Connect with us

Περιφερειακά

Ο Μάριος Βασιλείου με την Χριστιάνα Καλογήρου

Published

on

Ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαΐου, συναντήθηκαν στη Σάμο η Χριστιάνα Καλογήρου και ο Μάριος Βασιλείου.

Για την εκλογή της νέας Περιφερειακής Αρχής αποφάσισαν ο Μάριος Βασιλείου να είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού  «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου.

Ο Μάριος Βασιλείου γεννήθηκε το 1980, κατάγεται από τα Κοντακαιίκα Σάμου και είναι δομικός δομικών έργων. Είναι αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Σάμου και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Τουρισμού του Δήμου Σάμου.

Comments

comments

Περιφερειακά

Πάρης Παπαγεωργίου – Λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης

Published

on

By

Aγαπητή φίλη,

Αγαπητέ φίλε,

Ξεκινούμε όλοι από το ίδιο σημείο. Την αγάπη για την Σάμο μας, και την αγωνία για το μέλλον.  Επιθυμούμε το ίδιο πράγμα. Να δούμε το νησί μας να κερδίζει αυτά που του αξίζουν, να επουλώνει τις πληγές, να προχωρά μπροστά. Ξέρουμε όλοι μας και τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες. Γνωριζόμαστε και αυτό κάνει τον διάλογο, την κουβέντα, πιο εύκολα. Γιατί μόνο όταν ακούς τον άλλον, μπορείς να βρεις τον τρόπο να προσφέρεις. Μόνο όταν συζητάς, θα επιλέξεις την καλύτερη λύση. Τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Όποιος λέει το αντίθετο, προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα μη πραγματική.

Η θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Σάμου για πέντε χρόνια ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Το πρώτο που μου δίδαξε ήταν πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να προσφέρει πολλά. Αλλά έχει και εμπόδια που απαιτούν επιμονή, πειθαρχία και προσήλωση στον στόχο για να ξεπεραστούν. Μου έμαθε ακόμη ότι το νησί μας, είναι ένας τόπος ευλογημένος. Δεν ωφελεί, όμως, να το διαπιστώνουμε αλλά να κάνουμε αυτά που χρειάζονται για να κερδίσουμε το στοίχημα. Και θα τα κάνουμε. Στον συνδυασμό μας “Εμείς για το Αιγαίο” με επικεφαλής την Χριστιάνα Καλογήρου, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και τις προτεραιότητές μας για όλους τους τομείς. Προτάσεις συγκεκριμένες, και με πλήρη τεκμηρίωση για την χρηματοδότησή τους. Όχι ευχολόγια. Με συγκεκριμένες προτεραιότητες και στόχους.

Αγαπητή φίλη,

Αγαπητέ φίλε,

Σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να επιλέξουμε εκείνους που όχι μόνο έχουν την γνώση και την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αλλά και να σχεδιάσουν και να διαχειριστούν τους πόρους και τις ευκαιρίες του επόμενου ΕΣΠΑ που θα έχει αυξημένη χρηματοδότηση για την Περιφέρειά μας. Σε καλώ να είσαι μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια. Με την καλόπιστη κριτική σου, με τις ιδέες και τις προτάσεις σου, με την στήριξή σου. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την βοήθειά σου μετά τις εκλογές και σε αυτό επενδύουμε. Σε έναν συνεχή και ειλικρινή διάλογο.

Φιλικά

Παρασκευάς  (Πάρης) Παπαγεωργίου

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με τον συνδυασμό “Εμείς για το Αιγαίο”

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Πηνελόπη Μαρκοπούλου υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος την «Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου»

Published

on

By

Πηνελόπη Μαρκοπούλου,υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Σπιλάνη,«Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου».

“ Ξεχερσώνοντας το μυαλό, καλλιεργώντας την ψυχή, θέτοντας βάσεις για την οντότητα.”

Γεννήθηκα το 1966 στο Κιάτο Συκιωνίων Κορινθίας και από το 1990 ζω και δραστηριοποιούμαι στο νησί της Σάμου.

Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών και εργάζομαι στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σάμου.

Έχω συμμετάσχει ενεργά σε κινήσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και είμαι Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κοιν. Σ. Επ.”.

Η “ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Κοιν.Σ.Επ.” είναι επίσημος Φορέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και αναπτύσσει δράσεις παιδείας, δημιουργίας και τέχνης. Σκοπός μας είναι η παροχή ενός υγιούς μέλλοντος για τα παιδιά, η σύμπραξη σε ένα δημιουργικό παρόν για τους νοήμονες και η διατήρηση και κεφαλαίωση του ιστορικού παρελθόντος των σοφών γερόντων.

Στηρίζω την παροχή ενημέρωσης – επιμόρφωσης – εκπαίδευσης – κατάρτισης – συμβουλευτικής βοήθειας στα εξής θέματα: Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, Ενδοοικογενειακή βία, ουσίες και εκπόρνευση, Την ευρύτερη κοινωνική κατανόηση εθνικών και διεθνών φαινομένων: φυσικών, ιστορικών και επιστημονικών.

Διεκδικώ συγχρόνως, ως ακτιβίστρια, την αποδαιμονοποίηση του παρεξηγημένου φυτού κάνναβη.

ΓΙΑ ΝΑ “ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ”!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ!

Για να δώσουμε στους νέους το βήμα να καινοτομήσουν, ώστε να γίνει ρεαλισμός η ουτοπία!

Για να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις, δίνοντας το έναυσμα για τη δημιουργία εκπαιδευτηρίων γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας!

Για την ενεργοποίηση της αειφόρου ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα!

Για να σεβαστούμε τους πολίτες τρίτης ηλικίας, δημιουργώντας εναλλακτικούς ρεαλιστικούς χώρους ευγηρίας!

Για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, δίχως διακρίσεις!

“Η ελευθερία είναι μέγιστος καρπός της αυτάρκειας” (Επίκουρος, 341-270 π.Χ.)

Comments

comments

Continue Reading

Περιφερειακά

Φλώρα Τζεβρένη υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο»

Published

on

By

Η Φλώρα Τζεβρένη, είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο» με επικεφαλής τη Χριστιάνα Καλογήρου, μητέρα πέντε παιδιών, εργαζόμενη ως νοσηλεύτρια στην Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Σάμου, ενώ παράλληλα της έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα της προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου –Ικαρίας και Φούρνων. 

Η συμμετοχή μου στις περιφερειακές εκλογές με το συνδυασμό « Εμείς για το Αιγαίο» της κ. Χριστιάνας Καλογήρου έγινε με ένα γνώμονα: Την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών των ακριτικών νησιών μας, οι οποίες καθημερινά βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις απαξίωσης και αδιαφορίας από την κεντρική εξουσία.

Μεγαλώνοντας πέντε (5) παιδιά είμαι σε θέση να γνωρίζω τη σκληρή καθημερινότητα και τον αγώνα των οικογενειών για επιβίωση.

Δεν μπορώ να ανεχθώ ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να διαθέσουν έστω και ένα (1) € για να προσφέρουν χαρά στο παιδί τους με ένα γλύκισμα.

Δεν ανέχομαι ότι οι κάτοικοι των νησιών μας αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για την αποκατάσταση της υγείας τους με υπέρογκο κόστος  αφού το νοσοκομείο μας παρά τις ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού δεν διαθέτει τα μέσα ώστε να αντιμετωπίσει τα κατά περίπτωση περιστατικά.

Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει ειδική μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αυτούς τους ήρωες της ζωής αλλά και για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας , αυτόν τον πολύπαθο τόπο, που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, ακέραιο και καλύτερο, διαφυλάσσοντας την οικογένεια, την πίστη και τις ιερές παρακαταθήκες της φυλής μας.

Η στήριξή σας στην υποψηφιότητα μου ,θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή αγώνων και προσπαθειών για την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική μέριμνα στα ακριτικά νησιά μας, ώστε να μην υπολείπονται σε τίποτα απ’ την υπόλοιπη Ελλάδα.

Να προσπαθήσουμε όλοι μας να φτάσουμε τη Σάμο μας στη θέση που της αρμόζει.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Comments

comments

Continue Reading

Advertisement

Facebook

Advertisement Enter ad code here

SPONSORED

Sponsored

Δημοφιλή

Copyright © 2017