18.1 C
Σάμος
04/05/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: «Είμαστε σε ετοιμότητα – Όχι στο 16ωρο και στον εργασιακό μεσαίωνα…»

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου αναφέρει τα εξής:

 

«Θεσπίζουμε τη δυνατότητα ενός εργαζομένου να δουλεύει δυο 8ωρα, σε πολλαπλούς  εργοδότες»….  Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εργασίας προ λίγων ημερών για την εργατική τάξη της χώρας μας και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού.   Πρώτα περνούν την δυνατότητα δουλείας μέχρι τα 74 και στη συνέχεια δήθεν «εθελοντικά» και εάν αντέχεις δούλεψε και 16 ώρες ημερησίως για να τα βγάλεις πέρα με την ακρίβεια που μαστίζει την χώρα, αφού με το 8ωρο δεν «βγαίνει».

 

Το νομοσχέδιο που έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη και να επιβάλει Εργασιακό Μεσαίωνα για όλους θεσμοθετείτε και με τη βούλα της Ε.Ε. αφού αυτή είναι η οδηγία της.

 

Ο υπουργός προκαλεί τη νοημοσύνη όλων όταν προσπαθεί να κρύψει την εξυπηρέτηση των εργοδοτικών απαιτήσεων πίσω από τη φράση “αν το θέλει ο εργαζόμενος“. Σε συνθήκες ανέχειας και εκτίναξης της ακρίβειας, που οδηγεί σε πραγματική μείωση των ήδη χαμηλών μισθών, αλλά και σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών, δεν υπάρχει καμία “επιθυμία” των εργαζομένων, υπάρχει απλά ο ωμός καταναγκασμός. Διαμορφώνουν εργασιακές σχέσεις τέτοιες ώστε οι εργοδότες να μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους όταν θέλουν, για όσο θέλουν, όπου θέλουν, όπως θέλουν και να πληρώνουν ότι θέλουν. Στο ίδιο «πρωτοπόρο» νομοσχέδιο, θα αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην απεργοσπασία και όσοι εργαζόμενοι μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας, εκτός από χρηματικό πρόστιμο θα διώκονται και ποινικά, με ποινή φυλάκισης 6 μηνών, ακόμη και για «ψυχολογική βία», γιατί η καταστολή και η τρομοκρατία πάνε μαζί, ώστε να μην αναπτύσσονται αγώνες!

 

Και όλα αυτά την περίοδο που τα εργατικά εγκλήματα, που εύκολα τα βαφτίζουν  «ατυχήματα» ή «δυστυχήματα», πλέον είναι καθημερινά λόγω της εντατικοποίησης της δουλείας, σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και την Επιθεώρηση Εργασίας σε πλήρη ανυπαρξία και διάλυση. Επίσης, το «προοδευτικό» αυτό μέτρο αποσκοπεί και στη διατήρηση του ποσοστού ανεργίας υψηλό, η μείωση του οποίου έχει τεθεί από την κυβέρνηση ως προϋπόθεση για την επαναφορά εργατικών δικαιωμάτων, όπως αυτό των «τριετιών».

 

Κανένας και καμία να μη δεχτεί τον Μεσαίωνα στον οποίο μας γυρίζουν οι “πολυδύναμοι εκσυγχρονιστές”, αξιοποιώντας, μάλιστα, την περίοδο των καλοκαιρινών αδειών, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα αποφύγουν τις αντιδράσεις και την κατακραυγή.

 

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες μπορούν με την οργάνωση και τον αγώνα τους να τους αναγκάσουν να πάρουν πίσω αυτό το “έκτρωμα“. Να επιβάλουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις και σύγχρονα δικαιώματα παντού.

 

Είμαστε σε ετοιμότητα γιατί απαιτείται αποφασιστική αγωνιστική απάντηση και μαζική καταδίκη του αντεργατικού εκτρώματος διεκδικώντας 7ωρο-5μερο-35ωρο με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και κανέναν εργαζόμενο χωρίς σύμβαση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Related posts

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin