18.1 C
Σάμος
04/05/2024
Σαμιακά

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

14 του ΕΠΑΛ Σάμου και οι δύο συνοδοί τους καθώς και 20 μαθητες απο την Ικάριας αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες, καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Σύρο εξαιτίας του απαγορευτικού απόπλου που έχει τεθεί σε ισχύ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, η ομάδα των μαθητών είχε μεταβεί στο νησί της Σύρου για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την αναχώρησή τους για τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης. Ωστόσο, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες οδήγησαν τις λιμενικές αρχές στην απόφαση να θέσουν απαγορευτικό απόπλου, αναβάλλοντας την αναχώρηση του πλοίου για τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αυτή η αλλαγή στο σχέδιο επιστροφής έχει αφήσει τους μαθητές και τους συνοδούς τους εκτεθειμένους για ώρες, χωρίς να έχει προβλεφθεί εναλλακτικός χώρος διαμονής, δεδομένου ότι είχαν ήδη αποχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στις 11:00 το πρωί .

Για την ώρα, οι υπεύθυνοι του ΕΠΑΛ Σάμου καταβάλλουν προσπάθειες για να εξασφαλίσουν την άνεση των μαθητών κατά τη διάρκεια της αναμονής τους στη Σύρο και να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή τους στην Σάμο, έστω και με καθυστέρηση.

Νεότερα.

Η είδηση της ταλαιπωρίας των μαθητών από τη Σάμο και την Ικαρία στη Σύρο, λόγω του απαγορευτικού απόπλου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτούλακη.
Ο κ. Κουτούλακης, ως γονέας και ο ίδιος, επικοινώνησε αμέσως με τους υπεύθυνους καθηγητές της εκδρομής για να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες που θα εξασφάλιζαν την ασφάλεια και την άνεση των μαθητών κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής παραμονής τους στο νησί.
Σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, αποφασίστηκε το άνοιγμα του επιβατικού σταθμού, ώστε να παρέχεται προστασία στα παιδιά μέχρι την επιβίβασή τους στο πλοίο. Επιπλέον, άνδρες του Λιμεναρχείου Σύρου θα επιτηρούν διακριτικά τον χώρο, διασφαλίζοντας περαιτέρω την ασφάλεια των μαθητών.
Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες για την εξασφάλιση γευμάτων, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περισσότερο οι μαθητές κατά τη διάρκεια της αναμονής τους για τον απόπλου.

Related posts

Ο Επιτάφιος του Αγίου Σπυρίδωνα στο Blue Star Myconos- Ο χαιρετισμός του πλοίου

admin

Ανησυχία του Εμπορικού Συλλόγου Καρλοβάσου για τη μείωση του προσωπικού στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin