23.9 C
Σάμος
21/05/2024
Σαμιακά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στα εγκαίνια της «Πυθαγόρειας Ακαδημίας»

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Σάμου «Πυθαγόρας» και οι επιστημονικά υπεύθυνοι καθηγητές της Πυθαγόρειου Ακαδημίας, Δρ. Χρούσος Γεώργιος και Δρ. Δαρβίρη Χριστίνα, σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της «Πυθαγόρειου Ακαδημίας Επιστημών και Αξιών – Διεθνούς Κέντρου Επιστήμης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας» που θα λάβουν χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 12.15 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου.

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ PROGECT ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

Σκοπός της ακαδημίας Σύζευξη της σύγχρονης επιστημονικής κλασικής Ιατρικής με την αρχαία Ελληνική Πυθαγόρεια Φιλοσοφία που σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και δημοσιεύσεις Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Αποτελούν τη μοντέρνα θεώρησητης Ιατρικής. Περιληπτικά οι δραστηριότητες του Ιδρύματος.

1)Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων παγκόσμιας κλάσης με επίκεντρο την Πυθαγόρεια αυτογνωσία θα προσφέρονται σε φοιτητές των ιατρικών σχολών. 2)Εκπαίδευση ιατρών και επιστημόνων υγείας Ελλήνων και αλλοδαπών στο στρες και την προαγωγή της υγείας πάνω στα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή της πυθαγόρειας αυτογνωσίας και τις ευεργετικές επιπτώσεις που παρουσιάζουν στην αντιμετώπιση των ασθενειώντης σύγχρονης δήμοπαθολογίας (υπέρταση, παχυσαρκία, σπλαχνικό λίπος διαβήτη, καρδιολογικές παθήσεις, αυτοάνοσα κ.λπ)

3)Επιστημονικό εργαστήριο αποτύπωσης του στρες με όλες τις σύγχρονες επιστημονικές μετρήσεις σωματικού στρες, ψυχολογικού στρες,κοινωνικού στρες, αντιλαμβανόμενου στρες, χρόνιου στρες με βιολογικούς δείκτες (κορτιζόλη τρίχας κ.λπ.) με όλα τα μηχανήματα και τις μεθόδους αυτοαναφοράς.

4)Ερευνητικό κέντρο -ιατρείο μνήμης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Alzheimer άνοιας κι άλλων νευρολογικών παθήσεων

5)Εξειδικευμένο κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης αϋπνίας για τη βελτίωση του ύπνου χωρίς φαρμακευτική αγωγή

6)Ερευνητικό κέντρο αντιμετώπισης της κατάθλιψης στρες και προαγωγήςυγείας για βελτιστοποίηση της ψυχικής υγείας (Πυθαγόρειος Αυτογνωσία σε όλα τα ψυχικά νοσήματα, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διπολική διαταραχή, σχιζοφρένεια, κ.λπ)

7)Ολιστικά Προγράμματα για την πρόληψη διαφόρων μορφών καρκίνου καιτην επίδρασή τους στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης.

8)Ειδικό κέντρο πρόληψης και απεξάρτησης των πάσης φύσεως εξαρτήσεωναλκοόλ ουσίες, κάπνισμα κλπ) με ολιστικά προγράμματα .

9)Προγράμματα για μετανάστες, φυλακισμένους ευάλωτες ευπαθείς ομάδες (έγκυες, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ικανότητες κ.λπ)

10) Εξειδικευμένο εργαστήριο υγιούς γήρανσης στρες και προαγωγή της υγείας για επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης και independent Aging.

11) Ειδικό κέντρο παιδιών και εφήβων για τη διαχείριση του στρες διά της Πυθαγορείου αυτογνωσίας σε παιδιά με ΔΕΠΥ, παχυσαρκία, διαταραχές προσωπικότητας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβατικότητα, εξάρτηση από το ιντερνετ κ.λπ

12) Σχολική υγεία: η επίδραση των ολιστικών προγραμμάτων στην υγεία των παιδιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, σχολεία φυλακών ( εγκατάσταση υγιεινών συμπεριφορών για καλύτερη υγεία, πρόληψη της παραβατικότητας, τουbulling, της εξάρτησης από ιντερνετ κ.λπ 13) Εκπαιδευτικά προγράμματα Τέλειας Υγείας στρες και προαγωγής υγείας short term, Long term σε άτομα κάθε εκπαιδευτικού επιπέδου για Έλληνες καιαλλοδαπούς στην Πυθαγόρεια αυτογνωσία, υγιής και φαινομενικάυγιής, για την αντιμετώπιση του δηλαδήτην αλλαγή της συμπεριφοράς του σε όπως λέει ο Πυθαγόρας. Έτσι θα θωρακίζεται το ανοσοποιητικό σύστηματου ατόμου για τον περιορισμό των ιών και τον πανδημιών, όπως αυτή πού βρίσκεται σε εξέλιξη στις μέρες μας

14) Εξειδικευμένο σύγχρονο εργαστήριο που θα ασχοληθεί με την καινοτομία της μέτρησης και έκδοσης ταυτοτήτων βάση της μέτρησης του χρόνιου στρες, των βιολογικών δεικτών, ανάλυση των τελομερών ,της μεθυλίωσης του DNA του ατόμου και του Lifestyle Medicine της Ιατρικής του τρόπου ζωής.

15) Δημιουργία βιβλιοθήκης με όλες τις ανά τον κόσμο εκδόσεις και πηγές γιατο έργο του Πυθαγόρα.

16) Δημιουργία Μουσείου με όλα τα εκθέματα του Πυθαγόρα.

17) Συνέδρια διαλέξεις μουσικές βραδιές που θα σχετίζονται με όλα τα παραπάνωμε ομιλητές διεθνώς αναγνωρισμένου κύρους επιστήμονες από όλατα διακεκριμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Προσδοκώμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία και την ελληνική χώρα γενικότερα.

1) μεγάλος αριθμός εξειδικευμένων επιστημόνων που θα απασχολούνταιστην ακαδημία.

2) γιατροί και επαγγελματίες υγείας θα αναπτύσσουν τις γνώσεις τους καιθα ωφελούν τους ασθενείς τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

3) χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο θα ωφελούν την υγεία τουςπαρακολουθώντας τα προγράμματα του Ιδρύματος.

4) η ανάπτυξη της έρευνας θα ανοίξει νέους δρόμους στους επιστήμονεςυγείας παγκοσμίως.

5) η εφαρμογή της πυθαγόρειας αυτογνωσίας στα σχολεία της περιοχής και της επικράτειας με μεγάλη ωφέλεια σε μαθητές καθηγητές και γονείς δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας για κατοίκους του νησιού όπως ίδρυση εστιατορίων πυθαγόρειας διατροφής και λοιπά.

6) αύξηση των τουριστικών ρευμάτων στο νησί και ειδικά ιατρικού και εκπαιδευτικού τουρισμού

7) Βελτίωση της ποιότητας των καταλυμάτων και των προσφερόμενων υπηρεσιών του νησιού.

 

ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΥ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων
-Χαιρετισμός Δημάρχου Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη
-Χαιρετισμός Προέδρου Αναπτυξιακού Οργανισμού <Πυθαγόρας>
κ. Νίκου Ελένη
-Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας, κ. Γεωργιάδη Άδωνι
-Παρουσίαση του σκοπού της ακαδημίας από τους Καθηγητές Δρ. Χρούσο
Γεώργιο και Δρ. Δαρβίρη Χριστίνα.
-Κεντρική ομιλία
«Μπορεί η πυθαγόρειος αυτογνωσία να αποτελέσει ένα εργαλείο πρόληψης του Alzheimer; Συνέχιση της έρευνας για περαιτέρω επιβεβαίωση».
-Παρουσίαση δημοσιευμένων ερευνητικών εργασιών από τους επιστήμονες του στρες, της νέας τεχνικής διαχείρισης του στρες
«Πυθαγόρειος Αυτογνωσία για γνωσιακή αναδόμηση ,διαχείρισης του στρες βελτίωσης μνήμης και ευεξία», σε ποιεςκλινικές εφαρμόζεται και ποια είναι τα οφέλη.
-Εμπειρίες συμμετεχόντων που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.
-Ενημέρωση για τα προγράμματα που θα γίνουν το έτος 2023-
2024 από τη Πυθαγόρειο Ακαδημία.

 

 Iδρυτές Ακαδημαϊκοί Καθηγητές

Η Πυθαγόρειος Ακαδημία ιδρύθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου το 2023.

Ιδρυτές και επιστημονικά υπεύθυνοι είναι οι Πανεπιστημιακοί Καθηγητές διεθνούς εμβέλειας,

Δρ.Γεώργιος Χρούσος και

Δρ.Χριστίνα Δαρβίρη

επίσης Ιδρυτές και Καθηγητές επί 13 χρόνια του ΜΠΣ «Ηεπιστήμη του στρες και η προαγωγή της υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ΜΠΣ αυτό κατατάχθηκε 4ο στα 50 ΜΠΣ της Ιατρικής Σχολής μετά από εξωτερική αξιολόγηση.

Η κυρία Χ.Δαρβίρη έχει κάνει πάνω από 100 Παρεμβάσεις με ολιστικά προγράμματα Διαχείρισης του στρες και Πυθαγορείου Αυτογνωσίας σε πολλές ομάδες υγιών, ασθενών και σχολεία της χώρας με τις περισσότερες από αυτές δημοσιευμένες. Τα βιβλία της <Προαγωγή της Υγείας> και <Μεθοδολογία έρευνας στο χώρο της Υγείας> αποτελούν τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια πολλών πανεπιστημίων της χώρας

Βασικών και Μεταπτυχιακών σπουδών.

Έχουν δημοσιεύσει πολλές έρευνές τους σε έγκριτα περιοδικά διεθνούς κύρους Και διδάσκουν εκτός της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε διακεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ .Η Διεθνής Αναγνώρισή τους και το κύρος τους, διασφαλίζει τη συνεργασία τους με συναδέλφους τους και προσωπικότητες μεγάλης διεθνούς εμβέλειας

Επιστήμονες τέτοιου ακαδημαϊκού κύρους θα απαρτίζουν και την επιστημονική επιτροπή του Πυθαγορείου Ιδρύματος scientific advisory bord.

Οι Επιστήμονες αυτοί θα καταστήσουν το νησί της Σάμου και ευρύτερα τη χώρα μας σε κέντρο καινοτομίας επιστημοσύνης και έρευνας με παγκόσμια εμβέλεια, σε ένα σύγχρονο <Ομακοείο > όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Πυθαγόρας.

Η Πυθαγόρειος Ακαδημία θα λειτουργήσει αρχικά στο νεοκλασικό κτίριο που απεικονίζεται παρακάτω και ταυτόχρονα μπαίνουν τα θεμέλια για το χτίσιμο του μεγάλου Έργου (οράματος) με συνεδριακά κέντρα, βιβλιοθήκη, μουσείο, επιστημονικά εργαστήρια κ.λπ που ξεκινάει να χτίζεται στη παραλία του Καρλοβάσου.

Related posts

Σάμος: Πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο ΝΑΟΚ στην Αλιεία με Φελλό

admin

Εκλογές ΑΨΕΣ Πυθαγόρας: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΤΕΕ Εκλογές: Ποιοι εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι από το Νομό Σάμου

admin

Θεσμός το Τετράθλο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την Ακαδημία «Γρηγόρης Τσικριτέας»

admin

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

admin

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέος Ασφαλιστικός Πράκτορας στην Σάμο: Γεώργιος Καλτάκης

admin

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin