22.9 C
Σάμος
03/05/2024
Σαμιακά

To SAMOS VIN DOUX στα φημισμένα WAITROSE Λονδίνου

Η διεθνής καταξίωση της Αγγλίδας Master of Wine  Jancis Robinson, έχει κάνει το site της www.jancisrobinson.com, ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ενημέρωσης του παγκόσμιου οινικού κόσμου, ως βήμα αξιολόγησης των πιο φημισμένων κρασιών.  Φιλοξενεί επίσης άρθρα από διακεκριμένους συναδέλφους της όπως ο Andy Howard,  Master of Wine, ο οποίος κατόπιν γευστικής δοκιμής του Samos Vin Doux 2017, έγραψε τα ακόλουθα:

«ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ»

(Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ)

Vin Doux Μοσχάτο 2017, ΠΟΠ Σάμος, Ελλάδα £8.99

Πολύ ξεχωριστό, με χρυσαφένιες πορτοκαλί αποχρώσεις, με καταπληκτικά, έντονα ανθικά αρώματα Μοσχάτου.  Σταφίδες και ξύσμα προτοκαλιού  στο στόμα, με νύξεις κουκουναριού, 200 γρ/λίτρο υπολειμματικά σάκχαρα, διατηρείται “φρέσκο” λόγω της οξύτητας που ισορροπεί.  Ενδιαφέρον και αισθητά διαφορετικό από τα νότια Γαλλικά vin doux naturel. GV 16,5»

Η γευσιγνωστική δοκιμή έγινε στα πλαίσια ένταξης του Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ στις κάβες των φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose του Λονδίνου.  Κάθε χρόνο δοκιμάζονται τα κρασιά που βρίσκονται στον κατάλογο τους από έγκριτους επαγγελματίες του οινικού κόσμου στην Αγγλία.

Οι Βρετανοί καταναλωτές οίνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποιότητα των κρασιών αλλά και στη σχέση ποιότητας και τιμής.  Για εκείνους, ένα άριστα ποιοτικό κρασί σε προσιτή τιμή αποτελεί αξία μοναδική και αποτελεί ικανή συνθήκη εδραίωσης ενός κρασιού στην αγορά.  Δεν είναι τυχαίο που οι εξαγωγές των Σαμιώτικων γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ.Σ στην Αγγλία -και ιδιαιτέρως του Samos Anthemis – μετρούν ήδη κάποιες δεκαετίες, με σταθερές τοποθετήσεις σε φημισμένα σημεία πώλησης και εστίασης.

Η ακριβής περιγραφή της γευστικής δοκιμής:

WORTH BUYING

United Winemaking Agricultural Cooperative of Samos (UWC Samos) Vin Doux Muscat 2017 PDO Samos, Greece £8.99

Very distinctive, golden orange hue, with an amazingly intense floral Muscat nose. Raisins and orange zest on the palate, almost a hint of pine cone. 200 g/l residual sugar is kept fresh by balancing acidity. Interesting, and markedly different from southern French vin doux naturel. GV 16.5

(https://www.jancisrobinson.com)

 

 

Related posts

Όμιλος Χριστινίδη: Γενναιόδωρη πασχαλινή δωρεά σε Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ Σάμου

admin

Διαφωνία ανακρίτριας, εισαγγελέα για τον 48χρονο

admin

Ημερίδα: “Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων”

admin

Νέο σύστημα ασφαλείας στο λιμάνι Μαλαγαρίου – Ακολουθεί ο τουριστικός λιμένας Σάμου

admin

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών ΒΑ Αιγαίου, Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος την Τρίτη 7 Μαΐου στο Βαθύ

admin

Επίσκεψη του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων στο Μουσείο Οίνου Σάμου

admin

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

admin

Η Εργατική Πρωτομαγιά στη Σάμο

admin

Επίσκεψη του Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρλοβασίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρλοβασίου

admin