοπό έχουν να κινούνται με ακολουθία μαύρης γραμμής όσο πιο γρήγορα μπορούν πάνω στην ελλειπτική τροχιά της Πίστας του Βυζαντίου – Φρυκτωρίες και μέσα σε χρόνο 30 δευτ να παρκάρουν αυτόνομα στον ενδεδειγμένο χώρο.

a5

Οι μαθητές είναι σε θέση να φτιάχνουν τις κατασκευές εκ μνήμης και να προγραμματίζουν και παραμετροποιούν τον προγραμματιστικό κώδικα ώστε να ανταποκριθούν την ημέρα του Τελικού και στον επιπλέον κανόνα έκπληξη που θα τεθεί.

a4

Για το τριήμερο της εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στην Αθήνα οι μαθητές θα συνοδεύονται από τον προπονητή τους εκπαιδευτικό κ. Μπαρέκο Βασίλη και τον εκπαιδευτικό κ. Ευαγγέλου Ευθύμιο, ενώ έχουν προγραμματισθεί διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες όπως ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά.

Τα έξοδα της αποστολής επιβαρύνθηκαν οι γονείς των μαθητών τους οποίους θερμά ευχαριστούμε, 
ενώ ιδαίτερη σημαντική ήταν η οικονομική υποστήριξη που έλαβαν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Γ/σίου Σάμου και τους χορηγούς.

Επίσης ευχαριστούμε,
την Δ/ντρια του σχολείου μας Κα Χατζηιωαννίδου για την υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα αυτής της διοργάνωσης,
την Aegean Airlines για την ευγενική χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων της αποστολής,
το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Γυμνάσιου Σάμου για την εξεύρεση των χορηγών – την οικονομική και ουσιαστική στήριξη σε όλα τα επίπεδα,
το ταξιδιωτικό γραφείο Rhenia Tours και τους χορηγούς ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Καφές COFFEE PLUS / ΙΑΤΡΕΙΟ Μικρών Ζώων (Αντώνης Καραμηνάς).

aegean

sponsors

 

========================

Αρχικά μαθητές του Σχολείου μας είχαν συμμετάσχει στην «Παρουσίαση έργων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σχολικών μονάδων Βορείου Αιγαίου» που διοργάνωσε ο κ. Συρρής Ιωάννης – Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Κλάδου Πληροφορικής, 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο.

Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στο 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και τα υπόλοιπα νησιά παρουσίασαν διαδικτυακά. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που έχουν αναπτύξει εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής στα σχολεία τους. Παρουσιάστηκαν έργα που συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (WRO Hellas, ανοιχτών τεχνολογιών) καθώς και έργα που δεν συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Ενδεικτικά κάποια έργα που παρουσιάστηκαν – Χρονοπρογραμματισμός παρουσίασης έργων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

5ο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Α/Α Εκπαιδευτικός Σχολική μονάδα Όνομα Ομάδας, Κατηγορία διαγωνισμού / Σύντομη περιγραφή έργου Ώρα

παρουσίασης

1 Αθανάσιος Αρίμης ΓΕΛ Μούδρου Ήφαιστος Smart Cities (Λύκεια) 8:30 – 8:45
2 Βασίλειος Μπαρέκος 2ο Γυμνάσιο Σάμου Kouros Πρωτέας (Γυμνάσια) 8:50 – 9:00
3 Βασίλειος Μπαρέκος 2ο Γυμνάσιο Σάμου Aristarchos Πρωτέας (Γυμνάσια) 9:00 – 9:10
4 Βασίλειος Μπαρέκος 2ο Γυμνάσιο Σάμου Ρετρό παιχνιδομηχανή με Raspberry 9:10 – 9:20
5 Βασίλειος Μπαρέκος 2ο Γυμνάσιο Σάμου Όχημα Συλλογής Απορριμμάτων με Arduino. 9:20 – 9:30

10
Γιασεμή Πανσεληνά 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης 2ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Ρομποτικές κατασκευές 10:10 – 10:20
11 Νικολάου Αντώνιος Γυμνάσιο Βροντάδου Χίου ΠΡΩΤΕΑΣ Πρωτέας (Γυμνάσια) 10:20 – 10:30
12 Κωνσταντίνος Βούλγαρης 3ο Δ.Σ.Βροντάδου, Χίος Robotop Αρχιπέλαγος Αιγαίο 10:50 – 11:00

18
Τσιγκρέλης Κων/νος 2ο Δ.Σ. Αγ. Κηρύκου Ικαρίας Τα Καριωτάκια Αρχιπέλαγος Αιγαίο 11:50 – 12:00
19 Μαρία Χατζηπαναγιώτου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ Παιχνίδια με την ΚΙτρινη ΜΕΛισσούλα, την Κιμέλ. 12:10 – 12:20
20 Χρυσούλα Πολυζωγοπούλου 3o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΕΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ ΣΑΜΟΥ Διδασκαλία εννοιών προσανατολισμού στο χώρο.Bee Bot 12:20 – 12:30
21 Ηλιαδάκης Σταμάτης 1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου Σύστημα καταμέτρησης οχημάτων ( traffic logger) . Το σύστημα καταγράφει ημερομηνία και αποθηκεύει τα δεδομένα σε κάρτα sd 13:00 – 13:15
22 Παπαμιχαλάκης Γεώργιος Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου Σύστημα συναγερμού μέσω του Raspberry Pi. O χρήστης διαθέτει κάρτα RFID, ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το συναγερμό. Ανίχνευση κίνησης, αποστολή ηχητικών μηνυμάτων, καταγραφή και αποστολή video. Online παρακολούθηση μέσω κάμερας. Καταγραφή υγρασίας, θερμοκρασίας χώρου. 13:15 – 13:30

Στα παραπάνω πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ο φετινός Περιφερειακός Διαγωνισμός Βορείου Αιγαίου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 WRO Hellas.

Οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι:

perWRO19results

Η επιτροπή του περιφερειακού διαγωνισμού Βορείου Αιγαίου,

ευχαριστεί όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον περιφερειακό διαγωνισμό και

εύχεται καλή επιτυχία στις ομάδες που προκρίθηκαν στον Τελικό της Αθήνας.

• Θεοφανέλης Τίμος, Πρεσβευτής WRO Hellas Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
• Μπαρέκος Βασίλειος, Πρεσβευτής WRO Hellas Σάμου
• Νείρος Αντώνιος, Πρεσβευτής WRO Hellas Λέσβου
• Συρρής Ιωάννης, Πρεσβευτής WRO Hellas Χίου, Σ.Ε.Ε. Πληροφορικής
Βορείου Αιγαίου.

Comments

comments

Σαμιακά

Σοκολατογλυκό με Samos Nectar από τη chef Μαρία Εκμεκτσίογλου

Published

on

By

Σοκολατογλυκό με Samos Nectar

(από τη chef Μαρία Εκμεκτσίογλου)

Σοκολάτα κουβερτούρα, καραμελωμένα φουντούκια, μέλι και βανίλια μαζί με τα λοιπά υλικά της συνταγής για ένα ξεχωριστό σοκολατογλυκό, όπως το εμπνεύστηκε η chef Μαρία Εκμεκτσίογλου για να συνδυαστεί απολαυστικά με το λιαστό Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου.

Το ιστορικότερο κρασί της Σάμου, ένα κρασί που ταξιδεύει τις αισθήσεις μεταξύ έντονων αρωμάτων αλλά και μιας μεστής γλυκύτητας ώστε να αφήνει ως αίσθηση τη μοναδική ισορροπία και τη μακρά, αξέχαστη επίγευσή του. Ένα κρασί με τέτοια πολυπλοκότητα σε γεύση και αρώματα που ο συνδυασμός του με τη σοκολάτα δεν μπορεί παρά να ανεβάσει στους επτά ουρανούς την απόλαυση!

Η συνταγή αναλυτικά:

Υλικά

  • 500 γραμμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. φρέσκο γάλα
  • 200 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. πετιμέζι ή μέλι
  • 1 βανίλια σκόνη ή τους σπόρους από 1 στικ βανίλιας
  • ½ κ. γλ. κόκκινο καυτερό πιπέρι σε σκόνη

Για τη διακόσμηση

  • σαντιγί

Για τα καραμελωμένα φουντούκια

  • 200 γραμμ. φουντούκια
  • 200 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα καραμελωμένα φουντούκια:  Στις 3 κ.σ. νερό ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να καραμελώνει. Πριν μαυρίσει, αδειάζουμε τα φουντούκια πάνω σε μαρμάρινη επιφάνεια. Μόλις κρυώσουν, τα σπάμε με έναν πλάστη.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σοκολάτα. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και την κρέμα γάλακτος, χωρίς να τα βράσουμε. Προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το πετιμέζι ή το μέλι, τη βανίλια (το στικ θα βγάλει περισσότερο άρωμα από τη σκόνη) και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα και σπασμένα φουντούκια. Τα ανακατεύουμε καλά καλά να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε σε μπολ μαζί με σαντιγί.

Επιλέξτε αυτό το εξαίσιο γλυκό για το κλείσιμο της βραδιάς παρέα με ένα ποτήρι υπέροχο Samos Nectar. Η πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων υπόσχεται να γλυκάνει ακόμη περισσότερο την καρδιά σας…

 

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στη Σάμο

Published

on

By

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Άγιο Χαράλαμπο στο  Βαθύ της Σάμου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κος Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη δημιουργίας «Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και θυμάτων βίας».

Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τα συμβουλευτικά κέντρα των Δήμων καθώς και τις υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί μια δομή, όπου θα στελεχωθεί από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα νομικής συμβουλευτικής για συγκεκριμένες περιπτώσεις . Στόχος του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι «ο Ξενώνας να διαδραματίσει καθημερινά καθοριστικό ρόλο σε ευάλωτες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν οπουδήποτε αλλού , παρέχοντας ασφάλεια κι αυστηρή τήρηση του απορρήτου για κάθε ανθρώπινη ιστορία της διπλανής μας πόρτας »

Comments

comments

Continue Reading

Σαμιακά

Γενική Συνέλευση στον Κυνηγητικό Σύλλογο Καρλοβάσου

Published

on

By

Ο Κυνηγητικός Σύλλογος Καρλοβασίων καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημ, ενότητας Καρλοβασιων.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα διεξαχθεί την επομένη Κυριακή 07 Απριλίου την ιδία ώρα και στον ίδιο χώρο

Θέματα Γ Συνέλευσης

α Έγκριση απολογισμού οικ έτους 2018 – Προϋπολογισμού 2019 και απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενης Διοίκησης

β Καθορισμός Ζωνών εκπαιδεύσεως κυνηγ. σκύλων

γ Ίδρυση λαγοτροφειου ε Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για ανάδειξη νέου Διοικ. Συμβουλίου

Αιτήσεις υποψηφίων μελών ΔΣ θα κατατίθενται στα γραφεία του συλλόγου μέχρι 20 Μαρτίου 20.00 ώρα

Comments

comments

Continue Reading
Advertisement

Facebook

SPONSORED

Sponsored

Advertisement Enter ad code here

Δημοφιλή

Copyright © 2017