26.7 C
Σάμος
17/06/2024
Σαμιακά

Σύλλογος «ΕυΠο»: Αναγνώριση του έργου των νοσηλευτών Χολέβα και Σοφούλη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου

Ο Σύλλογος Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο» τίμησε τους νοσηλευτές Βαΐα Χολέβα και Χριστόδουλο Σοφούλη για τη σημαντική συνεισφορά τους στο Τμήμα Ειδικών Θεραπειών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο ενημερωτικής εσπερίδας με θέμα «Πρόληψη και ενημέρωση για τον Καρκίνο του Δέρματος».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Ανατολικής Σάμου και το ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η γραμματέας του Συλλόγου Φίλων, Υποστηρικτών Καρκινοπαθών Νομού Σάμου «ΕυΠο», κα. Αγγελική Χατζημανώλη, απηύθυνε χαιρετισμό στον οποίο ανέφερε μεταξυ άλλων:

«Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης για τον καρκίνο του δέρματος και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή, θα ήθελα να βραβεύσουμε τους νοσηλευτές κα. Βάϊα Χολέβα (νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και τον κ. Χριστόδουλο Σοφούλη (νοσηλευτή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), για την πολύτιμη προσφορά τους, που επιτρέπει τη διεξαγωγή ημερήσιων θεραπειών στο Τμήμα Ειδικών Θεραπειών του Γ.Ν Σάμου».

Η κα. Χατζημανώλη έκανε επίσης ειδική μνεία στο αρχίατρο της 79 ΑΔΤΕ κ. Νικόλαο Τρικοιλίδη, αλλά και στον πρώτο νοσηλευτή του τμήματος ειδικών θεραπειών, τον Γεώργιο Αράπο, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας.

«Θα ήθελα να τιμήσουμε τη μνήμη του Γεώργιου Αράπου, ο οποίος εργάστηκε ακούραστα για τη δημιουργία και τη λειτουργία του τμήματος αυτού, πάντα με κύριο γνώμονα την προσφορά στον συνάνθρωπό του».

Η βραδιά ήταν γεμάτη συγκίνηση, με τις βραβεύσεις από την Πρόεδρο «ΕυΠο» Θεοδώρα Παπαδάμ και της Γραμματέα Αγγελική Χατζημανώλη, να υπογραμμίζουν τη σημασία της αφοσίωσης και του επαγγελματισμού των νοσηλευτών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς από την προϊστάμενη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Σοφία Θάνου, από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα. Μαρία Βακιντή, τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρήστο Καζάζη, τον κ. Γιάννη Καραμανώλη από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και την κα. Αγγελική Χατζημανώλη – «ΕυΠο».

Ακολούθησαν ομιλίες σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος από τη Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, και τον κ. Χρήστο Καζάζη, Ειδικό Παθολόγο – Διαβητολόγο. Ο κ. Ιωάννης Διομής κατέθεσε επίσης τη δική του προσωπική εμπειρία ως ασθενής.

Οι ομιλίες περιλάμβαναν θέματα όπως η αναγνώριση, η αντιμετώπιση και η πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, καθώς και η σύνδεση μεταξύ του δέρματος και του σακχαρώδους διαβήτη, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των θεμάτων και των προκλήσεων που σχετίζονται με την υγεία του δέρματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί πραγματοποιήθηκε δωρεάν δερματολογική εξέταση σπίλων στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σε συνεργασία με την Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη, MD, PhD, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο. Εξετάστηκαν 60 πολίτες και κρίθηκαν για περαιτέρω εξέταση 3.

Related posts

Σωματείο Εργαζομένων Ε.Ο.Δ.Υ: Στα χέρια του «κανένα» η παροχή φροντίδας υγείας προσφύγων και μεταναστών από 1/7

admin

Ολυμπιακός: Σε Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο τα ευρωπαϊκά των ερυθρόλευκων

admin

Με επιτυχία ο αγώνας Σκάκι Σιμουλτανέ στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου

admin

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου καταδικάζει την μη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

admin

Pappa Beach: Θα ανοίξουμε ξανά τον μικρό μας παράδεισo

admin

Νεκρός εντοπίστηκε ο 74χρονος Ολλανδός τουρίστας στη Σάμο

admin

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσεβίου

admin

Ύπατη Αρμοστεία : Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2024 στη Σάμο

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

admin