22.8 C
Σάμος
21/05/2024
Σαμιακά

Θεοδώρα Παπαδάμ -«Ευ Πο»: Είμαστε εδώ και διεκδικούμε τα αυτονόητα

Η ομιλία της Θεοδώρας Παπαδάμ, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα των δημοσίων δομών υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 2/11 στη πλατεία Πυθαγόρα.

“Ως Σύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου ΕυΠο εκφράζουμε την υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα όλων των υγειονομικών αλλά και όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στην δημόσια Υγεία.

Είμαστε δίπλα στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά τους στον δικό μας αγώνα, έναν αγώνα ζωής

Η υγεία αφορά όλους μας και τους Καρκινοπαθείς ιδιαιτέρως, αναδεικνύοντας ως σημαντικότερα τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης όλων των δομών Υγείας στο νομό της Σάμου.

Ζητάμε από την πολιτεία να αυξηθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που απασχολείται με τις θεραπείες των καρκινοπαθών και να στελεχωθεί πλήρως γιατί όχι και ένα σύγχρονο Ογκολογικό και Ακτινοθεραπευτικό τμήμα υπό την αιγίδα του Νοσοκομείου Σάμου, γιατί αυτό επιβάλλεται σε ένα κράτος δικαίου ώστε να μην απαιτείται μετακίνηση των ογκολογικών ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα για τις θεραπείες ή τις διαγνωστικές εξετάσεις τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους, για την ψυχοσύνθεσή τους, την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και για τις οικογένειές τους .

Λόγω της αύξησης των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο θα πρέπει να αυξηθούν και τα κρατικά κονδύλια για την κάλυψη των ογκολογικών φαρμάκων, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην θεραπεία τους, παράμετρος κρίσιμη για αυτού του είδους τις θεραπείες που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που απευθύνονται στο Νοσοκομείο Σάμου ανεξάρτητα από το πλήθος τους, αλλά και το κόστος του φαρμάκου που απαιτείται για την θεραπεία τους.

Το Νοσοκομείο μας να προμηθευτεί άμεσα με μαγνητικό τομογράφο για τον οποίο όμως θα πρέπει να προβλεφθεί και το απαιτούμενο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ώστε αυτός να λειτουργεί και τις απογευματινές ώρες, όπως γίνεται στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών για την αποσυμφόρηση των ραντεβού και μείωση των μετακινήσεων των συμπολιτών μας.

Την πρόσληψη επιπλέον ιατρών ακτινοδιαγνωστών για την βέλτιστη αξιοποίηση του σύγχρονου μαστογράφου του νοσοκομείου μας, ώστε να υλοποιούνται και στη Σάμο τα εθνικά προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού όπως το ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ βάσει των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισοπολιτείας και ισονομίας.

Αίτημά μας είναι και στη Σάμο η ύπαρξη δωρεάν προγραμμάτων κατ’ οίκον υποστήριξης καρκινοπαθών με ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική κάλυψη στο οικείο περιβάλλον τους με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αφού έτσι προστατεύονται, από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις  Θα πρέπει να υπάρξει αντικειμενικά και όχι ιδεατά μια σφαιρική – ολιστική αντιμετώπιση του καρκινοπαθούς και της οικογένειάς του μέσω στενής συνεργασίας πολλών ειδικοτήτων στο πλαίσιο της ίασής τους όπως για παράδειγμα ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι και αυτό θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, ΣΗΜΑΙΑ όλων των εμπλεκομένων φορέων του νομού Σάμου.

Είμαστε εδώ σήμερα και διεκδικούμε τα αυτονόητα.

Η υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας και απαιτούμε την πρόσβαση σε αυτή με προληπτικές εξετάσεις και θεραπείες που να γίνονται και στη Σάμο.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, καρκινοπαθείς ή όχι έχουν ίσες υποχρεώσεις αλλά και ίσα δικαιώματα όπου κι αν βρίσκονται στο ελληνικό κράτος και η Σάμος ανήκει σε αυτό!

Είναι μια δύσκολη μάχη η αντιμετώπιση του καρκίνου και χρειάζεται πολλούς συμμάχους για να μπορέσουμε όλοι μαζί να νιώσουμε το ΕυΠο, την χαρά και την ελπίδα της Ζωής και οι υγειονομικοί είναι οι φύλακες άγγελοί μας και σήμερα θα θέλαμε και δημόσια να τους ευχαριστούμε για αυτό και να δηλώσουμε πως είμαστε δίπλα τους όπως εκείνοι και θα διεκδικούμε για την Υγεία ΟΛΩΝ!!!”

Related posts

Σάμος: Πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο ΝΑΟΚ στην Αλιεία με Φελλό

admin

Εκλογές ΑΨΕΣ Πυθαγόρας: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΤΕΕ Εκλογές: Ποιοι εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι από το Νομό Σάμου

admin

Θεσμός το Τετράθλο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την Ακαδημία «Γρηγόρης Τσικριτέας»

admin

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

admin

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέος Ασφαλιστικός Πράκτορας στην Σάμο: Γεώργιος Καλτάκης

admin

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin