17.9 C
Σάμος
04/05/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

24ωρη Γενική Απεργία, προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου- Επισήμως από το Υπουργείο Εργασίας, έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την απεργία της Πρωτομαγιάς 2024, τονίζοντας τη σημασία αυτής της ημέρας για τους αγώνες της εργατικής τάξης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κεντρικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 10 π.μ. στη Σάμο, στο Εργατικό Κέντρο και στις 12 π.μ. στην Ικαρία, στην πλατεία Ευδήλου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η ιστορική σημασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως ημέρας-ορόσημο για τους αγώνες του εργατικού κινήματος διεθνώς. Από την εξέγερση του Σικάγου το 1886, μέχρι τις μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα το 1936 και την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, η 1η Μάη συμβολίζει τους αγώνες των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, για ειρήνη, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου υπογραμμίζει ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι απλά μια αργία, αλλά μια μέρα γενικής απεργίας και κινητοποίησης. Καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τα ταξικά σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα και το ΠΑΜΕ, καθώς οι κατακτήσεις των εργαζομένων απειλούνται διαρκώς από τις οδηγίες της ΕΕ, τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων και τις θέσεις των εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Μεταξύ των κεντρικών αιτημάτων της φετινής Πρωτομαγιάς είναι η κατάργηση της εργασιακής ζούγκλας που έχει επιβληθεί, με πολύωρη και απλήρωτη εργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, χαμηλούς μισθούς, ανασφάλιστη εργασία. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
  • Δωρεάν δημόσια Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια για όλους

Το Εργατικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες του νησιού να πλημμυρίσουν τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, να στείλουν μήνυμα αγώνα και να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Related posts

Νέα ανθρωποκτονία στη Σάμο: Κόρη φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα της

admin

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin