22.8 C
Σάμος
21/05/2024
Σαμιακά

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο- Τι αναφέρει η αστυνομία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη στη Σάμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου. Συνελήφθη ένας 48χρονος άνδρας από το νησί, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η δολοφονία διαπράχθηκε τις βραδινές ώρες της 4ης Αυγούστου 2022, σε αγροτική περιοχή της Σάμου. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος πυροβόλησε το θύμα με κυνηγητικό όπλο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από συστηματική έρευνα, αξιοποιώντας στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, μαρτυρικές καταθέσεις και ειδικές ανακριτικές πράξεις. Σημαντική συνδρομή παρείχαν διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ των οποίων το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής. Το θύμα, κάτοικος Παλαιοκάστρου Σάμου, είχε εντοπιστεί νεκρός από τον γιο του σε ερημική τοποθεσία κοντά στην Ψιλή Άμμο, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι.

Ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί την 04-08-2022 στη Σάμο

Συνελήφθη με ένταλμα δικαστικής Αρχής, 48χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, μετά από συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί βραδινές ώρες της 04-08-2022 στη Σάμο.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη σήμερα (30-04-2024) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σάμο, με σχετικό ένταλμα δικαστικής Αρχής, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 04-08-2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Ουσιαστική συνδρομή στις έρευνες παρείχαν, το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Related posts

Σάμος: Πρωταθλητής για δεύτερη χρονιά ο ΝΑΟΚ στην Αλιεία με Φελλό

admin

Εκλογές ΑΨΕΣ Πυθαγόρας: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

admin

ΤΕΕ Εκλογές: Ποιοι εκλέχθηκαν ως αντιπρόσωποι από το Νομό Σάμου

admin

Θεσμός το Τετράθλο από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και την Ακαδημία «Γρηγόρης Τσικριτέας»

admin

1η θέση για τον μαθητή Ιωάννη Βλαχογιάννη του 1ου Δημοτικού Σάμου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας

admin

Συνάντηση 30 Φορέων Πρόληψης Ελλάδας και Κύπρου στην Ολομέλεια του Πανελλήνιου Δικτύου στη Σάμο

admin

Προκήρυξη θέσεων εργασίας στο Νοσοκομείο Σάμου

admin

Νέος Ασφαλιστικός Πράκτορας στην Σάμο: Γεώργιος Καλτάκης

admin

Το Tour De Samos 2024 επιστρέφει στην 5η εκδοχή του

admin