6.1 C
Σάμος
04/02/2023
Πολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου:«Η Ιστορική αλήθεια είναι Μια», οι ερμηνείες της όμως πολλές!!!

Απαντήσεις:«Η Ιστορική αλήθεια είναι Μια», οι ερμηνείες της όμως πολλές!!!
  • Τον Ιούλιο του 2015 είχαμε ένα δημοψήφισμα το οποίο αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τα μέτρα που ήθελαν να μας επιβάλουν οι δανειστές και τίποτα άλλο, τελικά αυτό που καταφέραμε ήταν να μην μας επιβληθούν μέτρα 13 δις όπως ήταν το σχέδιο αρχικά, αλλά μετά το δημοψήφισμα τα μέτρα να μειωθούν σε 7,9 δις.
  • Επίσης το δημοψήφισμα έδωσε και μια απάντηση στον Σόιμπλε ο οποίος μέχρι τότε είχε ένα και μοναδικό σχέδιο, καμία συμφωνία αλλά την αποκαθήλωση του Τσίπρα. Το αποτέλεσμα όμως του δημοψηφίσματος έδειξε ότι εάν ήθελαν συμφωνία με την Ελλάδα υπήρχε μόνο ένας ηγέτης εκείνη την χρονική περίοδο, αυτόν είχε επιλέξει ο λαός.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που μόλις υπήρξε διάσταση μεταξύ αυτών που υποσχέθηκε και αυτών που κατάφερε με την διαπραγμάτευση, έδωσε τον λόγο στο λαό-κάτι που δεν έχει προηγούμενο-  ζήτησε και πήρε την λαϊκή εντολή να συνεχίσει μέσω των εκλογών. Το τρίτο μνημόνιο είχε την έγκριση του λαού, εφόσον πρώτα ο Τσίπρας το υπέγραψε, δεν το εφάρμοσε, αλλά πήγε σε εκλογές με το μνημόνιο στο χέρι, και εκεί ο «Σοφός» λαός είχε την επιλογή να το απορρίψει ή ΟΧΙ .
  • Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το Σύνταγμα ως επιχείρημα, ειδικά από άτομα τα οποία δεν το γνωρίζουν, διότι δημιουργούμε κενό εμπιστοσύνης στο λαό και δεν λειτούργει τίποτα έτσι. 180 ψήφοι χρειάζονται μόνο σε παραχώρηση διοικητικών εξουσιών, υπάρχουν υποψίες μόνο για το πρώτο μνημόνιο και πουθενά αλλού. Επίσης η Δημοκρατίας μας είναι αντιπροσωπευτική και όχι άμεση.
  • Η επιλογή του χώρου της τελετής για την ‘συμφωνία των Πρεσπών’, σαφώς και δεν ήταν τυχαία. Η ιστορική λίμνη των Πρεσπών αποτελεί σύνορα Ελλάδας, Σκοπίων και Αλβανίας, πέρα από τη βαθιά ιστορία που έχει, αφού στο ορεινό της ανάγλυφο γράφτηκε, στον εμφύλιο πόλεμο 1946-1949, η τελευταία αιματηρή σελίδα για το Μακεδονικό.
  • Ο μικρός ΣΥΡΙΖΑ της μικρής Ελλάδας του 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατάφερε σε τόσο μικρό διάστημα να αλλάξει τον χάρτη των συσχετισμών στην ΕΕ, είναι αλήθεια όχι ακόμα  με καταλυτικό τρόπο,  αλλά άνοιξε μια μεγάλη χαραμάδα στο μπετόν αρμέ της ακραίας νεοφιλελεύθερης  Ευρώπης. Το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ είναι γεγονός με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, και μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα δεν είναι πλέον μόνη της έχει συμμάχους έχει λόγο, παίρνει πρωτοβουλίες και ακούγετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που διεθνοποίησε το πρόβλημα της Ελλάδος και που ανάγκασε όλους και ειδικά των Σόιμπλε να παραδεχτούν τη μη βιωσιμότητα του χρέους, με αποτέλεσμα το πολυπόθητο κούρεμα.
  • Δυστυχώς υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα ξένο προς τις αρχές και τις αξίες μας, αποτέλεσμα ήττας, που το εφαρμόσαμε με συνέπεια γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, αλλά με καθημερινή έγνοια  οι επιβαρύνσεις να ξεκινάνε και να διοχετεύονται όσο γίνονται προς τους πάνω, με διάθεση αναδιανομής, εκδημοκρατισμού αλλά και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια όλο και περισσότερο θα γίνεται αισθητό, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα το πρόγραμμα του 2014 το οποίο οι δανειστές δεν μας άφησαν ποτέ να εφαρμόσουμε από την αρχή όπως εμείς θέλαμε.
  • Δεν ισχυριζόμαστε πως η λιτότητα και τα μνημόνια είναι μονόδρομος, αντίθετα ότι η εναλλακτική θα υπάρξει, στο βαθμό που θα αναπτυχθεί ένα  ισχυρό μπλοκ δυνάμεων και χωρών στην ΕΕ που θα σταθεί απέναντι στη νεοφιλελεύθερη αγριότητα.
  • Ισχυριζόμαστε πως ο αγώνας που ξεκίνησε για την υπέρβαση της κρίσης και την υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι μαραθώνιος και  η μάχη για το τέλος της λιτότητας και της επιτροπείας στην Ελλάδα συνεχίζεται και καθορίζεται από τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Ότι το δίκιο είναι με το μέρος του ελληνικού λαού και της χώρας  και  η κυβέρνηση  πασχίζει συστηματικά και βάσιμα να το κερδίσει.
  • Τέλος κανένας Τσίπρας δεν είναι υποψήφιος για να κερδίσει το Νόμπελ ειρήνης. Ο μοναδικός υποψήφιος για το Νόμπελ, ειρήνης – αλληλεγγύης – δημοκρατίας – αγώνα – πίστης – υπερηφάνειας – πολιτισμού  – ήθους – δικαιοσύνης είναι ο Ελληνικός Λαός.

Related posts

Εξεταστικό κέντρο στη Σάμο για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

admin

Σχόλιο της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σάμου με αφορμή την δημιουργία Εξεταστικού Κέντρου ΑΣΕΠ στο Νομό Σάμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Ο λαός να πάρει στα χέρια του τη ζωή του και την υπόθεση της δημοκρατίας στη χώρα

admin

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ- Διαμαρτυρία στον ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

admin

Πρωτοχρονιάτικη κοπή πίτας της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ

admin

ΑΣΕΠ – Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των υποψηφίων της Σάμου

admin

Κατάθεση Αναφορών από τον Α. Μιχαηλίδη για προβλήματα σχολείων σε Σάμο και Ικαρία

admin

Βαρδαρός: «Η συνέντευξη Μητσοτάκη μας επιβεβαίωσε ότι εκείνος κι εμείς ζούμε σε άλλη χώρα»

admin

Μηταράκης από Σόφια: Απαιτείται αυστηρό και αποτελεσματικό πλαίσιο επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ   

admin